OS X El Capitan

παιδιά σας βγάζει πρόβλημα το mail με λογαριασμό από hotmail?
μου βγάζει συχνά αυτό το μήνυμα.

ερωτηση .
εχω mac pro 4.1 με περασμενα σε 2 απο τους τρεις εγκατεστημενους σκληρους τα snow leopard κανοντας τη διαδικασια με το dvd εγκαταστασης οποτε μπορω να κανω απο τους 2 οποιον θελω start up disk . exv kai ena 3o που ειναι για back up απλα .
γινεται σε ενα απο τους 2 start up disk να βαλω το el capitain χωρις να εχω προβλημα πχ προσβασης στο back up μου (time capsule + απλο ) ?

Απάντηση: Re: OS X El Capitan

ερωτηση .
εχω mac pro 4.1 με περασμενα σε 2 απο τους τρεις εγκατεστημενους σκληρους τα snow leopard κανοντας τη διαδικασια με το dvd εγκαταστασης οποτε μπορω να κανω απο τους 2 οποιον θελω start up disk . exv kai ena 3o που ειναι για back up απλα .
γινεται σε ενα απο τους 2 start up disk να βαλω το el capitain χωρις να εχω προβλημα πχ προσβασης στο back up μου (time capsule + απλο ) ?

πρόβλημα στο να μην βλέπεις από το 10.11 τους άλλους δίσκους το time capsule κλπ όχι δεν υπάρχει θέμα τα προβλήματα είναι αλλού και φυσικά δεν είναι σε όλους το ίδιο
http://www.gottabemobile.com/2015/10/02/common-os-x-el-capitan-problems-fixes/

θελω απλα να χρησημοποιω σε ενα δισκο το καινουριο λογισμικο , θα πρεπει να αφαιρω καθε φορα τον αλλο σκληρο με το 10.6.8 ?
δεν το θελω για να κανω ιδιαιτερη χρηση πιο πολυ για ιντερνετ μιας και δεν υποστιριζει ο σαφαρι μου καποια σαιτ με σωστο τροπο , και να δοκιμασω και τις νενες δυνατοτητες κα ταχυτητες στις εφαρμοφες ωστε να δω πως ανταποκρινετε το μηχανημα μου σαυτα τα νεα δεδομενα ...

θελω απλα να χρησημοποιω σε ενα δισκο το καινουριο λογισμικο , θα πρεπει να αφαιρω καθε φορα τον αλλο σκληρο με το 10.6.8 ?
δεν το θελω για να κανω ιδιαιτερη χρηση πιο πολυ για ιντερνετ μιας και δεν υποστιριζει ο σαφαρι μου καποια σαιτ με σωστο τροπο , και να δοκιμασω και τις νενες δυνατοτητες κα ταχυτητες στις εφαρμοφες ωστε να δω πως ανταποκρινετε το μηχανημα μου σαυτα τα νεα δεδομενα ...

την ώρα που ανοίγεις τον mac αν πατήσεις από την αρχή το alt option σου βγάζει τους δίσκους και διαλέγεις ποιό λειτουργικό θα ξεκινήσεις

οποτε επιλεγω τον δισκο startup που θελω να κανω el capitain και παω και κανω την αναβαθμιση χωρις να επηρεασει αυτο τον αλλο startup disk ?
απλα οταν κλεισω τον υπολογιστη και τον ξανανοιξω θ απρεπει να εχω καθε φορα πατημενο το alt option ωστε να επιλεγω λειτουργικο ?

αν βγαλω τους δισκους με το 10.6.8 + back up και εχω πανω μονο τον el capitain θα μπορω μετα βγαζοντας τον el capitain να εχω βαζω τους αλλους χωρις ο υπολογιστης μου να διμιουργει καποιο προβλημα ?

αν βγαλω τους δισκους με το 10.6.8 + back up και εχω πανω μονο τον el capitain θα μπορω μετα βγαζοντας τον el capitain να εχω βαζω τους αλλους χωρις ο υπολογιστης μου να διμιουργει καποιο προβλημα ?

δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να τους μπαίνω βγάζεις και να μην γίνει ζημιά αλλά από τι στιγμή που υπάρχει τρόπος να υπάρχουν επάνω γιατί όλο αυτό αφού δεν θα δουλέψουν αλλού
τέλος όχι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και να τους βγάλεις και να μην τους βγάλεις

να σου πω esykas , εσυ ειδα τους διαλογους και μονο προβληματα αναφερεις , θελω να τρεξω ενα δωρεαν καινουριο λειτουργικο και αφου ειχα ακουσει τα μυρια για τα yosemite ειπα τωρα που ακουσα κατι καλα για το el capitain να το δοκιμασω , αλλα αν ειναι να μου δημiουργει θεματα , δεν ψηνομαι ...

Εγω αρχικά καταφερα να ζωντανεψω το MBP 15" late 2011 απο μια πειραγμενη ram slot.. Με τα el capitan, δεν εχω θετικές ή αρνητικες σκεψεις. Με ενοχλει που με τα 4 δακτυλα αριστερα πλεον δεν μου αλλαζει τα desktops (μου αρεσε που ειχα εκει calculators, stats, καιρο κτλ). Λογικα καπως θα γινεται, δεν το εχω ψαξει ακομη. Απο ταχυτητα δεν εχω δει καμια αλλαγη, η κύρια χρηση του ειναι για Rhino, autocad, ms office και browsing. Αυτο που εχω δει ομως ειναι πως συχνά πυκνα τωρα, ο ηχος κολλάει (απο vlc πχ σε μουσική, ή σε βιντεο στο youtube) και πρεπει να κλεισω την οθόνη για να επανεθλει..

Εγω αρχικά καταφερα να ζωντανεψω το MBP 15" late 2011 απο μια πειραγμενη ram slot.. Με τα el capitan, δεν εχω θετικές ή αρνητικες σκεψεις. Με ενοχλει που με τα 4 δακτυλα αριστερα πλεον δεν μου αλλαζει τα desktops (μου αρεσε που ειχα εκει calculators, stats, καιρο κτλ). Λογικα καπως θα γινεται, δεν το εχω ψαξει ακομη. Απο ταχυτητα δεν εχω δει καμια αλλαγη, η κύρια χρηση του ειναι για Rhino, autocad, ms office και browsing. Αυτο που εχω δει ομως ειναι πως συχνά πυκνα τωρα, ο ηχος κολλάει (απο vlc πχ σε μουσική, ή σε βιντεο στο youtube) και πρεπει να κλεισω την οθόνη για να επανεθλει..

Εάν κατάλαβα καλά θες να επανέλθουν τα widgets

mggc6Cc.png

http://macnotes.gr/2011/06/02/dashboard-widgets/

εκανα το λαθος και το εγκατεστησα πριν μια βδομαδα..

safari συχνα δεν παιζει καποια βιντεο, και καποιες φορες κολλαει.
spotify cant play this song, με restart του spotify παιζει.
chrome αρκετες φορες δεν κανει μεταφραση μια σελιδα.

ταχυτητα.. το boot (SSD) εχει μια μικρη καθυστερη απο οτι με yosemite, δεν ειναι ομως ενοχλητικη/αξια αναφορας οσο τα παραπανω.
στις αλλες εφαρμογες δεν παρατηρησα καποια ιδιαιτερη αλλαγη, σιγουρα οχι γρηγοροτερα.

τι φρικες εμφανιζει;
δεν το χρησιμοποιω καθολου..

Κολάει οικτρά όταν κάνει synch με την μαμά Apple για να ενημερώσει τα εξώφυλλα των albums που έχεις
Κολάει οικτρά όταν κάνει organize στην music library
Μερικές φορές κρασάρει όταν χειρίζεσαι την μουσική σου βιβλιοθήκη μέσω Remote
Οταν κάνεις search κάποιο album/song/artist, το live search μερικές φορές "την ακούει".

Ισως για τα ανωτέρω να φταίει ότι έχω σχετικά μεγάλη μουσική βιβλιοθήκη ΑΛΛΑ το ρημάδι, αυτό δεν είναι ο πρωταρχικός του ρόλος;;;

Ούτε που σκέφτομαι για Apple Music κλπ κλπ