Αυτό το απλό HDMI upscale 1080p που δίνουν όλα πια τα dvd players , παλιά έκανε θυμάμαι πάνω από εκατομμύριο δραχμές.
θυμάστε κάτι faroudja line doublers?
Ε... το ίδιο πράγμα τώρα το κάνει ένα τσιπάκι των 30 ευρώ.
Λογικό είναι και στα CD players τα ολοκληρωμένα κυκλώματα επεξεργασίας ήχου και D/A converters κάποιων cd players αστρονομικών ποσών τότε (wadia...) σήμερα να κοστίζουν μερικά ευρώ.
Το συμπέρασμα είναι να μη δίνουμε πολλά λεφτά αν δεν ξέρουμε :-D
Εντάξει,αν θυμάται κάποιος ας μας παραπέμψει,καλό είναι να το διαβάσουμε να μαθαίνουμε...
Αυτό το απλό HDMI upscale 1080p που δίνουν όλα πια τα dvd players , παλιά έκανε θυμάμαι πάνω από εκατομμύριο δραχμές.
θυμάστε κάτι faroudja line doublers?
Ε... το ίδιο πράγμα τώρα το κάνει ένα τσιπάκι των 30 ευρώ.
Λογικό είναι και στα CD players τα ολοκληρωμένα κυκλώματα επεξεργασίας ήχου και D/A converters κάποιων cd players αστρονομικών ποσών τότε (wadia...) σήμερα να κοστίζουν μερικά ευρώ.
Το συμπέρασμα είναι να μη δίνουμε πολλά λεφτά αν δεν ξέρουμε :-D
Και πάλι θα είμαι "εικονοκλάστης"...
Δεν είναι μόνο τα ηλεκτρονικά... είναι και τα μηχανικά μέρη πολλές φορές της πλάκας...
Θυμάστε τις σειρές Wadia με τα "εξωτικά" VRDS???? (ακόμα και το Τ1 Teac το υποτιθέμενο ιερό τέρας)...
Πραγματικά δεν ξέρω πως κατάφερναν να ακούγονται αξιοπρεπώς αφού είχαν μέσα τον φτηνό ΠΛΑΣΤΙΚΟ μηχανισμό, και μοτέρ της πλάκας...αλλά οι τιμές μάλλον αντικατόπτριζαν κατασκευή από ατόφιο χρυσό...
κατά την άποψη μου μεγάλη απάτη οι τιμές τους... Hi End? τότε ναι σίγουρα... αλλά έπρεπε να έχουν τουλάχιστον υποπολλαπλάσια τιμή...
OT and go!
Προσωπικά πολλά λεφτά θα έδινα μόνο σε ηχεία και τελικούς ενισχυτές, στο αμιγώς αναλογικό κομμάτι δηλαδή...
Ενας συνειδητοποιημένος ακροατής δεν έχει τέτοια προβλήματα, ούτε το hi-end τον πειράζει, ούτε οι ακριβές τιμές τον πειράζουν. Αρκεί να συνειδητοποιήσει τι ζητάει, αν ζητάει μόνο ποιότητα ήχου τότε ναι θα ψάξει και δεν θα πληρώσει life style, εξωτικά υλικά κλπ. Η αγορά έχει απόλα και φθηνά και ακριβά και σωστά και τίμια και μούφες.Το μονο στοιχειο που συντηρει το "high-end" οπως το ξερουμε σημερα ειναι οι ιδιοι οι καταναλωτες.Η ελλειψη εμπιστοσυνης στην γνωμη/αποψη τους(μας) και η κατα μεγαλο βαθμο εξαρτηση των αποφασεων μας απο τα "εξεχοντα περιοδικα",και αυτα μερος της αλυσιδας του "high-end",αναποφευκτα διδουν τροφη στους κατασκευαστες να μας παιρνουν τον κ--ο.Σε τελικη αναλυση,τα θελει και αυτος........καλα μας κανουν λοιπον.
:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:Ενας συνειδητοποιημένος ακροατής δεν έχει τέτοια προβλήματα, ούτε το hi-end τον πειράζει, ούτε οι ακριβές τιμές τον πειράζουν. Αρκεί να συνειδητοποιήσει τι ζητάει, αν ζητάει μόνο ποιότητα ήχου τότε ναι θα ψάξει και δεν θα πληρώσει life style, εξωτικά υλικά κλπ. Η αγορά έχει απόλα και φθηνά και ακριβά και σωστά και τίμια και μούφες.
Πρωτίστως όμως για να μπορεί να αξιολογήσει-επιλέξει και απολαύσει πρέπει να ξέρει και για να ξέρει-γνωρίζει πρέπει να αποκτήσει γνώσεις (διαβάσει και ασχοληθεί) πραγματικά και μετά να πεί ξέρω και έχω άποψη, αλλοιώς να απευθυνθεί σε ειδικούς για να ζητήσει αυτό που θέλει.
Το ότι κάποιος ξέρει να συνδέει τα καλώδια και έχει ακούσει και δεκαπέντε μηχανήματα και διαβάζει και περιοδικά συγνώμη αλλά δεν ξέρει τίποτα και έτσι γίνεται έρμαιο της κάθε θεωρίας του κάθε "κατασκευαστή" και ριβιούερ βάζει και λίγη δικιά του λογική (φαντατσία δηλαδή) και το γλυκό έδεσε και συμβαίνουν μετά αυτά τα τραγελαφικά. Οταν ένας ημιμαθής μπριζωθεί απο έναν άλλο ημιμαθή ή απατεώνα τότε όχι το hi-end θα μας φταίει αλλά και όλοι οι άλλοι εκτός απο το ξερό μας το κεφάλι.
Η αναπαραγωγή του ήχου στηρίζεται πάνω σε κανόνες και νόμους της φυσικής και ηλεκτρονικής. Η ψυχοακουστική έχει φωτίσει όλη την λειτουργία του πως ακούμε και τι. Τα υπόλοιπα είναι δεισιδαιμονία και φανφαρονισμός και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν στην μαγεία.
Ενας συνειδητοποιημένος ακροατής δεν έχει τέτοια προβλήματα, ούτε το hi-end τον πειράζει, ούτε οι ακριβές τιμές τον πειράζουν. Αρκεί να συνειδητοποιήσει τι ζητάει, αν ζητάει μόνο ποιότητα ήχου τότε ναι θα ψάξει και δεν θα πληρώσει life style, εξωτικά υλικά κλπ. Η αγορά έχει απόλα και φθηνά και ακριβά και σωστά και τίμια και μούφες.
Πρωτίστως όμως για να μπορεί να αξιολογήσει-επιλέξει και απολαύσει πρέπει να ξέρει και για να ξέρει-γνωρίζει πρέπει να αποκτήσει γνώσεις (διαβάσει και ασχοληθεί) πραγματικά και μετά να πεί ξέρω και έχω άποψη, αλλοιώς να απευθυνθεί σε ειδικούς για να ζητήσει αυτό που θέλει.
Το ότι κάποιος ξέρει να συνδέει τα καλώδια και έχει ακούσει και δεκαπέντε μηχανήματα και διαβάζει και περιοδικά συγνώμη αλλά δεν ξέρει τίποτα και έτσι γίνεται έρμαιο της κάθε θεωρίας του κάθε "κατασκευαστή" και ριβιούερ βάζει και λίγη δικιά του λογική (φαντατσία δηλαδή) και το γλυκό έδεσε και συμβαίνουν μετά αυτά τα τραγελαφικά. Οταν ένας ημιμαθής μπριζωθεί απο έναν άλλο ημιμαθή ή απατεώνα τότε όχι το hi-end θα μας φταίει αλλά και όλοι οι άλλοι εκτός απο το ξερό μας το κεφάλι.
Η αναπαραγωγή του ήχου στηρίζεται πάνω σε κανόνες και νόμους της φυσικής και ηλεκτρονικής. Η ψυχοακουστική έχει φωτίσει όλη την λειτουργία του πως ακούμε και τι. Τα υπόλοιπα είναι δεισιδαιμονία και φανφαρονισμός και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν στην μαγεία.
Ενας συνειδητοποιημένος ακροατής δεν έχει τέτοια προβλήματα, ούτε το hi-end τον πειράζει, ούτε οι ακριβές τιμές τον πειράζουν. Αρκεί να συνειδητοποιήσει τι ζητάει, αν ζητάει μόνο ποιότητα ήχου τότε ναι θα ψάξει και δεν θα πληρώσει life style, εξωτικά υλικά κλπ. Η αγορά έχει απόλα και φθηνά και ακριβά και σωστά και τίμια και μούφες.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.