OS X Y Yosemite

Ωχχχχ...αυτό το σχόλιο είναι σαν να έριξες σταγόνες αίμα στην θάλασσα..!!
θα σε φάνε τώρα οι καρχαρίες (αντι-applades) που καραδοκούν :violent-smiley-030:

Το μηχάνημα δεν σερνόταν τόσο λόγω του λειτουργικού όσο λόγω των αλλεπάλληλων αναβαθμίσεων η μία πάνω στην άλλη. Στο mini του 2009 με clean install στο Maverics έτρεχε μια χαρά. Πριν το clean install είχε βαρύνει και αυτό πολύ.

Το Yosemite σαν να έκανε και ένα γενικό "καθαρισμό" στο σύστημα μαζί με την εγκατάσταση και η απόδωση βελτιώθηκε αισθητά.

Εγω παντως παντα κανω καθαρο install και restore from backup ωστε να εχω το κεφαλι μου ησυχο.
Μεχρι στιγμης το Yosemite τα παει περιφημα.

Ντίνο ρίσκο δέν νομίζω νά υπάρχει
καί εγώ δέν έκανα clean install ,ενώ παλιότερα τό είχα κάνει αμέσως -αυτή τή φορά παρ όλο πού διαβάω τίς οδηγίες δέ τά κατάφερα .Ισως είμαι ζαλισμένος μά άλλα θέματα καί δέ καταφέρνω τά προφανή

Εχω αναβαθμίσει μέχρι στιγμής 5 mac και όλα λειτουργούν άψογα , ειδικά σε ένα δικό μου είναι το τέταρτο update που του περνάω και λειτουργεί μια χαρά.

Το Clean install είναι σχετικά ευκολο παίρνεις ενα backup με time machine και μετά το installation το περνάς και έχεις το μηχάνημα σου όπως πρίν.

Απάντηση: Re: OS X Y Yosemite

Ενα περιεργο θα ελεγα πραμα. Το handoff δουλευει κανονικα χωρις καν να το ρυθμισω στο imac μου mid 2008!!!!!!!

Τυχαια το ανακαλυψα πριν που χτυπουσε απο μονο του!!!!!!!!

Αυτό δεν ειναι το hand off, είναι απλά η δυνατότητα λήψης και πραγματοποίησης κλήσεων από το facetime μέσω του iphone.
Στο hand off - continuity ξεκινας κάτι, ας πουμε ενα mail, στο iphone σου και μπορείς να πας στο mac σου και να συνεχίσεις από εκεί που το άφησες.
Ενώ στις beta εκδόσεις yosemite φαινόταν οτι θα το υποστηριζε από το mac mini του 2011 τελικά δεν έγινε και υποστηρίζεται από το mac mini του 2012.
Για τους κατόχους mac mini 2011 με καινουργιο bluetooth (Bluetooth 4.0 LE) το πρόβλημα παρακάμπτεται μέσω Kext modifying.
Περισσότερα εδώ http://forums.macrumors.com/showpost.php?p=20015070&postcount=609
Το έκανα και δουλευει αψογα.

Clean install εχω να κανω απο Snow Leopard :chinese:

*Thanks Kozadin τα ξερω ολα αυτα απλα μπερδεψα τις λεξεις

Τι ρισκο μπορει να υπαρχει αν δεν κανεις clean install ?

Το ρίσκο έχει να κάνει με το να αργούν να φορτώνουν οι εφαρμογές αλλά και το ίδιο το λειτουργικό. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με το HW, αν έχεις πολύ μνήμη και SSD δίσκο μπορεί να μην παρατηρήσεις καμία επίπτωση. Αν όμως έχεις μηχάνημα με αργούς δίσκους αυτό μπορεί να γίνει αισθητό. Στην δική μου περίπτωση το παρατήρησα σε αναβάθμιση από Snow Leopard σε Lion και συνέχισε αυτή η κατάσταση και χειροτέρεψε μέχρι και το Mavericks. Δεν το είχα παρατηρήσει από Tiger σε Leopard και από Leopard σε Snow Leopard, ενώ από Mavericks σε Yosemite αντίθετα είδα και βελτίωση.

για τους επίδοξους φωτογράφους , με iphone, kai oxi mono....

http://austinmann.com/trek/yosemite-ios-81-for-the-photographer

yosemite-photo-header.jpg

Last edited:
Όπως σου είπα εγώ σε μηχάνημα που ήταν ήδη βαρύ, αναβαθμίζοντας χωρίς clean install από Maverics σε Yosemite όχι μόνο δεν είδα να βαραίνει κι άλλο αλλά αντίθετα είδα να καθαρίζει και να γίνεται πιο γρήγορο στο φόρτωμα σε σχέση με πριν. Άρα μην σε απασχολεί.

σε mac mini late 2012 λειτουργικά δεν έχει βγάλει κάποιο θέμα και νομίζω ότι είναι πιο γρήγορα γενικά σε όλα του. Το μόνο θέμα είναι αυτά με το safari που έχω γράψει πιο πριν (εικονίδια στα favorites list και first page που δεν αλλάζει) το θέμα του notification panel με το edit που είχα...έφτιαξε!