Oslo Utoya

Re: Oslo Utøya

Έχω την αίσθηση (ότι πέρα από τα ιδεολογικά του κίνητρα, που σαφέστατα υπάρχουν) πρέπει να παίζει και άλλο χοντρό σενάριο.
Ωραίο άτριχο αγοράκι ,πρέπει στα παιδικά του να παίζει χοντρή κακοποίηση.

Δεν γίνεται να μένεις ατάραχος σε τόσο μαζικό πόνο ,που τον προκαλείς μάλιστα ο ίδιος, χωρίς να έχεις βιώσει πόνο και εξοικειωθεί μαζί του.

Απάντηση: Oslo Utøya

Και μένα δεν μου φαίνεται παρανοικός, αλλά δεν είμαι ειδικός και φυσικά δεν γνωρίζω όλα τα δεδομένα.

Πάντα πίστευα ότι πέραν του ιδεολογικού, θρησκευτικού φανατισμού δεν είναι λογικό να προχωράει κάποιος σε τέτοιες πράξεις μίσους προς τους συνανθρώπους του αν δεν´υποβόσκει και κάποιο άλλο πρόβλημα/ασυμβατότητα με τα δεδομένα της κοινωνίας που ζει.

Είτε το θέλουμε είτε όχι οι δυτικού τύπου κοινωνίες εξωθούν πολλά μέλη τους στην απομόνωση και την περιθωριοποίηση. Ο συγκεκριμένος είχε να δει ή να μιλήσει με τον Πατέρα του 15 χρόνια (γιατί έτσι συνηθίζεται εκεί....) και ποιός ξέρει τι άλλο...
Από αυτό το σημείο και ύστερα όλα γίνονται πιθανά για κάποιον με ακραίες θέσεις... ακόμα και να θεωρήσει ένα πολιτικό κόμμα υπαίτιο για τους προσωπικούς του εφιάλτες και να το τιμωρήσει σκοτώνοντας τους υποστηρικτές του!

+++
Όσον αφορά την οργάνωση των δολοφονιών, θεωρώ δεδομένο ότι πρόκειται για έγκλημα που δεν έπραξε μόνος του ο συγκεκριμένος ιδεολογικός απόγονος κάθε μισάνθρωπου της ανθρώπινης ιστορίας... και δεν εννοώ μόνο τους ηθικούς αυτουργούς...
Κάποιοι τον βοήθησαν να εκπληρώσει τους δικούς τους εφιάλτες και κάποιοι ακόμα βοήθούν όλους αυτούς να υπάρχουν...

Ο νοών... νοείτω.

+++
RIP για τα παιδιά που χάθηκαν, τόσο άδικα.

όσο χαιδέυουμε τα καλοπαίδια τους υπερπατριώτες ,,, σκατά θα τρώμε

εκτός νόμου τώρα όλοι οι αλήτες

και έρευνα ανάκριση στο ΛΑΟΣ γιατι εμφανίζετε στο καταστατικό του σαν αναφορά

όχι δεν θέλω να δω το παιδί μου στην κούτα γιατί γουστάρει καθαρότητα το κάθε ξεφτιλισμένο ακροδέξιο μο@νόπανο

ΚΡΕΜΑΛΑ ΡΕ ΤΏΡΑ !!

Εγω δεν θελω να δω το παιδι μου σε κουτα ουτε για δεξιο ουτε για αριστερο ουτε για Ισλαμιστη ουτε για καθολικο ουτε για Ορθοδοξο ουτε για διαμαρτυρομενο ουτε για κανενα ,εσυ γιατι το περιοριζεις αδερφε .

ΥΓ Οποτε μπορεις πινουμε και καφεδακι στο Coffe time για να γνωριστουμε :ernaehrung004:

Στέκομαι σ αυτό:
Είτε το θέλουμε είτε όχι οι δυτικού τύπου κοινωνίες εξωθούν πολλά μέλη τους στην απομόνωση και την περιθωριοποίηση. Ο συγκεκριμένος είχε να δει ή να μιλήσει με τον Πατέρα του 15 χρόνια (γιατί έτσι συνηθίζεται εκεί....) και ποιός ξέρει τι άλλο...

Και τι έγινε ρε Νίκο?
Πιάνεσαι από μια πτυχή της ζωής του και βγάζεις πόρισμα?
Θες δεκάδες παραδείγματα, μέλη "σωστής" οικογένειας που είναι εγκληματίες?
Και όχι σε δυτικού τύπου κοινωνίες, αλλά και σε ανατολικού και σε βόρειου και σε νότιου και σε κεντρικού.

Απάντηση: Re: Oslo Utøya

Εγω δεν θελω να δω το παιδι μου σε κουτα ουτε για δεξιο ουτε για αριστερο ουτε για Ισλαμιστη ουτε για καθολικο ουτε για Ορθοδοξο ουτε για διαμαρτυρομενο ουτε για κανενα ,εσυ γιατι το περιοριζεις αδερφε .

Κανένας δεν θέλει να δει το παιδί του σε κούτα για κανένα λόγο. Μόνο κάποιοι υπερπατριώτες ίσως.
Από κει και πέρα, το περιορίζεις στο παιδί σου (δεν είσαι ο μόνος), δείγμα αυτού που ισχύει στο σύγχρονο κόσμο: Μακρυά απ τον κ@λο μας κλπ κλπ κλπ

ΥΓ Εμένα δεν με καλείς για καφέ ε? :Banane0::Banane0::Banane0:

Στέκομαι σ αυτό:

Και τι έγινε ρε Νίκο?
Πιάνεσαι από μια πτυχή της ζωής του και βγάζεις πόρισμα?

+1

Οι γονείς του τύπου χώρισαν όταν ήταν ενός έτους. Αμφότεροι οι γονείς του χαρακτηρίζονται ως "αριστερίζοντες". Πήρε απαλλαγή από τον στρατό. Ήταν παιδί της μαμάς, έμεινε μαζί της μέχρι τα 30. Ακούει χιπ-χοπ.

Τέτοιες παράμετροι είναι κοινές για εκατομμύρια κόσμο. Φυσικά μπορούμε να πάρουμε καθεμιά τους, να την τεντώσουμε και να βγάλουμε "πορίσματα" που να λένε αυτό που εμείς θα θέλουμε.

off topic
Σου εχω πει βρε μαυρε και εισαι hard to see τυπος ,λεω Παλληνη γιατι δουλευει εκει σε ενα σχολειο η Γυναικα μου και ειμαι συχνα στην περιοχη .
Ελατε Αρτεμιδα (που μου κανατε συναξη στην γαυρογειτονια και θελατε και συμμετοχη)

Αν ήταν μόνο αυτό Δημήτρη προφανώς δεν θα ήταν άξιο λόγου.
Η "βόρειες" κοινωνίες όμως το έχουν ως φυσιολογικό, την αποκοπή του παιδιού από την οικογένεια. Το μοναδικό μέρος που μπορείς να βρεις ειλικρινή αγάπη και αποδοχή "όπως είσαι".
Το θεωρώ πολύ σημαντικό για μια υγειή κοινωνία. Προπύργιο παιδείας όσον αφορά την ανοχή στη διαφορετικιότητα.

Γράφω επίσης "και ποιός ξέρει τι άλλο..." θέλοντας να τονίσω ότι από μόνο του αυτό δεν είναι ικανό να επαναφέρει το άτομο από το περιθώρειο στη κοινωνία. Απλά ότι πιθανώς θα βοηθούσε γράφω (ΙΜΟ).

Επίσης δεν αναφέρθηκα σε "σωστή" οικογένεια. Η οικογένεια είναι οικογένεια γιατί εκεί βρίσκουν καταφύγιο τα προβλήματά σου, ο πόνος σου, οι εφιάλτες σου. Το θεωρώ πρωτεύον συστατικό των μελών μιας κοινωνίας ανεχτικής, πλουλαριστικής και σίγουρα μακριά από φαινόμενα τύποθ: "πέρνω το όπλο και εκδικούμαι τον φανταστικό εχθρό" που όλο και συχνότερα βλέπουμε στις δυτικές κοινωνίες.

Ξαναγράφω το θεωρώ πρωτεύον, όχι το μόνο στοιχείο.... αλλιώς όλοι οι βόρειοι θα είχαν αλληλοσκοτωθεί τώρα.
Ο συγκεκριμένος πάντως πιθανώς ελέιψη άλλου καταφυγίου προφανώς έπεσε στα νύχια φονταμεταλιστών που του έκαναν τα μυαλά κιμά.

Ειλικρινείς φίλοι και οικογένεια ίσως να βοηθούσαν την περίπτωσή του.

Αν ήταν μόνο αυτό Δημήτρη προφανώς δεν θα ήταν άξιο λόγου.
Η "βόρειες" κοινωνίες όμως το έχουν ως φυσιολογικό, την αποκοπή του παιδιού από την οικογένεια. Το μοναδικό μέρος που μπορείς να βρεις ειλικρινή αγάπη και αποδοχή "όπως είσαι".
Το θεωρώ πολύ σημαντικό για μια υγειή κοινωνία. Προπύργιο παιδείας όσον αφορά την ανοχή στη διαφορετικιότητα.

Γράφω επίσης "και ποιός ξέρει τι άλλο..." θέλοντας να τονίσω ότι από μόνο του αυτό δεν είναι ικανό να επαναφέρει το άτομο από το περιθώρειο στη κοινωνία. Απλά ότι πιθανώς θα βοηθούσε γράφω (ΙΜΟ).

Επίσης δεν αναφέρθηκα σε "σωστή" οικογένεια. Η οικογένεια είναι οικογένεια γιατί εκεί βρίσκουν καταφύγιο τα προβλήματά σου, ο πόνος σου, οι εφιάλτες σου. Το θεωρώ πρωτεύον συστατικό των μελών μιας κοινωνίας ανεχτικής, πλουλαριστικής και σίγουρα μακριά από φαινόμενα τύποθ: "πέρνω το όπλο και εκδικούμαι τον φανταστικό εχθρό" που όλο και συχνότερα βλέπουμε στις δυτικές κοινωνίες.

Ξαναγράφω το θεωρώ πρωτεύον, όχι το μόνο στοιχείο.... αλλιώς όλοι οι βόρειοι θα είχαν αλληλοσκοτωθεί τώρα.
Ο συγκεκριμένος πάντως πιθανώς ελέιψη άλλου καταφυγίου προφανώς έπεσε στα νύχια φονταμεταλιστών που του έκαναν τα μυαλά κιμά.

Ειλικρινείς φίλοι και οικογένεια ίσως να βοηθούσαν την περίπτωσή του.

Δεν ισχύει το γεγονός επί του οποίου έχτισες όλη την επιχειρηματολογία σου. Οι γονείς του τύπου χώρισαν όταν αυτός ήταν ενός έτους, και έμεινε με τη μητέρα του, γι' αυτό ήταν αποξενωμένος μόνο από τον πατέρα του, όπως συμβαίνει συχνότατα και στη χώρα μας σε τέτοιες περιπτώσεις. Αντίθετα, ήταν πολύ κοντά με τη μητέρα του (σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία που άρχισαν να γεμίζουν τη wikipedia) και έμενε μαζί της μέχρι τα 30 του. Άρα καμία αποκοπή από την οικογένειά του δεν υπήρχε. Τώρα τι θα κάνουμε, θα αρχίσουμε να επιχειρηματολογούμε για τα "παιδιά της μαμάς";

Δεν έγραψα ότι μόνον αυτό έφταιγε Τάσο. Ότι πιθανόν να έπαιξε και αυτό το ρόλο του έγραψα.

Καλύτερα δεν μπορώ να γράψω, δυστυχώς.

Μπορείς άνετα να πείς, ότι είναι ένας αδιστακτος κατά συρροή δολοφόνος (mass murderer)... γιατί αυτό είναι!

Δηλαδή, σύμφωνα με το σκεπτικό σου, αν "ο μέσος νούς" δε μπορεί να "ταυτιστεί" με κάποιες ενέργειες (ή να τις συλλάβει), τότε αυτές είναι ενέργειες παρανοϊκού και αυτόματα του καταλογίζεις το ελαφρυντικό του ψυχασθενούς...??? Τι σόϊ κριτήριο είναι αυτό?:blink:
Καταρχας το "παρανοικος" δε το εννοω με την αυστηρη επιστημονικη του εννοια. Μπορει να ειναι socialpath, μανιακος και δε ξερω εγω τι αλλο. Αυτο θα το κρινουν οι επιστημονες. Αυτο το γραφω γιατι διαβασα link σου για την παρανοια.
Αυτο που ηθελα να πω ειναι πως οταν η πραξη ξεφευγει απο καθε λογικη τοτε το λινκ με ιδεολογιες παει περιπατο.

Και η αποψη μου ειναι οτι θα μπορουσαμε να μιλησουμε για ακρα δεξια και ρατσισμο ως ιδεολογιες μισους με αφορμη το 22χρονο απο το Μπαγκλαντεζ που σκοτωσαν πριν 2 μηνες στην Ελλαδα και περασε στο ντουκου, παρα μεσα απο αυτο το περιστατικο. Ελπιζω να εγινα σαφης.

...
Αυτο που ηθελα να πω ειναι πως οταν η πραξη ξεφευγει απο καθε λογικη τοτε το λινκ με ιδεολογιες παει περιπατο.

Αυτό βέβαια δεν ισχύει στη περίπτωση του Νορβηγού, γιατί οι πράξεις του είχαν και συγκεκριμένη "λογική" (δλδ. κίνητρο-ιδεολογία) και συγκεκριμένο στόχο (τους νέους πολυπολιτισμικούς μαρξιστές του κυβερνώντος κόμματος)...

Και η αποψη μου ειναι οτι θα μπορουσαμε να μιλησουμε για ακρα δεξια και ρατσισμο ως ιδεολογιες μισους με αφορμη το 22χρονο απο το Μπαγκλαντεζ που σκοτωσαν πριν 2 μηνες στην Ελλαδα και περασε στο ντουκου, παρα μεσα απο αυτο το περιστατικο. Ελπιζω να εγινα σαφης.

+10000000

Μην τρελαινόμαστε, κατακριτέα η ακροδεξιά ιδεολογία, αλλά το συμβάν είναι εκτός κάθε λογικής και ιδεολογίας, για να το πράξεις, δεν αρκεί να έχεις σκατά στο κεφάλι σου, αλλά πρέπει να είσαι παράλληλα και παράφρων, δεν εξηγείται αλλιώς.

Last edited:

Φίλε maestro, θέλεις να πείς ότι το "μανιφέστο" του, των 1500+ σελίδων δε σημαίνει τίποτε, να το αγνοήσουμε και να συνεχίσουμε τη ζωή μας, σα να μην έγινε τίποτε...?!?!?:blink:

Φίλε maestro, θέλεις να πείς ότι το "μανιφέστο" του, των 1500+ σελίδων δε σημαίνει τίποτε, να το αγνοήσουμε και να συνεχίσουμε τη ζωή μας, σα να μην έγινε τίποτε...?!?!?:blink:
Απο οσο διαβασα αυτο ηταν παραλληρημα οχι μανιφεστο.

+10000000

Μην τρελαινόμαστε, κατακριτέα η ακροδεξιά ιδεολογία, αλλά το συμβάν είναι εκτός κάθε λογικής και ιδεολογίας, για να το πράξεις, δεν αρκεί να έχεις σκατά στο κεφάλι σου, αλλά πρέπει να είσαι παράλληλα και παράφρων, δεν εξηγείται αλλιώς.

Ακροδεξιός και παράφρων είναι συχνότερος συνδυασμός από ακροαριστερός και σιωνιστής πάντως...