Όταν τα σκουπίδια τραγουδούν

ΑΚΡΟΑΣΗ σύντομα
Γινε καλά εσύ πρώτα, ξεκουρασου να περάσει το χέρι 100% και μιας και εισαι νεοτερος οποτε θυμάσαι καλύτερα τι άκουσες θα έρθεις να μου πεις για τη διαφορά.

Είναι απλος ο τροπος και ακρος επιστημονικός… θα μετρήσουμε το βάθος και τη γωνία καμπύλωσης του πατώματος απο την σιαγωνικη πτώση και θα την συγκρίνουνε σε σχέση με την τελευταια φορά ;)

Τα προσεκτικα μάτια παρατήρησαν τον ιμάντα παρακάτω ότι εχει αρχίσει να κόβετε.
Μπράβο στα μέλη μας που είναι τόσο παρατηρητικα.
Οπότε το καταχωρώ σαν πείραμα σε αυτή την κατάσταση και ακόμη δεν επηρεαζει καθόλου τις στροφές αυτο θα πει έλλειψη τριβων, συνεχίζω να δω αν θα επηρεάσει η θα κοπεί πρώτα. Οι δύο ανταλακτικοι κοιμούνται ακόμη.
1000038136.jpg

Για το αν βρισκεις ευκολα headshells του 505 ηταν η ερωτηση μου. Τι σχεση εχουν οι απλες και sas βελονες ?
Παρανόηση απο βιασύνη κατάλαβα βελόνες για τη philips gp505 mkii.
Πάμε τωρα στη σωστή απαντηση
Όχι ειναι δύσκολο να βρεις. Πιο εύκολα θα βρεις όλο το πικάπ χαλασμένο και θα το αγορασεις για 20-30 ευρώ όσο αγοράζεις ενα καινούριο headshell.

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Οταν βρω λιγο χρονο, θα γραψω και γω για 2-3 "σκουπιδια" που βρηκα στα συρταρια μου και για ακομα ενα "σκουπιδι headshell" που πηρα για $19 απο ebay,
και για το πως παιζουν μαζι μετα το "παντρεμα" τους με βελονα jico sas boron και τα δικα μου 7Ν headshell leads. Αυτο που προεκυψε το ονομασα Frankenstein διοτι αυτο μου θυμισε οταν τα κολλησα/βιδωσα μαζι , αλλα για φωτο και το ηχητικο αποτελεσμα , αργοτερα. Ο Βλαδιμηρος και ο Τzimisce ξερουν περι τινος προκειται...........

Last edited:
  • Like
Reactions: Tzimisce
Οταν βρω λιγο χρονο, θα γραψω και γω για 2-3 "σκουπιδια" που βρηκα στα συρταρια μου και για ακομα ενα "σκουπιδι headshell" που πηρα για $19 απο ebay,
και για το πως παιζουν μαζι μετα το "παντρεμα" τους με βελονα jico sas boron και τα δικα μου 7Ν headshell leads. Αυτο που προεκυψε το ονομασα Frankenstein διοτι αυτο μου θυμισε οταν τα κολλησα/βιδωσα μαζι , αλλα για φωτο και το ηχητικο αποτελεσμα , αργοτερα. Ο Βλαδιμηρος και ο Τzimisce ξερουν περι τινος προκειται...........
Βρες χρόνο συντόμως, περιμένουμε.
😲😲😲

Καθαριζοντας τα συρταρια μου, βρηκα μια παλια A&R P77 η οποια ειχε κομμενο το πιν του δεξιου καναλιου .
Βρηκα επισης και μια παλια EXCEL MM με σπασμενο πλαστικο κελυφος.
Τη γεννητρια της A&R την εφτιαχνε η EXCEL , οποτε πολυ ευκολα κολλησα την EXCEL γεννητρια στο πλαστικο κελυφος της A&R αφου ταιριαζαν ακριβως.

Παραλληλα , πηρα ενα μεταχειρισμενο headshell DENON PCL-5 που βρηκα στο e-bay πολυ φθηνα ( $ 19 ) λογω της κακης καταστασης του.
Αυτο δεν με ενοχλουσε ουτε με εμποδιζε να κανω τα πειραματα μου , εκμεταλλευομενος τη χαμηλη μαζα του DENON ( 6.1 γρ ).

Παρ'όλο που το headshell ηρθε με καλωδια, τα αλλαξα με δικα μου αυτοσχεδια με χαλκο 7Ν teflon & πολυ καλα κλιπακια.

Η χαμηλη συνολικη μαζα βραχιονα/κεφαλης βοηθησε πολυ στις ακροασεις που εγιναν με βελονα jico sas boron ψηλης ενδοτικοτητας ( 20 cu @ 10 Hz ) και βαρος αναγνωσης 1.2 γρ

Με αυτα τα δεδομενα , το συστημα εχει μια συχνοτητα συντονισμου ( στον βραχιονα που ειναι τοποθετημενα headshell & Frankenstein ) γυρω στα 8.5 Hz που για μενα ηταν και το ζητουμενο στην περιπτωση αυτη.

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66 and dinos
Για το πως ακουγεται στο συστημα μου , αργοτερα.
Το σιγουρο ειναι οτι οντως καποια " σκουπιδια τραγουδουν " ............. και πολυ ωραια μαλιστα !!!

• Like
Reactions: vlad66 and dinos
Σουπερ μπράβο, ας βάλω κι εγώ τη δική μου που δεν εχει τα καταπληκτικά σου 7Ν, φορά όμως κι αυτη jico SAS.

1000038389.jpg

1000038390.jpg
Ειναι μια απο τις καλές μου αλλά μακρυά απο την κορυφή.

• Like
Reactions: Tzimisce and vlad66
H EXCEL τη γεννητρια αυτη την εβγαζε σε 4 διαφορετικες εκδοσεις , η καθε μια με διαφορετικα χαρακτηριστικα ( dc resistance , inductance κτλ.... ) που σαν ΜΜ που ειναι , επηρεαζονται πολυ στο τελικο αποτελεσμα. Οποτε, ειναι πιθανο , να ταιριαζουν οι ιδιες βελονες σε ολες , αλλα να μην ακουγονται το ιδιο.
A&R , Sumiko , Rega (R100) , JICO (MM1) , Gold Note, LP Gear (vessel) , Tectron ,Garrot και καποιες αλλες που ξεχνω τωρα, βασισμενες στη γεννητρια αυτη ειναι/ηταν (σε μια απο τις 4 δηλαδη) .

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
Εχω πολλα θ/σ ............. καποιος μου εστειλε ουκ ολιγα :D. Ο λογος που δεν καλυπτω ολο το κλιπ ειναι για να μπορω να ανοιγοκλεινω τα κλιπ αναλογα με τη διαμετρο των πινς σε κεφαλη και headshell χωρις να ταλαιπωρουνται τα θ/σ. Χαλια γινονται.
Στη φωτογραφια θα δεις οτι στην πλευρα που ειναι μονο μαυρα, τα κλιπ ειναι πιο κλειστα ( 1 mm )
Σχεδον ολα τα παλια headshells ειχαν 1 mm πινς , ενω τα πλειστα νεα εχουν 1.2 mm

Last edited:
  • Like
Εχω πολλα θ/σ ............. καποιος μου εστειλε ουκ ολιγα :D. Ο λογος που δεν καλυπτω ολο το κλιπ ειναι για να μπορω να ανοιγοκλεινω τα κλιπ αναλογα με τη διαμετρο των πινς σε κεφαλη και headshell χωρις να ταλαιπωρουνται τα θ/σ. Χαλια γινονται.
Στη φωτογραφια θα δεις οτι στην πλευρα που ειναι μονο μαυρα, τα κλιπ ειναι πιο κλειστα ( 1 mm )
Σχεδον ολα τα παλια headshells ειχαν 1 mm πινς , ενω τα πλειστα νεα εχουν 1.2 mm

μα δεν εννοούσα να καλύψεις το κλιπ.. στην μεριά που έχεις τα έγχρωμα δακτυλίδια πάνω στα μαύρα θ/σ, να έβαζες μόνο έγχρωμα.

έτσι δεν τα έκανες κάποτε ;; μου άρεσε πιο πολύ το παλιό "σχέδιο".. είχε περισσότερο "χρώμα" :p

Ακομα τα κανω οπως λες. Τα δικα μου τα προτιμω οπως τα πιο πανω.
Επισης, ειναι δυσκολο να πετυχεις εγχρωμα που να κλεινουν μεχρι 0.3 mm και να ειναι ταυτοχρονα και σκληρα ωστε να κρατανε με ασφαλεια και σταθερα καλωδια.
Στην πιο κατω φωτο θα δεις οτι κατω απο τα εγχρωμα αλλα και τα μαυρα, υπαρχει δευτερο θ/σ για να κραταει την επενδυση του καλωδιου.
Αυτο ενισχυει αρκετα την ενωση με το κλιπ και μειωνει σημαντικα τις ζημιες/σπασιμο του αγωγου απο συχνη χρηση.

Μεσα στην "απλοτητα" τους , τα headshell leads , εχουν αρκετες λεπτομερειες που χρειαζονται προσοχη :)

HSW.jpg

• Love
Εγώ παρακαλώ είμαι ο πρώτος στη λίστα για τα 7N super duper τα καλύτερα σου. Το είχαμε ξανακουβεντιασει αλλα δεν είχα καταλήξει πια είναι η καλύτερη κεφαλοβελονα μου. Αυτή η απορία εχει λήξει ομως πλέον οποτε πρέπει να τη φτασω ακόμη πιο ψηλά.
Για να είμαι ειλικρινής το είχα ξεχάσει, έμπλεξα πολύ με τα ψηφιακά και ο Vlad παραμονεύει να μου αλλάξει το oνομα απο analog σε digital 😆.
Στείλε πμ

• Haha
Reactions: Tzimisce and vlad66