Ώρα για Μπύρα

Η ΕΖΑ είναι από τις χειρότερες μπύρες που έχω δοκιμάσει γενικώς...τι lager, τι pilsner, τι από βαρέλι.
Η Μάμμος είναι αρκετά τίμια αν και προστίθεται στις προσπάθειες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας να πείσει ότι είναι ελληνική εταιρία.
Η Heineken pilsner που δοκίμασα τυχαία μου άρεσε και από ότι φαίνεται θα χρησιμοποιηθεί για να ανέβει το πρεστίζ της Heineken στην Ελλάδα μπας και γίνει Premium μπύρα και εδώ όπως είναι στην υπόλοιπη Ευρώπη (που δεν το βλέπω, ειδικά όσο έχει πρακτικά το μπουκάλι την ίδια τιμή ή ελάχιστα παραπάνω με Amstel, Aλφα και Fix στις ταβέρνες).

Τείνω να καταλήξω πάντως πως αυτή που φτιάχνω μόνος στο σπίτι είναι καλύτερη από τις περισσότερες μπύρες μέχρι 2-3 ευρώ το μπουκάλι που κυκλοφορούν.

Είμαι έτοιμος να κάνω το βήμα και από κιτ που φτιάχνω να πάω σε σάκο και να ξεκινάω με σπόρους βύνης...αν και παίζει να φτιάξω μια porter με κιτ με έντονο ανθρακικό πριν ξεκινήσω το άλλο. Πέφτουν και οι θερμοκρασίες σιγά σιγά και ανοίγει ο δρόμος (το τελευταίο batch το έφτιαξα τέλος Απριλίου πρακτικά).
 
Re: Απάντηση: Ώρα για Μπύρα

Η ΕΖΑ είναι από τις χειρότερες μπύρες που έχω δοκιμάσει γενικώς...τι lager, τι pilsner, τι από βαρέλι.
Η Μάμμος είναι αρκετά τίμια αν και προστίθεται στις προσπάθειες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας να πείσει ότι είναι ελληνική εταιρία.
Η Heineken pilsner που δοκίμασα τυχαία μου άρεσε και από ότι φαίνεται θα χρησιμοποιηθεί για να ανέβει το πρεστίζ της Heineken στην Ελλάδα μπας και γίνει Premium μπύρα και εδώ όπως είναι στην υπόλοιπη Ευρώπη (που δεν το βλέπω, ειδικά όσο έχει πρακτικά το μπουκάλι την ίδια τιμή ή ελάχιστα παραπάνω με Amstel, Aλφα και Fix στις ταβέρνες).

Τείνω να καταλήξω πάντως πως αυτή που φτιάχνω μόνος στο σπίτι είναι καλύτερη από τις περισσότερες μπύρες μέχρι 2-3 ευρώ το μπουκάλι που κυκλοφορούν.

Είμαι έτοιμος να κάνω το βήμα και από κιτ που φτιάχνω να πάω σε σάκο και να ξεκινάω με σπόρους βύνης...αν και παίζει να φτιάξω μια porter με κιτ με έντονο ανθρακικό πριν ξεκινήσω το άλλο. Πέφτουν και οι θερμοκρασίες σιγά σιγά και ανοίγει ο δρόμος (το τελευταίο batch το έφτιαξα τέλος Απριλίου πρακτικά).

Η εζα lager και μενα δεν μου αρεσει καθολου.
Η pilsner ομως ειναι ,για τον ουρανισκο μου, εξαιρετικη....ασε που γουλια και δαχτυλυδι αφρου στο ποτηρι (= καλοψημενη):ernaehrung004:
 
Αυτήν, την αγαπάει κανένας?


33cl-quadrupel-combi-800x1204.png
 
Αν σου πω ότι την χρησιμοποιώ και σαν φάρμακο για την σπαστική κολλίτιδα, μην γελάσεις...είναι αλήθεια.

Όντως, είναι ακριβή. Αν τα καταφέρνω, χτυπάω 1-2 την εβδομάδα.
 
Αν σου πω ότι την χρησιμοποιώ και σαν φάρμακο για την σπαστική κολλίτιδα, μην γελάσεις...είναι αλήθεια.

Όντως, είναι ακριβή. Αν τα καταφέρνω, χτυπάω 1-2 την εβδομάδα.

Λογικο μου φαινεται...
Με την τιμη που εχει θα μπορουσε να πουλιεται ανετα και σε φαρμακεια.
Αφου σας αρεσει αυτη (που ειναι ο,τι καλυτερο εχω δοκιμασει), ριξτε μια ματια και στην Gulden Draak.
 
Re: Απάντηση: Ώρα για Μπύρα

Τείνω να καταλήξω πάντως πως αυτή που φτιάχνω μόνος στο σπίτι είναι καλύτερη από τις περισσότερες μπύρες μέχρι 2-3 ευρώ το μπουκάλι που κυκλοφορούν.

Είμαι έτοιμος να κάνω το βήμα και από κιτ που φτιάχνω να πάω σε σάκο και να ξεκινάω με σπόρους βύνης...αν και παίζει να φτιάξω μια porter με κιτ με έντονο ανθρακικό πριν ξεκινήσω το άλλο. Πέφτουν και οι θερμοκρασίες σιγά σιγά και ανοίγει ο δρόμος (το τελευταίο batch το έφτιαξα τέλος Απριλίου πρακτικά).
Η μπυρα στο σπιτι αν ακολουθεις τους κανονες παρασκευης σαφως θα ειναι καλυτερη γιατι δεν σκονταφτει στο οικονομικο κοματι ...Επισης ειναι καλη και φθηνη ευκαιρια να δοκιμασεις ολα τα στυλ μπυρας που κυκλοφορουν .Η αλήθεια ειναι οτι σαν καταναλωτες μας εχουν μαθει στις λαγκερ και στις Πιλσνερ χαμηλης ποιοτητας και αν δεν ασχοληθει κανεις λιγο ειναι δυσκολο να ξεφυγει .Το παρηγορο απο την αλλη ειναι οτι πληθαίνουν (ειτε μπυραριες η καβες) μαγαζια που προσφερουν καποια ειδη παραπανω εστω και λιγο τσιμπιμενα .

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Re: Απάντηση: Ώρα για Μπύρα

Αυτήν, την αγαπάει κανένας?


33cl-quadrupel-combi-800x1204.png

Από τις ωραίες trappist, βέβαια δεν ειναι για πάνω από 2 τέτοιες, σε στέλνει το αλκοόλ της. Δεν ταιριάζει με φαγητό και πίνεται ωραία αφού ζεσταθεί, βγάζοντας γλυκαδα μπόλικη.

Ειναι ιδιαίτερα ακριβή στην Ελλάδα, σε σχέση με το Βέλγιο, όπου στο εξωτερικό το μεγάλο μπουκάλι των 750ml κοστίζει 3.5 ευρώ.


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Έχουν CO2 ώστε να βγάζουν αφρό όπως στην βαρελίσια όταν ανοίγεις το ντενεκεδάκι.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ώρα για Μπύρα

Από τις ωραίες trappist, βέβαια δεν ειναι για πάνω από 2 τέτοιες, σε στέλνει το αλκοόλ της. Δεν ταιριάζει με φαγητό και πίνεται ωραία αφού ζεσταθεί, βγάζοντας γλυκαδα μπόλικη.

Ειναι ιδιαίτερα ακριβή στην Ελλάδα, σε σχέση με το Βέλγιο, όπου στο εξωτερικό το μεγάλο μπουκάλι των 750ml κοστίζει 3.5 ευρώ.


Sent from my iPad using Tapatalk

Με αλλα φαγητα δεν ξερω, με λουκανικα παντως ταιριαζει τελεια! Παει επισης εξαιρετικα με πατατακια κλπ.
Οντως σε σχεση με αλλες μπυρες πινεται λιιιιγο πιο ζεστη. Οχι θερμοκρασια δωματιου, αλλα στους 8-10 βαθμους κελσιου θεωρω πως ειναι ο,τι πρεπει. Δεν ειναι οτι βγαζει γλυκαδα, οσο οτι πιο παγωμενη δεν αναδεικνυει στο βαθμο που χρειαζεται τα αρωματα της. Η προταση μου ειναι να την αφηνετε για μερικα λεπτα αφου την βγαλετε απο το ψυγειο. Δοκιμαστε το και πειτε μου...
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ώρα για Μπύρα

Με αλλα φαγητα δεν ξερω, με λουκανικα παντως ταιριαζει τελεια! Παει επισης εξαιρετικα με πατατακια κλπ.
Οντως σε σχεση με αλλες μπυρες πινεται λιιιιγο πιο ζεστη. Οχι θερμοκρασια δωματιου, αλλα στους 8-10 βαθμους κελσιου θεωρω πως ειναι ο,τι πρεπει. Δεν ειναι οτι βγαζει γλυκαδα, οσο οτι πιο παγωμενη δεν αναδεικνυει στο βαθμο που χρειαζεται τα αρωματα της. Η προταση μου ειναι να την αφηνετε για μερικα λεπτα αφου την βγαλετε απο το ψυγειο. Δοκιμαστε το και πειτε μου...

Πολύ σωστή η παρατήρηση σου, συμφωνώ. Παγωμένες από κατάψυξη πίνονται μόνο τα πετρέλαια άμστελ κ.τ.λ για να μην καταλαβαίνεις τι σαβούρα κατεβάζεις...
 
Απάντηση: Re: Ώρα για Μπύρα

Έχουν CO2 ώστε να βγάζουν αφρό όπως στην βαρελίσια όταν ανοίγεις το ντενεκεδάκι.

Μικρή διόρθωση...αν θυμάμαι καλά άζωτο έχουν για να βγει ο κρεμώδης αφρός που έχουν οι stout όταν ανοίγεις το κουτάκι.
 
Re: Απάντηση: Re: Ώρα για Μπύρα

Μικρή διόρθωση...αν θυμάμαι καλά άζωτο έχουν για να βγει ο κρεμώδης αφρός που έχουν οι stout όταν ανοίγεις το κουτάκι.
Σωστα το αζωτο δημιουργεί μικροτερες φυσαλιδες και εχει σαν αποτελεσμα αφρο τυπου φρεντο...
Στα αγγλικα στυλ μπυρας το ανθρακικο ειναι σχεδον μηδενικο οποτε στο σερβιρισμα ακολουθουνται διαφορες διαδικασιες ουτως ωστε η μπυρα εκτος απο γευση να εχει και την αναλογη εικονα .

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ώρα για Μπύρα

Πολύ σωστή η παρατήρηση σου, συμφωνώ. Παγωμένες από κατάψυξη πίνονται μόνο τα πετρέλαια άμστελ κ.τ.λ για να μην καταλαβαίνεις τι σαβούρα κατεβάζεις...
Οι γευστικοι καλυκες του στοματος παραλυουν στην ουσια ειτε σε χαμηλη θερμοκρασια ειτε σε υψηλη.
Στις μπυρες μια θερμοκρασια 6-8 βαθμων ειναι καλη για να ανακαλυψεις τι εφτιαξε ο εκαστοτε ζυθοποιος και για τις πιο υψηλοβαθμες σε αλκοολ η τυπου real ale (αγγλικες) τολμηστε 12 (θερμοκρασια κελαριου) θα ανακαλυψετε εναν αλλο κοσμο....

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk