Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

Απάντηση: Re: Απάντηση: Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

Γιαυτο σου λεω (παρολοπου το διασκεδασα καπως) αυτο που σου ειπα στην αρχη (upgrade).

Γνωριζοντας τον P4 δεν θα ηθελα να βρισκομαι κοντα του το καλοκαιρακι.:devil-smiley-029:
Upgrade δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω τώρα γιατί απλά δεν το χρειάζομαι για τίποτα άλλο. Υπήρχαν σκέψεις για έναν 8400 αλλά μάλλον με βλέπω τα Χριστούγεννα για κανέναν διπύρηνο Nehalem και βλέπουμε.

Προς το παρόν συνεχίζω τις δοκιμές και θα σας κάνω report.

Όπως σου είπα τον 640 τον έχω με Thermalright Ultra 120 οπότε δεν έχει πρόβλημα.

Δωσε στο MPC να το μπλοκαρει.
Σωστός, τόση ώρα δεν είχα σκεφτεί να το κάνω από εκεί το block, απλά το απεγκαθιστούσα το DirectVobSub. Standar δεν πρέπει να τρέχουνε άλλα φίλτρα για να γίνει HA, εδώ αγχώνομαι και σε ποιό decoder να δίνω το audio μήπως παίζει ρόλο.

Η συγκίνηση να δω τον υπολογιστή να παίζει αρχεία με CPU 3% άξιζε κάθε στιγμούλα που διάθεσα και όλο τον κόπο! Τι Upgrade να λέμε τώρα... σκοπός είναι να αξιοποιούμε το hardware που έχουμε και η 2400 μόλις αυτές τις μέρες απέδειξε τον λόγο για τον οποίο αγοράστηκε. Για κανένα br drive σκεφτόμουνα να δω τι εικόνα παίρνω απο εκεί, αλλά με τόσα mkv που παίζουν στην πιάτσα βλέπω να το παίρνω και να σκονίζεται...

Last edited:
Δεν πρεπει να εχουμε βαλει και την τελ εκδοση του DirectX? η δεν παιζει ρολο?

Τελικά έχω βρει μερικά ακόμα με 5.1 profile που δουλεύεουν.

Παρόλα αυτά κάποια αρχεία που παίζουν κανονικά με Hardware Acceleration μου κάνουν οριζόντια σπασίματα που νομίζω ότι οφείλονται στον VMR9 Renderless υπάρχει καμία υποψία για το τι φταίει και για το πως μπορεί λα λυθεί το πρόβλημα;

Τέλος τα αρχεία 5.1 profile που δεν παίζουν, χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, τα μεν που δεν μόλις τελειώσει το φόρτωμα τους δεν ανοίγουν και ο χρόνος παραμένει στο 0 και τα δε τα οποία ξεκινάνε, ακούγεται ήχος ο χρόνος τρέχει αλλα δεν υπάρχει εικόνα παρά το μαύρο πλαίσιο της ταινίας.

Όλη αυτή η ιστορία με έπεισε ότι δυνατότητα για Hardware Acceleration υπάρχει ήδη, απλά οι εταιρίες δεν θέλουν να την δώσουν απλόχερα σε όλους (με την κυκλοφορία πχ ενός player συμβατού με την κάρτα τους) γιατι με αυτόν το τρόπο θα άνοιγαν τους ασκούς του αιώλου και τα πανέμορφα υψηλής ποιότητας br δισκάκια τους θα έμεναν απούλητα στα ράφια.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

Σωστός, τόση ώρα δεν είχα σκεφτεί να το κάνω από εκεί το block, απλά το απεγκαθιστούσα το DirectVobSub. Standar δεν πρέπει να τρέχουνε άλλα φίλτρα για να γίνει HA, εδώ αγχώνομαι και σε ποιό decoder να δίνω το audio μήπως παίζει ρόλο.

Ο decoder το περναει στην καρτα. Αν η καρτα δεν το θελει ειτε κολλαει ειτε δεν ξεκιναει ειτε βγαζει κατι πρασινα που αναβοσβηνουν. Ξερεις εσυ.:smash:

Προσεξε λιγο το MPC γιατι κανει και κατι χοντρα κολληματα (θελει hard reset) αν κατι δεν του αρεσει. Το ιδανικο για μενα θα ηταν να υπηρχε ενας decoder που να το στελνει στην καρτα και αν δεν παιξει με ΗΑ τοτε να το παιρνει σε software και να συνεχιζει. Βλεπεις δεν χρησιμοποιω ΜPC αλλα μονο τα φιλτρα σε προγραμμα mediacenter. Σε λιγο πιστευω να μπει και στο ffdshow που τα παιζει ολα να μπορουμε να τα χρησιμοποιησουμε και αλλου.

Η συγκίνηση να δω τον υπολογιστή να παίζει αρχεία με CPU 3% άξιζε κάθε στιγμούλα που διάθεσα και όλο τον κόπο! Τι Upgrade να λέμε τώρα... σκοπός είναι να αξιοποιούμε το hardware που έχουμε και η 2400 μόλις αυτές τις μέρες απέδειξε τον λόγο για τον οποίο αγοράστηκε. Για κανένα br drive σκεφτόμουνα να δω τι εικόνα παίρνω απο εκεί, αλλά με τόσα mkv που παίζουν στην πιάτσα βλέπω να το παίρνω και να σκονίζεται...

:smile:

Οι τιμες πεφτουν. την εποχη που θα κανεις upgrade θα ειναι κοντα στα σημερινα DVD.

όντως όταν κολάει το mpc πέφτει reset... έχει γίνει άπειρες φορές αυτό.

έχω την αίσθηση ότι διανήουμε μια έποχη αντίστοιχη με όταν είχαν βγει τα dvd. θυμάμαι όταν είχα πάρει το 98 μια DXR3 για να κάνω χαρούμενος Hardware Decoding σε ένα Pentium @90Mhz που είχα τότε. Στην πράξη πείρα τον πούλο γιατί η αναπαραγωγή γινόταν με κωλυματάκια γιατί η DXR3 ήθελε CPU άνω των 120Hz όπως αποδείχθηκε μετά. Όταν το 99 αγόρασα πλέον Έναν πανίσχυρο Pentium 3 @600Mhz την βάζω και καταχαρούμενος διαπιστώνω ότι επιτέλους δουλεύει άψογα η CPU. Μόνο που δούλευε πλέον άψογα και με Software Decoding με PowerDVD υποστηρίζοντας μάλιστα το Hardware Acceleration της κάρτας γραφικών. Μετά από αυτό κράτησα την DXR3 ενθύμιο και την έχω ακόμα για να θυμάμαι...

Το παράδειγμα δεν είναι άμεσο με την υπόθεση μας, απλά θέλω να τονίσω ότι υπάρχουν περίοδοι που είναι μεταβατικές και αγορές για λίγη παραπάνω επίδοση δεν αξίζουν(σαφώς και ο καθένας μας έχει τα κριτήρια του για αυτό).

Νομίζω ότι εδώ μέσα σε αυτό το thread αποδείξαμε ότι το Hardware Acceleration είναι εφικτό και από εκεί και πέρα είναι θέμα χρόνου (μακάρι να μπορέσαμε να προσδιορίσουμε χρονικά, αλλά με τις εταιρίες ποτέ δεν ξέρεις πόσο θα πάρει ακριβώς) να πάρουν όλα τον δρόμο τους.

Εκφέροντας καθαρά προσωπική άποψη, το να πάρω έναν 8400 στην παρούσα φάση και να τον χρησιμοποιώ στο 50% των δυνατοτήτων του δεν θα με ικανοποιούσε. Αντίθετα με ικανοποιεί απόλυτα το να χρησιμοποιώ των P4 στο 100%, η καλύτερα στο 100%+ των δυνατοτήτων του αυτή άλλωστε είναι και η ουσία του OC. Με CPU στα 3.84 αναπαράγει με απόλυτα ομαλή ροή και συγχρονισμό τα θυριάκια των 10000 kbps me CoreAVC και απενεργοποιημένο το debloging (φανταστείτε ούτε αυτό δεν μπορεί!) το θέμα όμως είναι ότι με λίγη βοήθεια από την GPU ούτε αυτό δεν θα χρειαζόταν. Δεν μιλάμε για πτώση 10-20% στην χρήση της CPU (έτσι νόμιζα και εγώ στην αρχή), μιλάμε για CPU στο 6% σχεδόν idle!!!

Last edited:
Συνεχίζοντας την αναζήτηση αυτές τις μέρες και με αρκετό νεο και "ψαγμένο" ως προς τα specs υλικο, θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις.

Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να έχει πετύχει hardware acceleration και να βλέπει με VMR9 Renderless αψεγάδιαστα; Ρωτάω γιατί με το VMR9 Renderless (που μόνο έτσι μπορώ να φορτώσω subs) έχω οριζόντια σπασήματα στην εικόνα, ενώ με Overlay βλέπω τέλεια!

Σημειωτέον ότι H264/AVC DXVA και VC1 internal codecs δουλέυουν άψογα και δεν έχω πολυκαταλάβει προς το παρόν την ανάγκη "υποχρεωτικής" χρήσης του Cyberlink AVC decoder.

Ειδικά σε υλικό που δεν έχει υπότιτλους τελικά, θα έλεγα ότι είναι πολύ χρήσιμο το ΗΑ και η CPU πέφτει για νάνι...

Re: Απάντηση: Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

Συνεχίζοντας την αναζήτηση αυτές τις μέρες και με αρκετό νεο και "ψαγμένο" ως προς τα specs υλικο, θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις.

Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να έχει πετύχει hardware acceleration και να βλέπει με VMR9 Renderless αψεγάδιαστα; Ρωτάω γιατί με το VMR9 Renderless (που μόνο έτσι μπορώ να φορτώσω subs) έχω οριζόντια σπασήματα στην εικόνα, ενώ με Overlay βλέπω τέλεια!

Σημειωτέον ότι H264/AVC DXVA και VC1 internal codecs δουλέυουν άψογα και δεν έχω πολυκαταλάβει προς το παρόν την ανάγκη "υποχρεωτικής" χρήσης του Cyberlink AVC decoder.

Ειδικά σε υλικό που δεν έχει υπότιτλους τελικά, θα έλεγα ότι είναι πολύ χρήσιμο το ΗΑ και η CPU πέφτει για νάνι...

Τιποτα δεν ειναι υποχρεωτικο. Ο,τι δουλευει δουλευει.

Παιζω με VMR9 renderless χωρις σπασιματα και subs(srt) με το MPC decoder.

Αλλαξα το VMR9 mixer mode σε off

και εβαλα 3d κλπ. Δες τα 2 screenshot. Αυτες οι ρυθμισεις παιζουν με ΗΑ.

Catalyst 8.3 HD2400pro. Θα δοκιμασω και την 3845. Αποτι ειδα καποιος εχει θεμα με τη σειρα 3800 πρεπει να παιζει και αυτη με τα ιδια δεν καταλαβαινω να υπαρχει διαφορα στο hardware.

Attachments

• MPC decoder.jpg
    MPC decoder.jpg
    30.9 KB · Views: 42
  • Output settings.jpg
    Output settings.jpg
    86 KB · Views: 46
Eagleone κάθε σου post ανοίγει νέους ορίζοντες μιας και οι επιλογές των ρυθμίσεων είναι πραγματικά πάρα πολλές.

Παρόλα αυτά όσες δοκιμές και να κάνω το πρόβλημα παραμένει.

Παραδόξως την καλύτερη εικόνα, έχω με μια επιλογή που είχα απορείψει απο την αρχή. Με τικαρισμένο το "Direct3D Fullscreen (remove tearing)" τα φαινόματα εξαφανίζονται και η εικόνα είναι πλέον απαλαγμένη απο οποιοδήποτε πρόβλημα. Το γράφω αυτό παραξενεμένος γιατί είχα διαβάσει στη σελίδα του MPC-HC ότι το πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως σε panning scenes, ενώ εμένα μου εμφανίζονταν πολύ συχνά αλλά ο συσχετισμός με τα XP (μου φαίνεται περίεργο που δεν έχεις και εσύ τέτοιο πρόβλημα αφού το setup μας είναι περίπου ίδιο και συμφωνα με τα screen captures χρησιμοποιείς και XP) με έπεισε να το ψάξω καλύτερα γιατί για να σου πω την αλήθεια είναι ταλαιπωρία η χρήση του.

Με το που ανοίγω αρχείο με ενεργοποιημένο το "Direct3D Fullscreen (remove tearing)" η εικόνα εμφανίζεται με την μπάρα του MPC-HC να παραμένει πάνω στην ταινία και παραδόξως φεύγει μετά απο μερικά δεξί κλίκ για ρυθμίσεις.

Πάντως το απόλυτα smoothless playback αρχείου 4.1 profile 13000 kbps κυριλέ με τους υπότιτλους του και τη CPU στο 6% είναι όλα τα λεφτά!

:worshippy:

Γιατι ρε παιδια δεν το καρφιτσωνετε τετοιο θεμα ????
Κριμα ειναι .....

Μου μπαίνουνε κάτι ψύλοι τώρα να δοκιμάσω και Vista για να δω συγκεκριμένα συμπεριφορά σε Decoding με HA παρόλο που τα είχα βγάλει παλιότερα λόγο προβλημάτων... Μετά μπλέκουμε όμως με EVR Custom pres.

Εγω προτεινω να μεινει ως εχει και να συνεχιστει κιολας.Δεν ειναι ωραιο να το χαλασουμε. Τοση δουλεια εχουν ριξει τα παιδια, κριμα ειναι.
Δεν χρειαζεται να εχει εμφανιση ευαγγελιου. Σε φορουμ ειναι γραμμενο...

ΙΜΗΟ

Έχει δίκιο εν μέρη ο admin γιατί ακόμα είμαστε υπο δοκιμές.

Ουσιαστηκά ισχύει ο οδηγός που δίνει ο Eagleone για το setup του, μόνο που οι επιλογές για τις ρυθμίσεις είναι πάρα πολλές και πιθανώς να διαφέρουν ανάλογα με το setup του καθενός...

Λίγο δύσκολο πάντως να γίνει universal οδηγός, πλέον κάποιων βασικών βημάτων που περιγράφονται και στην σελίδα του MPC-HC

Δεν είναι τυχαίο που το θέμα στο forum.doom9.org είναι 78 σελίδες και αυξάνεται συνεχώς, μην γελιόμαστε...

Last edited:
Εγω παντως εχω περισεμα μια 2600προ κι ενα μινι ατχ μπορντ με μια 3αρα 478 και με εχετε ψησει ασχημα να το φτιαξω :music-smiley-005:

μια χαρά ακούγεται το setup σου, η 2600 είναι η πλέον κατάλληλη κάρτα και με περγαμινές για HA (ειδικά σε σχέση με την 2400 που χρησιμοποιώ εγώ).

θα δεις την CPU στο 6% και θα πάθεις πλάκα λέμε!

και για οτιδήποτε ερώτηση χρειαστείς, εδώ είμαστε!

Καλά, είναι προφανές ότι η όλη "φάση" είναι ακόμα σε beta, και μάλλον θα παραμείνει έτσι για πολύ καιρό ακόμα. Δεν εννοούσα να "πετσοκόψουμε" το παρών thread, αλλά να γίνει ένα καινούργιο ως απόσταγμα του συγκεκριμένου, ή να γίνεται edit η αρχή αυτού βάση των νέων δεδομένων.

Αλλά όντως φαίνεται να είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο.

Παράδειγμα tearimg απο την wikipedia

Είδωλα δεν υπήρχαν κατά την αναπαραγωγή, αλλά τα χαρακτηριστικά οριζόντια κοψήματα τα οποία δεν εμφανίζονται σε screencapture.

Εγώ προτείνω να γίνει ένα καινούργιο θέμα / οδηγός βασισμένο πάνω στο συγκεκριμένο θέμα από κάποιο από τα εμπλεκόμενα παιδιά. Αντέχει κανείς να το αναλάβει;

Δημητρη ειναι πολλοι οι συνδυασμοι - κατι που δουλευει στον ενα μπορει να μη δουλευει στον αλλο - ασε που διαβαζοντας κατι μπορει να κατεβασεις ιδεα για κατι που δεν εχεις δοκιμασει και δεν αναφερεται πουθενα και να πιασει.