Ώρα για Μπύρα

σε φαρμακειο ψωνιζεις μπυρα?
ευχαριστω να σαι καλα :ernaehrung004:

Ε, οσο να χει... με το ποσοστο οινοπνευματος που εχουν μεσα οι συγκεκριμενες, μονο απο φαρμακειο.
Αλλα μην ανησυχεις, οπου να'ναι απελευθερωνονται τα μη συνταγογραφουμενα, οποτε μπορει να τις δεις και στο σουπερμαρκετ της γειτονιας σου.;)

Re: Απάντηση: Re: Ώρα για Μπύρα

Με εκπλησσει που αρεσει σε καποιον η Asahi. Πριν αρκετα χρονια που τη δοκιμασα μου φανηκε χαλια...

Ομοίως... -bye-

Re: Απάντηση: Re: Ώρα για Μπύρα

Μπυρα, ουισκι η μηπως να τα συνδυασουμε?

11247857_651317368336483_362136193_n.jpg

Μπύρες χμμ...
1) Budweiser Budvar όταν θα χρειαστεί πανω απο μια,
2) Pilsner Urquell για κάτι λίγο πιο γευστικό χωρίς να σπάμε και τα νεύρα της σερβιτόρας,
3) Franziskaner Hefe-Weisse με λουκάνικα στο Κουρδιστό Γουρούνι,
4) Leffe όποτε σπανίως μου έρθει να πιο σκούρη μπυρα,
5)Abbaye de St Landelin (την κόκκινη) οποτε θέλω να το παίξω εκλεπτισμένος και τέλος
6)Fix (αν το κατάστημα επιμένει να σερβίρει μόνο Ελληνικές μπύρες)

Υ.Γ. Δεν σνομπαρώ τις Ελληνικές μπύρες καθώς τελευταία γίνονται πολύ αξιόλογες προσπάθιες αλλά πως να το κάνουμε τώρα.... έκαστος στο είδος του... εσείς θα τρώγατε τσέχικη ή Γερμανική φέτα αν είχατε την επιλογή να φάτε Ελληνική;

το εκαστος τους ειδους του ειναι σχετικο ,προσωπικα μου αρεσουν τα χωριατικα η βουβαλισια ελληνικα λουκανικα πιο πολυ απο τα γερμανικα οπως και πολλες ελληνικες μπιρες παλι πιο πολυ απο γερμανικες,οι γερμανοι εχουν την δοξα σε αυτα τα δυο αλλα αλλοι εχουν την χαρη,οι Βελγοι λογου χαρη τους βαζουν γυαλια στις μπυρες..

Θα συμφωνισω οτι τα λουκανικα μας ειναι ΕΠΙΚΑ!!! Σημερα ελεγα να παω για μπυρα το βραδυ, μηπως μπορεις να μου προτεινεις μια δυο Βελγικες (που να τις βρω ευκολα στα μαγαζια) για να τις δοκιμασω? Πινω απ ολες τις μπυρες εκτος απο Stout και κατι εντελως μυστηριες με πολυ ιδιαιτερη γευση και πολυ αλκοολ. Ευχαριστω εκ των προτερων.

δεν ειμαι και ειδικος στην μπιρα,ουτε εχω δοκιμασει και τοσες πολλες
απο βελγικες μου αρεσουν η Stella κλασσικα η Grimbergen,η μοναστηριακη chimay...

Να ειστε καλα παιδια. Θα δοκιμασω Grimbergen και λευκη chimay! Duvel δεν μου αρεσε chimay εχω δοκιμασει κοκκινη και μπλε (ετικετα) αλλα παλι δεν... Επισης η stella μου φανηκε πολυ χωρις χαρακτηρα αν και την εχω παρει πολλες φορες, κριμα γιατι εχει απο τα πιο ομορφα μπουκαλια που εχω δει και καθε φορα νομιζω βλεποντας το οτι θα εχει κατι πιο νοστιμο μεσα και παντα απογοητευομαι:ADFADF1:

η Stella εχει εξαιρετικα ισοροπημενη γευση χωρις καμια γευστικη νοτα να ανεβαινει "ψηλα",τα αρωματα της ειναι πολυπλοκα μεν αλλα οχι με μεγαλη ενταση, για μενα αυτο την κανει μοναδικη για σενα ειναι χωρις ταυτοτητα..γουστα ειναι αυτα..

με εκανες και πηρα τηλ για πιτσα τωρα (οχι πως χρειαζομουν και ιδιαιτερο σπρωξιμο):flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

δεν βρηκα την grimbergen εχθες τελικα θα ξαναδοκιμασω το αλλο σκ

Πάντως στην Αμερική υπάρχουν τρεις νέες μόδες. Δηλαδή για να πω την αλήθεια ίσως και να μην είναι νέες, ίσως και να υπάρχουν χρόνια αλλά εγώ να τις πήρα χαμπάρι τώρα.

1. Κατασκευή μπύρας στο σπίτι. Υπάρχουν πολλά και διάφορα kits και τα πουλάνε ακόμη και στο Amazon.

2. Microbrews. Δηλαδή μικρές εταιρίες περιορισμένης παραγωγής. Έχουν εμφανιστεί δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες τέτοιες.

3. Μπουκάλια μπύρας μεγαλύτερα από το συνηθισμένο (πχ μπουκάλια 750ml) που πωλούνται σε τιμές κρασιού. Δηλαδή από 7 δολάρια και πάνω το ένα μπουκάλι (όχι η εξάδα). Σε απλό σουπερμαρκετ του στυλ Μαρινόπουλος.

Απάντηση: Re: Ώρα για Μπύρα

Πάντως στην Αμερική υπάρχουν τρεις νέες μόδες. Δηλαδή για να πω την αλήθεια ίσως και να μην είναι νέες, ίσως και να υπάρχουν χρόνια αλλά εγώ να τις πήρα χαμπάρι τώρα.

1. Κατασκευή μπύρας στο σπίτι. Υπάρχουν πολλά και διάφορα kits και τα πουλάνε ακόμη και στο Amazon.

2. Microbrews. Δηλαδή μικρές εταιρίες περιορισμένης παραγωγής. Έχουν εμφανιστεί δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες τέτοιες.

3. Μπουκάλια μπύρας μεγαλύτερα από το συνηθισμένο (πχ μπουκάλια 750ml) που πωλούνται σε τιμές κρασιού. Δηλαδή από 7 δολάρια και πάνω το ένα μπουκάλι (όχι η εξάδα). Σε απλό σουπερμαρκετ του στυλ Μαρινόπουλος.

Μου έφεραν απο τη Βουλγαρία μπουκάλια δίλιτρα!...Πλαστικά όμως.
Δεν θυμάμαι μάρκα, προς Αlpha έφερνε η γεύση.