1 υπαρχουν αυτα τα κιτ και στην Ελλαδα. Εγω τα ειχα δει σε μια πρωινη εκπομπη πριν 6 χρονια.Πάντως στην Αμερική υπάρχουν τρεις νέες μόδες. Δηλαδή για να πω την αλήθεια ίσως και να μην είναι νέες, ίσως και να υπάρχουν χρόνια αλλά εγώ να τις πήρα χαμπάρι τώρα.
1. Κατασκευή μπύρας στο σπίτι. Υπάρχουν πολλά και διάφορα kits και τα πουλάνε ακόμη και στο Amazon.
2. Microbrews. Δηλαδή μικρές εταιρίες περιορισμένης παραγωγής. Έχουν εμφανιστεί δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες τέτοιες.
3. Μπουκάλια μπύρας μεγαλύτερα από το συνηθισμένο (πχ μπουκάλια 750ml) που πωλούνται σε τιμές κρασιού. Δηλαδή από 7 δολάρια και πάνω το ένα μπουκάλι (όχι η εξάδα). Σε απλό σουπερμαρκετ του στυλ Μαρινόπουλος.
1 υπαρχουν αυτα τα κιτ και στην Ελλαδα. Εγω τα ειχα δει σε μια πρωινη εκπομπη πριν 6 χρονια.
2 Microbrews εχουμε και στην Ελλαδα. Νομιζω η πιο γνωστη ηταν η craft που εκλεισε...
3 Η πρωτη κοκκινη μπυρα που ηπια πριν 13 χρονια , η dorelei ηταν σε 750ml μπουκαλι. Στα carefour εχει μερικες μαρκες στα 750ml.
Γενικα η αμερικανοι ακολουθουν την ευρωπη σε ο,τι αφορα την μπυρα. Στα φορουμ του ψηφιζουν ως καλυτερες τις αμερικανικες, αλλα ο,τι και να δοκιμασα ηταν νερομπουλι.
Pliny the Younger, the man, was Pliny the Elder’s nephew and adopted son. They lived nearly 2,000 years ago! Pliny the Elder is our Double IPA, so we felt it was fitting to name our Triple IPA after his son. It is almost a true Triple IPA with triple the amount of hops as a regular I.P.A. That said, it is extremely difficult, time and space consuming, and very expensive to make. And that is why we don’t make it more often! This beer is very full-bodied with tons of hop character in the nose and throughout. It is also deceptively well-balanced and smooth.
Brewed with Monson’s own Maxwell Road Maple Grade A Dark Amber Maple syrup, Good Morning pours pitch black in the glass with a creamy mousse-like head. The bubbles give way to aromas of rich milk chocolate, cocoa powder, and dark amber maple syrup. The flavor starts as a blast of milk chocolate, sweet maple syrup, and rich fresh coffee as deeper complexities are uncovered as it warms. The crew here at Tree House tastes “chocolate covered maple candy”, “vanilla”, “chocolate cake”, “brown sugar”, and “fresh roasted coffee”. A super decadent treat, Good Morning begs to be shared and contemplated!
Πάντως στην Αμερική υπάρχουν τρεις νέες μόδες. Δηλαδή για να πω την αλήθεια ίσως και να μην είναι νέες, ίσως και να υπάρχουν χρόνια αλλά εγώ να τις πήρα χαμπάρι τώρα.
1. Κατασκευή μπύρας στο σπίτι. Υπάρχουν πολλά και διάφορα kits και τα πουλάνε ακόμη και στο Amazon.
2. Microbrews. Δηλαδή μικρές εταιρίες περιορισμένης παραγωγής. Έχουν εμφανιστεί δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες τέτοιες.
3. Μπουκάλια μπύρας μεγαλύτερα από το συνηθισμένο (πχ μπουκάλια 750ml) που πωλούνται σε τιμές κρασιού. Δηλαδή από 7 δολάρια και πάνω το ένα μπουκάλι (όχι η εξάδα). Σε απλό σουπερμαρκετ του στυλ Μαρινόπουλος.
(Μιλάω για μπύρες ... high end!...)
Φαντάζομαι ότι όλα τα παραπάνω υπήρχαν και πριν 50 χρόνια.
Η διαφορά είναι ότι έχουν γίνει πλέον δημοφιλή σε ευρύ κοινό. (Πιο κάτω εξηγώ τι σημαίνει "δημοφιλή"!...)
Ίσως απλώς να είναι μια μόδα που θα περάσει και αυτή, και θα μείνει για κάποιο περιορισμένο κοινό όπως παλιότερα.
Οι Αμερικανικές μπύρες που κυκλοφορούν σήμερα είναι αμέτρητες στον αριθμό και για όλα τα γούστα. Τα νεροζούμια είναι οι παλιές μεγάλες μάρκες, Coors Lite και Bud. Έχουν και αυτές τη θέση τους βέβαια, αν και προσωπικά έχω πολλά χρόνια να πιω τέτοιες. Άλλωστε, είναι κυρίως θέμα συνήθειας.
Τέλος, η κατασκευή μπύρας είναι πολύ απλό πράγμα. Οπότε κανένας δεν ακολουθεί κανένα πλέον. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί καλή μπύρα.
Το ίδιο πλέον ισχύει για όλα τα ποτά, κρασί, ουίσκι, κλπ. Μεγαλύτερα προβλήματα είναι η μεγάλη ποσότητα (= μεγάλη επένδυση) και η διανομή. Όχι όμως η κατασκευή ποτού καλής ποιότητας.
Παρακάτω είναι ένα πολύ δημοφιλές site εξειδικευμένο στην μπύρα. Με βαθμολογίες. Αλλά βέβαια πολλές από τις μπύρες με τις μεγαλύτερες βαθμολογίες είναι αρκετά δυσεύρετες. Προσπάθησα να βρω κάποιες από τις κορυφαίες στη βαθμολογία εδώ κοντά και έμαθα ότι γίνονται παραδόσεις μπύρας σε συγκεκριμένες κάβες, συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας, συγκεκριμένες ώρες και πάει κόσμος που στήνεται στην ουρά και οι μπύρες εξαντλούνται σε 1-2 ώρες!!! Αυτό εννοώ "δημοφιλείς" μπύρες περιορισμένης κυκλοφορίας, όχι τις συνηθισμένες εργοστασιακές.
http://www.beeradvocate.com/lists/top/
Εγώ προσωπικά δεν έχω τόσο ενθουσιασμό να περιμένω στην ουρά. Ούτε να δώσω 10 δολάρια για ένα μπουκάλι μπύρα... Παρόλα αυτά, θα πάω κάποια φορά να δοκιμάσω την δεύτερη της λίστας top 250, Pliny The Younger, απλώς και μόνο για να μου λυθεί η απορία τι σημαίνει μπύρα που παίρνει βαθμό 100, χα, χα!
http://www.beeradvocate.com/beer/profile/863/21690/
Βάζω και την περιγραφή του νούμερο 1 της λίστας, έτσι για πλάκα!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.