Optoma hd141x

Re: optoma hd141x

Έχεις μπλέξει πολλά και διάφορα θέματα, και συνεχίζεις να είσαι σε σύγχηση. H benq, δηλαδή η cpi, ο επίσημος διανομέας-επισκευαστής της στην ελλάδα, είναι "σιγουράκι" ότι δεν επισκευάζει δωρεάν προβολείς αγορασμένους από το amazon φερ' ειπείν, ασχέτως του χρόνου αγοράς τους, καθώς όπως σου είπα εγγυάται για τα προϊόντα που η ίδια διανέμει. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση επίσημος μεταπωλητής ή eshop μαγαζί στην Ελλάδα να μην σου δώσει πίσω τα χρήματα για επιστραφέν προϊόν εφόσον 1ον το επιστρέψεις εντός της προβλεπόμενης από το νόμο προθεσμίας, 2ον το επιστρέψεις στην συσκευασία του με όλα τα εξαρτήματά του και 3ον ζητήσεις επιστροφή χρημάτων γραπτώς επικαλούμενος προς τούτο το νόμο και την αρμόδια για την εφαρμογή του διοικητική αρχή, και όχι ασφαλώς το ΙΝΚΑ και τους λοιπούς διακοσμητικούς μεσάζοντες. Ελπίζω να έγινε κατανοητό γιατί δεν πρόκειται να επανέλθω.

σημερα παρελαβα τον προβολεα.
οι πρωτες εντυπωσεις ειναι πολυ καλες.
πρως το παρών τον δοκιμασα συνδεδεμένο σε ενα λαπτοπ και ειδα καποια demo στο youtube, μιας και για το desktop pc που θελω να τον συνδεσω δεν εχω τοσο μακρυ καλωδιο hdmi. εχω παραγγειλει και το περιμενω.
τα 2,5μ -πλατος οθονης που ειναι περιπου 100" τα βγαζει στα 4,5μ περιπου αποσταση οθονης φακου.
παρα το μεγαλο μεγεθος οθονης φαίνονται καλα και τα 720p.
η εικονα πιστευω θα μπορουσε να βελτιωθει και αλλο μεσω των ρυθμισεων. δεν ξερω μηπως δεν ειναι και ιδανικο το τελείως λευκο χρωμα που ειναι βαμενος ο τοιχος.
με ρυθμισεις θα ασχοληθω οταν τον συνδεσω μονιμα στο desktop.

κατι που δεν ειναι σημαντικο αλλα προσωπικά δεν μου αρεσε ειναι οτι μου τον εστειλαν χυμα στο εργοστασιακο κουτι του.

σημερα παρελαβα τον προβολεα.
οι πρωτες εντυπωσεις ειναι πολυ καλες.
πρως το παρών τον δοκιμασα συνδεδεμένο σε ενα λαπτοπ και ειδα καποια demo στο youtube, μιας και για το desktop pc που θελω να τον συνδεσω δεν εχω τοσο μακρυ καλωδιο hdmi. εχω παραγγειλει και το περιμενω.
τα 2,5μ -πλατος οθονης που ειναι περιπου 100" τα βγαζει στα 4,5μ περιπου αποσταση οθονης φακου.
παρα το μεγαλο μεγεθος οθονης φαίνονται καλα και τα 720p.
η εικονα πιστευω θα μπορουσε να βελτιωθει και αλλο μεσω των ρυθμισεων. δεν ξερω μηπως δεν ειναι και ιδανικο το τελείως λευκο χρωμα που ειναι βαμενος ο τοιχος.

κατι που δεν ειναι σημαντικο αλλα προσωπικά δεν μου αρεσε ειναι οτι μου τον εστειλαν χυμα στο εργοστασιακο κουτι του.

Καλορίζικος! Καλές θεάσεις!

Με 1080p από δισκο blu ray θα δεις πολυ καλυτερη εικόνα.

Αυτο που λες οτι ήταν χύμα ο προβολεας μέσα στο κουτί είναι αρκετά ύποπτο. Ο δικός μου ήταν σφραγισμένος μέσα σε ειδικο πλαστικό σακουλάκι. Το αγορασες απο το εξωτερικο? μηπως το ανοιξανε στο τελωνειο?

Απάντηση: Re: optoma hd141x

Έχεις πολύ φως. Ένα γκρίζο χρωματάκι θα ήταν πολύ καλύτερο και πιο ισορροπημένο σε αυτές τις ίντσες. Φυσικά, είναι ακόμα και λόγω νέας λάμπας. Γράφε ώρες να φτάσεις τις 50-80 ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί η απόδοσή της και αποφασίζεις μετά.

Έχεις μπλέξει πολλά και διάφορα θέματα, και συνεχίζεις να είσαι σε σύγχηση. H benq, δηλαδή η cpi, ο επίσημος διανομέας-επισκευαστής της στην ελλάδα, είναι "σιγουράκι" ότι δεν επισκευάζει δωρεάν προβολείς αγορασμένους από το amazon φερ' ειπείν, ασχέτως του χρόνου αγοράς τους, καθώς όπως σου είπα εγγυάται για τα προϊόντα που η ίδια διανέμει. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση επίσημος μεταπωλητής ή eshop μαγαζί στην Ελλάδα να μην σου δώσει πίσω τα χρήματα για επιστραφέν προϊόν εφόσον 1ον το επιστρέψεις εντός της προβλεπόμενης από το νόμο προθεσμίας, 2ον το επιστρέψεις στην συσκευασία του με όλα τα εξαρτήματά του και 3ον ζητήσεις επιστροφή χρημάτων γραπτώς επικαλούμενος προς τούτο το νόμο και την αρμόδια για την εφαρμογή του διοικητική αρχή, και όχι ασφαλώς το ΙΝΚΑ και τους λοιπούς διακοσμητικούς μεσάζοντες. Ελπίζω να έγινε κατανοητό γιατί δεν πρόκειται να επανέλθω.

Καλα μην επανελθεις. Ετσι και αλλιως εσυ περιγραφεις μια Ουτοπια και εγω σου περιγραφω τι γινετε στην πραγματικοτητα. Τα χω ζησει και εγω και χιλαιδες αλλων Ελληνων. Επισης το "σιγουρακι" ειναι οτι η CPI επισκευαζει και οχι οτι δεν επισκευαζει(γιατι εχεις κολλησει αφου σου το ειπε και αλλως). Δεν εχει σημασια το που ακριβως εχει αγοραστει ο καθε Βenq η Acer. Σημασια εχει εαν εχει γινει εισαγωγη απο την επισημη Ευρωπαικη αντιπροσωπεια. Εαν ναι ο σειριακος αριθμος καταγραφεται και αναγνωριζεται απο οποιοδηποτς επισκευαστικο κεντρο στην ΕΕ. Τωρα η ETYT για λογους εκφοβισμου λεει αυτα που λεει. Αν ομως αρνηθει επισκευη σε προβολεα που εχει γινει εισαγωγει απο την επισημη Optoma- europe και δεν κανει επισκευη δωρεαν τοτε το δρομο παιρνουν τα δικαστηρια. Απλα γιατι καποιος να περασει τετοια μανουρα. Εμενα αυτοι οι λεονταρισμοι του τυπου εγω δεν επισκευαζω γιατι ειμαι μαγκας, δεν με πτοουν. Απλα προτιμω να δωσω τα λεφτα μου σε μια αλλη πιο σοβαρη εταιρεια. Πες με παραξενο.

Καλορίζικος! Καλές θεάσεις! Με 1080p από δισκο blu ray θα δεις πολυ καλυτερη εικόνα. Αυτο που λες οτι ήταν χύμα ο προβολεας μέσα στο κουτί είναι αρκετά ύποπτο. Ο δικός μου ήταν σφραγισμένος μέσα σε ειδικο πλαστικό σακουλάκι. Το αγορασες απο το εξωτερικο? μηπως το ανοιξανε στο τελωνειο?
ευχαριστω, οταν εγραψα χυμα ο προβολεας δεν ενωουσα μεσα στο κουτι του, μου τον εστειλαν οπως ηταν σφραγισμενος στο κουτι του κολλώντας ενα δελτιο αποστολης πανω. δεν το εβαλαν τυλιγμενο με καποιο προστατευτικο σε ενα μεγαλυτερο κουτι. απο πωλητή του γερμανκου αμαζον αγοραστηκε.
Έχεις πολύ φως. Ένα γκρίζο χρωματάκι θα ήταν πολύ καλύτερο και πιο ισορροπημένο σε αυτές τις ίντσες. Φυσικά, είναι ακόμα και λόγω νέας λάμπας. Γράφε ώρες να φτάσεις τις 50-80 ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί η απόδοσή της και αποφασίζεις μετά.
ευχαριστω για τη συμβουλη, θα το εχω υποψην.

Καλησπερα και συγχαρητηρια για το forum.
Νεος κατοχος και εγω του εν λογο προβολεα και θα ηθελα να ρωτησω τους ιδιοκτητες για καποιο θεματακι που εχω με την εικονα του.Συγκεκριμενα στο desktop των windows(7) σε μαυρο φοντο παρατηρω μια αλοιωση των εικονιδιων σαν να διαχεεται φως δημιουργωντας ειδωλο και να εχουν ενα γαλαζιο περιγραμμα(ειδικα στα γραμματα)Εχει παρατηρησει καποιος κατι αντιστοιχο?Ειναι φυσιολογικο για την κατηγορια τιμης του?Στον προηγουμενο προβολεα μου (hd70) δεν ειχα παρατηρησει κατι αντιστοιχο.
Δυστυχως δεν μπορω να ανεβασω φωτογραφιες αυτη την στιγμη.Ελπιζω να εγινα κατανοητος απο την "επαγγελματικη" περιγραφη του προβληματος μου :smile:

Απάντηση: optoma hd141x

Καλησπέρα.

Ο προβολέας είναι σωστά καθ' ύψος τοποθετημένος σε σχέση με το πανί? Χρησιμοποιείς καθόλου το keystone?

Καλοθέατος.

Re: Απάντηση: optoma hd141x

Εχω προσεξει ωστε να ερχεται ακριβως η εικονα(παρα το μικροτερο offset του φακου) ωστε να μη χρειαζεται ψηφιακες διορθωσεις,οποτε μπορουμε να το αποκλεισουμε αυτο.Ευχαριστω παρεμπιπτοντως.

Το φαινόμενο παρουσιάζεται σε εικονίδια που βρίσκονται κυρίως στην άκρη του πανιού ή σε όλα (ακόμα και σ' αυτά που είναι στη μέση)?

Δεν ειχα τον χρονο να πειραματιστω αλλα μιας και μιλαμε για desktop ολα ειναι περιμετρικα και ναι φαινεται τοσο στις γωνιες οσο και στη μεση του καδρου.Στο μεσον του desktop θα το κοιταξω αργοτερα

Καλα μην επανελθεις. Ετσι και αλλιως εσυ περιγραφεις μια Ουτοπια και εγω σου περιγραφω τι γινετε στην πραγματικοτητα. Τα χω ζησει και εγω και χιλαιδες αλλων Ελληνων. Επισης το "σιγουρακι" ειναι οτι η CPI επισκευαζει και οχι οτι δεν επισκευαζει(γιατι εχεις κολλησει αφου σου το ειπε και αλλως). Δεν εχει σημασια το που ακριβως εχει αγοραστει ο καθε Βenq η Acer. Σημασια εχει εαν εχει γινει εισαγωγη απο την επισημη Ευρωπαικη αντιπροσωπεια. Εαν ναι ο σειριακος αριθμος καταγραφεται και αναγνωριζεται απο οποιοδηποτς επισκευαστικο κεντρο στην ΕΕ. Τωρα η ETYT για λογους εκφοβισμου λεει αυτα που λεει. Αν ομως αρνηθει επισκευη σε προβολεα που εχει γινει εισαγωγει απο την επισημη Optoma- europe και δεν κανει επισκευη δωρεαν τοτε το δρομο παιρνουν τα δικαστηρια. Απλα γιατι καποιος να περασει τετοια μανουρα. Εμενα αυτοι οι λεονταρισμοι του τυπου εγω δεν επισκευαζω γιατι ειμαι μαγκας, δεν με πτοουν. Απλα προτιμω να δωσω τα λεφτα μου σε μια αλλη πιο σοβαρη εταιρεια. Πες με παραξενο.
Αναγκαζομαι να επανέλθω γιατί πραγματικά λες απίστετα και εντελώς λανθασμένα πράγματα. Δεν υπάρχει καμιά "επίσημη ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία", υπάρχει η μαμά (μητρική) εταιρία benq το ευρωπαϊκό της παράρτημα ή η θυγατρική της εταιρία και οι αντιπροσωπείες της σε κάθε κράτος, όπου αυτή βεβαίως έχει αντιπροσωπείες. Στην Ελλάδα, όπως σου προείπα, και αυτή όπως και η optoma έχει διανομεα - επισκευαστή όχι αντιπροσωπεία. Όλοι οι διανομείς και μεταπωλητές, και οι επίσημοι και οι ανεπίσημοι (οι λεγόμενοι παραεισαγωγείς δηλαδή), προϊόντα της μαμάς εταιρίας διακινούν, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα πρόκειται για μαϊμού προϊόντα οπότε πάμε σε άλλη εντελως συζήτηση ποινικής αξιολόγησης και προεκτάσεων. Το θέμα είναι ποιός έχει την εγγυητική ευθύνη σε περίπτωση βλάβης και για ποιά από όλα τα προϊόντα της μαμάς εταιρίας. Σεβαστότατη η επιλογή σου να αγοράζεις από το amazon και εγώ έχω αγοράσει κάποια φθηνά προϊόντα (από το ebay), πλην όμως να ξέρεις ότι δεν καλύπτοντα από την εγγύηση επισκευής από τους εγχώριους διανομείς-επισκευαστές. Θέτεις κατά συνέπεια το ζήτημα εντελώς λάθος. Δεν πρόκειται δηλαδή για την κακή optoma και την καλή benq αλλά για το "παράθυρο" που έχουν βρει οι περισσότερες εγχώριες "αντιπροσωπείες" να πετάξουν από πάνω τους το μπαλάκι του service και όχι μόνο για προϊόντα στα οποία δεν έχουν μερίδιο κέρδους από την πώληση τους. Όσον αφορά τώρα για την δήθεν ουτοπία της επιστροφής προϊόντος και χρημάτων για αγορές από το απόσταση (ιντερνετ, τηλεφωνικά), προφανώς, από την στιγμή μάλιστα που αναφέρεσαι σε μοχλούς πίεσης τύπου ΙΝΚΑ, συνηγόρους του πολίτη και λοιπούς "διακοσμητές", αγνοείς την διαδικασία οπότε καλό είναι να κρατάς μικρό καλάθι και να μην είσαι τόσο κατηγορηματικός σ' αυτά που λές, καθώς, πίστεψέ με, αν γνωρίζεις την συγκεκριμένη και εύκολη νομική διαδικασία είναι πολύ απλό. Κατά συνέπεια μην μιλάς εκ μέρους χιλιάδων ελλήνων αλλά μόνο εκ μέρους του εαυτού σου λέγοντας ότι έχεις την ανασφάλεια της μη επιστροφής, την οποία στην καλύπτει το amazon (δημιουργώντας σου όμως αρκετές άλλες βεβαίως βεβαίως).

Να επανελθω και εγω στο δικο μου θεμα για οποιον ενδιαφερεται.Τελικα το 90% των προβληματων που αντιμετωπιζα λυθηκε γυρνωντας το ζουμ απο τελειως κλειστο που το ειχα σε ανοικτο.
Αναγκαστηκα βεβαια το καδρο βγαινει εξω απο το πανι το οποιο γεννα το εξης ερωτημα.Κανοντας χρηση του overscan απο το pc οπως επισης και του image shift (οχι keystone) απο τον προβολεα,λογικα δεν θα εχω καποια αλλοιωση
της εικονας ή προβληματα στην κινηση σωστα?Τι λενε και οι πιο εμπειροι?Και παλι ευχαριστω για τη βοηθεια.

Καλησπερα και συγχαρητηρια για το forum. Νεος κατοχος και εγω του εν λογο προβολεα και θα ηθελα να ρωτησω τους ιδιοκτητες για καποιο θεματακι που εχω με την εικονα του.Συγκεκριμενα στο desktop των windows(7) σε μαυρο φοντο παρατηρω μια αλοιωση των εικονιδιων σαν να διαχεεται φως δημιουργωντας ειδωλο και να εχουν ενα γαλαζιο περιγραμμα(ειδικα στα γραμματα)Εχει παρατηρησει καποιος κατι αντιστοιχο?Ειναι φυσιολογικο για την κατηγορια τιμης του?Στον προηγουμενο προβολεα μου (hd70) δεν ειχα παρατηρησει κατι αντιστοιχο. Δυστυχως δεν μπορω να ανεβασω φωτογραφιες αυτη την στιγμη.Ελπιζω να εγινα κατανοητος απο την "επαγγελματικη" περιγραφη του προβληματος μου :smile:
αυτο το εχω παρτηρησει και εγω στο δικο μου, φαινεται μονο σε μαυρο φοντο κυρίως σε ασπρα αντικειμενα πχ γραμματα και στα ακρα, ενω στο κεντρο σχεδον καθολου. εγω εχω windows 8.1.
Να επανελθω και εγω στο δικο μου θεμα για οποιον ενδιαφερεται.Τελικα το 90% των προβληματων που αντιμετωπιζα λυθηκε γυρνωντας το ζουμ απο τελειως κλειστο που το ειχα σε ανοικτο. Αναγκαστηκα βεβαια το καδρο βγαινει εξω απο το πανι το οποιο γεννα το εξης ερωτημα.Κανοντας χρηση του overscan απο το pc οπως επισης και του image shift (οχι keystone) απο τον προβολεα,λογικα δεν θα εχω καποια αλλοιωση της εικονας ή προβληματα στην κινηση σωστα?Τι λενε και οι πιο εμπειροι?Και παλι ευχαριστω για τη βοηθεια.
δοκιμασα με το ζουμ και οντως βελτιωνεται, και μαλιστα δεν εχει διαφορα αν το εχω τερμα ή πχ στη μεση, αρκει να το εχω γυρισει, απο λιγο εως τερμα.

Απάντηση: Re: optoma hd141x

Να επανελθω και εγω στο δικο μου θεμα για οποιον ενδιαφερεται.Τελικα το 90% των προβληματων που αντιμετωπιζα λυθηκε γυρνωντας το ζουμ απο τελειως κλειστο που το ειχα σε ανοικτο.
Αναγκαστηκα βεβαια το καδρο βγαινει εξω απο το πανι το οποιο γεννα το εξης ερωτημα.Κανοντας χρηση του overscan απο το pc οπως επισης και του image shift (οχι keystone) απο τον προβολεα,λογικα δεν θα εχω καποια αλλοιωση
της εικονας ή προβληματα στην κινηση σωστα?Τι λενε και οι πιο εμπειροι?Και παλι ευχαριστω για τη βοηθεια.

Το overscan πρακτικά είναι ένα crop, δηλαδή, σου τρώει υπάρχουσα πληροφορία. Η κίνηση δεν συνδέεται με το πως ρυθμίζεις το κάδρο. Τι είναι το image shift?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αυτο το εχω παρτηρησει και εγω στο δικο μου, φαινεται μονο σε μαυρο φοντο κυρίως σε ασπρα αντικειμενα πχ γραμματα και στα ακρα, ενω στο κεντρο σχεδον καθολου. εγω εχω windows 8.1. δοκιμασα με το ζουμ και οντως βελτιωνεται, και μαλιστα δεν εχει διαφορα αν το εχω τερμα ή πχ στη μεση, αρκει να το εχω γυρισει, απο λιγο εως τερμα.

Αυτό που περιγράφεις ονομάζεται χρωματική εκτροπή του φακού και δεν είναι ασύνηθες για μηχάνηματα αυτής της ζώνης τιμής λόγω φθηνότερης υλοποίησης στον φακό του προβολέα. Κυρίως, το παρατηρείς στα άκρα του πανιού.

Re: Απάντηση: Re: optoma hd141x

image shift ειναι η δυνατοτητα του προβολεα να μετακινησει την εικονα πανω κατω ψηφιακα.Μεχρις στιγμης δεν εχω παρατηρησει κατι αρνητικο χρησιμοποιωντας το

Αναγκαζομαι να επανέλθω γιατί πραγματικά λες απίστετα και εντελώς λανθασμένα πράγματα. Δεν υπάρχει καμιά "επίσημη ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία", υπάρχει η μαμά (μητρική) εταιρία benq το ευρωπαϊκό της παράρτημα ή η θυγατρική της εταιρία και οι αντιπροσωπείες της σε κάθε κράτος, όπου αυτή βεβαίως έχει αντιπροσωπείες. Στην Ελλάδα, όπως σου προείπα, και αυτή όπως και η optoma έχει διανομεα - επισκευαστή όχι αντιπροσωπεία. Όλοι οι διανομείς και μεταπωλητές, και οι επίσημοι και οι ανεπίσημοι (οι λεγόμενοι παραεισαγωγείς δηλαδή), προϊόντα της μαμάς εταιρίας διακινούν, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα πρόκειται για μαϊμού προϊόντα οπότε πάμε σε άλλη εντελως συζήτηση ποινικής αξιολόγησης και προεκτάσεων. Το θέμα είναι ποιός έχει την εγγυητική ευθύνη σε περίπτωση βλάβης και για ποιά από όλα τα προϊόντα της μαμάς εταιρίας. Σεβαστότατη η επιλογή σου να αγοράζεις από το amazon και εγώ έχω αγοράσει κάποια φθηνά προϊόντα (από το ebay), πλην όμως να ξέρεις ότι δεν καλύπτοντα από την εγγύηση επισκευής από τους εγχώριους διανομείς-επισκευαστές. Θέτεις κατά συνέπεια το ζήτημα εντελώς λάθος. Δεν πρόκειται δηλαδή για την κακή optoma και την καλή benq αλλά για το "παράθυρο" που έχουν βρει οι περισσότερες εγχώριες "αντιπροσωπείες" να πετάξουν από πάνω τους το μπαλάκι του service και όχι μόνο για προϊόντα στα οποία δεν έχουν μερίδιο κέρδους από την πώληση τους. Όσον αφορά τώρα για την δήθεν ουτοπία της επιστροφής προϊόντος και χρημάτων για αγορές από το απόσταση (ιντερνετ, τηλεφωνικά), προφανώς, από την στιγμή μάλιστα που αναφέρεσαι σε μοχλούς πίεσης τύπου ΙΝΚΑ, συνηγόρους του πολίτη και λοιπούς "διακοσμητές", αγνοείς την διαδικασία οπότε καλό είναι να κρατάς μικρό καλάθι και να μην είσαι τόσο κατηγορηματικός σ' αυτά που λές, καθώς, πίστεψέ με, αν γνωρίζεις την συγκεκριμένη και εύκολη νομική διαδικασία είναι πολύ απλό. Κατά συνέπεια μην μιλάς εκ μέρους χιλιάδων ελλήνων αλλά μόνο εκ μέρους του εαυτού σου λέγοντας ότι έχεις την ανασφάλεια της μη επιστροφής, την οποία στην καλύπτει το amazon (δημιουργώντας σου όμως αρκετές άλλες βεβαίως βεβαίως).

Το παθος σου να με πεισει για κατι που το εχω ζησει εγω προσωπικα με κανει να πιστευω οτι καποιο συμφερον αντιπροσωπευεις εδω μεσα. Καποιο μαγαζι? αντιπροσωπεια?παντως μιλας σαν εμπορος και πας να δικαιλογησειος τα αδικαιολογητα. Πριν δυο χρονια αγορασα εναν Acer απο το amazon.de. Συγκεκριμενα τον H9500BD. Ειχε καποιο προβλημα ομως με το 3d και πηρα τηλεφωνο την Acer Ελλαδος για να ρωτησω εαν μπορουν να τον φτιαξουν . Μου ζητησαν τον σειριακο αριθμο και αμεσως μου ειπαν οτι ναι εχει 2 χρονια εγγυηση και μπορω να τον φερω αμεσα για επισκευη. Μου ειπαν τοτε οτι ο νομος το λεει ξεκαθαρα οτι εαν ο σειριακος αριθμος αντιστοιχει σε κομματι που εχει γινει εισαγωγη απο την Κεντρικη αντιπροσωπεια της Ευρωπης(αυτη που λες εσυ ευρωπαϊκό παράρτημα) ανεξαρτητως σε ποια χωρα και τοπικη αντιπροσωπεια τελικα καταληξει (Γερμανια Ελλαδα κλπ) η τοπικη εταιρεια ειναι υποχρεωμενη να δωσει την 2 χρονη εγγυηση. Πχ εαν ενα μαγαζι κανει απευθειας εισαγωγη κομματια ενος προβολεα απο Κινα τοτε αυτα τα κομματια ακομα και εαν πουληθουν στην ΕΕ δεν καλυπτονται απο την Ευρωπαικη εγγυηση. Εαν αγοραστει ομως απο μαγαζι που εχει αγορασει απο την κεντρικη Ευρωπαικη αντιπροσωπεια εισαγωγεα(πχ Optoma-europe) τοτε ανεξαρτητως εαν το πουλαει το Αμαζον η ο επισημος μεταπωλητης της εκαστοτε εταιρειας ΠΧ Ετυτ(οπτομα Ελλαδος) η εγγυση ισχυει για ολες τις χωρες που καλυπτει η Ευρωπαικη κεντρικη αντιπροσωπεια(στην περιπτωση μας Οπτομα Europe). H Etyt κανονικα πρεπει να αποζημιωνεται απο την κεντρικη ευρωπαικη αντιπροσωπεια για καθε προβολεα που δεν εχει εισαγει η ιδια αλλα εχει γινει εισαγωγη απο την Optoma-europe και πρεπει να επισκευασει. Αν λοιπον το Amazon αγοραζει απο την Optoma-Europe 100 κομματια αυτα πρπει να καλυπτονται με πανευρωπαικη εγγυηση της Optoma -Europe οπου και αν βρισκεται ο προβολεας. Η αρνηση της Etyt και ακομα περισσοτερο της Optoma -Europe να παρεχει αυτην την καλυψη ειναι και παρανομη και πολυ υποπτη. Προσπαθει δλδ να δωσει ενα πλεονεκτημα στον καθε τοπικο διανομεα ωστε να μην μπορει καποιος να κανει εισαγωγη απο αλλο ευρωπαικο καταστημα.

Αλλα ομως ζουμε σε μια Ενωμενη Ευρωπη. Τι θα κανεις δλδ εαν πρεπει να ταξιδεψεις για δουλεια η ακομα να μετακομισεις λογο ανεργιας σε χωρα τηε ΕΕ και παρεις τον προβολεα σου. Χανεται η εγγυηση συμφωνα με τα δικα σου λεγομενα. Και ο νομος για ελευθερη διακινηση εργατικου δυναμικου και υπηρεσιων που επεκτεινεται και στις εγγυησεις γινετε κουρελοχαρτο? Ελπιζω να εγινα κατανοητος και να μην μπουμε σε μια ανευ ουσιας ανταλλαγη αποψεων.

παρακαλώ πολύ ας αφήσουμε κατά μέρος τους χαρακτηρισμούς και ας επανέλθουμε στο θέμα.

Εγω παντως σημερα τηλεφωνησα σε καταστημα για να μαθω τι ισχυει με την εγγυηση. Μου ειπαν οτι εχει 2 χρονια και σε περιπτωση βλαβης , τον στελνουν Γερμανια γιατι απο εκει κανουν εισαγωγη. Επισης με πληροφορησαν οτι δεν συνεργαζονται πλεον με την Ετυπ, γιατι εχει κλεισει. Αντε βγαλε ακρη..

Εγω παντως σημερα τηλεφωνησα σε καταστημα για να μαθω τι ισχυει με την εγγυηση. Μου ειπαν οτι εχει 2 χρονια και σε περιπτωση βλαβης , τον στελνουν Γερμανια γιατι απο εκει κανουν εισαγωγη. Επισης με πληροφορησαν οτι δεν συνεργαζονται πλεον με την Ετυπ, γιατι εχει κλεισει. Αντε βγαλε ακρη..

Και εμένα κατά τον χρόνο αγοράς, μου είπαν ότι ισχύει η εγγύηση από Γερμανία λόγω παραεισαγωγής. Σε περίπτωση βλάβης που καλύπτεται από την εγγύηση, θα πρέπει να τον στείλουν στην Γερμανία για επισκευή ή αντικατάσταση.