Το δικό μου δίλημα είναι μεταξύ BenQ W1300 και Optoma HD30. Μετά από ψάξιμο, διάβασμα, demos, κλπ κατέληξα στον BenQ. Είδα όμως προχθές τον Optoma να παίζει δίπλα του (που να μην τον έβλεπα!) και μου ανέτρεψε τα δεδομένα. Στα χρώματα και στην κίνηση δεν είδα διαφορές αλλά το μαύρο του HD30 είναι πολύ καλύτερο από του W1300. Ακόμα και όταν ο HD30 έπαιξε δίπλα στον BenQ W7500, δεν μπορούσα να διακρίνω διαφορά στο μαύρο!
Στην απόσταση που θα τοποθετηθούν, ο BenQ βγάζει max 120" και ο Optoma 110". Συνεπώς ο W1300 πλεονεκτεί στην τοποθέτηση (καλύτερο zoom και lens shift) και στην τιμή (περίπου 200 ευρώ).
O HD30 έχει καλύτερο μαύρο και γυαλιά RF αλλά δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι πλεονέκτημα - είναι; Ακόμα έχει μια επιλογή στο Menu για μετατόπιση της οθόνης οριζόντια και κατακόρυφα (δεν αναφέρομαι στο keystone) αλλά δεν είναι σαφές αν αυτό γίνεται οπτικά ή ψηφιακά - μάλλον το δεύτερο υποθέτω. Επίσης διάβασα σε 2 διαφορετικά reviews ότι η απόκριση του HD30 στις επιλογές του menu και τις εντολές του τηλεχειρηστηρίου είναι εκνευριστικά αργή. Τέλος αναρωτιέμαι αν η χαμηλότερη φωτεινότητα του optoma έχει αρνητικό αντίκτυπο κατά την αναπαραγωγή 3D σε σχέση πάντα με τον W1300.
Όποιος (κάτοχος των δύο και μη) μπορεί να απαντήσει θα με βοηθήσει ιδιαίτερα στην επιλογή μεταξύ των δύο.