Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

παιδια ο c2d ε7200 και μια amd 3650 512 mb σε μια τηλεοραση 40f86 samsung λετε να υπαρχει κανα προβλημα?

Όχι φίλε με Core 2 Duo E7200 @2533 MHz stock clock δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις πρόβλημα. Άσε που με μια καλή entry ψυκτρούλα πρέπει να κλοκάρεται τρελά και ήσυχα + ότι έχει πολύ καλό value 4 money.

Καλά η 3650 είναι γνωστό ότι είναι πολύ καλή σειρά για HD. Ποιά πήρες ακριβώς;

Νέα στο μέτωπο του Hardware Acceleration.

Σε άλλα forums διάβασα παράπονα για την ποιότητα εικόνας μεταξύ software decoded (ffdshow και συναφή) και Hardware Decoding. Αν και έτσι κι αλλιώς όπως είναι γνωστόν, οι δυνατότητες ρύθμισης της εικόνας μεταξύ ενός εξειδικευμένου προγράμματος όπως είναι το ffdshow (το οποίο όμως απαιτεί και αυξημένη ισχύ από τον επεξεργαστή) είναι τρομακτικά περισσότερες συγκρινόμενες με τις σπαρτιάτικες επιλογές των Hardware Decoders του MPC-HC και της Cyberlink.

Παρόλα αυτά ένα από τα φαινόμενα που συναντάμε συχνότερα είναι αυτό της διαβάθμισης του μαύρου. Το να αναλύσουμε την θεωρία των black levels (TV 16-235 vs PC 0-255) μάλλον δεν είναι και τόσο σκόπιμο στην προκειμένη περίπτωση, παρόλα αυτά μπορούμε να πούμε ότι αν τα επίπεδα μαύρου σας φαίνονται φτωχά κατά την αναπάραγη με HA Enabled (μιας και οι συγκεκριμένοι Decoders δεν προσφέρουν internal ρύθμιση, ενώ παράλληλα είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε VMR9 ή EVR έναντι του Overlay που χρησιμοποιείται συνήθως στο Software Decoding) όπως στο παράδειγμα, τότε υπάρχει μια πολύ εύκολη λύση για να τα βελτιώσετε.

FFdshow vs Hardware (ΗΑ Enabled default)

Καταρχήν απαιτείται η εγκατάσταση του τελευταίου πακέτου Microsoft DirectX το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ. Τονίζω ότι το ίδιο αρχείο κάνει update και στα Windows XP και στα Vista, ενώ αν τυχόν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα μετά, καλό να είναι να ξαναπεράσετε και τους drivers της κάρτας γραφικών σας.

Αν πιστεύετε ότι επειδή χρησιμοποιείτε XP SP3 (DX 9.0c) ή Vista SP1 (DX 10.1) δεν το χρειάζεστε είστε γελασμένοι. Το πακέτο αναλαμβάνει να κάνει update στα dx libraries και θα μας επιτρέψει να ενεργοποιήσουμε την ρύθμιση που θέλουμε η οποία αλλιώς θα παρουσίαζε πρόβλημα.

Στη συνέχεια ανοίγουμε μια ταινία με το MPC-HC και κάνουμε δεξί κλικ επάνω της. Επιλέγουμε Shaders/12-235 -> 0-255 κλείνουμε το MPC-HC ξανανοίγουμε και voila! Νέοι ορίζοντες με πλούσιο βαθύ μαύρο ανοίγουν μπροστά μας παράλληλα με την 6% χρήση της CPU.

Καλές προβολές!

Last edited:
Να σε ρωτησω σε ποια ver του mpc-hc στο shaders σου βγαζει Shaders/12-235 -> 0-255 γιατι μονο στον clasic το βρησκω και οχι στον hc, στον απλο το μαυρο οντος ειναι ποιο μαυρο.

χρησιμοποιώ MPC-HC r536

η διαφορά με Shaders/12-235 -> 0-255 στην διαβάθμιση των black levels είναι κολοσιαία και γίνεται άμεσα αντιληπτή

τωρα μαλιστα με αυτον η διαβαθμηση του μαυρου ειναι καλυτερη, μια παρατηρηση για αυτον τον mpc-hc μονο, μου κανει μεγαλυτερη χρηση cpu κατω απο 20% παντα ομως σε σχεση με τον παλιο και HA που ειχα 6-7 % σε 1080p 4,1 profile ενω το HA δεν δουλευει σε 5,1 και στους δυο οπωτε χρησιμοποιω το coreavc με χρηση 40-50% σε εναν 5400 AMD (2800 mhz 65 watt) και παντα στην Gigabyte μου.

Παιδιά καλημέρα.
Δε ξέρω αν είναι off topic αυτή η ερώτηση μου,αλλά θέλω να μου πούν
οι γνώστες την γνώμη τους για τον επεξεργαστή INTEL PENTIUM D965 EXTREME EDITION 3.73 GHZ,1066 FSB τον οποιο πρόσφατα βρήκα σε καλή τιμή και θα αντικαταστήσει τον PENTIUM 4 3.40 NORTHWOOD 800 FSB.
Σε αναπαραγωγή HD υλικού είναι κατά πολύ υποδειέστερος απο εναν CORE 2 DUO?
Επισης σε enconding ταινιών.και διάφορες εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας,θα είχα μεγάλη διαφορά με εναν CORE 2 DUO?

κοιτα να δεις αν θυμαμε καλα ειναι πολυ κατω απο τον core 2 duo γιατι απο τους amd 3800 χ2 939 ηταν αρκετα ποιο κατω τοτε που μεσουρανουσαν αυτες οι cpu αν φανταστεις τωρα οτι ο core 2 duo ριχνει στα αυτια στους 3800 χ2 939 λογικα μπορεις να βγαλεις τα συμπερασματα σου.

Εγω δεν έχω δει διαφορά στο CPU Usage προς το παρόν.

Όλα παίζουν με κάτω απο 10%. Έχω την εντύπωση ότι μετά απο το update με τα DirectX υπάρχει καλύτερη συμβατότητα με πολλά 5.1 αρχεία, ίσως να είναι η ιδέα μου, έχω ζαλιστεί απο τις πολλές δοκιμές.

Έχω διαβάσει σε forum ότι είναι καλύτερος ο Decoder της cyberlink προς το παρόν έχει καλύτερη συμβατότητα απο τον internal του MPC-HC και χρησιμοποιεί την ¨μερική¨ ικανότητα της σειράς 7ΧΧΧ της nVidia που γενικότερα είναι αρκετά πιο πολύπλοκες στις ικανότητες σε HA ακόμα και στις νέες σειρές.

Έχω ήδη φτιάξει οδηγό για HA στο bit-hdtv όπου συζητάμε το θέμα και κάποια στιγμή πρέπει να τον μεταφράσω στα Ελληνικά.

Υπόψιν ότι κυκλοφόρησε η r552 την οποία όπως και όλες τις development release μπορείς να βρείς εδώ

Last edited:
Pentium Extreme Edition 965 SL9AN (C1) 3733 MHz 2 × 2048 KiB 1066 MT/s 14x 1.2/1.337 V 130 W??? χμμμμ...

φιλε innersense για πιο προγραμμα ειναι το link που μας ειπες να κατεβασουμε για να δουμε καλυτερο μαυρο?

Δεν κατάλαβα την ερώτηση ακριβώς.

Ανέφερα μια ρύθμιση για τα levels, που πρέπει να γίνει στο Media Player Classic - Home Cinema.

Για ποιο link απο όλα ρωτάς;

ευχαριστω για το λινκ εισαι πρωτος , και ειναι μαζεμενες ολες οι ver

Last edited:
Δεν θυμάμαι αν έχει το απλό Media Player Classic (που έχει μέσα το K-Lite Mega Codec Pack) την ρύθμιση των Shaders. Αν το έχει κάποιος ας το επιβεβαιώσει.

Πάντως είναι σίγουρο ότι με την επιλογή του Cyberlink x264 μπορείς να έχεις Hardware Acceleration και στο απλό.

δηλαδη ποιο ειναι το καταληλοτερο προγραμμα για να βλεπεις ταινιες που εχεισ κατεβασει απο το διαδυκτιο και ειναι σε hd μορφη?

Απάντηση: Re: Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

δηλαδη ποιο ειναι το καταληλοτερο προγραμμα για να βλεπεις ταινιες που εχεισ κατεβασει απο το διαδυκτιο και ειναι σε hd μορφη?
Οι ερωτήσεις που κάνεις είναι γενικές.

Αν θέλεις κάτι εύκολο, χρησιμοποίησε KMPlayer ή VLC που έχουν ενσωματομένους codec και παίζουν τα πάντα.

Απο εκεί και πέρα αν δεις ότι έχεις περισσότερες απαιτήσεις θα αρχίσεις να ψάχνεσαι μόνος σου.

Last edited:
Απάντηση: Re: Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

Browser thanks για την διευκρίνιση.

Πως μπορω να εωσωματωσω τους core avc codecs στο mpc hc?
Εχω το εξης προβλημα εχω ati 3870hd athlon dual core 4200+2,21 ghz,
στο mpc hc εχω στα outpouts ενεργο το VMR7(renderless)παιζει χωρις σκαλωματα τα matroska 720p kai 1080p αλλα η cpu φτανει απο 25 εως και 90% αναλογα με την ταινια.Εχω τους cyberlynk H.264/AVC decoder.Οταν επιλεξω στον mpc hc overlay mixer εχω cpu apo 2 εως 7% αλλα εχω συνεχεια μικροσκαλωματα κατα την αναπαραγωγη,τι μπορει να φταιει?