Re: Opticum STB HD N1 (9W1) (T90 ECO)
Φίλε μην ψάχνεις φαντάσματα. Το πρόβλημα είναι το τηλεοπτικό πρόγραμμα. Είναι βίντεο πάρα πολύ χαμηλού bitrate και γι' αυτό κάνει τεχνουργήματα. Στην ορολογία όσων ασχολούνται με video encoding θα τα ακούσεις ως "blocking", από τα τετραγωνάκια που φαίνονται στην εικόνα.
Επίσης να αναφέρω ότι το πρότυπο mpeg-4 part 10 avc που χρησιμοποιούν τα κανάλια έχει πολύ αυστηρά καθορισμένες προδιαγραφές όσο αφορά στην αποκωδικοποίησή του. Κάθε decoder είναι υποχρεωμένος να βγάζει ακριβώς το ίδιο output, επομένως όλοι οι δέκτες την κατηγορίας αυτής έχουν και την ίδια ποιότητα εικόνας, αφού άλλωστε από όλους τους δέκτες απουσιάζει το οποιοδήποτε λογισμικό επεξεργασίας εικόνας (post proccesing). Οι όποιες ελάχιστες διαφορές παρατηρούνται από μοντέλο σε μοντέλο αφορούν καθαρά και μόνο τις αναλογικές εξόδους εικόνας και το κατά πόσο σωστά υλοποιημένες είναι αυτές. Άρα αν ο σχεδιαστής δεν έχει κάνει κάτι τραγικό, θα πάρεις από όλους τους δέκτες της αγοράς την ίδια εικόνα.
Στο πρωτο κοματι συμφωνω. Ετυχε να βρω μια προβληματικη μεταδοση.
Και το αποτελεσμα ηταν το ιδιο και στους τρεις δεκτες.
Που και παλι. Διαφοροποιησεις ειχαν, αλλά το προβλημα ηταν υπαρκτο.
Στο δευτερο κοματι.
Μαλλον δεν ειναι ακριβως ετσι.
Εχω τεσσερις δεκτες.
HTPC + MobiDTV Pro + HD4350 + WMC -> Samsung LE40F86BD "just scan"
F&U DTR2205HDPVR -> Samsung LE40F86BD "16:9" δοκιμασμενο και σε "just scan"
Opticum STB HD N1 -> Samsung LE40F86BD "16:9" δοκιμασμενο και σε "just scan" και σε SCART
PC + MobiDTV DUAL tuner + HD3450 + TotalMedia 3.5 -> 19" Diamondtron CRT
Ολοι οι δεκτες εχουν διαφορετικη εικονα αλλά πολυ καλη σε γενικες γραμμες.
Το MobiDTV Pro με το MobiDTV DUAL εχουν και διαφορετικο tuner και διαφορετικο demodulator. Συν την διαφορά σε decoders του προγραμματος.
Και παλι, η εικονα ειναι αψογη. Ειτε σε upscaling, κινηση, bit χρωματος, κοκ.
ΟΚ, αυτοι πατανε πανω σε Η/Υ.
Ο F&U DTR2205HDPVR ειναι πολυ κοντα σε εικονα. Χωρις προβληματα στην κινηση ή σε τεχνουργηματα.
Ο Opticum STB HD N1 παρουσιαζει προβληματα στην κινηση ή/και σε τεχνουργηματα οταν οι αλλοι δεν παρουσιαζουν προβλημα. Που σημαινει πως δεν ευθυνεται η μεταδοση του προγραμματος αλλά ο ιδιος ο δεκτης.
Το θεμα δεν ειναι αν ετυχε η ΕΤ1 να εχει μαπα μεταδοση. Το θεμα ειναι οτι με τον Opticum STB HD N1 δεν εχω σωστη εικονα εκει που οι αλλοι εχουν. Και που θα επρεπε να εχει οποιοσδηποτε δεκτης.
Βεβαια επειδη ακριβως εκανα συγκριση και αφου ειδα βεβαιωθηκα οτι ευθυνεται το καναλι εκανα και την αναλογη παρατηρηση στο θεμα της ΕΤ1.
Αν για παραδειγμα θεωρησουμε πως το STAR δεν εκπεμπει συμφωνα με τις προδιαγραφες και παλι εμενα μου ειναι αδιαφορο. Μιας και οι αλλοι δεκτες δειχνουν χωρις τεχνουργηματα και χωρις προβλημα σε κινηση.
Το θεμα ειναι τι κανει ο Opticum STB HD N1 που τον αγορασα μιας και το κομματι PVR του DTR2205HDPVR ειναι προβληματικο.
Τωρα εχω δυο κουτσους δεκτες.