Οπτομα HD30 ή Benq w1500? ή μήπως Epson 7200 ???

Σε ευχαριστώ Γιάννη! Μήπως θα μπορούσες εσύ ή και κάποιος άλλος φίλος να μου προτείνει κάποιο bluray 3d player? Μέχρι τώρα έδινα υλικό στον παλιό προβολέα μου μέσω laptop (Kmplayer). Κόστος μέχρι 150 .

Kαλησπερα αφού δίνεις τόσα χρήματα ...Θα έλεγα να κοιτάξεις το 790 της sony αν δεν έχει καταργηθεί ... και 4κ ηταν και κοντράριζε στα ίσα το oppo103,ήμουν κάτοχος και τον δυο και κράτησα το oppo λόγω περισσότερον δυνατοτήτων!

Συμφωνώ με τον MakisM αυτό έχω και εγώ και είμαι πολύ ευχαριστιμένος θα φτάσει τον προβολέα σου στα οριά του...καλοθέατος ο HD30 το μόνο κακό είναι ότι μετά από αυτόν δεν έχεις επιστροφή...

Παιδιά αν εννοείτε το BDP-S790 κυκλοφορεί ακόμα, και όντως έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά, είναι πολύ πιθανόν να το αποκτήσω. Πρός το παρόν έχω το δύσκολο έργο της εγκατάστασης του HD 30, αφού αποσυρθεί ο παλιός HD 70. Αυτά όλα θα γίνουν μάλλον αύριο το πρωί, ώστε πιο αργά να γίνουν οι ανάλογες δοκιμές και τα "πειράγματα" του μηχανήματος. Πάντως σε μία πρόχειρη δοκιμή στο πόδι κι εντελώς πρόχειρα που έκανα με αρχεία mkv μέσα από τον kmplayer, αναρωτήθηκα πόσο καλύτερα μπορεί να παίζει...

Το δικό μου δίλημα είναι μεταξύ BenQ W1300 και Optoma HD30. Μετά από ψάξιμο, διάβασμα, demos, κλπ κατέληξα στον BenQ. Είδα όμως προχθές τον Optoma να παίζει δίπλα του (που να μην τον έβλεπα!) και μου ανέτρεψε τα δεδομένα. Στα χρώματα και στην κίνηση δεν είδα διαφορές αλλά το μαύρο του HD30 είναι πολύ καλύτερο από του W1300. Ακόμα και όταν ο HD30 έπαιξε δίπλα στον BenQ W7500, δεν μπορούσα να διακρίνω διαφορά στο μαύρο!
Στην απόσταση που θα τοποθετηθούν, ο BenQ βγάζει max 120" και ο Optoma 110". Συνεπώς ο W1300 πλεονεκτεί στην τοποθέτηση (καλύτερο zoom και lens shift) και στην τιμή (περίπου 200 ευρώ).
O HD30 έχει καλύτερο μαύρο και γυαλιά RF αλλά δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι πλεονέκτημα - είναι; Ακόμα έχει μια επιλογή στο Menu για μετατόπιση της οθόνης οριζόντια και κατακόρυφα (δεν αναφέρομαι στο keystone) αλλά δεν είναι σαφές αν αυτό γίνεται οπτικά ή ψηφιακά - μάλλον το δεύτερο υποθέτω. Επίσης διάβασα σε 2 διαφορετικά reviews ότι η απόκριση του HD30 στις επιλογές του menu και τις εντολές του τηλεχειρηστηρίου είναι εκνευριστικά αργή. Τέλος αναρωτιέμαι αν η χαμηλότερη φωτεινότητα του optoma έχει αρνητικό αντίκτυπο κατά την αναπαραγωγή 3D σε σχέση πάντα με τον W1300.
Όποιος (κάτοχος των δύο και μη) μπορεί να απαντήσει θα με βοηθήσει ιδιαίτερα στην επιλογή μεταξύ των δύο.

Το δικό μου δίλημα είναι μεταξύ BenQ W1300 και Optoma HD30. Μετά από ψάξιμο, διάβασμα, demos, κλπ κατέληξα στον BenQ. Είδα όμως προχθές τον Optoma να παίζει δίπλα του (που να μην τον έβλεπα!) και μου ανέτρεψε τα δεδομένα. Στα χρώματα και στην κίνηση δεν είδα διαφορές αλλά το μαύρο του HD30 είναι πολύ καλύτερο από του W1300. Ακόμα και όταν ο HD30 έπαιξε δίπλα στον BenQ W7500, δεν μπορούσα να διακρίνω διαφορά στο μαύρο!
Στην απόσταση που θα τοποθετηθούν, ο BenQ βγάζει max 120" και ο Optoma 110". Συνεπώς ο W1300 πλεονεκτεί στην τοποθέτηση (καλύτερο zoom και lens shift) και στην τιμή (περίπου 200 ευρώ).
O HD30 έχει καλύτερο μαύρο και γυαλιά RF αλλά δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι πλεονέκτημα - είναι; Ακόμα έχει μια επιλογή στο Menu για μετατόπιση της οθόνης οριζόντια και κατακόρυφα (δεν αναφέρομαι στο keystone) αλλά δεν είναι σαφές αν αυτό γίνεται οπτικά ή ψηφιακά - μάλλον το δεύτερο υποθέτω. Επίσης διάβασα σε 2 διαφορετικά reviews ότι η απόκριση του HD30 στις επιλογές του menu και τις εντολές του τηλεχειρηστηρίου είναι εκνευριστικά αργή. Τέλος αναρωτιέμαι αν η χαμηλότερη φωτεινότητα του optoma έχει αρνητικό αντίκτυπο κατά την αναπαραγωγή 3D σε σχέση πάντα με τον W1300.
Όποιος (κάτοχος των δύο και μη) μπορεί να απαντήσει θα με βοηθήσει ιδιαίτερα στην επιλογή μεταξύ των δύο.

Δεν θα σε βοηθησω εγω πανω σε αυτο αλλα μαλλον θα σε μπερδεψω χειροτερα αλλα ισως να μην το μετανοιωσεις. Κοιτα τον Optoma HD50 η το ιδιο online μοντελο τον HD161x(ειναι οτι ειναι ο HD141x για τον HD26). Καινουργιος με καταπληκτικα reviews καθετο lens shift στην ιδια τιμη με αυτους που κοιτας, με υψηλης ποιητητας φακο απλα δεν υπαρxει ακομα στην Ελλαδα αλλα υπαρχει σε πολλα μεγαλα sites του εξωτερικου.

Μερικα reviews:
https://www.avforums.com/review/optoma-hd50-dlp-full-hd-3d-projector-review.10545
http://www.pcadvisor.co.uk/reviews/digital-home/3582463/optoma-hd50-review/
http://www.t3.com/reviews/optoma-hd50-review

Θα ελεγα οτι ειναι στην ιδια κατηγορια με τον HD30 και λιγο καλυτερα χρωματα. Τσεκαρε τον.

Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση αλλά τελικά... ξέφυγα από το δίλημμα!
Έπεσα τυχαία πάνω σε ελαφρώς μεταχειρισμένο JVC DLA-X35 και το άρπαξα!
Μου κόστισε βέβαια λίγο παραπάνω από ότι αρχικά υπολόγιζα αλλά είχε πακέτο και οθόνη.
Τώρα ψάχνομαι πως θα το κρεμάσω γιατί είναι και βαρύ το άτιμο...

Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση αλλά τελικά... ξέφυγα από το δίλημμα!
Έπεσα τυχαία πάνω σε ελαφρώς μεταχειρισμένο JVC DLA-X35 και το άρπαξα!
Μου κόστισε βέβαια λίγο παραπάνω από ότι αρχικά υπολόγιζα αλλά είχε πακέτο και οθόνη.
Τώρα ψάχνομαι πως θα το κρεμάσω γιατί είναι και βαρύ το άτιμο...

Αν μου επιτρεψεις, ποσο πηγε το μαλλι? Κοιταω και εγω που και που για μεταχειρισμενο JVC DLA-X35 αλλα με σταματαει η ελλειψη εγγυησης ειδικα οταν για τα ιδια περιπου χρηματα μπορω να παω σε κατι καινουργιο και ποιοτικο.

Επειδή δεν παρακολουθώ τελευταία αλλά είδα αυτό το θέμα , πέστε μου πως γίνεται και το projectorcentral δίνει στον HD30 1,600 Lumens με 339 Watts λάμπα και στον HD25e 2,800 Lumens me 262 Watts ?