Οργάνωση ακρόασης Dacs

Αγαπητοί φίλοι, εντος ολίγου πιστεύω ότι θα έχουμε καταφέρει να οριστικοποιήσουμε το setup της πρώτης μας συνάντησης - ακρόασης.

Για μένα είναι δεδομένο ότι αφενός θα φανούν διακριτές διαφορές μεταξύ των dacs και αφετέρου δεν θα έχουμε όλοι την ίδια άποψη για τα dacs.
Οπως γράφει και ο ΚΟΨ, τα συμπεράσματά μας θα έχουν σχετική μόνο αξία, αφού αφορούν σε μία περιορισμένης διάρκειας ακρόαση (δεν νομίζω εύκολα να καταφέρουμε πάνω από μισή ώρα σε κάθε dac), σε ένα συγκεκριμένο σύστημα (που μπορεί να ευννοεί κάποια dacs) και το κυριότερο όλων αφορούν και το προσωπικό γούστο του καθενός.

Για αυτό σας λέω χαλαρώστε και απολαύστε το !!!

Εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία που μας προσφέρει ο φίλος spcav με την παραχώρηση του wyred4sound, θα ξεκινήσουμε τις εκδηλώσεις ακροάσεων dacs με τους εκπροσώπους της μεσαίας κατηγορίας

Προς στιγμήν έχουμε σιγουρα

- wyred4sound dac2 από spcav
- weiss dac202 από φίλο μου

Είχε προσφερθεί ο ΚΟΨ να φέρει Antelope Zodiac+ και ο Λάκης τροποποιημένο τροφοδοτικό Αντιλόπης. Ελπίζω να ισχύουν ακόμη οι δύο προσφορές, ας μας ενημερώσουν οι δύο φίλοι.

Και τα τρια dacs έχουν είσοδο AES/EBU οπότε μπορεί να παίξουν με το ήδη υπάρχον setup μου
- iMac (amarra 2.1.1 - pure music 1.7) -> firewire -> Weiss INT 202 -> 7 μέτρα weiss chiron ST glass optical cable ending in AES/EBU

Επίσης ας δηλώσουν όποια μέλη θέλουν να παραστούν το Σάββατο 12/2

Άρα παίζουμε στην σχετικά ακριβή κατηγορία, όχι την κορυφαία μεν, αλλά σε υψηλά σχετικά νούμερα...τα μικρά dac με χαμηλή τιμή δεν θα τα ακούσουμε...;;

Μιχάλη τα μικρά dacs (επειδή προσφέρθηκαν αρκετά) θα τα ακούσουμε στις επόμενες δύο συγκεντρώσεις (δεν νομίζω να καταφέρουμε να τα ακούσουμε σε μία)

Καταλαβαίνω ότι ίσως ήταν πιό λογικό να αρχίζαμε από τα μικρά αλλά μιάς και μας δώθηκε η ευκαιρία να έχουμε αυτό το Σάββατο το w4s είπαμε να μην την χάσουμε.

Το weiss202 μπορώ να το ξαναφέρω και άλλη φορά αν θέλουμε να συγκρίνουμε τα πιό μικρά με ένα dac της μεσαίας κατηγορίας

Εγώ Ανδρέα θα προτιμούσα να παραβρεθώ στα μικρότερα DACs, οπότε καλά να είμαστε, μάλλον την επόμενη φορά...

-bye-

Ανδρέα επειδή ένα dac αποτελεί και τη φυσική αναβάθμιση ενός τρανσπορτ, καλό θα ήταν να ακούγαμε και τα dacs σε σχέση και με το τρανσπορτ.
[υπάρχουν φανατικοί με το συρτάρι ακόμη και μάλιστα αυξάνονται..]

Το Antelope Zodiac+ θα είναι στην παρέα και πιθανότατα με το νέο τροφοδοτικό volticus ή με άλλο τροφοδοτικό.

Συνάντηση Σάββατο 12/2

Dacs προς ακρόαση
- wyred4sound dac2 από spcav
- weiss dac202 από φίλο μου
- Antelope Zodiac+ από ΚΟΨ

Και τα τρια dacs έχουν είσοδο AES/EBU οπότε μπορεί να παίξουν με το ήδη υπάρχον setup μου
- iMac (amarra 2.1.1 - pure music 1.7) -> firewire -> Weiss INT 202 -> 7 μέτρα weiss chiron ST glass optical cable ending in AES/EBU

Παροντες

economides
Μιχάλης Κορ.
Database error
Δημητρης Δημητρακούδης
FragoulisNaval
Γιώργος ΚΟΨ

Ανδρέα επειδή ένα dac αποτελεί και τη φυσική αναβάθμιση ενός τρανσπορτ, καλό θα ήταν να ακούγαμε και τα dacs σε σχέση και με το τρανσπορτ.

Το Antelope Zodiac+ θα είναι στην παρέα και πιθανότατα με το νέο τροφοδοτικό volticus ή με άλλο τροφοδοτικό.

Γιώργο δεν έχω αντίρρηση, επειδή το Emm το transport έχει έξοδο AES/EBU (εκτός από την ειδική οπτική που είναι μόνο για το dac του) μπορείς να φέρεις ένα ψηφιακό interconnect AES/EBU ?

Αν έχει κανεις ας φέρει και ενα hiface evo... απλό μπορώ να φερω εγω εννοείται και το Λυκοπουλο (μαμα) αν τελικά χρειαστεί!!!

Απάντηση: Re: Οργάνωση ακρόασης Dacs

Αν έχει κανεις ας φέρει και ενα hiface evo... απλό μπορώ να φερω εγω εννοείται και το Λυκοπουλο (μαμα) αν τελικά χρειαστεί!!!

Μπορω να σας δωσω το δικο μου αν θελετε.
Θα ηθελα να παρευρεθω αλλα δυστυχως θα ειμαι εκτος Αθηνων.

Re: Απάντηση: Re: Οργάνωση ακρόασης Dacs

Μπορω να σας δωσω το δικο μου αν θελετε.
Θα ηθελα να παρευρεθω αλλα δυστυχως θα ειμαι εκτος Αθηνων.

Χε χε... ποιόν ειχα στο μυαλό μου αραγε;;;;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οργάνωση ακρόασης Dacs

Χε χε... ποιόν ειχα στο μυαλό μου αραγε;;;;;

Μιχαλη περνας οποτε θες και το παιρνεις.
Ευκαιρια να το δοκιμασεις και εσυ. :a0210:

αμα χωραω θα ηθελα και γω να ερθω μιας και καποιο απο τα τρια που πες ειναι μαλλον η επομενη αναβαθμιση μου αμα θετε φερνω και το bench

Ειχα την εντυπωση οτι θα το εφερνα εγω το dac2 της wyred ,αλλα
μαλλον θα το ειχατε κανονισει ηδη με τον spcav ...παντως πιστευω οτι μαζι με τα dac που ειπατε ,στην πρωτη συναντηση κολλαει να ειναι και το benchmark ...

Καλημέρα,

με τους περισσότερους το club και του παρόντος νήματος, γνωριστηκαμε στην ακρόαση της Obscure Audio, το Σάββατο που πέρασε. Μιας και η επόμενη αγορά μου θα είναι DAC (μάλιστα μιλούσα με τον Ναύαρχο Φραγκούλη σήμερα σχετικά), θα μπορούσα να παρεβρεθώ κι εγώ στο τεστ?

Από HiFi εξοπλισμό, δε νομίζω ότι μπορώ να φέρω τίποτα καλύτερο από τα δικά σας :) (τα Leema Xeta -που τα έχω μάλλον μόνο εγώ σε όλη την Ελλάδα- δύσκολα μετακινούνται... :)), αλλά μπορώ να φέρω μπύρες και ξηροκάρπια! :)

Ελπίζω να τα πούμε από κοντά.
Γιώργος.

Πάντως, ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προκαταβολικά στον Economides, κυρίως για τη διάθεση του χώρου του, νομίζω ότι το οφείλουμε, ούτως ή άλλως.

Καλή συνέχεια.