Υπάρχουν μετρητές ερασιτεχνικοί. Εγώ αγόρασα ένα φορητο μετρητή με 180 ευρώ. Δε λέω οτί είναι μηχάνημα ακριβείας, αλλά σου δίνει μια πολύ καλή ιδέα του τι γίνεται γύρο σου. Μέτρησα κεραία κινητής, σταθερό ασύρματο (θα πάθεις πλάκα τι εκπέμπει) wireless router, microwave (το πέταξα) κτλ. Το μηχάνημα μου το πρότεινε ο Λουκάς Μαργαρίτης (κάνε μια google και θα καταλάβεις), ήρθε συνεργείο του σπιτι μου από το πανεπηστήμιο (τσάμπα και ευγενέστατοι) και με κατατόπισαν σχετικά με μια κεραία που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι μου στα 200 μέτρα. Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά, πες να σου στείλω πληροφορίες
Αυτό που περιγράφεις δεν είναι ραδιενέργεια αλλά Η/Μ ακτινοβολία. Και προφανώς μετρησες παπαδες. Η ραδιενέργεια εξ ορισμού είναι ακτινοβολίες α, β, και γ οι οποιες για να παραχθουν στο 80% των περιπτώσεων προέρχονται απο ραδιοστοιχεία. Σταματήστε να δαιμονοποιειτε πράγματα τα οποία δεν είστε σε θέση ούτε να τα κατανοήσετε ποσο περισότερο να τα μετρήσετε. Μετρήσεις σε ακτινοβολίες δε γίνονται με ένα όργανο στο χέρι. Ποσο μαλλον απο ένα όργανο των 180 ευρώ.
Αυτό που περιγράφεις δεν είναι ραδιενέργεια αλλά Η/Μ ακτινοβολία. Και προφανώς μετρησες παπαδες. Η ραδιενέργεια εξ ορισμού είναι ακτινοβολίες α, β, και γ οι οποιες για να παραχθουν στο 80% των περιπτώσεων προέρχονται απο ραδιοστοιχεία. Σταματήστε να δαιμονοποιειτε πράγματα τα οποία δεν είστε σε θέση ούτε να τα κατανοήσετε ποσο περισότερο να τα μετρήσετε. Μετρήσεις σε ακτινοβολίες δε γίνονται με ένα όργανο στο χέρι. Ποσο μαλλον απο ένα όργανο των 180 ευρώ.
κατσε ρε φιλαρακι,η ραδιενεργεια δεν ειναι Η/Μ ακτινοβολια?
εχει αλλαξει κατι στη φυσικη και δεν μας το'παν?
δεν παυει ομως να ειναι Η/Μ ακτινοβολια,αυτο λεω.
φωτονια.
Είναι ΚΑΙ Η/Μ ακτινοβολία (και πάλι ανάλογα με την περίπτωση*).
Από την άλλη βέβαια η Η/Μ ακτινοβολία δεν είναι πάντα ραδιενέργεια.
Μόνο μερικές φορές (σε καθημερινές εφαρμογές σχεδόν ποτέ, πλην ατυχημάτων τύπου Τσερνόμπιλ και υπόβαθρου κοσμικής ακτινοβολίας) και πάλι είναι τμήμα της συνολικής Ραδιενέργειας.
Αυτό το λέω διότι δημιουργείται σύγχυση και την ακτινοβολία (π.χ. των κινητών) κάποιοι την λένε Ραδιενέργεια.
*Αν για παράδειγμα γίνει διάσπαση του Ουρανίου 238 (το μεγαλύτερο μέρος του απεμπλουτισμένου Ουρανίου) θα πάρουμε σαν ραδιενέργεια μόνο ακτινοβολία α που κάνει κακό μόνο αν ληφθεί εσωτερικά μέσω της αναπνευστικής ή πεπτικής οδού και όχι Η/Μ ακτινοβολία.
Βέβαια αυτό που θα προκύψει μπορεί να παράγει άλλου είδους ραδιενέργεια.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.