ΟΤΕ & ADSL κυκλώματα

με ολο το σεβασμο,αλλα τι εννοεις?Το ζητημα ειναι σοβαρο και στην προκειμενη προκειται περι εξαπατησης αν δε σου αποκαλυπτεται ενα χαρακτηριστικο ενος προιοντος.

Στην συμβαση που εχουμε υπογράψει οι περισσότεροι αναφέρει ότι σου παρέχει υπηρεσία Internet σε κάποια μέγιστη θεωρητική μέγιστη ταχύτητα. Δεν ανφέρεται οτι μπορείς να κατεβάζεις torrents με την εκάστοτε μέγιστη ταχύτητα και φυσικά δεν σου εγγυάται τίποτα.
Η τεχνολογία υπάρχει για να περιοριστούν τα torrrents αλλά δεν την έχουν βάλει σε εφαρμογή οι ISP φοβούμενοι ίσως ότι θα χάσουν πελάτες.
Η ΟΤΕΝΕΤ την δοκιμάζει και ίσως αποτελεί προπομπό για τους υπόλοιπους. Ολα εξαρτώνται από την πελατεία που θα χάσει - αν και μάλλον δεν θα χάσει παρά μόνον θα κερδίσει από την εξοικονόμηση του πολύτιμου και ακριβού bandwidth.
Φυσικά με την έλευση των καινούργιων version στα torrent clients και τo encryption το παιχνίδι θα γίνει σαν την γάτα και το ποντίκι. Αυτή τη στιγμή τα Traffic Snappers της OTENET δεν πιάνουν το μtorrent 1.8 με encryption , μέχρι να δώσει η εταιρία το νέο firmware για τα TS. Μετά θα βγει νέο μtorrent και πάει λέγοντας.

Τ,

Πάντως εγώ την προηγούμενη Παρασκευή είχα κάνει μέσω τηλεφώνου αίτηση για αναβάθμιση της γραμμής μου από τα 2 στα 8mbps και απο σήμερα το πρωί τρέχω σφαίρα!!! Κατεβάζω με 900KB/sec, οπότε πιστεύω ότι είμαι μια χαρά.
Σημείωση ότι μου δίνανε κι ένα router δωρεάν, το οποίο αποδέχτηκα και το παρέλαβα μέσω των ΕΛΤΑ "πόρτα-πόρτα" την αμέσως επομένη ημέρα από την αίτηση, δηλαδή το Σαββάτο.
Προφανώς στη Ρόδο τα πράγματα με τον ΟΤΕ είναι κάπως καλύτερα, τι να πω. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

εννοώ ότι άνοιξα το θέμα για να συζητάμε προβλήματα με τον OTE & των άλλων παρόχων στα adsl κυκλώματα και όχι για το αν ο ΟΤΕ έβαλε περιορισμό στα torrents. :)

Εχω βάλει συνδεση 2mbit connex εδω και ένα μήνα και απο την αρχη σερνεται, πανω απο 140 kbps δεν κατεβάζει με τίποτα, τις τελευταιες ημέρες η κατασταση ειναι τραγικη και σε απλο browsing σα να έχω isdn 64K..., torrent 20 - 30 kbps
ΕΛΕΟΣ...

Re: Απάντηση: ΟΤΕ & ADSL κυκλώματα

Σημείωση ότι μου δίνανε κι ένα router δωρεάν, το οποίο αποδέχτηκα και το παρέλαβα μέσω των ΕΛΤΑ "πόρτα-πόρτα" την αμέσως επομένη ημέρα από την αίτηση, δηλαδή το Σαββάτο.

Εγώ την λέξη ΔΩΡΕΑΝ δεν την ξαναεμπιστεύομαι. Σημερα έκανα αίτηση διακοπής απο την HOL, γιατί με πηδήξανε στο θέμα των λογαριασμών. Υστερα απο 1 έτος προπληρωμένου πακέτου, τηλεφωνώ για να πάρω μια προσφορά για το δευτερο ετος και να διακόψω ή να συνεχίσω ανάλογα με την πρότασή τους. Συμφωνήσαμε λοιπόν (γιατι μεχρι σχεδον το τελος της συνομιλίας ημουν πεπεισμένος για διακοπή) να μου προσφέρουν το δευτερο 12μηνο αντι του ποσου των 18.5 τον μήνα ΣΥΝΟΛΙΚΑ, για να μην με χασουν απο πελατη. Ξαναζητω διευκρινηση για την λεξη συνολικα, "δηλαδή μαζί με τον ΦΠΑ συνολικά θα πληρώνω 18.5 τον μήνα τελικό ποσό?" - "Μάλιστα" - Οκ, προχωρήστε στην ανανέωση (για γραμμή 1Μbps και αυτόματη αναβάθμιση στα 4Mbps όταν το επιτρέψει η τεχνική υποδομή της περιοχής μου. Προβλήματα συνδεσιμότητας δεν ειχα, αλλά στον λογαριασμο μου ερχόταν ποσό 26
και σε νεα τηλεφωνική επικοινωνία μου ειπαν ότι 18 ειναι χωρίς το ΦΠΑ και κακώς η συνάδελφος μου είπε ΤΕΛΙΚΗ τιμή και αλλλα 4 και κάτι για το ενοικιο του ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, που τον είχα πάρει ΔΩΡΕΑΝ με την αγορά του προπληρωμένου πακέτου.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΥ ARSE.

εχω αφήσει απλήρωτα καμια 60ριά ευρώ επιτηδες. Να τα πληρώσω και να παει στο διαολο το θέμα ή να μπω στο τρυπάκι να στελνω mail, fax, τηλεφωνα, καταγγελιες, ακροάσεις ηχογραφημένων συνομιλιών κτλ ? Δηλαδή να χασω πολλαπλασιο χρόνο, να μου σπασουν τα νευρα και στο τελος να μην βρω απαραιτητα και το δικιο μου?

Ασε που οι λογαριασμοί είναι εντελώς δυσνόητοι. Standard υπάρχει ολοκληρη επιστήμη ειδικά τμήματα που ασχολουνται μονο με αυτό. Για τον τρόπο διαφήμισης, διατύπωσης των εντύπων και των λογαριασμών. Αλλιως δεν εξηγείται. Σημερα μαλιστα μου εκανε αντιστοιχα παραπονα συναδελφος (πληροφορικάριος κι αυτος) που εχει προβλημα με τους λογαριασμους του conn-x. Δυο απανωτες φορες του ερχεται το τηλεφωνο 170 ευρω ενω πληρωνε καμια 80ρια, χωρις ομως να βγαινει νοημα απο τους λογαριασμους που ακριβως οφειλεται η αυξηση. Ελεος δηλαδη..

Εγώ την HOL την εβαλα στο black list μου πλεον ως συνεργάτη. Οπως είχα βαλει στο παρελθον την τότε panafon για αντιστοιχους λόγους.

Απο οτι ακουω δεν μενουν και πολλές επιλογές. Και δεν ξερω τι συνδεση να κάνω. Δεν με νοιαζει τοσο η ταχύτητα όσο η αξιοπιστία.

Συναδελφος με πληρες πακέτο της forthnet (24αρι internet & τηλεφωνία) ενω ολα ήταν αψογα για κανα δυο μήνες, τώρα εδω και λιγες μερες δεν εχει καθολου τηλεφωνο!

Δεν ξερω πλεον τι εταιρία να διαλεξω. Θελω μια όσο το δυνατόν αξιοπιστη συνεργασία (=υπηρεσία+τιμολόγηση), οχι απαραιτητα γρήγορη, χωρίς να βγάλω την γραμμή του ΟΤΕ (για να μην μπλεξω χειρότερα). Να βαλω ALTEC ? 2Mbit με 16 ευρω ή 24Mbit με 20ευρω ? Φυσικα η σχεση τιμης προς αποδοση λεει 24αρα, αλλά αν ειναι τοσο unstable και μουφα, μηπως τελικα ειναι καλύτερα μια απροβλημάτιστη 2άρα ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΤΕ & ADSL κυκλώματα

Εγώ την λέξη ΔΩΡΕΑΝ δεν την ξαναεμπιστεύομαι. Σημερα έκανα αίτηση διακοπής απο την HOL, γιατί με πηδήξανε στο θέμα

ο Πανος λεει οτι ειτε το παρεις το ρουτερ ειτε οχι,την ιδια χρεωση εχεις αρα γιατι να μην το παρεις και δωστο μετα αμα δεν σου αρεσει.
τις λες θας μας ερθει καμια χρεωση εξτρα!!

μηπως τελικα ειναι καλύτερα μια απροβλημάτιστη 2άρα ?

θαρρω πως η 4αρα ειναι η καλυτερη λυση

Last edited:
Εμένα πάντως επειδή μου ήρθε σήμερα και ο λογαριασμός, δεν είχε μέσα καμία έξτρα χρέωση για το ρουτερ. Δεν ξέρω εαν μου το κάνανε δώρο λόγω επιχείρησης, δεν νομίζω να παίζει αυτό ρόλο...

οχι Πανο,ειναι χωρις χρεωση σιγουρα.
ειναι το ιδιο πραγμα με το να το παρεις απο καποιο μαγαζι.

Εμένα πάντως επειδή μου ήρθε σήμερα και ο λογαριασμός, δεν είχε μέσα καμία έξτρα χρέωση για το ρουτερ. Δεν ξέρω εαν μου το κάνανε δώρο λόγω επιχείρησης, δεν νομίζω να παίζει αυτό ρόλο...

ΗΟL ?

Εμενα αρχισαν να μου το χρεώνουν την δευτερη χρονιά. Την πρωτη ειχα προπληρωμένο πακέτο. Αν εχεις HOL με ενδιαφέρει, θα ήταν καλό στοιχείο ενας λογαριασμος αλλου χρήστη (ας ειναι κρυμμενα τα προσωπικα σου στοιχεία) με ιδιο πακετο με το δικό μου.

Attachments

• hol1.jpg
    hol1.jpg
    28.6 KB · Views: 8
μισο λεπτο ρε παιδια.
λετε οτι εαν παρω πακετο της HOL απο καποιο μαγαζι θα ξαναπληρωσω τον ρουτερ που εχει μεσα και που στο κατω-κατω δεν ζητησα εγω?

μισο λεπτο ρε παιδια.
λετε οτι εαν παρω πακετο της HOL απο καποιο μαγαζι θα ξαναπληρωσω τον ρουτερ που εχει μεσα και που στο κατω-κατω δεν ζητησα εγω?

Ειμαι η ζωντανή απόδειξη.

Δεν λεω οτι αν εσυ αγορασεις φετος πακετο, θα το πληρώσεις το μοντεμ του χρόνου. Λεω ομως οτι ΕΓΩ που αγόρασα περισυ το πακέτο, ΦΕΤΟΣ το μοντεμ μου το χρεώσανε. Και "λαθος" να κάνανε, ειναι αρκετός λόγος για να με χάσουν απο πελάτη.

χθες έμαθα ότι για την καθυστέρηση 50 ημερών ως τώρα της μεταπήδησής μου από την ΟΝ στην HOL, φταίει ο ΟΤΕ-bye- που δεν κάνει τη μεταφορά. δε μπορεί όμως να το κάνει επ' αόριστον, μέχρι 3 μήνες έχει δικαίωμα (σύμφωνα με την κυρία που μίλησα μαζί της). και θυμήθηκα ότι κι όταν έφυγα απ'τον ΟΤΕ για την ΟΝ, πάλι 3 μήνες είχαν περάσει από την αίτηση ως την ενεργοποίηση. υπάρχει ταρίφα άραγε;

Εγώ πάντως, φτου φτου να μην με ματιάσω, με τη ΝΕΤ ΟΝΕ είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Είμαι συνδεδεμένος περίπου δύο εβδομάδες. Την πρώτη εβδομάδα είχα κάποια προβλήματα με τη δεύτερη γραμμή (211...) , αλλά κι αυτό με "εύκολη" τηλεφωνική υποστήριξη λύθηκε. Έκτοτε κανένα πρόβλημα.

Με ολα αυτα που ακουω , ΔΕΝ βγαινει ακρη .....

Γι αυτο κι εγω εκανα μια αιτηση για ConX 24 στον ΟΤΕ, συνδεθηκα μεσα σε 6 ΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ, κατεβαζω σταθερα 12-13 Mbps, (το ρουτερ συγχρονιζεται στα 15) και τελειώνει η ιστορία !!! :Banane0:

Ηθελα να βαλω Forthnet και περιμενα μεχρι να υπαρξει διαθεσιμοτητα ιδιοκτητου δικτυου στην περιοχή μου, αλλά τωρα, ΠΑΡΟΛΟ που υπάρχει από την περασμενη εβδομαδα, ΔΕΝ ΒΑΖΩ!!!! :smash:

Θα περιμενω κανονικα να περασει το εξαμηνο μου στο ConX μεχρι τα τελη Αυγούστου, και ΑΝ μεχρι τοτε έχουν αλλάξει τα πραγματα με τους εναλλακτικους, τότε θα το ξανασκεφτώ για να φυγω από ΟΤΕ!

Πληρώνω πάγιο, ΧΩΡΙΣ να χρησιμοποιω σχεδον καθολου το τηλεφωνο, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ !!!!
Τελεια και παυλα! :ernaehrung004:

να ρωτήσω κάτι απλό ?
όσοι έχετε conn-x τι ακριβώς πληρώνετε ?

Πάγιο γραμμής PSTN 15€/μήνα
Πάγιο σύνδεσης Conn-x 24mbit 30€/μήνα
Πάγιο για το ADSL κύκλωμα πληρώνετε ή συμπεριλαμβάνεται στην τιμή της σύνδεσης Conn-x 24mbit ?

Επίσης στα τέλη ενεργοποίησης για το conn-x & το adsl κύκλωμα πληρώσατε κάτι ή μόνο το πάγιο της PSTN και το τον router (αν πήρατε router) ?

Άγγελε, είναι 14,5 το πάγιο για τηλεφωνία, +1,5 η αναγνώριση κλήσης, +29,90 το κόστος γραμμής DSL+ISP(OTENET)._

Δεν πληρώνεις ούτε κόστος ενεργοποίησης ούτε κάποιο άλλο πάγιο.

Απο κει και πέρα είναι το κόστος των τηλεφωνημάτων σου...

Υ.Γ. το ρουτερ στον δίνει δωρεάν (αλλά είναι ενα άχρηστο κουτάκι PHILLIPS με μια ethernet & 1 USB θύρα. Άσε που συγχρόνισε στα 11 ενώ το NETGEAR μου συγχρόνισε στα 13!!! πάντα στην ίδια γραμμή μιλάμε!)

Ευχαριστώ,

Απλά ρωτάω γιατί είχα μείνει στον ΟΤΕ που κάποτε πληρώναμε εκτός παγίου PSTN & πάγιο για ADSL κύκλωμα ?

Πότε το έκοψαν αυτό ?