Ώρα για Μπύρα

Να ρωτήσω κάτι σημαντικό που έχω πάθει και μάλιστα επιβεβαιωμένο γιατί ταυτόχρονα το έπαθαν και οι φίλοι μου. Δοκιμάζοντας μπύρα μικροζυθοποιίας τοπικής είχαμε απίστευτο πονοκέφαλο την άλλη μέρα. Μιλάμε για 2 μπύρες 300ml το κάθε άτομο. Χρησιμοποιούν κάποιο χημικό για κάποιο λόγο; Έφτασα σε σημείο σχεδόν να προσπαθήσω να βρω τους παραγωγούς γιατί ήταν ανυπόφορο. Πραγματικός πονοκέφαλος.

Alpha από Ελληνικές
Pripps,Spendrups Julol,Falcon,Carnegie Porter,Efes Pilsen,
Ιδανική για φαγητό η 3 Hearts,
Για υποβρύχια η Elephant...
Εξειδίκευση σε μπύρα δεν έχω...Συνήθως σαν υποβρύχιο τις πίνω,και για 'καταλύτη' μετά το τρέξιμο.
Επιστήμη ολόκληρη όμως για πολλούς που αγαπάνε το ζύθο.
Τσέχικη όπως και κάποιες άλλες ,απ την ίδια χώρα Velkopopovicky Koze
Lapin Kuulta από Φινλανδία και η Karjalaina.

Να ρωτήσω κάτι σημαντικό που έχω πάθει και μάλιστα επιβεβαιωμένο γιατί ταυτόχρονα το έπαθαν και οι φίλοι μου. Δοκιμάζοντας μπύρα μικροζυθοποιίας τοπικής είχαμε απίστευτο πονοκέφαλο την άλλη μέρα. Μιλάμε για 2 μπύρες 300ml το κάθε άτομο. Χρησιμοποιούν κάποιο χημικό για κάποιο λόγο; Έφτασα σε σημείο σχεδόν να προσπαθήσω να βρω τους παραγωγούς γιατί ήταν ανυπόφορο. Πραγματικός πονοκέφαλος.

Θυμάμαι κάπου στο 2010 άκουσα για πρώτη φορά τον όρο micro-brewery. Τώρα πια......8 μολις χρόνια μετα, ζούμε στην εποχή όπου ο καθένας και η μάνα του την έχει δει μικροζυθοποιος.....είναι επόμενο κάποιες μπύρες να είναι ότι να ναι...
...και γω είμαι προσεκτικός...πίνω μπύρες που έχουν κάποια χρόνια και X παράδοση στον χώρο.

Δεν μου έχει συμβεί ποτέ και έχω δοκιμάσει αρκετες από μικροζυθοποιίες.
Αλλα μπορεί να μην έχω πιει αυτήν που σου προξενησε πονοκέφαλο.

Είχε παλιά στην "Οινομάθεια" στον Βόλο, αλλά δεν ην έχω δει πρόσφατα. Για Αμερικάνικη είναι πολύ καλή.
Για να γίνω και λίγο τοπικιστής, την Βολιώτικη "Πλάστιγγα" την δοκιμάσατε; Κάντε το! Ειδικά αν βρείτε την μοναδική Metamorphosis Ale (δεν υπάρχει στο σάιτ τους, ούτε συχνά στη ζυθοποιεία, είναι πραγματικά περιορισμένης παραγωγής).

συμφωνώ, πολυ καλή η Πλάστιγγα, αλλά δεν τη βρίσκει κανείς εύκολα
τους τελευταίους μήνες "χάθηκε" απο τα μαγαζιά και η Crazy Donkey που μου άρεσε περισσοτερο από ελληνικές
πρέπει να φεύγει έξω!

Απάντηση: Re: Ώρα για Μπύρα

Ωραίες οι μοναστηριακες, La trappe quadrupel (πολύ αρωματική), chimay κλπ, αλλά όλες τους δεν συνοδεύουν κυρίως πιάτο φαγητού, είναι βαριες. Αυτές αξίζει να τις αφήνεις στο ποτήρι να ζεσταίνονται και να τις πίνεις λες και πίνεις ποτο.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για κυριως πιατο θα συμφωνησω, αλλα με κανα λουκανικακι ειναι αλλο πραγμα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ώρα για Μπύρα

Συμφωνώ και επ' αυξάνω!

Ε ,μια και το φέρε η κουβέντα να συμπεριλάβουμε ,με τη άδεια του Θοδωρή,και προτάσεις για λουκάνικα που να συνοδεύουν τη μπυρίτσα ;

Χωριάτικα λουκάνικα, κάποια είναι με πράσο, κάποια με πορτοκάλι και κανέλλα, πηγαίνουν ωραία ως μεζές, απλώς πριν καλό θα είναι να έχει πάρει κανείς κανένα simeco, malox κλπ.

Βασίλη ,νομίζω ότι η μπύρα θέλει κάτι πιό ελαφρύ γευστικά από το χωριάτικο ´[βέβαια γούστα είναι αυτά]

Re: Απάντηση: Ώρα για Μπύρα

Βασίλη ,νομίζω ότι η μπύρα θέλει κάτι πιό ελαφρύ γευστικά από το χωριάτικο ´[βέβαια γούστα είναι αυτά]

Λοιπόν έχω παει στις κλασσικές μπυραρίες τις Θεσσαλονίκης και έχω δοκιμάσει τις ποικιλίες με τα λουκάνικα (που είναι σχεδόν ιδιες σε καθε μαγαζι)

Για τα δικά μου γευστικά γούστα το λουκανικο που ταιριάζει πιο πολύ με ωραίες "άσπρες" μπύρες είναι το debreziner.

Είναι ένα κοκκινωπό λουκάνικο αρκετά λιπαρό χωρίς πράσα κτλ μέσα. Δεν πολύ πιο ελαφρύ απο χωριάτικο και πολύ πιο βαρύ από Φρανκφούρτης. Βγαίνει σε διάφορα σχήματα αλλά συνήθως θα το βρείτε κάπως έτσι...
(ειναι το μακροστενο πανω αριστερα στη φωτο)

Attachments

• 9901_GRILLING_GIFT_PACKAGE1.jpg
    9901_GRILLING_GIFT_PACKAGE1.jpg
    105.9 KB · Views: 88
Re: Απάντηση: Ώρα για Μπύρα

Λοιπόν έχω παει στις κλασσικές μπυραρίες τις Θεσσαλονίκης και έχω δοκιμάσει τις ποικιλίες με τα λουκάνικα (που είναι σχεδόν ιδιες σε καθε μαγαζι)

Για τα δικά μου γευστικά γούστα το λουκανικο που ταιριάζει πιο πολύ με ωραίες "άσπρες" μπύρες είναι το debreziner.

Είναι ένα κοκκινωπό λουκάνικο αρκετά λιπαρό χωρίς πράσα κτλ μέσα. Δεν πολύ πιο ελαφρύ απο χωριάτικο και πολύ πιο βαρύ από Φρανκφούρτης. Βγαίνει σε διάφορα σχήματα αλλά συνήθως θα το βρείτε κάπως έτσι...
(ειναι το μακροστενο πανω αριστερα στη φωτο)

ρε συ πας καλά....
έχει και χαιρετισμούς τώρα....

όχι τίποτα γιατί θα με κάνεις να παω να χτυπήσω κανα γύρο... :a0210:

Έκλεισαν όλες οι μπυραρίες που ήξερα όμως και δεν ξέρω γιατί. (Ισως δεν ηταν gluten free τα πιατα)

Το κουρδιστο γουρουνι εκλεισε, το beer academy εκλεισε, παει και η παλιά τσέχικη ο ζύθος δεν έκλεισε αλλά από την αρχή της κρίσης έκοψε εκεινη την απιστευτη ποικιλια απο μπυρες που ειχε απο ολο τον κοσμο και το γυρισε σε βεργινα και μια δυο αλλες.

Τώρα την βγάζω με "Παπανικολή" στην Ανεμοεσσα και ζητιανεύω να μου φτιάξουν καμιά μπουκιτσα λουκάνικο εκεί πάνω στον παγκο του μπαρ.

Προχθές περπατούσα στην Ολύμπου αργά το βραδυ και βλεπω ένα σκοτεινό μαγαζάκι, μεσα μονο ο Μπαρμαν και ένα κορίτσι, πάνω δεξιά από το μπαρ βλέπω ένα κάδρο του Lemmy. Αντε λεω, ας πιω μια μπυρα. Μεσα το παλικαρι να ξερει τα παντα απο μουσικη, καναμε κουβεντούλα....και επειδή ηταν κι αυτός στα κυβικα μου με λυπήθηκε και λεει...."εχω στο ψυγείο αυγά και ντομάτες....να σου κάνω στραπατσαδα? " Τελικά δεν πηρα τίποτα γιατί με ξάφνιασε και μηχανικά είπα οχι ευχαριστώ. Μετά απο μιση ώρα ηρθαν κατι "φιλοι του μαγαζιού"....το παλικάρι εβαλε λουκάνικα στραπατσαδες και ψωμακι. Ζηλεψα. Ολα αυτα σε ενα μαγαζάκι που απορω που ήταν η κουζίνα....πίσω απο το μπαρ τα εκανε ο τυπος. Respect....κατι τετοια σκηνικά ξεστενουν την καρδουλα μου (τιμη μπυρας 2,5ε/μισολιτρο)

Μιάς και μιλάτε για νηστίσιμα:

Με καλή μπύρα μαρινάτη ρέγγα και Ακβαβιτ! (μάλλον θα τα βρείτε στο ΙΚΕΑ)

marinated-herring.jpg

Linie_Aquavit.jpg