Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

Να το πω και αλλιως μολις ενεργοποιω DXVA στα filters cyberlink H.264/AVC decoder κανει σπασιματα μολις το ξετσεκαρω παιζει χωρις προβλημα με οτι του βαλω στα outpout αλλα η cpu αναιβαινει σε ψηλα επιπεδα ,οποτε κατι πρεπει να γινεται με το hardware acelarator.

τον CoreAVC τον επιλέγεις μέσα απο το External filters και τον τσεκάρεις ως prefer (όπως κάνεις και με τον Cyberlink x264) αφού τον εγκαταστήσεις στο σύστημα σου.

Ποιά Windows έχεις; Υπάρχει περίπτωση να δοκιμάζεις με ασύμβατο υλικό. Δοκίμασε πρώτα με το demo αρχειάκι που έχω δώσει σε προηγούμενο post (1080p L4.1) που είναι 100% συμβατό. Προαιρετικά δοκίμασε στην αρχή επιλέγοντας για Output overlay (δεν θα έχεις υπότιτλους αλλά είναι πιο ελαφρύ).

Last edited:
Re: Απάντηση: Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

τον CoreAVC τον επιλέγεις μέσα απο το External filters και τον τσεκάρεις ως prefer (όπως κάνεις και με τον Cyberlink x264) αφού τον εγκαταστήσεις στο σύστημα σου.

Ποιά Windows έχεις; Υπάρχει περίπτωση να δοκιμάζεις με ασύμβατο υλικό. Δοκίμασε πρώτα με το demo αρχειάκι που έχω δώσει σε προηγούμενο post (1080p L4.1) που είναι 100% συμβατό. Προαιρετικά δοκίμασε στην αρχή επιλέγοντας για Output overlay (δεν θα έχεις υπότιτλους αλλά είναι πιο ελαφρύ).
Εχω τα Windows xp sp2.Λοιπον εβαλα το demo αρχειο με core avc decoder και παιζει με cpu 7%.Εβαλα και της αλλες ταινιες που εβλεπα παιζουν μια χαρα με αυτον τον codec οπως επισεις και με τον ΜPC Vide decoder. Μονο
με τον cyberlynk μου κανει τα προβληματα που ανεφερα.Παιζω overlay mixer kai DVXA enable και cpu απο 5-20%.Μαλλον κατι παιζει με τους cyberlynk .Υποτιτλους μονο με VMR7-9?Αν ναι τοτε αναιβενει και η cpu

Last edited:
Καλησπερα σε ολους. Πολυ χαρηκα που βρηκα το συγκεκριμενο forum (αθανατο google). Εχω μια ερωτηση/απορια. Το συστημα μου αποτελειται απο Vista ultimate 64, Ati HD 3870, amd 64 x2 5600+, 4gb ram, hdd wd 500gb 7200 κτλ

Χρησιμοποιω τον 32bit mp των windows (με τον 64bit δεν καταφερα να κανω playback χωρις να υπαρχει ασυγχρονισμος ηχου & εικονας). Η αληθεια ειναι πως δεν ειμαι πληρως ικανοποιημενος απο την ποιοτητα. Εχω το vista codecs (32bit & 64bit) ενω η συνδεση με την 32 Sony bravia γινεται με HDMI (απο DVI με βυσμα της ATI). Με τα χιλια ζορια παιζει mkv αλλα και παλι δεν γνωριζω τι ρυθμισεις να κανω ωστε να χρησιμοποιησω τον υπολογιστη 100%. (ειδικα αυτο το GPU scaling στα options της ATi, ακομα ψαχνω να βρω τι ακριβως κανει και αν πρεπει να το ενεργοποιησω - οτι δεν ξερω, δεν πειραζω).

Τι ρυθμισεις λοιπον πρεπει να κανω ωστε η καρτα γραφικων να αξιζει τα λεφτα της και ο υπολογιστης να ειναι ανετος με το παιξιμο HD?

Σημειωση: θα ηθελα να επιμεινω στον WMP καθως αγορασα υπερυθρο κοντρολ της MS και ειναι συμβατο με αυτον. Δυστυχως το Windows Media Center ειναι by default 64bit οποτε δεν μπορω να το χρησιμοποιησω ακομα για mkv.

Ευχαριστω παρα πολυ και συγνωμη για το μακροσκελες. Ειστε η μονη μου ελπιδα :)

edit: θεωρουμασταν ψαγμενοι που ειχαμε klite codecs... εδω μεσα διαβασα για dxva?? coreavc κτλ και ξαναεχασα την μπαλα!

Last edited:
>smart

Το thread το έχεις διαβάσει γενικά; Έχουμε γράψει πολλά πράγματα διάσπαρτα στην προσπάθεια για επιτυχή αναπαραγωγή με HA.

Στα Windows XP είχα tearing και κάποια προβληματάκια επίσης με κολλήματα γι’ αυτό και είμαι πάντα επιφυλακτικός.

Ο CoreAVC ουδεμία σχέση έχει με Hardware Acceleration απλά είναι ο ελαφρύτερος Software Decoder.

Αν σου παίζουν καλά τα αρχεία με αυτόν τότε δεν χρειάζεσαι να ψαχτείς για HA (αν και μου φαίνεται περίεργο πως ο 4200 το έπαιξε άνετα, με το 3800 του αδερφού μου είχε σπασίματα και μιλάμε για dual core.

Αν τελικά παίξεις με CoreAVC + VMR9 μην ξεχάσεις να ενεργοποιήσεις τα PC Levels 0-255 στις επιλογές του CoreAVC (o CoreAVC έχει αυτή την επιλογή όπως και το ffdshow)

Αν παίξεις με CoreAVC + Overlay + DirectVobSub δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσεις την επιλογή για PC Levels.

Αν δεις ότι ο υπολογιστής ζορίζεται σε κάποιο βαρύ 1080p 10Mb+ μπορείς να επιλέξεις στο Deblocking>Skip always με θεαματική διαφορά στην απόδοση, αλλά και πτώση στην ποιότητα της εικόνας.

Αυτά περί CoreAVC

Επιστρέφουμε στο HA. Όταν βλέπεις στα φίλτρα ότι το MPC-HC (μόνο το Home Cinema όχι το απλό) χρησιμοποιεί το ΜPC Videο decoder πάει να πει ότι πάει να παίξει με τον internal που υποστηρίζει HA. Το αν το καταφέρνει η όχι είναι άλλο θέμα. Μου φαίνεται περίεργο να παίζει οκ ο Internal και να έχεις προβλήματα με τον Cyberlink. Το ότι βλέπεις άνοδο στη χρήση της CPU όταν χρησιμοποιείς τον VMR9 δείχνει ότι κάτι δεν έχει ρυθμιστεί σωστά. Τονίζω ξανά ότι όταν χρησιμοποιούμε VMR9 απενεργοποιούμε το DirectVobSub και συναφή ύποπτα φίλτρα (το έχουμε πει πολλές φορές αυτό).

Καλή δύναμη στο ψάξιμο...

pdYpNoS καλωσήρθες στο forum.

Το να δηλώνεις μη ικανοποιημένος από την ποιότητα εικόνας σημαίνει ότι πολλά πράγματα μπορεί να μην έχουν ρυθμιστεί σωστά και κάποια από αυτά καλύπτονται σε άλλα thread. Ξεκίνα από τους οδηγούς που υπάρχουν για HTPC και καλό διάβασμα. Μια και έχεις πάντως ATI + Sony θα σου πω στα γρήγορα ότι για να πάρεις 1:1 pixel mapping στην HDMI ενεργοποιείς την επιλογή Full Pixel στην τηλεόραση σου και στα Options της ATI τσεκάρεις το no gpu scaling, πας στην σελίδα που έχει το scaling (για ρύθμιση Overscan κλπ) και πας το slider στο 0. Όλα αυτά με την GPU να δίνει την native ανάλυση της τηλεόρασης σου (δεν μας είπες αν είναι 720 ή 1080) και αν όλα πάνε καλά θα δεις το desktop με κρυστάλλινη καθαρότητα.

Από εκεί και πέρα αφενός απορώ που ο 5600+ ζορίζεται κάτι το οποίο με κάνει να υποψιάζομαι γενικότερα τις ρυθμίσεις των Windows σου, αφετέρου δεν γνωρίζω δυστυχώς τίποτα απολύτως από το Media Player των Windows αλλά ούτε και για το Windows Media Center για να σε βοηθήσω.

Ευελπιστώ να σε βοηθήσει κάποιος άλλος γνώστης...

pdYpNoS καλωσήρθες στο forum.

Το να δηλώνεις μη ικανοποιημένος από την ποιότητα εικόνας σημαίνει ότι πολλά πράγματα μπορεί να μην έχουν ρυθμιστεί σωστά και κάποια από αυτά καλύπτονται σε άλλα thread. Ξεκίνα από τους οδηγούς που υπάρχουν για HTPC και καλό διάβασμα. Μια και έχεις πάντως ATI + Sony θα σου πω στα γρήγορα ότι για να πάρεις 1:1 pixel mapping στην HDMI ενεργοποιείς την επιλογή Full Pixel στην τηλεόραση σου και στα Options της ATI τσεκάρεις το no gpu scaling, πας στην σελίδα που έχει το scaling (για ρύθμιση Overscan κλπ) και πας το slider στο 0. Όλα αυτά με την GPU να δίνει την native ανάλυση της τηλεόρασης σου (δεν μας είπες αν είναι 720 ή 1080) και αν όλα πάνε καλά θα δεις το desktop με κρυστάλλινη καθαρότητα.

Από εκεί και πέρα αφενός απορώ που ο 5600+ ζορίζεται κάτι το οποίο με κάνει να υποψιάζομαι γενικότερα τις ρυθμίσεις των Windows σου, αφετέρου δεν γνωρίζω δυστυχώς τίποτα απολύτως από το Media Player των Windows αλλά ούτε και για το Windows Media Center για να σε βοηθήσω.

Ευελπιστώ να σε βοηθήσει κάποιος άλλος γνώστης...

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Η τηλεοραση ειναι 1080ι - 720p. Ζοριζεται ο επεξεργαστης απο την αποψη οτι με τον 64bit wmp φτανει το 80% παρακαλω της χρησης CPU ενω στα 32bit πεφτει στο 40%. Μεχρι στιγμης ειχα την οθονη στο scaling και χειροκινητα στο 13χχ χ 768.

Ο MPC δεν ειναι συνεργασιμος με το remote της MS.. Αν ηταν, τοτε θα αλλαζα αμεσα. Και το να βλεπεις πχ LOST και να σηκωνεσαι καθε ενα λεπτο στον υπολογιστη να πατας pause / rewind τοτε δεν αξιζει καν!

(full pixel στην Sony, τετοια επιλογη δεν βρηκα καπου).

Αρχιζω το διαβασμα και θα εκτιμησω αν καποιος φιλος εχει παρομοια hardware και μπορει να δωσει ενα χερι βοηθειας οσον αφορα κυριως, τις ρυθμισεις ATI, wmp κτλ.

Ο MPC δεν ειναι συνεργασιμος με το remote της MS.. Αν ηταν, τοτε θα αλλαζα αμεσα. Και το να βλεπεις πχ LOST και να σηκωνεσαι καθε ενα λεπτο στον υπολογιστη να πατας pause / rewind τοτε δεν αξιζει καν!

Όλα γίνονται... http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=10708&page=2

Απάντηση: Re: Απάντηση: Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

Και το να βλεπεις πχ LOST και να σηκωνεσαι καθε ενα λεπτο στον υπολογιστη να πατας pause / rewind τοτε δεν αξιζει καν!
να βλέπεις Lost και να κάνεις τιιιιιιιιιιιιιι;;;;;;;;;;;;;

τεσπα, κατανοώ, όπως τη βρίσκει κανείς...

Attachments

• btc-5.jpg
    btc-5.jpg
    25.5 KB · Views: 21

Πιστευω οτι με εσωσες.. μοναχα να ειναι συμβατο με τα Vista :grinning-smiley-043

Οσον αφορα το Lost, ειναι γεγονος οτι οποτε το βλεπω με τον κολλητο μου, παντα χρειαζεται να κανω πισω σε καποια σκηνη κτλ Εξου και η αναγκη και αγορα του remote της MS.

Ευχαριστω και παλι.

Αν δεν κάνω λάθος ο 5600 τρέχει στα 2.8 από default οπότε δεν θα πρεπε να έχεις πρόβλημα στην αναπαραγωγή HD με cpu utilization 80% όπως αναφέρεις
Στο δικό μου έχω βάλει τον ταπεινό ΒΕ-2350 που τρέχει μόλις στα 2.1 και πάνω από 65~70% δεν είχα (λειτουργικό Vista 64bit) . Στα 2.7 που τον τρέχω τώρα πάει νερό
Ρίξε μια ματιά από το Resource monitor αν απασχολεί κάποιο άλλο πρόγραμμα την cpu σου . Αν πάλι δεν ισχύει κάτι τέτοιο , απεγκατέστησε το codec πακέτο που έχεις βάλει και χρησιμοποίησε μόνο τον coreAVC ο οποίος είναι και πανάλαφρος σε σχέση με τους άλλους που κυκλοφορυν

>smart

Το thread το έχεις διαβάσει γενικά; Έχουμε γράψει πολλά πράγματα διάσπαρτα στην προσπάθεια για επιτυχή αναπαραγωγή με HA.

Στα Windows XP είχα tearing και κάποια προβληματάκια επίσης με κολλήματα γι’ αυτό και είμαι πάντα επιφυλακτικός.

Ο CoreAVC ουδεμία σχέση έχει με Hardware Acceleration απλά είναι ο ελαφρύτερος Software Decoder.

Αν σου παίζουν καλά τα αρχεία με αυτόν τότε δεν χρειάζεσαι να ψαχτείς για HA (αν και μου φαίνεται περίεργο πως ο 4200 το έπαιξε άνετα, με το 3800 του αδερφού μου είχε σπασίματα και μιλάμε για dual core.

Αν τελικά παίξεις με CoreAVC + VMR9 μην ξεχάσεις να ενεργοποιήσεις τα PC Levels 0-255 στις επιλογές του CoreAVC (o CoreAVC έχει αυτή την επιλογή όπως και το ffdshow)

Αν παίξεις με CoreAVC + Overlay + DirectVobSub δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσεις την επιλογή για PC Levels.

Αν δεις ότι ο υπολογιστής ζορίζεται σε κάποιο βαρύ 1080p 10Mb+ μπορείς να επιλέξεις στο Deblocking>Skip always με θεαματική διαφορά στην απόδοση, αλλά και πτώση στην ποιότητα της εικόνας.

Αυτά περί CoreAVC

Επιστρέφουμε στο HA. Όταν βλέπεις στα φίλτρα ότι το MPC-HC (μόνο το Home Cinema όχι το απλό) χρησιμοποιεί το ΜPC Videο decoder πάει να πει ότι πάει να παίξει με τον internal που υποστηρίζει HA. Το αν το καταφέρνει η όχι είναι άλλο θέμα. Μου φαίνεται περίεργο να παίζει οκ ο Internal και να έχεις προβλήματα με τον Cyberlink. Το ότι βλέπεις άνοδο στη χρήση της CPU όταν χρησιμοποιείς τον VMR9 δείχνει ότι κάτι δεν έχει ρυθμιστεί σωστά. Τονίζω ξανά ότι όταν χρησιμοποιούμε VMR9 απενεργοποιούμε το DirectVobSub και συναφή ύποπτα φίλτρα (το έχουμε πει πολλές φορές αυτό).

Καλή δύναμη στο ψάξιμο...
ευχαριστω για της πληροφοριες απο οτι βλεβω εισαι πολλυ ψαγμενος με τα φιλτρα .Ο 4200 που εχω δεν κανει κολληματα στο συγκεκρημενο αρχειο.Με CoreAVC και Overlay παιζει χωρις διακοπες και εχω αυξημενη CPU μολις βαλω VMR9 αρχιζει της μικροδιακοπες και η CPU πεφτει .
Εχεις PM.

Αν παίζει καλά 1080p με CoreAVC + Overlay (+ DirectVobSub για τους υπότιτους) τότε αστο όπως είναι, είσαι οκ άσχετα με το πόσο CPU Load βλέπεις.

VMR9 δεν έχεις ιδιαίτερο λόγο να χρησιμοποιήσεις αφού παίζεις με CoreAVC.

Το VMR9 γενικά είναι πιο βαρύ output απο το Overlay και γι αυτό ίσως να δημιουργεί προβλήματα (παρόλο που αν ήταν όλα οκ κανονηκά δεν θα έπρεπε να έχεις). Έτσι κι αλλιώς VMR9 και EVR χρησιμοποιούμε μόνο όταν θέλουμε να πετύχουμε Hardware Acceleration ΚΑΙ να φορτώσουμε υπότιτλους απο εξωτερικό αρχείο. Όταν παίζεις με CoreAVC = Software Decoding τότε εξίσου καλό είναι και το Overlay + DirectVobSub και είσαι κομπλέ.

Αν παίζει καλά 1080p με CoreAVC + Overlay (+ DirectVobSub για τους υπότιτους) τότε αστο όπως είναι, είσαι οκ άσχετα με το πόσο CPU Load βλέπεις.

VMR9 δεν έχεις ιδιαίτερο λόγο να χρησιμοποιήσεις αφού παίζεις με CoreAVC.

Το VMR9 γενικά είναι πιο βαρύ output απο το Overlay και γι αυτό ίσως να δημιουργεί προβλήματα (παρόλο που αν ήταν όλα οκ κανονηκά δεν θα έπρεπε να έχεις). Έτσι κι αλλιώς VMR9 και EVR χρησιμοποιούμε μόνο όταν θέλουμε να πετύχουμε Hardware Acceleration ΚΑΙ να φορτώσουμε υπότιτλους απο εξωτερικό αρχείο. Όταν παίζεις με CoreAVC = Software Decoding τότε εξίσου καλό είναι και το Overlay + DirectVobSub και είσαι κομπλέ.
Ολα καλα το DirectVobSub που το βρησκω να το βαλω?Επισεις να φορτωσω και το Combined-Community-Codec-Pack?

Δικό μου λάθος μπερδεύτικα sorry. Έγραφε πιο πάνω κάποιος ότι έχει βάλει k-lite codec pack.

To DirectVobSub είναι ένα φίλτρο που φορτώνει αρχεία εξωτερικών υπότιτλων (str, sub κλπ) και το συναντάμε στα περισσότερα codec pack. Η χρησιμότητα του είναι να μας δίνει την δυνατότητα σε ρυθμίσεις Output που δεν είναι δυνατή η απευθείας φόρτωση -όπως μπορούμε σε VMR9,EVR κλπ.

Αν δεν έχεις κάποιο εγκατεστημένο ήδη μπορείς να το εγκαταστήσεις ξεχωριστά απο εδώ