Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

Ακουστικά ΑΚG K701

Κακός σχεδιασμός στο "μαξιλαράκι" κεφαλής (δερμάτινο όμως παρακαλώ).
Οχι τα βελούδινα των αυτιών, αυτά είναι πολύ καλά.

Το κεφαλής είναι σκληρό και άβολο, το εσωτερικό (περίεργο) σχήμα του πιέζει το κεφάλι σημειακά και δεν επιτρέπει πολύωρη ακρόαση.

Αντιγράφω και από προηγούμενο post μου :

"Α!!! και να μην ξεχάσω να αναφερθώ στα απαράδεκτα μαξιλαράκια που έχουν τα Κ701 στο πάνω μέρος του κεφαλιού τα οποία μέχρι να τα συνηθίσεις (άν συνηθίζονται) σου προκαλούν μέχρι και πονοκέφαλο. Δεν μιλάμε για κούραση αλλά για πόνο, ειδικά στην αρχή που τα πρωτοφόρεσα. Τώρα ή τα συνήθισα (λίγες βέβαια ώρες τα έχω φορέσει) ή έκανα καρούμπαλα και σκλήρυνε το κρανίο οπότε βελτιώθηκε το πρόβλημα.
Απαράδεκτος εργονομικά ο σχεδιασμός στο άνω μέρος τη στιγμή που υπάρχουν πολύ καλύτερα υλικά για το σημείο αυτό. Για να τα κάνουν ξεχωριστά το έκαναν οι σχεδιαστές φαντάζομαι, αλλά ξέχασαν να τα φορέσουν (σίγουρα θα τους έπιανε πονοκέφαλος). Και αυτά δεν τα λέω μόνο εγώ. Εχουν φάει πολύ κράξιμο στο internet για το θέμα αυτό αλλά το είδα μετά τον πονοκέφαλο."

Από ήχο όμως ... πάνε ντουφέκι ... :rifle::firstprize:

μου φαίνεται πολύ παράξενη η ευαισθησία.
Δεν έχουν τόσο πιά βάρος γιά προκαλέσουν καρούμπαλο....
Προφανώς δεν έχεις δοκιμάσει να φορέσεις τα Κ1000, που είναι σαν να σου πιέζουν το κρανίο με μέγγενη...:furious3:

Atc 40 ...

...ένα ηχείο από το οποίο μπορείς να ακούσεις από ... στριγγλιές (!) μέχρι υπέροχη μουσική (ανάλογα με τα συνοδά).
Δοκιμάστε να σηκώσετε τις πίσω ακίδες 10mm (από την χαμηλότερη θέση, όταν είναι τελείως βιδωμένες) και τις μπροστά λίιιιγο λιγότερο, ας πούμε 8-9mm..... (επίσης απομακρύνετέ τα από τους πλαϊνούς τόιχους και από τους πίσω ανεξάρτητα με το αν δεν φορτίζουν πολύ τον χώρο λόγω ακουστικής ανάρτησης - η Atc εξάλλου προτείνει 2m από τον πίσω τοίχο και 1m από τους πλαϊνούς...)

-ένα μικρό tip: για να κλειδώσετε τις ακίδες σε ενδιάμεση θέση, δοκιμάστε να περάσετε ένα παξιμάδι το οποίο θα σφίξει τις ακίδες στην επιθυμητή θέση. Αν δεν το γράφω κατανοητά, ζητήστε μου να ανεβάσω φωτογραφία...

:ernaehrung004:

Υ.Γ προσπαθήστε να πατούν και οι 4 ακίδες στο δάπεδο - να μην βρίσκεται δηλαδή κάποια στον "αέρα"
Υ.Γ 2. φροντίστε να αγοράσετε καλώδιο μεγάλης διατομής (το προτείνει άλλωστε και η Atc)

Last edited:
Oλα τα γαμηδομιντιαπλειερ :chinese: ,, απο το πιό φτηνό κινέζικο μέχρι σουπερ ντουπερ htpc που παίζουν οπως θέλουν ότι θέλουν και αν θέλουν ,,, ανάλογα την θέση του αναδρομου Ερμή ..

Αγόρασα αυτό το stand για την τηλεόραση και η σκόνη που μαζεύει είναι απερίγραπτη. Καθε μέρα θέλει ξεσκόνισμα και αν το αμελήσεις νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε νταμάρι την επόμενη........

Απάντηση: Re: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

Αγόρασα αυτό το stand για την τηλεόραση και η σκόνη που μαζεύει είναι απερίγραπτη. Καθε μέρα θέλει ξεσκόνισμα και αν το αμελήσεις νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε νταμάρι την επόμενη........

"Ευχής έργο" σου έτυχε και γκρινιάζεις που δέν θα την ψάχνεις και αλλού? :Banane0:

Όλα τα ηχεία της mission, έχουν το τουήτερ χαμηλά (κάτω από το μιντ/γούφερ). Για ν' ακούσεις πρίμα πρέπει ή να τα τοποθετήσεις ψηλά, ή να κάθεσαι στο... πάτωμα ή να δώσεις κλίση προς τα πάνω...

Rega Apollo cdp (όταν το είχα): Βάζεις δισκάκι και μετράς μέχρι το 10.Μετά πατάς το play,αλλιώς...Αυτό το πανέξυπνο πλέυερ κατά την διάρκεια της "μέτρησης" κάτι μετράει/ζυγίζει μέσα - ούτε ξέρω ακριβώς.Έτσι και κάνεις το λάθος και πατήσεις να παίξει εκείνη την ώρα κάνει κάτι καραγκιοζιλίκια - παίζει 2-3 δεύτερα και μετά πάει στο επόμενο και κάτι τέτοια.Μετά θέλει reboot όπως τα pc..

Rega Planet cdp (παλαιά..): Η μπουκαπόρτα άνωθεν μέσω της απίστευτης σχεδίασης και υλοποίησης της την ώρα που γύριζε το δισκάκι έβρισκε το σταθερό πλαστικό με το rotating πλαστικό που κράταγε τον μαγνήτη - τί διάολο ήτανε - δεν πολυθυμάμαι και άκουγες ενα απαλό τακ-τακ-τακ από την θέση ακρόασης.Μάλλον το είχανε κάνει για να αισθάνεσαι πως παίζει βινύλιο και αντί να ακούς χρατς-χρουτς να ακούς κάτι παραπλήσιο..

Rega Brio amp mk2 (παλαιότερα): Τα rca ήτανε εξαιρετικής ποιότητος και φυσικά δεν ήτανε επίχρυσα διότι θα χαλούσε το ίματζ της εταιρίας και το μότο της, "bullshit free" σε ελεύθερη μετάφραση.Μετά από χρήση 1 έτους το μισό βύσμα σου έμενε στο χέρι έτσι κι έβγαζες το καλώδιο διασύνδεσης.Επίσης οι μπόρνες των ηχείων ήταν μοναδικής σχεδίασης και υλοποίησης (και αυτές) και για να βάλεις γυμνό καλώδιο χωρίς μπόρνες έπρεπε να είχες φακό με μπλε led, μεγενθυντικό φακό γενναίου μεγέθους και μπόλικη τύχη να μην ενωθούν τα λάθος καλώδια διότι οι τρούπες ήτανε ασσύμετρες και μικρές ωσάν κουμπότρυπες..

Με λίγα λόγια η Rega μου χάρισε 40 χρόνια επιτυχίες..

μου φαίνεται πολύ παράξενη η ευαισθησία.

Κι εμένα μου φαίνεται παράξενο αλλά επειδή ίσως είναι σκληρή και κυματοειδής η επιφάνεια επαφής με το κεφάλι (αντί να βάλουν κάτι μαλακό και ξεκούραστο), δημιουργείται πρόβλημα. Επίσης το σύστημα για την προσαρμογή στο μέγεθος του κεφαλιού με τις χορδές τα πιέζει πάντα προς τα κάτω (αν έχεις μεγάλο κεφάλι). :flipout:

Δεν έχουν τόσο πιά βάρος γιά προκαλέσουν καρούμπαλο....
Προφανώς δεν έχεις δοκιμάσει να φορέσεις τα Κ1000, που είναι σαν να σου πιέζουν το κρανίο με μέγγενη...:furious3:
Τα Κ1000 :a0210: :SFGSFGSF: , περιβολή αστροναύτη μεν, εξαιρετικά δε ...

Απάντηση: Re: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

...

Rega Planet cdp (παλαιά..): Η μπουκαπόρτα άνωθεν μέσω της απίστευτης σχεδίασης και υλοποίησης της την ώρα που γύριζε το δισκάκι έβρισκε το σταθερό πλαστικό με το rotating πλαστικό που κράταγε τον μαγνήτη - τί διάολο ήτανε - δεν πολυθυμάμαι και άκουγες ενα απαλό τακ-τακ-τακ από την θέση ακρόασης.Μάλλον το είχανε κάνει για να αισθάνεσαι πως παίζει βινύλιο και αντί να ακούς χρατς-χρουτς να ακούς κάτι παραπλήσιο..
...

Έχω το ίδιο ακόμη και σήμερα, αλλά μόνο σάν οδηγό γιά το βουβάλι.
Το πλαστικό rotating ποτέ δέν δημιούργησε πρόβλημα ή κάποιο θόρυβο άν και γυρίζει ελαφρώς έκκεντρα. Μάλλον sony είναι ο μηχανισμός, σχετικά αργός στην ανάγνωση και ελάχιστα θορυβώδης. Είναι σκυλί όμως :ernaehrung004:

Creek 5350SE δυστυχώς ο υπέροχος μακράν καλύτερος της κατηγορίας του ήχος στις μεσουψηλές λόγω αναιμικής οδήγησης σε ρεύμα δεν συνοδευόταν απο την απαραίτητη έκταση σε χαμηλό με αποτέλεσμα την ως δια μαγείας "απουσία" των πολύ χαμηλών συχνοτήτων τουλάχιστον με έστω κάποια υποτυπώδη δυναμικά.
Αυτό είχε επίπτωση συνολικά στον ήχο στερώντας του την απαραίτητη "ουσία" και "νέυρο" για να αναπαραχθούν σωστά όποια είδη μουσικής χαρακτηρίζονταν απο το χαμηλό η τα δυναμικά τους.
Τουλάχιστον όσο σε εμένα οδηγούσε τα Audio Spectrum ART2 (88db/2Δρόμων Βάσης) έψαχνα να βρώ τι τρέχει (μέχρι που άλλαξα ενισχυτή και κατάλαβα).

Επίσης επάνω στον χρόνο άρχισε να μου κάνει διακοπές το αριστερό κανάλι, τελικά έφταιγε η καλωδιοταινία απο τον παθητικό πρό στο τελικό στάδιο που είχε οξειδωθεί.

Χρήστες του συγκεκριμένου ανέφεραν οτι μετά την αντικατάσταση της απο καλύτερης ποιότητας (μερικοί χρησιμοποίησαν ασήμι) οι επιδόσεις του ενισχυτή απογειώθηκαν.

Πάντως όπως και να έχει η αναιμική του τροφοδοσία σε συνδυασμό με την παθητική προενίσχυση τον κάνουν κατάλληλο μόνο για πανεύκολα και μικρά ηχεία.

Το μηχάνημα είχε αγοραστεί απο demo.

Last edited:
Creek 5350SE δυστυχώς ο υπέροχος μακράν καλύτερος της κατηγορίας του ήχος στις μεσουψηλές λόγω αναιμικής οδήγησης σε ρεύμα δεν συνοδευόταν απο την απαραίτητη έκταση σε χαμηλό με αποτέλεσμα την ως δια μαγείας "απουσία" των πολύ χαμηλών συχνοτήτων τουλάχιστον με έστω κάποια υποτυπώδη δυναμικά.
Αυτό είχε επίπτωση συνολικά στον ήχο στερώντας του την απαραίτητη "ουσία" και "νέυρο" για να αναπαραχθούν σωστά όποια είδη μουσικής χαρακτηρίζονταν απο το χαμηλό η τα δυναμικά τους.
Τουλάχιστον όσο σε εμένα οδηγούσε τα Audio Spectrum ART2 (88db/2Δρόμων Βάσης) έψαχνα να βρώ τι τρέχει (μέχρι που άλλαξα ενισχυτή και κατάλαβα).

Επίσης επάνω στον χρόνο άρχισε να μου κάνει διακοπές το αριστερό κανάλι, τελικά έφταιγε η καλωδιοταινία απο τον παθητικό πρό στο τελικό στάδιο που είχε οξειδωθεί.

Χρήστες του συγκεκριμένου ανέφεραν οτι μετά την αντικατάσταση της απο καλύτερης ποιότητας (μερικοί χρησιμοποίησαν ασήμι) οι επιδόσεις του ενισχυτή απογειώθηκαν.

Πάντως όπως και να έχει η αναιμική του τροφοδοσία σε συνδυασμό με την παθητική προενίσχυση τον κάνουν κατάλληλο μόνο για πανεύκολα και μικρά ηχεία.

Το μηχάνημα είχε αγοραστεί απο demo.

Παρομοιες εμπειριες με ακομη πιο παλιο creek 4040(νομιζω).Εξαιρετικες μεσαιες και ψηλες,αναιμικα και πλαδαρα μπασα

Gryphon Diablo: Για να πιάσει το remote έπρεπε να κάνεις ακροβατικό (έπιανε μόνο σε μία πολύ συγκεκριμένη γωνία)

ΕMM LABS CDSA: Βάζεις το δισκάκι, πατάς play πας κάνεις τσιγάρο-γυρνάς και μετά ξεκινάει να παίζει

Sovereign Director: Για να κλείσει πρέπει να τον βγάλεις από την πρίζα, δεν υπάρχει καθόλου standby

Ακουστικά ΑΚG K701

Κακός σχεδιασμός στο "μαξιλαράκι" κεφαλής (δερμάτινο όμως παρακαλώ).
Οχι τα βελούδινα των αυτιών, αυτά είναι πολύ καλά.

Το κεφαλής είναι σκληρό και άβολο, το εσωτερικό (περίεργο) σχήμα του πιέζει το κεφάλι σημειακά και δεν επιτρέπει πολύωρη ακρόαση.

Αντιγράφω και από προηγούμενο post μου :

"Α!!! και να μην ξεχάσω να αναφερθώ στα απαράδεκτα μαξιλαράκια που έχουν τα Κ701 στο πάνω μέρος του κεφαλιού τα οποία μέχρι να τα συνηθίσεις (άν συνηθίζονται) σου προκαλούν μέχρι και πονοκέφαλο. Δεν μιλάμε για κούραση αλλά για πόνο, ειδικά στην αρχή που τα πρωτοφόρεσα. Τώρα ή τα συνήθισα (λίγες βέβαια ώρες τα έχω φορέσει) ή έκανα καρούμπαλα και σκλήρυνε το κρανίο οπότε βελτιώθηκε το πρόβλημα.
Απαράδεκτος εργονομικά ο σχεδιασμός στο άνω μέρος τη στιγμή που υπάρχουν πολύ καλύτερα υλικά για το σημείο αυτό. Για να τα κάνουν ξεχωριστά το έκαναν οι σχεδιαστές φαντάζομαι, αλλά ξέχασαν να τα φορέσουν (σίγουρα θα τους έπιανε πονοκέφαλος). Και αυτά δεν τα λέω μόνο εγώ. Εχουν φάει πολύ κράξιμο στο internet για το θέμα αυτό αλλά το είδα μετά τον πονοκέφαλο."

Από ήχο όμως ... πάνε ντουφέκι ... :rifle::firstprize:

Παραξενο σχημα οντως ! (το κοιταξα γιατι εχω τα 601 και μου εκανε εντυπωση) :p
Μηπως υπαρχουν αξεσουαρ akg , να παρεις τον 601, αν ταιριαζει ? Αν και ενα ωραιοτατο after market (σε μαστορα με δερματινα-υφασματα δηλαδη ) λουρακι μια χαρα θα ηταν .:2thumb22sup:

Παραξενο σχημα οντως ! (το κοιταξα γιατι εχω τα 601 και μου εκανε εντυπωση) :p
Μηπως υπαρχουν αξεσουαρ akg , να παρεις τον 601, αν ταιριαζει ? Αν και ενα ωραιοτατο after market (σε μαστορα με δερματινα-υφασματα δηλαδη ) λουρακι μια χαρα θα ηταν .:2thumb22sup:

Σωστός, τα 601 απ'ότι βλέπω έχουν το ίδιο σύστημα αλλά είναι ίσιο (χωρίς τα κυματιστά καρουμπαλάκια). Θα ρωτήσω αν αλλάζει αν και μου φαίνεται δύσκολο να βγαίνει μόνο το δερμάτινο τμήμα. Το βλέπω πιασμένο με πριτσίνια και μάλλον θα θέλει μεγαλύτερες αλλαγές.
Το άλλο, με προσθήκη σαν μαλακό μαξιλαράκι από κάτω φαίνεται πιο εφαρμόσιμη λύση, αν γίνει και αισθητικά αποδεκτό.

Τα Κ601 είναι άνετα ?

Ελπίζω να μην είμαστε off topic (αν είμαι σβήστε το) ή να συμπληρώναμε στον τίτλο : ... και προτάσεις από άλλους νοικοκυραίους :flipout:

βραχιονας 47Labs Rs-A1
rsdiagram3.jpg

Για να τον χειριστης θα σου βγει το λαδι και αν εχεις τρεμουλο στο χερι αστο καλυτερα.
Για να τον στησεις και να βρεις το ιδανικη τοποθετηση -βαρος -VTA αν δεν εισαι ωρωλογοποιος ξεχνα το
Αλλα σε αποζημιωνει με το παιξιμο του :2thumb22sup:
http://www.sakurasystems.com/articles/rs-a1.html

Κι εμένα μου φαίνεται παράξενο αλλά επειδή ίσως είναι σκληρή και κυματοειδής η επιφάνεια επαφής με το κεφάλι (αντί να βάλουν κάτι μαλακό και ξεκούραστο), δημιουργείται πρόβλημα. Επίσης το σύστημα για την προσαρμογή στο μέγεθος του κεφαλιού με τις χορδές τα πιέζει πάντα προς τα κάτω (αν έχεις μεγάλο κεφάλι).

Μην το λες! Με λίγη βοήθεια από τον Beetlejuice τα Κ1000 έρχονται κουτί στον οποιονδήποτε! :flipout:

attachment.php

Attachments

• beetlejuice.jpg
    beetlejuice.jpg
    64.2 KB · Views: 212
Σωστός, τα 601 απ'ότι βλέπω έχουν το ίδιο σύστημα αλλά είναι ίσιο (χωρίς τα κυματιστά καρουμπαλάκια). Θα ρωτήσω αν αλλάζει αν και μου φαίνεται δύσκολο να βγαίνει μόνο το δερμάτινο τμήμα. Το βλέπω πιασμένο με πριτσίνια και μάλλον θα θέλει μεγαλύτερες αλλαγές.
Το άλλο, με προσθήκη σαν μαλακό μαξιλαράκι από κάτω φαίνεται πιο εφαρμόσιμη λύση, αν γίνει και αισθητικά αποδεκτό.

Τα Κ601 είναι άνετα ?
Παλι καλα που δεν εχουν spikes για να παιζουν καλυτερα :laugh:

Rega Apollo cdp (όταν το είχα): Βάζεις δισκάκι και μετράς μέχρι το 10.Μετά πατάς το play,αλλιώς...Αυτό το πανέξυπνο πλέυερ κατά την διάρκεια της "μέτρησης" κάτι μετράει/ζυγίζει μέσα - ούτε ξέρω ακριβώς.Έτσι και κάνεις το λάθος και πατήσεις να παίξει εκείνη την ώρα κάνει κάτι καραγκιοζιλίκια - παίζει 2-3 δεύτερα και μετά πάει στο επόμενο και κάτι τέτοια.Μετά θέλει reboot όπως τα pc..

Στο δικό μου που ακόμα έχω δεν υπάρχουν αυτά τα "προβλήματα"... ή μάλλον ακριβώς αυτά! Ναι μεν θέλει ωρα μέχρι να κάνει "initialising" (oπως ανορθογραφα γράφει και το οποίο έχει διάρκεια ανάλογα με το δισκάκι που βάζεις) αλλά αν πατήσεις το play κατα την διαρκεια δεν κολλάει...

Που και που κολλάει οταν θέλω να ακουσω ενα σημείο ενος κομματιου πολλές φορές (για να το γράψω πχ) και το βάζω να κάνει αρκετά μπρος πίσω ή αν θέλω να περάσω αρκετά λεπτά ενος μεγάλου κομματιού ... τις πιο πολλές φορές πατώντας το stop ή clear ερχεται στα ισια του αλλιώς θελει reboot οπως λες!

Πάντως δεν το μετάνιωσα στιγμή που το πήρα γιατί θεωρω οτι παίζει πολύ καλά για τα λεφτά του και επίσης αυτά τα προβληματάκια συμβαίνουν τόσο αραια που δεν με ενοχλουν!!