Opticum HD T90

Νέα έκδοση λογισμικού 1.0.11 για τους OPTICUM HD T90, STB (HD N1) και HD T80 ECO

Change log:
-Improved dynamic manual installation menu.
-2 Levels of rate of change of the volume,
-Fixed a problem with the reset EPG view the addition of a single-channel timer
-Fixed a crash when trying to change the language EPG,
-Fixed a way to change the volume (earlier versions had a problem "with the disappearance of allusion sound volume bar")
-Added an option to disable the automatic power failure.

Last edited by a moderator:
Όταν σταματήσετε μια εγγραφή, αν την ξαναρχίσετε αργότερα σας βγάζει μήνυμα για να συνεχίσει από το σημείο που σταματήσατε;
Όχι
Ο 8105 δεν το κάνει, αλλά μπορεί να γίνει κάτι άλλο.
Το πλήκτρο 1 βάζει (και αφαιρεί) έναν δείκτη στο τρέχοντος σημείο της εγγραφής. Οπότε βάζω έναν στο σημείο που σταματάω να παρακολουθώ.
Το 2 συνεχίσει την αναπαραγωγή από τον επόμενο δείκτη που έχει οριστεί. Έτσι ξεκινώντας την ίδια εγγραφή, το πατάω και πάει εκεί που σταμάτησα.
Δυστυχώς ισχύει μόνο για εγγραφές και όχι για βιντεάκια.
Μάλλον δεν κάνει κάτι τέτοιο ή δεν το εντόπισα εγώ.
Μια ακόμα ωραία λειτουργία είναι ότι με το INFO μπορώ χωρίς να σταματήσω την προβολή μιας εγγραφής να δω την λίστα με τις εγγραφές και να ξεκινήσω την προβολής κάποιας άλλης.
Ναι. αλλά μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν επαρκεί η ταχύτητα του usb stick, οπότε απαιτεί ή ένα γρήγορο στικάκι ή δίσκο.

Μετά από την πολύ καλή ενημέρωση που είχα στο φόρουμ, πήρα τον OPTICUM HDN1 από μαγαζί στην Καλλιθέα. Ηθελα κάτι φθηνό, με ALI, HD. Πήρα 2 , ο ένας μπήκε με scart σε μια 32άρα LCD και ο άλλος με HDMI σε άλλη. Σε λιγότερο από 10 λεπτά βλέπαμε όλα τα ψηφιακά. Δεν έχω δοκιμάσει τίποτε άλλο, αλλά ο βασικός σκοπός επιτεύχθηκε.

Κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι το κόστος του καλωδίου HDMI, Πλαίσιο (8), Practiker (4) κι εγώ το πήρα 2,5!

Καλοθέατος!

Ελπίζω να μπορείς να μας γράφεις και στο μέλλον τις εντυπώσεις που έχεις από τον δέκτη :smile:

Έχω πάρει και εγώ 2 από το ίδιο μαγαζί. Έχουν μπει και οι δύο στα δωμάτια των γονιών μου, οπότε χρησιμοποιούνται μόνο για τη θέαση tv. Γενικά δεν με προβλημάτισαν καθόλου. εύκολο στήσιμο, καλό τηλεκοντρόλ, ωραίο μενού.

Το μόνο που πρέπει να κάνω κάποια στιγμή είναι να δοκιμάσω το νέο firmware 1.11 για να δω αν παραμένει το κόλλημα με το πάτημα δύο φορές του info στα euronews και tv5monde.

Επειδή έχω μπερδευτεί, ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των OPTICUM HD T90, STB (HD N1) και HD T80 ECO ;;
Μου φάνηκε ότι το STB σε σχέση με το Τ90 δεν έχει οθόνη, αυτό είναι μόνο;
Ευχαριστώ.

Επειδή έχω μπερδευτεί, ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των OPTICUM HD T90, STB (HD N1) και HD T80 ECO ;;
Μου φάνηκε ότι το STB σε σχέση με το Τ90 δεν έχει οθόνη, αυτό είναι μόνο;
Ευχαριστώ.

Εχω τον STB HD N1 και απο οσο εχω καταλαβει ειναι ιδιος με τον Τ90 πλην της οθονης ή τουλαχιστον αυτη ειναι η σημαντικη διαφορά.
Ο T80 ECO ειναι λιγο παλαιοτερο μοντελο. Νομιζω εχει και καποιες θυρες παραπανω, ισως κανω λαθος ομως. Και αυτος δεν εχει οθονη. Καταναλωνει κατιτις παραπανω, αμελητεα διαφορα. Και εχει μεγαλυτερες διαστασεις. Οποτε μαλλον ειναι θεμα τιμης.

ΥΓ. Προσωπικα προτιμω να μην εχει οθονη.

Επειδή είμαι στις βλέψεις για να αγοράσω το δέκτη να ρωτήσω κάποιες πληροφορίες. Θα το συνδέσω σε Sony crt 21"

1. Το τηλεχειριστήριο του δέκτη ανοίγει και την τηλεόραση ή πρέπει να έχουμε κοντά και τα 2 χειριστήρια;
2. Σε παρακολούθηση ταινίας FULL HD σε crt πως εμφανίζεται; Προσαρμόζεται στην ανάλυση της τηλεόρασης;
3. Διαβάζω ότι οι υπότιτλοι είναι σχετικά μικροί. Σε απόσταση 2-3μ φαίνονται επαρκώς;
4. Οι υπότιτλοι φαντάζομαι δεν χρειάζεται να είναι ενσωματωμένοι;

1. Ανεξερτητως δεκτη χρειαζεσαι και το Τ/Χ της τηλεορασης για το ανοιγμα/κλεισιμο, ενταση φωνης και εισοδου εικονας, αν τυχον η τηλεοραση δεν ανοιγει παντα στην ιδια εισοδο που ειχε την τελευταια φορά, ειδικα σε συνδεση μεσω HDMI.
Αν συνδεθει με scart συνηθως γυρναει μονη της, σχεδον σε ολες τις τηλεορασεις.
Οποτε καλο θα ηταν ενα Tele USB-300 προγραμματιζομενο Τ/Χ.

2. Ναι ακριβως. Η ταινια θα παιξει αλλα η αναλυση θα περιοριζεται απο την τηλεοραση. Στην συγκεκριμενη περιπτωση θα εχεις αναλυση PAL, η οποια ομως ειναι υπεραρκετη για τις λιγες ιντσες της τηλεορασης σου.
Απο ποιοτητα δηλαδη θα σκιζει.

3. Ειναι μικροι. Δεν ξερω ποσο ευκολη θα ειναι η αναγνωση τους απο μια τοσο μικρη τηλεοραση. Βασικα νομιζω πως δεν θα ειναι.

4. Οχι.

Σαν δεκτης και σαν PVR (βιντεο) ειναι απαικτος.

Στα 2 μέτρα, εάν είσαι νέος δεν θα έχεις πρόβλημα.
Αλλά ακόμη και εάν σε εκνευρίζει το μέγεθος, θα τους μετατρέψεις σε ότι μέγεθος θέλεις κάνοντας τους idx/sub.

1. Ανεξερτητως δεκτη χρειαζεσαι και το Τ/Χ της τηλεορασης για το ανοιγμα/κλεισιμο, ενταση φωνης και εισοδου εικονας, αν τυχον η τηλεοραση δεν ανοιγει παντα στην ιδια εισοδο που ειχε την τελευταια φορά, ειδικα σε συνδεση μεσω HDMI.
Αν συνδεθει με scart συνηθως γυρναει μονη της, σχεδον σε ολες τις τηλεορασεις.
Οποτε καλο θα ηταν ενα Tele USB-300 προγραμματιζομενο Τ/Χ.

Πωπω μανούβρααα! Ούτε την ένταση της φωνής δεν αλλάζει το τ/χ του δέκτη; Άντε τώρα να σηκωθεί ο άλλος να θέλει να πάει στη δουλειά του το πρωί, να έχει και είσοδο με HDMI και να κάνει όλη αυτή τη διαδικασία......
Δεν φτάνει που κανένας αποκωδικοποιητής δεν είναι τέλειος, θα χουμε κι αυτό. Με λίγα λόγια "σπρώχνουν" τον κόσμο να αγοράσει καινούρια τηλεόραση.
Θα έλεγα ότι όλο το παραπάνω θα ήταν μια πολύ καλή διαφήμιση για την Digea. Να βάλει ένα γέρο και μια γριά σε ένα καναπέ, ο ένας να αλλάζει τη φωνή και η άλλη τα κανάλια.

Να σου πω...στους δικούς μου δέκτες έχω την ένταση της τηλεόρασης μόνιμα περίπου στο 50% και την αυξομειώνω ανάλογα απο το τ/κ του δέκτη (όλοι οι δέκτες μπορουν να ανεβοκατεβάζουν τη δική τους ένταση).

Όσο για το HDMI, δύο απο τις τρεις τηλεοράσεις μου "θυμούνται" σε ποια έξοδο ήταν όταν έκλεισαν την τελευταία φορά και ανοίγουν σε αυτήν. Αν π.χ. είναι γυρισμένη σε HDMI όταν την κλείνεις, θα ανοίξει ξανά σε HDMI.

Πωπω μανούβρααα! Ούτε την ένταση της φωνής δεν αλλάζει το τ/χ του δέκτη;

Την αλλαζει αλλά να μαθεις να μην το χρησιμοποιεις.
Καποια μερα θα βαλεις το DVD player ή οποιαδηποτε αλλη συσκευη εχεις και θα γινει χαλασμος... αφου θα εχεις ανοιξει αρκετα την ενταση απο την τηλεοραση.

Παρε ενα Tele USB-300. Θα βαλεις την ενταση φωνης της τηλεορασης, οπως επισης και το ανοιγμα τηλεορασης και την εισοδο σε περιπτωση που εχεις και αλλη συσκευη ή αν εχεις τηλεοραση που δεν θυμαται την τελευταια συνδεση και τον δεκτη τον εχεις σε HDMI...
Και η δικη μου θυμαται την HDMI αλλά προτιμω τον δεκτη να τον εχω με SCART. Ετσι και αλλιως τζαμι δειχνει σε 40"... και δεν χρειαζεται να γυρναω εισοδο αν τυχον ειχα ανοιξει τον Η/Υ... γυρναει μονη της σε εισοδο scart οπως σχεδον ολες οι τηλεορασεις.

ΥΓ. Δες το σαν ευκαιρια. Παλια ηθελα ενα DVD recorder αλλά ηταν ακριβα, τα δισκακια κοστιζουν, ηταν δυσχρηστα ως προς την ευρεση και τον προγραμματισμο και η ποιοτητα εικονας ηταν πολυ χειροτερη.
Τωρα με εναν δεκτη και ενα στικακι εχεις φθηνοτερο κοστος, μεγαλυτερη ευκολια και τζαματη ψηφιακη εικονα (μουαχαχα)

Ξερουμε τι διορθωνει ή προσθετει ;

Επισης μια ερωτηση μιας και ειχα αγορασει δυο STB HD N1 και ο ενας δεν ειχε καλη εικονα, τεχνουργηματα και κακη κινηση, αλλά ο αλλος εχει καλη εικονα.
Η διαφορά αναμεσα σε αυτους τους δυο ειναι οτι αυτος με την προβληματικη εικονα ειχε υποστει αναβαθμισεις. Μπορει βεβαια να ειναι τυχαιο, απλα να επεσα σε προβληματικο κομματι.
Παρατηρησε κανεις οτι μετα απο αναβαθμιση χαλασε η ποιοτητα εικονας;

Εκεινο που ειχα εντοπισει μετα απο αναβαθμιση στην 1.10 το μενου ηταν λιγο πιο αργο.