Ώρα για Μπύρα

Το συνδύασε ο μπαγάσας.
Δεν εχεις ακούσει αυτό που λένε για την ζέστη μπύρα?
"Αυτή κάνει μόνο για ξύρισμα" :D
 
Μπορεί να την κακοχαραχτηρισετε μόνο και μόνο για λόγους marketing και κονόμας, αλλά σας διαβεβαιω ότι είναι πολύ γευστική. Θυμίζει McFarland.
Μπορείτε να την βρείτε και στα ΑΒ σούπερ μαρκετ:
 

Attachments

  • 9425933139998.jpg
    9425933139998.jpg
    70.8 KB · Views: 51
  • Love
Reactions: Simos.I
Την είχα πάρει με το που την είδα, μαζί με την Motorhead και την AC DC.
Την δοκίμασα, δεν μου είπε τίποτα, τις άλλες τις πήρα μόνο για το collection.
 
Έχω φτιάξει μόνος μου καλύτερη για ξύρισμα πονηρέ!
Δεν ξέρω γιατί αλλά η τελευταία pilsner που έστησα, το μισόλιτρο μπουκάλι παίζει να βγάζει και 5 λίτρα αφρό αν δεν προσέξεις πως θα τη βάλεις στο ποτήρι...
Να σπάσει κανένα μπουκάλι από τις ζεστές δηλαδή να κάνουμε αφρόλουτρο όλοι στο σπίτι! :ROFLMAO:
 
  • Haha
Reactions: Billy the Kid
Και γιατί να μη ξεκινήσουμε εδώ να εξηγούμε πως φτιάχνουμε μία μπύρα κατά πολύ ανώτερη από τις κλασσικές του εμπορίου; :p
Δεν μιλάμε για brewing, biab και δεν συμαζεύεται που θέλεις εξοπλισμό, χρόνο και χώρο, αλλά για απλές παρασκευές σε κιτ.

Με ένα αρχικό κεφάλαιο κάπου στα 100€ (μαζί με τα μπουκάλια) μπορείς να φτιάχνεις μπύρες, ανώτερες από αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά σε κλάσμα της τιμής τους.
 
Μερικές τελευταίες διαπιστώσεις σύμφωνα με τα γούστα μου και το στομάχι μου.
Γούστα:
Ήταν αδύνατο να πιω μύθο.
Τι καλοκαίρι στο χωριό (χτύπησε στη σκιά 48,8 βαθμούς 😯 ) και η μόνη μπύρα που είχε παγώσει ήταν η μύθος.
Αναγκαστικά την ήπια και με εξέπληξε ευχάριστα.
Είχε και αυτό το περίεργο καπάκι, οπότε μάλλον είναι άλλη μπύρα με το ίδιο όνομα.
Πλέον την πίνω ευχάριστα αν δεν υπάρχει Φίσερ Μάμος Άλφα ,με αυτήν την σειρά προτίμησης.
Στομάχι:
Για μια ακόμα φορά, δυστυχώς για μένα, διαπίστωσα ότι η αγαπημένη μου Κάιζερ όταν το παρακάνω ,μου το κάνει μαντάρα.
Οπότε μια μόνο μετά από πιωμα , έτσι για να .....ρευτουμε 😄😄
 
Και γιατί να μη ξεκινήσουμε εδώ να εξηγούμε πως φτιάχνουμε μία μπύρα κατά πολύ ανώτερη από τις κλασσικές του εμπορίου; :p
Δεν μιλάμε για brewing, biab και δεν συμαζεύεται που θέλεις εξοπλισμό, χρόνο και χώρο, αλλά για απλές παρασκευές σε κιτ.

Με ένα αρχικό κεφάλαιο κάπου στα 100€ (μαζί με τα μπουκάλια) μπορείς να φτιάχνεις μπύρες, ανώτερες από αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά σε κλάσμα της τιμής τους.
Για να είμαστε ειλικρινείς πρέπει να σημειώσουμε ότι αν κάποιος θέλει απλά lager / pilsner μάλλον δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να φτιάξει μόνος του.
Όταν αρχίσουμε να μιλάμε για πιο ιδιαίτερες μπύρες, red ale, stout, porter, βέλγικες, weiss κλπ ναι εκεί όχι απλά έχει νόημα, αλλά επιβάλλεται!!!
 
Το καλοκαίρι στο Ρέθυμνο την έβγαλα με ΧΑΡΜΑ βαρελίσια. Χανιώτικη μπύρα με μεγάλη διείσδυση στην αγορά της Κρήτης αν και την πετυχαίνω και σε Κρητικά μαγαζιά της Αθήνας.
Στο σπίτι τις περισσότερες φορές πίνω Βεργίνα red, Kaiser σε μπουκάλι, και εάν θέλω weiss ανοίγω καμμια Εrdiger. Πολύ ωραίες ειδικά η Βεργίνα.
Τα καλοκαιρινά πιώματα μπύρας έχουν και μια ιδιότροπη σχέση με τα γυμναστήρια, στα μεν κάνεις κοιλιακούς στα δε κάνω μπυρολιακούς. Μιλάμε για πολύ μπύρα και επίσης άσχετα με το ότι λένε διάφοροι ειδήμονες την μπύρα την προτιμώ στο όριο να δημιουργήσει κρυστάλλους πάγου και σε παγωμένο ποτήρι.
Γενικά ακολουθώ τον κανόνα του Ρο. Τους μήνες που έχουν Ρο κρασάκι (εκτός Σεπτεμβρίου) και τους μήνες που δεν έχουν Ρο πίνω μπύρα. Στο μυαλό μου η μπύρα είναι, ότι ήταν για την μυθολογία το Νέκταρ των θεών.
 
Mια φίλη γερμανίς μου έλεγε πως οι πατριώτες της επιστρέφουν το ποτήρι ως απαράδεκτο εάν δεν έχει τον ανάλογο αφρό στις μπυραρίες.
Συμφωνώ της είπα, μόνο που εμείς ευτυχώς δεν είμαστε γερμανοί και την πίνουμε όπως γουστάρουμε.
Προσωπικά την θέλω στο όριο να μου πέσουν τα δόντια από την παγωμάρα.
 
Για να είμαστε ειλικρινείς πρέπει να σημειώσουμε ότι αν κάποιος θέλει απλά lager / pilsner μάλλον δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να φτιάξει μόνος του.
0.5€ το μπουκάλι. :p

Όταν βέβαια πας σε καλές μπύρες που κοστίζουν κάπου στο 1€ το μπουκάλι, εκεί παίζεις σε επίπεδα καλής μπυραρίας!
 
Δεν είναι επιστήμη αν πας με κιτ.
Χρειάζεσαι έναν starter εξοπλισμό που κοστίζει κάπου στα 60€, μπουκάλια, δεξτρόζη και το κιτ που θα φτιάξεις.
Χονδρικά, μούστος και δεξτρόζη παίζουν στα 25€.
Στις φτηνές μπύρες βγάζει 24 λίτρα, στις ακριβές 12.
Βασικό η απόλυτη καθαριότητα και απολύμανση του εξοπλισμού.
Πάνω κάτω χρειάζεσαι μία ώρα για να ετοιμάσεις το μίγμα και να το βάλεις στο δοχείο ζύμωσης και μετά από 14 μέρες χονδρικά, άλλη μία ώρα για να εμφιαλώσεις.

Και σε 2 εβδομάδες πίνεις.
Σε επιλογές υπάρχουν τόσες πολλές που θέλεις μια ζωή ή πολύ μεγάλη παρέα για να τις δοκιμάσεις όλες!

Φυσικά, αντί για μπουκάλια μπορείς να βάλεις βαρέλι με βρύση αλλά αυτό πάει ένα 200άρι η βρύση + να μακελέψεις κάποιο ψυγείο.
 
 
  • Like
Reactions: mdvq and Tzimisce
Δεν είναι επιστήμη αν πας με κιτ.
Χρειάζεσαι έναν starter εξοπλισμό που κοστίζει κάπου στα 60€, μπουκάλια, δεξτρόζη και το κιτ που θα φτιάξεις.
Χονδρικά, μούστος και δεξτρόζη παίζουν στα 25€.
Στις φτηνές μπύρες βγάζει 24 λίτρα, στις ακριβές 12.
Βασικό η απόλυτη καθαριότητα και απολύμανση του εξοπλισμού.
Πάνω κάτω χρειάζεσαι μία ώρα για να ετοιμάσεις το μίγμα και να το βάλεις στο δοχείο ζύμωσης και μετά από 14 μέρες χονδρικά, άλλη μία ώρα για να εμφιαλώσεις.

Και σε 2 εβδομάδες πίνεις.
Σε επιλογές υπάρχουν τόσες πολλές που θέλεις μια ζωή ή πολύ μεγάλη παρέα για να τις δοκιμάσεις όλες!

Φυσικά, αντί για μπουκάλια μπορείς να βάλεις βαρέλι με βρύση αλλά αυτό πάει ένα 200άρι η βρύση + να μακελέψεις κάποιο ψυγείο.
Ε ρε φουστη μου....πας να μας μπλέξεις πάλι😄
Τουλάχιστον εδώ αν το παραμαμησω , θα έχω ένα μπουκάλι γεμάτο άθλια μπύρα ,να σου ανοίξω την κεφάλα.
Στα ξυριστικα που μ' έμπλεξες ,με τι να στην ανοίξω????
Με αφρό,με πινέλο ή να σου ρίχνω after shave?😝😀
 
Χαίρομαι πολύ που σε αυτό το φόρουμ υπάρχει και νήμα - κοινό πέραν των οπτικοηχιτικών και της μπύρας...βρε τι φόρουμ είναι αυτό....
Λοιπόν και εγώ μέγας λάτρης της καλής μπύρας και ταξιδευτής νέων μικροζυθοποιείων και ετικετών. Από κοινες- περιπτέρου (έτσι τις ονομάζω) προτιμώ νύμφη.
Αγαπημένο είδος οι Weiss μπύρες με αγαπημένη ζυθοποιία την Schneider Weiss αλλά ειδικά την weihenstephan. Η Vitus είναι η μπύρα που θα έπινα μια ζωή χωρίς σκέψη.
Από εκεί και πέρα για ειδικές περιστάσεις λατρεύω triple abbey Trappist και ddh /triple IPA από τις "σύγχρονες". ...χαχαχαχ
 
Μιχάλη συμβουλή...αν θες Lager / Pilsner μην το κάνεις.

Με την τιμή που έχει πάει το πετρέλαιο, πλέον φτιάχνεις και lager/pilsner στο σπίτι... :ROFLMAO:
Για να βγάλεις lager μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζύμες που δουλεύουν σε υψηλές θερμοκρασίες.
Αλλά ποιο το νόημα όταν μπορείς να φτιάξεις τουλάχιστον IPA στην ίδια τιμή;
Τουλάχιστον εδώ αν το παραμαμησω , θα έχω ένα μπουκάλι γεμάτο άθλια μπύρα ,να σου ανοίξω την κεφάλα.

Άθλια δεν έχω καταφέρει να φτιάξω ποτέ μου.
Meh, ναι.
Για να βγάλεις άθλια μπύρα θα πρέπει να το ξεκινήσεις από την αρχή, βράσιμο βύνης, κλπ κλπ...
Με τα κιτ, μπορεί απλά να μην είναι του γούστου σου, εκτός αν κάνεις τσαπατσουλιές και δεν ζυμώσει σωστά ή του χώσεις εσύ εξτρά μικρόβια.
 
Η Νύμφη είναι κάτι που είχα ξεχάσει να αναφέρω ,στις τωρινές μου προτιμήσεις

Μάικ ...η μπύρα που,στην κυριολεξία,με κάνει να παραμιλάω, είναι είναι η IPA και ένα κλικ κάτω η pale ale.
Σχεδόν όλες που έχω πιεί,μου αρέσουν.
Kαι αυτές είναι , και πανάκριβες (για μένα που πίνω ένα καφάσι) και δυσεύρετες.
Μόνο και μόνο γι'αυτό αξίζει ο κόπος να προσπαθήσω.

Εξάλλου έτσι ξεκίνησα να φτιάχνω ρακές .
Όταν ανακάλυψα τι σόι μπουγαδόνερα έπινα τόσα χρόνια ,τις έφτιαχνα μόνος μου,με άριστα αποτελέσματα ιδίως στο θέμα της καθαρότητας.
Από την δικιά μου έπινες μια καζανιά και ήσουν μια χαρά , από τις άλλες με πέντε σφηνάκια ήθελες... αιμοκάθαρση 😀

Το σταμάτησα το κόλπο γιατί τα έξοδα πλέον είχαν γίνει υπέρογκα και συνέφερε να παίρνεις εμπορίου , όπου μερικές μάρκες είναι καλύτερα και από αυτές που έφτιαχνα.
Και φυσικά εγγύηση για την απόσταξη....όχι στα κουτουρού που κάνουν (σχεδόν) ΟΛΟΙ.
 
  • Like
Reactions: Tzimisce