Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

kostas k

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,986
Μελίσσια
...δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος.

Αυτό είναι ένα νήμα για να μάθει ο κόσμος όλος, όσα "άσχημα πράγματα" ξέρει ο νοικοκύρης.
Για ελάτε να ξεβρακώσουμε λίγο τα καμάρια μας και ας γράψουμε για πράγματα που μας την σπάνε σε αυτά.

Ενισχυτής ASR EMITTER I basic: στην πρόσοψη έχει ένα διακόπτη ο οποίος όμως στην θέση off όμως δεν κλείνει τελείως την παροχή ρεύματος, αλλά ούτε έχει στο πίσω μέρος κάποιον άλλον master διακόπτη. Όταν θέλω να του κόψω τελείως το ρεύμα (πχ φεύγω 3ήμερο ή πέφτουν κεραυνοί πάνω από το σπίτι) τότε τον βγάζω από την πρίζα. Όμως όταν τον ξαναβάζω στην πρίζα, κάποιος ηλεκτρικό ρεύμα διαφεύγει στα ηχεία και ακούω ένα σιγανό «γδουπ»

CD player ESOTERIC SA-10: στα πρώτα τραγούδια του δίσκου, ακούγεται λίγο ο μηχανισμός ανάγνωσης. Όσο περνάνε τα τραγούδια, ο θόρυβος μειώνεται σταδιακά μέχρι που ελαχιστοποιείτε

Ενισχυτής Densen B110:
Θα ήθελα καλύτερα σώματα, ένα νορμάλ (σε τιμή) remote και να μην χρειάζονται γάντια για κάθε επαφή με το σασί (λερώνει για πλάκα)!

Ωραιότατο νήμα... Μπράβο!!!

Στον Pulse III που είχα δεν είχε memory της στάθμης του volume και επειδή τα κουμπιά στο remote δεν ήταν και πολύ εργονομικά, πολύ συχνά αντί του volume πατούσα source input με αποτέλεσμα να κόβει το κομμάτι στο καλύτερό του

Luxman L590A II Θα ήθελα να μπορούσα να απενεργοποιώ το ενεργοβόρο και ακτινοβόλο θερμότητα σαν ηλεκρικό καλοριφέρ τελικό στάδιο του ενισχυτή όταν ακούω με τα ακουστικά για να μην γυρίζει το ρολόι της ΔΕΗ άδικά αλλα και να μην λιώνω στον ιδρώτα όταν ακούω απο τα ακουστικά το καλοκαίρι (ευτυχώς ελάχιστα μετα την απόκτηση δεύτερου συστήματος..) .

Πλατώ Pierre Lourne J1 - παράλληλος βραχίονας SL5 : Υπάρχουν δύο ιμάντες, ο κλασσικός της κίνησης του πλατώ και ένας που βοηθάει τον παράλληλο βραχίονα να κινείται. Πριν ένα μήνα έσπασε (!!!) ο ιμάντας του βραχίονα και έκπληκτος ανακάλυψα ότι δεν είναι μονοκόμματος αλλά κολλημένος !!

SONY SCD XA-5400ES θα ήθελα να είχε μια ψηφιακή είσοδο αντί για το εντελώς άχρηστο ΗDMI (Δεν ισχύει για τους ελάχιστους που θα το συνδυάσουν με τον αντίστοιχο πολυκάναλο SONY ενισχυτή) για να μπορούσα να εκμεταλλευτώ το απίθανο dac του και να μην νιώθω την φαγούρα για SERVER-DAC για μελλοντικά (ευτυχώς πολύ μικρή δεν θέλει συχνά ξύσιμο, νάναι καλά η έλειψη τίτλων σε hirez υλικό σε μαζικό επίπεδο αλλα τα flac μου σε 44/16 είναι ήδη πάρα πολλα´για να τα γράψω όλα σε cd..).

Ευτυχώς έδωσε ο θεός και το transport του κάνει για ψηφιακη είσοδος για ψηφιακά αρχεία υψηλής ανάλυσης (μέσω dsd-Audiogate) απλά δεν είμαι της μόδας.
Μικρό το κακό παρ'όλα αυτά μια μικρή φαγουρίτσα έχει κάνει την εμφάνιση της..

Last edited:
Πλατώ Pierre Lourne J1 - παράλληλος βραχίονας SL5 : Υπάρχουν δύο ιμάντες, ο κλασσικός της κίνησης του πλατώ και ένας που βοηθάει τον παράλληλο βραχίονα να κινείται. Πριν ένα μήνα έσπασε (!!!) ο ιμάντας του βραχίονα και έκπληκτος ανακάλυψα ότι δεν είναι μονοκόμματος αλλά κολλημένος !!

ΕΕ πώς κάνεις έτσι βρε αδερφέ! Βάλτου λίγη Logo και ξανακόλλα τον (γιαυτό είχει προβλέψει ο κατασκευαστής να μην είναι μονοκόμματος..):flipout:

Ενισχυτής ASR EMITTER I basic: στην πρόσοψη έχει ένα διακόπτη ο οποίος όμως στην θέση off όμως δεν κλείνει τελείως την παροχή ρεύματος, αλλά ούτε έχει στο πίσω μέρος κάποιον άλλον master διακόπτη. Όταν θέλω να του κόψω τελείως το ρεύμα (πχ φεύγω 3ήμερο ή πέφτουν κεραυνοί πάνω από το σπίτι) τότε τον βγάζω από την πρίζα. Όμως όταν τον ξαναβάζω στην πρίζα, κάποιος ηλεκτρικό ρεύμα διαφεύγει στα ηχεία και ακούω ένα σιγανό «γδουπ»

CD player ESOTERIC SA-10: στα πρώτα τραγούδια του δίσκου, ακούγεται λίγο ο μηχανισμός ανάγνωσης. Όσο περνάνε τα τραγούδια, ο θόρυβος μειώνεται σταδιακά μέχρι που ελαχιστοποιείτε

Κώστα μου και εγώ τον βγάζω απο την μπρίζα όταν είναι να λείψω για μέρες, όσο για τον θόρυβο του transport σου εγώ πολύ τον γουστάρω που μου δυμίζει λίγο STAR TREK πέρα απο το οτι είναι ελάχιστος και δεν ενοχλεί/ακούγεται ποτέ όσο χαμηλά και να ακούς.

BY THE WAY πολύ ωραίο νήμα κεφάτος μου γύρισες εε;..

Μια ερώτηση: το κουτί που φιλοξενείται το τροφοδοτικό του ΑSR δεν έχει διακόπτη on-off ? Αν έχει γιατί δεν τον σβήνεις από εκεί?

Μια ερώτηση: το κουτί που φιλοξενείται το τροφοδοτικό του ΑSR δεν έχει διακόπτη on-off ? Αν έχει γιατί δεν τον σβήνεις από εκεί?

Μια απάντηση: έχει έναν διακόπτη πίσω από το τροφοδοτικό ο οποίος έμοιαζε να εξυπηρετεί αυτό τον σκοπό. Αλλά είτε στον on είτε στο Off δεν έκανε διαφορά και νόμιζα ότι ήταν χαλασμένος. Τελικά με διαφώτισε ο συνφορουμίτης Kyser και μου είπε ότι είναι διακόπτης ο οποίος ενεργοποιεί/απενεργοποιεί την γείωση (ότι και να σημαίνει αυτό).

Μια απάντηση: έχει έναν διακόπτη πίσω από το τροφοδοτικό ο οποίος έμοιαζε να εξυπηρετεί αυτό τον σκοπό. Αλλά είτε στον on είτε στο Off δεν έκανε διαφορά και νόμιζα ότι ήταν χαλασμένος. Τελικά με διαφώτισε ο συνφορουμίτης Kyser και μου είπε ότι είναι διακόπτης ο οποίος ενεργοποιεί/απενεργοποιεί την γείωση (ότι και να σημαίνει αυτό).

τροφοδοτικά, κουτιά, μηχανήματα κλπ συνήθως έχουν βίδες...:Banane0:
Με ένα κατσαβίδι τα ανοίγουμε (προσεκτικά) και βλέπουμε.

Θυμάμαι πρίν πολλά χρόνια που είχα αγοράσει έναν ενισχυτή και είχε έρθει στο σπίτι ένας "που ήξερε απ αυτά"...
Με το που τον είδε μου λέει "δώσε μου ένα κατσαβίδι".
Εντυπωσιάστηκα. Από τότε το πρώτο σχεδόν πράγμα που κάνω με κάθε νέα συσκευή είναι να την ανοίγω.

Μάλλον είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να παραμένει υπό τάση με χαμηλή κατανάλωση για να είναι έτοιμος για άμεση χρήση. Δε ρωτάς τον αντιπρόσωπο καλύτερα?
Δε χρειάζεται να ανοίξεις τη συσκευή αν δεν υπάρχει λόγος. Το εσωτερικό του ενισχυτή και του τροφοδοτικού φαίνονται σε φωτο στο site της ASR.

τροφοδοτικά, κουτιά, μηχανήματα κλπ συνήθως έχουν βίδες...:Banane0:
Με ένα κατσαβίδι τα ανοίγουμε (προσεκτικά) και βλέπουμε..

Και εγχειρίδιο έχουν συνήθως :Banane0: στο οποίο δεν ανέτρεξα όταν έψαχνα να βρω τι κανει αυτός ο διακόπτης. RFM

Τώρα και να τον άνοιγα (τον ενισχυτή όχι το manual) δεν νομίζω να καταλάβαινα κάτι.

Ελα να μην απομακρυνόματσε. Στο θέμα μας.

Περιμένω να διαβάσω για τα καμάρια σας όποιες ατέλειες, μπαγκς, σημαντικές ελείψεις στον σχεδιασμό και γενικότερα πράγματα τα οποία δεν φαίνονται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά ή δεν γράφονται στα reviews κλπ.

Ας γίνει το νήμα αυτό χρήσιμο σε όσους ψάχνονται για να αγοράσουν κάτι.

Last edited:
Χρόνια πολλά σε όλους.Πολλά συγχαρητήρια στον Κώστα Κ. για το νήμα!!μας έπιασε η ανάσταση και τα βγάζουμε στη φόρα.πολύ χρήσιμο για όλους εμάς που έχουμε οικονομικές συσκευές και καλοκοιτάμε τις πανάκριβες!να μαθαίνουμε και να φυλαγόμαστε,ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.συνεχίστε παιδιά...

Copland (no matter which model)

Καλά, σοβαρά τώρα, οι τύποι πρέπει να προσκυνάνε τα φτηνά CD που έβγαζε η Marantz τη δεκαετία του 90... Δεν εξηγείται αλλιώς το remote control που βάζουν στις συσκευές τους!

remote.jpg