Ώρα για Whisky.

To παραλήρισμα μπορεί να έχει σκοπό την ενίσχυση του ανταγωνισμού,χωρίς τα κόστη να πάνε στο Θεό,
Ξεκίνησε όπως είπα από συγκεκριμένα ποτά,συγκεκριμένων εταιρειοων εισαγωγής και κατέληξαν στα ....πάντα..όπως την Ursus την κόκκινη ,που πινόταν σαν νερό τέλη του '90 και κάποια άλλα ποτά,γι αυτό δεν αγόραζε κανείς χψρίς βαλβίδα τα λίτρα,όμως εξαπλώθηκε 'νομότυπα' και στα 700 ml.
Παραπάνω ...θα πάω μέσα,νομίζω έδωσα να καταλάβεις.
Ένας πότης βέβαια ειδικά όταν πίνει ένα ποτό για χρόνια...δύσκολα δεν θα καταλάβει,ακόμα και να αναμιχθεί με αναψυκτικό..ναι υπάρχει άτομο που πίνει Jamesson 3 δεκαετίες και δεν θα του περάσεις παράλληλο.
Επαναλαμβάνω η παραλληλία δεν είναι μπόμπα.

Σήμερα ειπα να πάρω κάτι special. Πήρα λοιπόν το Laphroaig 10YO.

Ίσως από τα πιο πολυδιάστατα whisky που έχω δοκιμάσει. Όποιος δεν το χει δοκιμάσει θα πάθει ένα μικρο σοκ. Spoiler....καπνιστό Betadine....ακουγεται αστείο αλλά θα με θυμηθείτε.

Βάζω και την περιγραφή του Μaster of Μalts που είναι πιο εύγλωττος για να πάρετε μια ιδέα.

Tasting Note by us with John Campbell at Laphroaig Distillery

Nose: This opens on big, smoky muscular peat notes. There are spices, and liquorice, as well as a big dose of salt. This whisky has become slightly sweeter in recent years, and it appears beautifully on the nose, amidst the classic iodine/sticking plasters and cool wood smoke we love.

Palate: Seaweed-led, with a hint of vanilla ice cream and more than a whiff of notes from the first aid box (TCP, plasters etc). The oak is big, and muscles its way into the fore as you hold this whisky over your tongue. An upsurge of spices develop – cardamom/black pepper/chilli.

Finish: Big and drying, as the savoury, tarry notes build up with an iodine complexity.

Overall: The only malt from Laphroaig’s range that John Campbell recommends with water; try it, it opens up the palate massively, providing a dazzling array of additional flavours…

Έχετε κάτι να προτείνετε μεταξύ ενός αυθεντικού whisky κι ενός γλυκού ποτού σαν το southern και drambuie?
Τα απλά whiskey που έχω δοκιμάσει δεν μου αρέσουν, και τα 2 που ανέφερα είχα αρκετά γλυκά..... κάτι ενδιάμεσο;

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Έχετε κάτι να προτείνετε μεταξύ ενός αυθεντικού whisky κι ενός γλυκού ποτού σαν το southern και drambuie?
Τα απλά whiskey που έχω δοκιμάσει δεν μου αρέσουν, και τα 2 που ανέφερα είχα αρκετά γλυκά..... κάτι ενδιάμεσο;

Αν θες δώσε μια ευκαιρία στο Singleton 12ρι . Νομίζω οτι είναι αυτό που ψάχνεις. Γράψε μας αν σου άρεσε αν το δοκιμάσεις!

Έχετε ακούσει το monkey shoulder και το four roses ?

Υπάρχει κάβα με όλα αυτά στην αθηνα και ίσως με δείγματακια και για δοκιμή;

Πρόσφατα δοκίμασα το Talisker Sky. Έχει λίγη κάπνα, γλυκίζει, πίνεται εύκολα, νομίζω ότι θα σου κάνει.
0N_143170.jpg

Re: Απάντηση: Ώρα για Whisky.

δεν έχω δοκιμάσει πάρα πολλά, αλλά αυτό που μου "έμεινε" σα γεύση είναι το bushmills το πράσινο.
Δηλαδή θυμάμαι ότι είχα πάθει κωλούμπρα από τη γεύση.
Τι άλλο υπάρχει κοντά για να τεστάρουμε???
Κι εγώ έτσι ανακάλυψα το ουίσκυ, όταν επισκεύθηκα το αποστακτήριο του Bushmills και δοκίμασα το malt 16 ετών...
Κοντά δεν υπάρχει τίποτα, γιατί τα ιρλανδέζικα έχουν τριπλή απόσταξη ενώ τα σκωτσέζικα διπλή.

Re: Απάντηση: Ώρα για Whisky.

δεν έχω δοκιμάσει πάρα πολλά, αλλά αυτό που μου "έμεινε" σα γεύση είναι το bushmills το πράσινο.
Δηλαδή θυμάμαι ότι είχα πάθει κωλούμπρα από τη γεύση.

Τι άλλο υπάρχει κοντά για να τεστάρουμε???

Conemara, επίσης ιρλανδικό και επίσης πράσινο.

Bushmills το 10 YO που δοκίμασα δεν ηταν τιποτα special. Το 16ρι εδω και ενα μηνα εχει έλλειψη στην καβα μου. Με την πρωτη ευκαιρια θα το δοκιμάσω!

Παιδιά Connemara δοκίμασα κατά τύχη στο αεροδρόμιο του Amsterdam (Schiphol), το Turf Mor. Έψαχνα κάποιο διακριτικά καπνιστό και μου το πρότειναν ως τέτοιο με επίγευση βανίλιας. Και ήταν ακριβώς έτσι. Δεν ξέρω αν ήταν η διάθεση της στιγμής αλλά αυτό που δοκίμασα ήταν απίστευτο. Ευκολόπιοτο και πολύ πολύ εύγευστο!

Btw καμία σχέση με bourbon (δεν αντέχω τη γλυκάδα του) και η καπνιστή του γεύση πολύ διακριτική (καμία σχέση με Islay whiskys που κατά τ' άλλα τα προτιμώ ιδιαιτέρως αλλά για πολλούς είναι too much). Δυστυχώς το Turf Mor δεν το έχω βρει Ελλάδα... Άλλα Conemara υπάρχουν, δεν τα έχω δοκιμάσει όμως.

Last edited:
Μου έφεραν δώρο το συγκεκριμένο, το βλέπω πρώτη φορά στη ζωή μου, ωραίο ως ντεκόρ, είναι κάτι ιδιαίτερο ή "κινεζιά" ρε παιδιά? :grinning-smiley-043

20180330_215204.jpg

Μου έφεραν δώρο το συγκεκριμένο, το βλέπω πρώτη φορά στη ζωή μου, ωραίο ως ντεκόρ, είναι κάτι ιδιαίτερο ή "κινεζιά" ρε παιδιά? :grinning-smiley-043

20180330_215204.jpg

Είναι JVC. Απλα θέλει ελάχιστο νεράκι!!! Καλα να περάσεις!!! (Το εχω ανεβασει παλαιότερα στο νήμα)

Ο φίλος που στο έφερε μάλλον σε συμπαθεί πολύ!