Επειδη και εγω χρησιμοποιω καρτα SDHC, μια Team 32GB Class 10, με ανταπτορα USB, εχω μετρησει την καρτα επανω στον ανταπτορα στα 14.5 MB/s
Αυτο με τεσσερις διαφορετικους ανταπτορες. Εναν Transcend και τρεις διαφορετικους ebay ανταπτορες.
Για τα 22 ευρω που την πηρα τοτε την καρτα μια χαρα ειναι.
Βεβαια τωρα υπαρχει αυτο εδω:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.551058
Αν θελεις εναν σωστο ανταπτορα, που δεν χαλαει και εχει σωστες ταχυτητες αλλά και υποστηριζει 32GB, παρε
αυτον αλλα ζητα πρασινο.
Την προηγούμενη εβδομάδα πήρα μια Transcend 16GB Class 10 (γύρω στα 10). Στο netbook πιάνει 20ΜΒ\sec ενώ με ένα παλιό card reader της Kingston δεν ξεπερνάει τα 8-9ΜΒ\sec
Το Adata το είδα και μου άρεσε αρχικά αλλα μετά διάβασα αρκετά παράπονα για υπερθέρμανση που οδηγεί σε καταστροφή του stick.
Μαζί με την κάρτα πήρα και ένα USB stick Transcend 32GB που κάνει εγγραφές με ~22ΜΒ\sec και έχω βολευτεί αρκετά καλά.
Ο Κινέζος με τους card readers στέλνει χωρίς έξοδα αποστολής αντικείμενα αξίας κάτω του 1;; Πως τα καταφέρνει...
ΥΓ. Τα ενσωματωμενα card reader εχουν και παγιδα. Δεν ξερεις αν υποστηριζουν 32GB (και ποσο μαλλον SDXC, δηλαδη 64GB) και δεν ξερεις τι ανωτατη ταχυτητα υποστηριζουν. Π.χ σε ενα eeePC του 2009 το ενσωματωμενο card reader δεν ειναι τοσο γρηγορο.
ΥΓ2. Το μονο που μπορει να συγκριθει σε ταχυτητα με ενα USB flash disk ή SDHC επανω σε ανταπτορα ειναι μια μνημη Compact Flash (CF) επανω σε ενσωματωμενο card reader το οποιο ομως να μην παταει επανω σε USB, δηλαδη να μην συνδεεται το ενσωματωμενο card reader μεσω εσωτερικου USB, δηλαδη να μην ειναι στην ουσια card reader αλλά υποδοχη της καρτας και να συνδεεται μεσω IDE.
Κατι που κοστιζει και σπανιζει. Μιας και τα τσιπακια τα φτιαχνουν να παιζουν παντου, δηλαδη τους βαζουν σαν θυρα επικοινωνιας την πιο διαδεδομενη, την USB.
Φυσικά υπάρχει το μεγάλο ρίσκο ο reader ενός δέκτη να είναι πολύ αργός και να είναι τελικά δώρο-άδωρο. Έχω ένα δέκτη με εσωτερικό σκληρό SATA αλλά οι μεταφορές απο USB stick στον δίσκο γίνονται με ταχύτητες USB 1.0. Αναγκάζομαι να συνδέσω τον δέκτη στον υπολογιστή όταν θέλω να αντιγράψω αρχεία.
Το netbook της Acer που ανέφερα πιο πάνω, εμφανίζει την κάρτα σαν SCSI device ή κάτι τέτοιο οπότε μάλλον "πατάει" κατευθείαν στον ελεγκτή δίσκων.
Έριξα μία ματιά στο site του για τον δέκτη. Δεν είχα ασχοληθεί παλιότερα. Ένα μπάχαλο βλέπω στην ονοματολογία της Opticum. Υπάρχει ο HDT90, o STB HDN1, o STB HD1. Ο τελευταίος χωρίς το Ν είναι τελείως διαφορετικός δέκτης. Με επεξεργαστή NOVATEK. Ένα Ν, άλλος δέκτης. Προβλέπω μπερδέματα αν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και ο Novatek. Στον STB HDN1 υπάρχει λογισμικό που έχει προειδοποίηση. Υπάρχει ένα λογισμικό για STB HDN1 με Led, και ένα λογισμικό για STB HDN1 με numeric display. Αλλά στα χαρακτηριστικά του STB HDN1 βλέπω μόνο δέκτη χωρίς οθόνη. Δεν ξέρω αν STB HDN1 με numeric display εννοεί τον HDT90. Έχει και αυτός λογισμικό με άλλο όνομα, αλλά μπορεί να είναι το ίδιο με αυτό του STB HDN1 με numeric display. Μπάχαλο. Στις σημειώσεις της αναβάθμισης είδα ότι έγραφε ότι αν το βάλεις δεν μπορείς να πας μετά σε παλιότερο λογισμικό. Φαντάζομαι πολύ περισσότερο σε ξένο λογισμικό. Ίσως να κλειδώνει. Άρα όποια σκέψη για χρήση του σε άλλον δέκτη μου φαίνεται λίγο επικίνδυνη. Άσε που δεν ξέρω αν είναι και αυτός o δέκτης της Panodic.
Δεν μου αρέσει που η θύρα USB είναι στο πίσω μέρος. Μου αρέσει που έχει και βύσμα ήχου 3,5 jack.
Μπάχαλο δεν θα πει τίποτα... Θα περίμενε κανείς ο STB HD
N1 να έχει
NOVATEK και ο HD1 κάποιο άλλο, πιο διαδεδομένο τσιπάκι.
Στη σελίδα του HDN1 έχουν και το manual του Τ90. Ή αυτόν εννοούν όταν λένε για numeric display ή υπήρχε και άλλο μοντέλο HDN1, με οθόνη. Και τι διαφορά έχουν οι LED_version και η version_with_numeric_display;
Το θεμα ειναι οτι δεν χρειαζεται να κανεις αναβαθμιση. Ποσο μαλλον να του βαλεις λογισμικο απο αλλο δεκτη...
Το μηχανακι παιζει οπως ειναι. Ετσι το εχω.
Οχι σαν τον 2205 που τον αγορασα και επρεπε να κανω αναβαθμιση για να υποστηριξει timeshift και ενω διαφημιζοταν η λειτουργια αυτη.
Και που καμια αναβαθμιση δεν δουλεψε σωστα και τωρα εκτελει χρεη δευτερου δεκτη οταν ο HD N1 γραφει ενα καναλι και θελω να δω απο αλλο μπουκετο.
Οι αναβαθμίσεις δεν προσφέρουν κάτι σημαντικό δηλαδή;
Μήπως δiορθώνουν το Powerpoint effect των υποτίτλων που τώρα είδα οτι υπάρχει;
Κανείς δεν είναι...άσφαλτος τελικά