Ενδιαφέρον. Θέλουν όμως ψάξιμο όλα αυτά, και κυρίως ποια από αυτά είναι δωρεάν. Ας πούμε ένα που ξέρω άμεσα είναι το Winrar που είναι εμπορικό, αν και έχει και δοκιμαστική έκδοση.Μπορεις να συγκρινεις τα αρχεια για να δεις αν καποιο απ`ολα ειναι ιδιο.
Αποσυμπιεζεις το zip αρχειο και μετα το αρχειο αναβαθμισης το συγκρινεις με:
α) MD5 hash -> google Nero MD5 verifier -> το καλυτερο εργαλειο συγκρισης/ταυτοποιησης
β) anti-twin -> εργαλειο ανευρευσης πολλαπλων ιδιων αρχειων, ακομα και η ονομασια αρχειου αλλαζει. Βαλτο να ψαξει byte προς byte.
γ) totalcommander -> καλο εργαλειο εξερευνησης αρχειων/φακελων
δ) μαλλον ο πιο γρηγορος τροπος -> CRC Hash -> Winrar (διπλα απο το αρχειο δειχνει το CRC checksum )
Αν και δεν ειναι 100% αξιοπιστη η συγκριση μεσω CRC checksum ειναι πολυ καλη ενδειξη για το αν υπαρχει διαφορά, αν υπαρχει τοτε σιγουρα ειναι διαφορετικα αρχεια, δηλαδη περιεχουν διαφορετικα δεδομενα. Αν ειναι ιδιο το checksum τοτε δεν ειναι 100% σιγουρο οτι τα δεδομενα ειναι ακριβως ιδια.
Οι πρώτες αντιδράσεις του Kosta_Y με την εικόνα (με την μεγάλη εμπειρία του σε πολλούς δέκτες), ήταν ίδιες με τις δικές μου όταν πρωτοείδαΛοιπόν...
Ο δέκτης ήρθε με λογισμικό 1.0.10 και συνδέθηκε στην Panasonic με HDMI. Μου έκανε εντύπως το μικρό του μέγεθος.
Ο μικρότερος δέκτης που έχω πιάσει είναι ο BOXHD-A της Panodic. Είναι μικρότερος από τους δέκτες της Giec που χρησιμοποιούν το ίδιο πλαίσιο και καλύμματα μεταξύ τους όπως ο Crypto 210A/AD και Crypto 211. Φαίνεται ότι και ο STB HD N1 είναι της Panodic και αυτός, και ίσως να στηρίζεται στην ίδια πλακέτα, αν και έχει άλλα κουμπιά μπροστά και άλλες συνδέσεις πίσω.
Η πρώτη εντύπωση που δίνει ο δέκτης είναι άσχημη. Απαράδεκτη η γραμματοσειρά, με jaggies ακόμα και σε ανάλυση 1080.
Η εικόνα:
Σε SD, μου φάνηκε χειρότερη απο τους Mstar. Αισθητά μειωμένη ευκρίνεια.
Σε HD ο δέκτης μεταμορφώνεται. Πολύ ωραία χρώματα και ευκρίνεια και τρισδιάστατη αίσθηση στην εικόνα. Μπορώ να πω οτι σε HD μου άρεσε περισσότερο και απο τον δέκτη της Panasonic. Judder και καθυστερήσεις στην κίνηση δεν είδα στον αγώνα του Ολυμπιακού.
Οι αλλαγές ανάλυσης δεν είναι τόσο ομαλές όπως στους Mstar. Αλλάζοντας την ανάλυση σε 576i, εμφανίστηκε στην οθόνη μονο το 1/4 της εικόνας σε μεγέθυνση, σαν να έκανε ζουμ. Μετά απο μια αλλαγή καναλιού, έστρωσε.
Μου φαίνεται τα ίδια θέματα με την εικόνα λέμε με τους υπόλοιπους ALI M3601. Σε SD δοκίμασε ανάλυση 576i και πες μας αν έχεις την ίδια εικόνα. Αν κρίνω από τους υπόλοιπους ALI 3601 θα έχεις πιο καθαρή εικόνα, αν και πάλι μάλλον κατώτερη από τους M-Star που έχεις. Αλλά καλύτερη από αν έχεις κάποια ανάλυση μεγαλύτερη από 576i. Το κακό είναι ότι αν θες να δεις ΕΡΤHD ή κάποιο HD υλικό θα πρέπει να ανεβάζεις πάλι την ανάλυση σε 1080.
Σε HD κανάλι ή υλικό λογικά θα πρέπει να έχεις πολύ καλή εικόνα με HD ανάλυση. Και σε εμένα με ανάλυση 1080i το ΕΡΤHD έχει πολύ καλή εικόνα. Αν την στιγμή που έβλεπες τον Ολυμπιακό γύρναγες λίγο και στην ΝΕΤ θα έβλεπες αμέσως και θα μας έλεγες αν έχει αυτήν την περίεργη σπαστή κίνηση, που φαίνεται αμέσως στην κίνηση της μπάλας.
Ήδη από αυτό που γράφεις σχημάτισα την εικόνα ότι τα θέματα της εικόνας των ALI 3601 υπάρχουν και εδώ. Πες μας επίσης αν η εικόνα είναι πιο σκοτεινή από τους M-Star σου και με πιο έντονα χρώματα, αν και από ότι φαίνεται δεν ισχύει εδώ γιατί θα το έβλεπες και θα το έγραφες αμέσως.
Ο ήχος:
Δυστυχώς, οι πρώτες δοκιμές έδειξαν οτι δεν μπορεί να βγάλει ταυτόχρονα PCM και RAW με την επιλογή "PCM+Dolby"
H ένταση είναι καλή.
Media player
Υπότιτλοι .srt έπαιξαν με το λεγόμενο "powerpoint effect". Η γραμματοσειρά είναι μικρή και εμφανίζονται αρκετά ψηλά στην οθόνη. Παρατήρησα οτι η οριζόντια θέση τους δεν ήταν σταθερή. Μάλλον ο δέκτης έχει πρόβλημα με "κακογραμμένα" .srt.
Idx\sub δεν κατάφερα να παίξω, ούτε και υπότιτλους ενσωματωμένους σε ματρόσκα.
Μάλλον θα πρέπει να βάλεις την 1.0.15 που βελτιώνει τους υπότιτλους. Δεν ξέρω αν μπαίνει και η ελληνική έκδοση της 1.0.15 του T90 που είναι ξεκλείδωτη και μπορείς να γυρίσεις σε παλιότερη. Αλλά είναι για τον Τ90 και δεν ξέρω αν μπαίνει στον STB HD N1.
Δυο ματρόσκες 720p κόλλησαν 2-3 λεπτά μετά την έναρξη τους. Ευτυχώς μετά απο 5 λεπτά ο δέκτης επανήλθε χωρίς να χρειαστεί να τραβήξω την πρίζα.
User interface:
Λίγο πολύπλοκο στη χρήση. Μου πήρε 2-3 λεπτά για να βρώ πως αλλάζει ανάλυση εικόνας ή πως αλλάζει ηχητική μπάντα.
Έχεις συνηθίσει από τους M-Star. Θέλει λίγο χρόνο μέχρι να συνηθίσεις γιατί οι ALI έχουν αρκετές διαφορές. Έτσι θα συνηθίσεις και την εικόνα αν συνεχίσεις να τον χρησιμοποιείς.
Οι πρώτες αντιδράσεις του Kosta_Y με την εικόνα (με την μεγάλη εμπειρία του σε πολλούς δέκτες), ήταν ίδιες με τις δικές μου όταν πρωτοείδα
εικόνα σε ALI 3601. Περιμένω και άλλες εντυπώσεις (κυρίως για την εικόνα) αλλά έχω την εντύπωση ότι η Opticum διέκρινε πρόβλημα στην εικόνα και άλλαξε κάποιες ρυθμίσεις (φωτεινότητα, αντίθεση, χρώματα) αλλά δεν μπόρεσε να επέμβει στα υπόλοιπα θέματα της εικόνας. Αν μπορούσε θα είχε επέμβει και σε αυτά. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι πρόκειται για δομικό θέμα λειτουργίας των ALI 3601, και δεν ξέρω αν μπορεί να επέμβει κανένας. Τις τελευταίες ημέρες ήμουν μεταξύ του STB HD N1 (ή του Τ90) και ενός από τους καινούριους ALI 3801. O Kostas_Y με βοήθησε να αποφασίσω.
Δυο ματρόσκες 720p κόλλησαν 2-3 λεπτά μετά την έναρξη τους. Ευτυχώς μετά απο 5 λεπτά ο δέκτης επανήλθε χωρίς να χρειαστεί να τραβήξω την πρίζα.
Μου φαίνεται τα ίδια θέματα με την εικόνα λέμε με τους υπόλοιπους ALI M3601. Σε SD δοκίμασε ανάλυση 576i και πες μας αν έχεις την ίδια εικόνα. Αν κρίνω από τους υπόλοιπους ALI 3601 θα έχεις πιο καθαρή εικόνα, αν και πάλι μάλλον κατώτερη από τους M-Star που έχεις. Αλλά καλύτερη από αν έχεις κάποια ανάλυση μεγαλύτερη από 576i. Το κακό είναι ότι αν θες να δεις ΕΡΤHD ή κάποιο HD υλικό θα πρέπει να ανεβάζεις πάλι την ανάλυση σε 1080.
Σε HD κανάλι ή υλικό λογικά θα πρέπει να έχεις πολύ καλή εικόνα με HD ανάλυση. Και σε εμένα με ανάλυση 1080i το ΕΡΤHD έχει πολύ καλή εικόνα. Αν την στιγμή που έβλεπες τον Ολυμπιακό γύρναγες λίγο και στην ΝΕΤ θα έβλεπες αμέσως και θα μας έλεγες αν έχει αυτήν την περίεργη σπαστή κίνηση, που φαίνεται αμέσως στην κίνηση της μπάλας.
Ήδη από αυτό που γράφεις σχημάτισα την εικόνα ότι τα θέματα της εικόνας των ALI 3601 υπάρχουν και εδώ. Πες μας επίσης αν η εικόνα είναι πιο σκοτεινή από τους M-Star σου και με πιο έντονα χρώματα, αν και από ότι φαίνεται δεν ισχύει εδώ γιατί θα το έβλεπες και θα το έγραφες αμέσως.
Η 576i δεν λειτουργεί καθόλου στην τηλεόραση μου τελικα. Παρουσιάσει το σύμπτωμα που περιέγραψα στο χθεσινό μήνυμα μου και μετά γυρνάει στην προηγούμενη ανάλυση. Η τηλεόραση υποστηρίζει 576i, με τον Τ65 παίζει κανονικά. Μάλλον η χρυσή τομή είναι το 720p που πρότεινε ο audiov. Έτσι δεν χρειάζεται και αλλαγή όταν βλέπω ματρόσκες (η κύρια λειτουργία των δεκτών μου)Μην δοκιμαστει η 576i μεσω HDMI παντως. Μονο σε scart και μονο οταν γυρισουμε το φορμα σε RGB.
Έχει αρκετά ασυνήθιστα στο χειρισμό τα οποία όμως ίσως έχουν διορθωθεί σε επόμενες εκδόσεις του λογισμικού. Π.χ. όταν πηγαίνω στο επόμενο βίντεο με το skip, η infobar δεν φεύγει αυτόματα.Μάλλον θα πρέπει να βάλεις την 1.0.15 που βελτιώνει τους υπότιτλους. Δεν ξέρω αν μπαίνει και η ελληνική έκδοση της 1.0.15 του T90 που είναι ξεκλείδωτη και μπορείς να γυρίσεις σε παλιότερη. Αλλά είναι για τον Τ90 και δεν ξέρω αν μπαίνει στον STB HD N1.
Έχεις συνηθίσει από τους M-Star. Θέλει λίγο χρόνο μέχρι να συνηθίσεις γιατί οι ALI έχουν αρκετές διαφορές. Έτσι θα συνηθίσεις και την εικόνα αν συνεχίσεις να τον χρησιμοποιείς.
Όπως έγραψα και πιο πάνω, η εικόνα του βελτιώθηκε με τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Ταιριάζει πλέον πιο πολύ στα δικά μου γούστα.Οι πρώτες αντιδράσεις του Kosta_Y με την εικόνα (με την μεγάλη εμπειρία του σε πολλούς δέκτες), ήταν ίδιες με τις δικές μου όταν πρωτοείδα
εικόνα σε ALI 3601. Περιμένω και άλλες εντυπώσεις (κυρίως για την εικόνα) αλλά έχω την εντύπωση ότι η Opticum διέκρινε πρόβλημα στην εικόνα και άλλαξε κάποιες ρυθμίσεις (φωτεινότητα, αντίθεση, χρώματα) αλλά δεν μπόρεσε να επέμβει στα υπόλοιπα θέματα της εικόνας. Αν μπορούσε θα είχε επέμβει και σε αυτά. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι πρόκειται για δομικό θέμα λειτουργίας των ALI 3601, και δεν ξέρω αν μπορεί να επέμβει κανένας. Τις τελευταίες ημέρες ήμουν μεταξύ του STB HD N1 (ή του Τ90) και ενός από τους καινούριους ALI 3801. O Kostas_Y με βοήθησε να αποφασίσω.
Οι idx/sub που δοκίμασα ήρθαν μαζί με ένα επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς και ίσως ήταν κακοφτιαγμένοι. Αυτό δεν με απασχολει πολύ, περίσότερρο με απασχολεί το ότι δεν έπαιξε ενσωματωμένους.β) idx/sub φτιαξε με το SubtitleCreator. Ιδια ονομασια τοσο του .idx οσο και του .sub με το αρχειο βιντεο. Ασχετα αν εχει ενσωματωμενους θα τους δειξει κανονικα.
Και δοκιμασε την 1.0.9
Δεν εχω βρει την 1.0.15 σε ελληνικη εκδοση για τον STB HD N1, σε ξεκλειδωτη εκδοση δηλαδη, αλλά εχω μια υποψια οτι θα ειναι οτι και η 1.0.14 + κλειδωμα.
Διαβασε τι εγραψα για την 1.0.14. Αν δεν σε πειραζει η αλλαγη γλωσσας τοτε ενταξει.
Αλλά εχω αρχεια που εχουν δυο γλωσσες με κυρια την ρωσσικη... συν οτι δεν γυρναει απο DTS σε AC3.
Επισης τους ενσωματωμενους υποτιτλους δεν θα τους δεις ποτε. Επειδη ο δεκτης δεν δεχεται UTF-8 υποτιτλους. Δεν ξερω στην 1.0.15 αν αλλαξε αυτο.
Αλλά vobsub και εισαι πολυ καλυτερα, παρα πολυ καλυτερα.
Έβαλα την 1.014 και οι υπότιτλοι...χειροτέρεψαν! Τεράστια και άσχημη γραμματοσειρά, θέση όπου να' ναι, κόψιμο λέξεων όπου να' ναι.
Δεν θυμάμαι αν είχα διαβάσει για ασυμβατότητα των Opticum με UTF-8 αλλα ακόμα και αν είχα διαβάσει θα υπέθεσα οτι αφορά μόνο τους ελληνικούς υπότιτλους. Χρησιμοποιώ αποκλειστικά αγγλικούς υπότιτλους.
Η λύση του VobSub ειναι καλή μόνο οταν υπάρχει αρχείο srt. Αν είναι ενσωματωμένοι χρειάζεται ολόκληρη διαδικασία που, να πω την αλήθεια, δεν έχω όρεξη να την κάνω.
Μια μικρη ανακεφαλαιωση:
Η εικονα στα mkv οπως ειχα γραψει ειναι απιστευτη. Δεν υπαρχει. Καλυτερη απο αυτη του HTPC που παιζει και με τον Cyberlink H.264/AVC decoder...
Προσωπικα δεν εχω αρχεια 720p με framerate 50. Ειτε 23,97, 24, 25, 30 και φυσικα και 1080p
Εντάξει, το 50αρι αρχείο ήταν βαρύ και φορτωμένο με 3 streams ήχου.
Έχω όμως και άλλα 720p με ένα ήχο AAC που σταματάνε σε τυχαίες στιγμές και ο δέκτης πηγαίνει στο επόμενο αρχείο.
H εικονα στα SD καναλια ειναι εφαμιλλη του 2205.
Στην scart o STB HD N1 ειναι χρονια μπροστα. Στον ηχο δε απο scart απλα δεν εχει επαφη ο 2205, χαλια.
Στην HDMI ισως πολυ ελαχιστα πισω και αυτο οχι σε γενικη εικονα αλλά σε λεπτομερειες. Σε γενικη εικονα ειναι το ιδιο και καλυτερος.
Η εικόνα όντως μου αρέσει. Κάνει μέχρι και τον ΑΝΤ1 να φαίνεται κανονικό κανάλι
Έχει λίγο θόρυβο παραπάνω αλλα αυτό το είχε σε κάποιο βαθμό και ο Mstar
Στον ηχο, πλην της 1.0.13 η ενταση εξοδου ειναι εφαμιλλη με αλλες συσκευες. Δεν χρειαζεται να αυξανεις τερμα στον θεο την ενταση τηλεορασης με κινδυνο να γινει χαλασμος γυρνωντας σε αλλη συσκευη οπως DVDplayer ή ακομα και σε τηλεοραση (αναλογικα ή ψηφιακα).
Στο PVR ο μονος με 30 μνημες εγγραφης. Δεν χανει εγγραφη. Θυμαται το σημειο διακοπης της τελευταιας προβολης και ξεκιναει απο κει. Ολες τις ρυθμισεις, αργη, γρηγορη κινηση, κτλ.
Μονο μειονεκτημα οτι δεν σε αφηνει να δεις παλια εγγραφη ενω πραγματοποιει νεα.
Εγγραφή δεν δοκίμασα ακόμα. Το Skip\Stepπως λειτουργεί; Το πατάω το πλήκτρο και με πηγαίνει στο επόμενο αρχείο.
Κανει downmix το AC3 σε stereo.
Βγαζει ac3 και DTS απο την ψηφιακη εξοδο (και ισως και απο την HDMI αλλά δεν εχω ενισχυτη με εισοδο HDMI να δοκιμασω).
Παιζει υποτιτλους Vobsub (idx/sub). SubtitleCreator και εχεις 100 φορες καλυτερους υποτιτλους απο τους αλλους δεκτες.
Ενα bug στο EPG οταν υπαρχει στικακι επανω. Παρακαμπτεται μπαινοντας στο PVR και βγαινοντας κατευθειαν.
Τηλεχειριστηριο, ματακι, σουπερ. Κομπλε.
Καλούτσικο το τηλεκοντρόλ αλλα με λίγο σκληρή αίσθηση στα πλήκτρα Το υλικό-γομολάστιχα δεν είναι του γούστου μου. Καλή ευαισθησία.
Το τ\κ του Ferguson όμως παραμένει κορυφή.
Περιμενω ποτε θα φτασει το USB2.0 hub για να παιζω μια καρτα 32GB για εγγραφες και μια 32GB για ταινιες. Αντε να δουμε ποτε θα ερθει...
Τι αλλο θελεις tolias για να παρεις και συ εναν;
Άσε τον tolia, πήρε Lifeview
ΥΓ. ειμαι τοσο ευχαριστημενος που θα αγοραζα ξανα μιας και θελω δυο δεκτες. Ενας να γραφει ο αλλος να παρακολουθω οποιοδηποτε μπουκετο.
Αλλά το κακο ειναι οτι πρεπει να κρατησω τον 2205 ωστε να μην μπερδευονται οι εντολες τηλεχειριστηριου.
Θέλεις μήπως τον δικό μου σε τιμή ευκαιρίας; Ουτε την μπροστινή ζελατίνα δεν έβγαλα ακόμη.![]()
Το Skip στις εγγραφες κανει μεταπηδηση χρονου στο ιδιο αρχειο σε προκαθορισμενα βηματα, κατι που ρυθμιζεται μεσω του μενου στα 30", 1 λεπτο, 5 λεπτα.Εγγραφή δεν δοκίμασα ακόμα. Το Skip\Stepπως λειτουργεί; Το πατάω το πλήκτρο και με πηγαίνει στο επόμενο αρχείο.
Η εικόνα όντως μου αρέσει. Κάνει μέχρι και τον ΑΝΤ1 να φαίνεται κανονικό κανάλι
Έχει λίγο θόρυβο παραπάνω αλλα αυτό το είχε σε κάποιο βαθμό και ο Mstar
Άσε τον tolia, πήρε Lifeview![]()
Έχω μπερδευτεί λίγο ως προς το τι ισχύει για την ποιότητα εικόνας.
Από τους άλλους δέκτες με τσιπ 3601 είχα καταλάβει ότι από scart η εικόνα είναι πολύ καλή. Από HDMI, όταν η ανάλυση του καναλιού ή του βίντεο που αναπαράγει είναι μεγαλύτερη από την ανάλυση που τον έχουμε ρυθμίσει, έχει πρόβλημα στην κίνηση αλλά και στην ποιότητα εικόνας. Επίσης υπάρχει μείωση της ποιότητας στην προβολή των καναλιών αν επιλεχθεί κάποια ανάλυση με το γράμμα p στο τέλος (deinterlace).
Αν κατάλαβα σωστά, ισχύουν και σε αυτόν;
Στους υπότιτλους κατάλαβα ότι οι Vobsub είναι μονόδρομος, αγνοεί τους εσωτερικούς και ελπίζουμε η έκδοση 1.0.15 να έχει διορθώσει τα προβλήματα.
Kostas_Y, λυπάμαι που δεν σου ταίριαξε ο δέκτηςΤσάμπα και τα λ φτά...
Χε, χε, άστο καλύτερα. Έχω ήδη ALI 3601 και κάνω μιά χαρά την δουλειά μου. Το μόνο που με ενδιαφέρει προσωπικά και ρωτάω για τους 3601 είναι η εικόνα. Θα έπαιρνα πάλι 3601 μόνο αν διαπίστωνα ότι δεν έχει το θέμα της εικόνας των ALI 3601.Τι αλλο θελεις tolias για να παρεις και συ εναν;
Το μόνο που θα ήθελα είναι να έβρισκε τρόπο ο Kostas_Y να βάλει την ανάλυση 576i. Μήπως έχει σημασία αν στην έξοδο βίντεο η επιλογή θα είναι RGB ή HDMI; Έχω περιέργεια αν εκεί εμφανίζεται judder.
Είναι τελικά κλειδωμένη η 1.0.15;Δοκιμαζω τωρα την ελληνικη 1.0.15
Καλη φαινεται αλλά οπως στην 1.0.14 δεν δουλευει η εναλλαγη stream ηχου (διγλωσσο) κατι που ισχυει και στην 1.0.15 Universal.
Πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω για το χρονοδιάγραμμα εμφάνισης HD καναλιών στην ΕλλάδαΑυριο-μεθαυριο που θα γυρισουν ολα τα καναλια σε HDη εικονα θα ειναι εξωπραγματικη. Προς το παρον ειναι σουπερ.
Το μόνο που θα ήθελα είναι να έβρισκε τρόπο ο Kostas_Y να βάλει την ανάλυση 576i. Μήπως έχει σημασία αν στην έξοδο βίντεο η επιλογή θα είναι RGB ή HDMI; Έχω περιέργεια αν εκεί εμφανίζεται judder.
Είναι τελικά κλειδωμένη η 1.0.15;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.