Ορισμός του HI-END

Γ.CURE.ΔΗΜ

AVClub Enthusiast
21 June 2006
733
macedonia-thessalia
Σας μεταφέρω ένα σχόλιο μου που απευθυνόταν σε μία παραγωγή μου (cd compilation) που θα διαθέτονταν δωρεάν σε έκθεση που δεν έγινε.....!!

<<Μουσική από την Αναγέννηση έως την POP του 21ου αιώνα, βαθειά βουτιά στα σκοτεινά νερά των 80's,άρωμα από Blues αποχρώσεις του Rock,70's με δόσεις Jazz διάθεσης,90's,και ξανά επιστροφή στον Ρομαντισμό. Κάθε εποχή και ρεύμα έχει κάτι δικό του ,ιδιαίτερο από τεχνικής και καλλιτεχνικής φύσεως .Εδώ είναι που έρχεται το HI-END,HI-HI ή με άλλα λόγια η απόδοση της Μουσικής όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αναπαραγωγή-πηγή, να συμπληρώσει την απόλαυση, το ζητούμενο του ακροατή, να μπορεί να ταξιδέψει μέσα στο χρόνο της μουσικής, να συγκινηθεί, να αναπολήσει, να ερωτευτεί........... Εάν το μέσο μπορεί να κάνει όλα αυτά είναι Η επιτυχία.......... Δ.Γ>>

εαν το μεσο μπορει στα δικα σου αυτια να κανει ολα αυτα που περιγραφεις

διοτι ολος ο καυγας που στήνεται γυρο απο το Hi End και που να μου το θυμηθεις θα γινει κ στο thread που ανοιξες ειναι οτι ολοι επιμενουν να ακουσεις με τα αυτια τους

Καλησπερα

Πιστευω πως περα απο το πως μπορει ο καθενας να ακουει οτι η συγκινηση που διμιουργηται οταν ακουμε μουσικη ειναι αυτο που μας κανει ολους να κολλαμε με αυτο το χομπι.-bye-

Re: Απάντηση: Ορισμός του HI-END

Αναπολώ τις εποχές που ανεξαρτήτως μέσου απλά απολαμβάναμε μουσική..................

Πολύ ωραία εποχή.Με ένα διπλό κασετόφωνο και κακής ποιότητας ηχογραφήσεις κάναμε πάρτι,χορεύαμε,ερχόμασταν πιο κοντά.Η πρόσβαση στη μουσική ήταν περιορισμένη σε σχέση με σήμερα(ίσως γι αυτό την απολαμβάναμε περισσότερο).Σήμερα με ένα κλικ μπορούμε να έχουμε τα πάντα και αντί να το απολαύσουμε τρωγόμαστε με βελτιώσεις,τρωγόμαστε σε ανούσιες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις μπροστά σε ένα λαπτοπ για το τι παίζει καλύτερα.Κάποιες φορές βέβαια το θέμα είναι το ποιός έχει σκάσει τα περισσότερα και ποιός θα κάνει φιγούρα.Αντε σε πείσμα των καιρών να γίνουν παρέες πάλι και να απολαμβάνουμε μουσική όπως παλιά...

Εγω δε μπορω να ξεχασω τις εγγραφες σε κασετες μεταλου και χρωμιου, τα ''χειροποιητα'' artworks , το μερακι για να ειναι το καθε κουτακι κασετας περιποιημενο με καλλιγραφιες και ποσο σημαντικο ηταν να μη παιζουν ασκοπα οι κασετες και φθηρονται ασκοπα... και αλλα πολλα και ωραια.

Γράφαμε σε κασσέτες όχι μόνο από δίσκους βινυλίου που δεν μπορούσαμε να αγοράσουμε αλλά και από το ραδιόφωνο.Παρακαλούσα να μη μιλήσει ο παραγωγός και μου χαλάσει το τραγούδι...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ορισμός του HI-END

Πολύ ωραία εποχή.Με ένα διπλό κασετόφωνο και κακής ποιότητας ηχογραφήσεις κάναμε πάρτι,χορεύαμε,ερχόμασταν πιο κοντά.Η πρόσβαση στη μουσική ήταν περιορισμένη σε σχέση με σήμερα(ίσως γι αυτό την απολαμβάναμε περισσότερο).Σήμερα με ένα κλικ μπορούμε να έχουμε τα πάντα και αντί να το απολαύσουμε τρωγόμαστε με βελτιώσεις,τρωγόμαστε σε ανούσιες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις μπροστά σε ένα λαπτοπ για το τι παίζει καλύτερα.Κάποιες φορές βέβαια το θέμα είναι το ποιός έχει σκάσει τα περισσότερα και ποιός θα κάνει φιγούρα.Αντε σε πείσμα των καιρών να γίνουν παρέες πάλι και να απολαμβάνουμε μουσική όπως παλιά...

Εκεί ήθελα να καταλήξω.....-bye--bye-

Γράφαμε σε κασσέτες όχι μόνο από δίσκους βινυλίου που δεν μπορούσαμε να αγοράσουμε αλλά και από το ραδιόφωνο.Παρακαλούσα να μη μιλήσει ο παραγωγός και μου χαλάσει το τραγούδι...

Εγραφες κι εσυ απ' τον αμερικανο???:grandpa:

Tελικά όπως το πάμε μάλλον θα αλλαχτεί ο τίτλος του thread όπως είπε και ο διαχειριστής!!Διαμαντή δεν τον ξέρω τον αμερικάνο.Μάλλον εσύ είσαι πιο παλιά καραβάνα!Μιλάω για τέλη δεκαετίας 80.Κώστα Νάκο χαίρομαι που συμφωνούμε!!-bye--bye-

Και για να μην είμαστε off topic.Ηι end για μένα είναι ο ήχος που με κάνει και αισθάνομαι καλύτερα.Προχθές έβαλα μια κασετούλα στο πανάρχαιο deck και ένιωσα καλά!Άλλη φορά με δίσκο βινυλίου σε κακή κατάσταση αλλά μου άρεσε το άκουσμα.Τελικά αυτό έχει σημασία...

Ένα CD σήμερα που κάνει 300 ευρώ μπορεί να θεωρηθεί high end?
μάλλον οχι...
Αν όμως το παίρναμε με μια χρονομηχανή και το αφήναμε στο 1990 τότε θα ήταν super hi end...

Απλά ένα σχόλιο...

Συμπληρωνοντας εγω θα ελεγα οτι hi-end ειναι αυτο που κανει εσενα ευτυχισμενο και οχι τις τραπεζες.
Αυτο που εφτιαξες εσυ, οπως εκαναν παλια φτιαχνοντας ηχεια. Ειναι το δικο σου hi-end, που το κανει ξεχωριστο.

Παντως και εδω καλα τα λεει: http://en.wikipedia.org/wiki/High-end_audio
Διαβαζοντας προσεκτικα καταλαβαινεις οτι ο ορισμος που εδωσε ηταν αβιαστος.

Συμφωνω απόλυτα μαζί σου και εύχομαι να πετύχεις να δημιουργήσεις αυτή την παρέα,διότι εδώ στα μέρη μου μόνο φαγομάρα και κακία αποκομίζω!!

Εγω δε μπορω να ξεχασω τις εγγραφες σε κασετες μεταλου και χρωμιου, τα ''χειροποιητα'' artworks , το μερακι για να ειναι το καθε κουτακι κασετας περιποιημενο με καλλιγραφιες και ποσο σημαντικο ηταν να μη παιζουν ασκοπα οι κασετες και φθηρονται ασκοπα... και αλλα πολλα και ωραια.
Μπράβο ρε φίλε που τα θυμήθηκες!!Σωστός.

To hi-end δεν οριζεται απαραιτητα απο τη τιμη αλλα απο το μερακι στο να υλοποιηθει σωστα η συσκευη απο τον κατασκευαστη ουτως ωστε οι ηχιτηκες επιδοσεις της να ειναι τοσο υψηλες ανεξαρτητα τιμης απο τη κατηγορια που κινουνται. Δυσκολο βεβαια αλλα καποες φορες εμφανιζονται τετοιες συσκευες και στις χαμηλες κατηγοριες τιμης.Οχι βεβαια στη κατηγορια των 300 ευρω οπως ειπε κι ο φιλος Quartz.

To hi-end δεν οριζεται απαραιτητα απο τη τιμη αλλα απο το μερακι στο να υλοποιηθει σωστα η συσκευη απο τον κατασκευαστη ουτως ωστε οι ηχιτηκες επιδοσεις της να ειναι τοσο υψηλες ανεξαρτητα τιμης απο τη κατηγορια που κινουνται. Δυσκολο βεβαια αλλα καποες φορες εμφανιζονται τετοιες συσκευες και στις χαμηλες κατηγοριες τιμης.Οχι βεβαια στη κατηγορια των 300 ευρω οπως ειπε κι ο φιλος Quartz.

Συμφωνω αλλά γιατί συμβαίνει τότε το εξής παράδοξο:Όταν ρωτάει κάποιος για ηχεία των 400-500 ευρώ να του απαντάει από κανένας εως δύο τρεις.Αμα ρωτήσει όμως για των 5000 ευρώ γίνεται πανικός.Αν δεν κανω λάθος στα 500 ευρώ υπάρχει πληθώρα ηχείων...