Ώρα για Whisky.

Απάντηση: Re: Ώρα για Whisky.

Εχθές το βράδυ πέρασα μια βόλτα από την κάβα και βρήκα σε καλή τιμή ένα Caol Ila 12ρι.

Αυτή την ετικέτα την βλέπω αρκετά συχνά στα μαγαζιά εδώ και χρόνια και πάντα την προσπερνάω γιατί ενώ εκτιμώ τα καπνιστά whisky γενικά προτιμώ τα μη.

Μου άρεσε γιατί παρόλο που είναι αρκετά καπνιστό, παράλληλα καταφέρνει να είναι πιο light από τα Ardbeg, Lagavulin ίσως και από Talisker.

Κάποιος που λατρεύει τα προηγούμενα όμως ίσως το βρει λίγο λεπτό ή νερωμένο για τα γούστα του.

Ελπίζω να μην γίνει η ακρόαση αφού το δοκιμάσουν ....

Είδατε το καινούργιο βίντεο του Ράλφυ; Θάβει το Jura. "Αν είναι να δώσω ένα κατοστάρικο για το μπουκάλι περιμένω πολύ περισσότερα".
Εγώ δεν έδωσα ένα κατοστάρικο το μπουκάλι, αλλά δοκίμασα το Jura Superstition. Vatted Malt με σχιζοφρενή προσωπικότητα. Φαίνεται αμέσως ότι είναι πολύ νεαρό ουίσκυ με λίγο παλαιωμένο μέσα. Αρκετά κρεμώδες και γλυκόπιοτο με νότες κάπνας και κακάο. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή, ειδικά για όσους δεν πολυπίνουν ουίσκυ! Αλλά πολύ ψεύτικο χρώμα, τι το θέλουν το καραμελόχρωμα;
whisky-isle-of-jura-superstition-aperitif-a-base-d-alcool.jpg

Καλησπέρα σε όλους. Διάβασα τυχαία το νήμα για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις μιας και δεν πίνω όχι μόνο whiskey, αλλά αλκοόλ γενικά.
Παρολα αυτά, τα τελευταία 2 χρόνια, κάποια βράδια μου έρχεται έντονη επιθυμία για 3 γουλιές νερό της φωτιάς.

Απευθύνθηκα σε φίλο λοιπόν και του ζήτησα να μου προτείνει ένα ευκολόποιοτο, γλυκόποτο whiskey που ει το δυνατόν να μην έχει αυτή τη χαρακτηριστική σπιρτάδα των whiskey.
Καράφλιασε. Μου είπε "γιατί θές να πιείς whiskey ενώ το χαρακτηριστικό των whiskey είναι αυτή η σπιρτάδα?" χχαχαχαχαχα

Anyway, να μη σας κουράζω, μου πρότεινε το Jura Superstition.
ΤΟ ΛΑΤΡΕΨΑ.

Ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα.
Μου κράτησε κάποιους μήνες (είπαμε, δεν πίνω. Κανα βραδάκι 3 γουλιές -κυριολεκτικά- αλλα πολύ τις φχαριστιέμαι ρε διάολε) και σήμερα πήγα στην πλησιέστερη κάβα για ανανέωση.
Εκεί μου πρότειναν αντι του Superstition -και πήρα τελικώς- το Old Pulteney, 12 ετών. Ήταν απο τις κλασσικές φάσεις "δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς¨.

Ελπίζω να μην το μετανοιώσω γιατί το Superstition ήταν ιδανικό για την περίεργη περίπτωσή μου.

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα το νέο απόκτημα, έχει κανείς άποψη?

Old Pulteney 12.jpg

Σημερα λογω καιρου, δικαιουμαι ενα ουσκακι πριν το φαγητο...και για να μην κανω τα πραγματα πολυπλοκα τη στιγμη που το ψαχνω...τα γουστα μου ειναι απλα.
Ετσι παντα ενα Lallantine's στην καβατζα.
Και ενα ποτηρακι...με ικανοποιει τα μεγιστα.
Αμα ειχα τζακι ακομα καλυτερα ;)

Ελπίζω να μην το μετανοιώσω γιατί το Superstition ήταν ιδανικό για την περίεργη περίπτωσή μου.

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα το νέο απόκτημα, έχει κανείς άποψη?

View attachment 146835

Το λοιπον, αδαης στην οινοποσια οποτε και δεν εχω γνωση να κρινω, αλλα οντως ειναι γλυκοπιοτο και πολυ μαλακο. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Σημερα λογω καιρου, δικαιουμαι ενα ουσκακι πριν το φαγητο...και για να μην κανω τα πραγματα πολυπλοκα τη στιγμη που το ψαχνω...τα γουστα μου ειναι απλα.
Ετσι παντα ενα Lallantine's στην καβατζα.
Και ενα ποτηρακι...με ικανοποιει τα μεγιστα.
Αμα ειχα τζακι ακομα καλυτερα ;)

Μεγάλη αλήθεια αυτό για το τζάκι, δεν έχω και μου λείπει αφάνταστα.

Το λοιπον, αδαης στην οινοποσια οποτε και δεν εχω γνωση να κρινω, αλλα οντως ειναι γλυκοπιοτο και πολυ μαλακο. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Δεν το έχω δοκιμάσει γιαυτό δεν έλεγα τίποτα. Τώρα όμως που είπες την μαγική λέξη "γλυκόπιοτο" λέω να πάω να βρω και γω ένα μπουκάλι.

Υ.γ. την πιο σωστή περιγραφή γεύσης ποτού την έχω ακούσει από άνθρωπο που δεν πίνει ποτέ του. Δεν έχει να κάνει με την εμπειρία αλλά με τη μύτη και την καθαρή γλώσσα. Εγώ πχ. που καπνίζω δεν έχω τίποτα από τα δυο οπότε γενικά αποφεύγω τους περιγραφικά έντονους χαρακτηρισμούς γιατί θα γίνω ρόμπα.

Καλώς όρισες στην παρέα Gojakla και ευχαριστούμε για την όμορφη φώτο. Βοηθήστε να μείνει το νήμα ζωντανό!

Απάντηση: Re: Ώρα για Whisky.

Δεν το έχω δοκιμάσει γιαυτό δεν έλεγα τίποτα. Τώρα όμως που είπες την μαγική λέξη "γλυκόπιοτο" λέω να πάω να βρω και γω ένα μπουκάλι.

Υ.γ. την πιο σωστή περιγραφή γεύσης ποτού την έχω ακούσει από άνθρωπο που δεν πίνει ποτέ του. Δεν έχει να κάνει με την εμπειρία αλλά με τη μύτη και την καθαρή γλώσσα. Εγώ πχ. που καπνίζω δεν έχω τίποτα από τα δυο οπότε γενικά αποφεύγω τους περιγραφικά έντονους χαρακτηρισμούς γιατί θα γίνω ρόμπα.

Καλώς όρισες στην παρέα Gojakla και ευχαριστούμε για την όμορφη φώτο. Βοηθήστε να μείνει το νήμα ζωντανό!

Φωτό από το ψυγείο στη τωρινή του κατάσταση θέλουμε ,πρίν προλάβεις να το γεμίσεις ...

Με μεγαλο ενδιαφερον θα διαβαζα τη γνωμη σου αν και εφοσον δοκιμασεις. Η τιμη ειναι στα 40, για μενα που κραταω ενα μπουκαλι κανα 3μηνο/4μηνο, ειναι μια χαρα. Αν καταναλωνα καθημερινα δεν ξερω πως θα την εβλεπα σαν τιμη.

Παντως χθες αντι για τις συνηθης 3-4 γουλιες, ηπια κανονικο ποτηρι. First time ever. Ηταν τοσο smooth που κατεβηκε νερακι. Πιο ευκολα και απο το Superstition. Δεν εχει καπνικες γευσεις/επιγευσεις, για οποιον αρεσκεται σε αυτες.

Αχχ...οι τιμές είναι τσουχτερές, γενικά κάτω από 33ε ότι και να χω δοκιμάσει δεν ήταν καθόλου καλό. Τα φθηνότερα της προκοπής αυτή την στιγμή βρίσκω ότι είναι τα:

Cragganmore 12 στα 33 ευρώ
Highland Park 12 στα 34 ευρώ
Johnny Walker 15 στα 39 ευρώ
Glenfiddich 15 στα 43 ευρώ

οι τιμές είναι από πριν 2 μέρες που πήγα στην κάβα.

Αχχ...οι τιμές είναι τσουχτερές, γενικά κάτω από 33ε ότι και να χω δοκιμάσει δεν ήταν καθόλου καλό. Τα φθηνότερα της προκοπής αυτή την στιγμή βρίσκω ότι είναι τα:

Cragganmore 12 στα 33 ευρώ
Highland Park 12 στα 34 ευρώ
Johnny Walker 15 στα 39 ευρώ
Glenfiddich 15 στα 43 ευρώ

οι τιμές είναι από πριν 2 μέρες που πήγα στην κάβα.

Τοτε σιγουρα αξιζει δοκιμης το Old Pulteney.

Σας παραθετω απο την ετικετα:
Appearance: Deep amber, red golden (with a slight pink hue) with a copper glow.

Aroma: Medium to high intensity and complexity. Dry with a hint of sea air.

Tasting Notes: Dry, medium bodied and smooth, redolent of honey and cream, faintly salty with a slight spicy note and a sweet long-lasting finish.

αν ποτέ έρθετε σε μένα θα πρέπει να φέρετε την καβάντζα σας....

Πλάκα κάνω, με χαρά το ξανά κανονίζω....το ποτό πρέπει να ρέει άφθονο και είναι χρέος του οικοδεσπότη να προμηθεύσει τους θαμώνες......αλλά εσύ πες μας και θα κουβαλήσω εγώ με χαρά την κάβα για όλους....αρκεί να επιτρέπεις το κάπνισμα indoors.

Τοτε σιγουρα αξιζει δοκιμης το Old Pulteney.

Σας παραθετω απο την ετικετα:
Appearance: Deep amber, red golden (with a slight pink hue) with a copper glow.

Aroma: Medium to high intensity and complexity. Dry with a hint of sea air.

Tasting Notes: Dry, medium bodied and smooth, redolent of honey and cream, faintly salty with a slight spicy note and a sweet long-lasting finish.

Λογικά θα είναι η επόμενη αγορά μου Gojakla. Από την περιγραφή φαίνεται νοστιμότατο!

Πλάκα κάνω, με χαρά το ξανά κανονίζω....το ποτό πρέπει να ρέει άφθονο και είναι χρέος του οικοδεσπότη να προμηθεύσει τους θαμώνες......αλλά εσύ πες μας και θα κουβαλήσω εγώ με χαρά την κάβα για όλους....αρκεί να επιτρέπεις το κάπνισμα indoors.

don't get too excited....

βία βία 2-3 το πολύ είναι το "όλους" παρά την τελευταία εξακρίβωση του γνωμικού του Ναστρεντιν Χοτζα....