OTE - ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!!

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένας Έλληνας δυστυχισμένος και έκλαιγε. Ο καλός θεούλης τον λυπήθηκε. Κατέβηκε από τον ουρανό και των ρώτησε:

-Τί έχεις παιδί μου και κλαίς;
-Αχ θεούλη μου. Τι δε θα έδινα για ένα τάληρο (βάλτε ότι ποσό θέλετε). Ξέρεις τι θα έκανα με ένα τάληρο; Θα λυνόντουσαν όλα μου τα προβλήματα
-Για ένα τάληρο κάνεις έτσι, νά πάρε.
-Αχ ευχαριστώ θεέ μου

Μετά από μια εβδομάδα είπε ο θεός να περάσει να δει τι κάνει ο φίλος μας. Αυτός έκλαιγε πάλι.

-Μα τι έχεις και κλαις, εσύ δεν είπες ότι με ένα τάληρο θα έλυνες όλα σου τα προβλήματα.
-Ναι, μα ήταν ανάγκη να δώσεις και στο γείτονα!!!???

Απάντηση: Re: OTE - ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!!

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένας Έλληνας δυστυχισμένος και έκλαιγε. Ο καλός θεούλης τον λυπήθηκε. Κατέβηκε από τον ουρανό και των ρώτησε:

-Τί έχεις παιδί μου και κλαίς;
-Αχ θεούλη μου. Τι δε θα έδινα για ένα τάληρο (βάλτε ότι ποσό θέλετε). Ξέρεις τι θα έκανα με ένα τάληρο; Θα λυνόντουσαν όλα μου τα προβλήματα
-Για ένα τάληρο κάνεις έτσι, νά πάρε.
-Αχ ευχαριστώ θεέ μου

Μετά από μια εβδομάδα είπε ο θεός να περάσει να δει τι κάνει ο φίλος μας. Αυτός έκλαιγε πάλι.

-Μα τι έχεις και κλαις, εσύ δεν είπες ότι με ένα τάληρο θα έλυνες όλα σου τα προβλήματα.
-Ναι, μα ήταν ανάγκη να δώσεις και στο γείτονα!!!???

Δημητρη, εχεις γραψει πολλα πραγματα για τα οποια συμφωνω και λιγα για τα οποια διαφωνω. Αυτο ειναι το πρωτο πραγμα που γραφεις και δεν μπορω να καταλαβω καν το λογο που το εγραψες σε αυτο το θεμα.

Oi μικρές επιχειρήσεις,ασφαλώς και αντιμετωπίζουν προβλήματα,και το μέλλον τους ειναι δυσοίωνο.Σε αυτό ευθύνεται η επικράτηση τών μεγάλων.Αυτό έγραφα για την επίθεση κατά τής μεσαίας τάξης.
Η μητρότητα τιμωρείται???Aπίστευτο.Να προτείνουμε μήπως έλεγχο τών κυήσεων???H δεν γνωρίζεις οτι και στις μεγαλες επιχειρήσεις βλέπουν με μεγάλη καχυποψία γυναικες 30-35 ετών που δεν έχουν παιδιά.
Φυσικά και η μητρότητα προστατευεται(για δές στην Νορβηγία πόσο προστατευεται και τι κίνητρα δινουν στις γυναικες να κανουν παιδιά).
Αν σου πώ οτι η Νορβηγική κυβέρνηση χρηματοδοτεί άνεργες γυναίκες που εκαναν παιδί με τον ανώτερο μισθό που έπαιρναν απο την τελευταία τους εργασία προφανώς ,θα ´διαρρήξεις τα ιμάτιά σου´.Η οτι υποχρεώνουν τον πατέρα σε διμηνη υποχρεωτική άδεια επ´αμοιβή για να προσαρμοστεί στην γεννηση τού μωρού τι θα πείς???Η Νορβηγία με τετοια μετρα βοήθησε στο να αυξηθούν οι γεννήσεις κατά 20%%
Εσύ τι προτείνεις??Να απολυθεί η πολύτεκνη μητέρα??
Συγνώμη ,αλλά καμιά φορά έχω την εντύπωση απ´αυτά πού διαβάζω οτι το φορουμ αποτελείται μόνον απο επιχειρηματίες.
Υ.Γ
Τα δικαιώματα που λές κατ´ονομα υπάρχουν στίς μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.Απάντησε και ο Σωκράτης Τ.,σαφέστατα κατά την γνώμη μου

Re: Απάντηση: OTE - ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!!

μα, αυτα δεν ειναι δικαιωματα που δεν εχουν. ο νομος τους καλυπτει και μαλιστα ειναι αυστηρος. τι προτεινεις λοιπον? μηπως βλεπεις ΜΟΝΟ τις επειχηρησεις που ευδοκιμουν οικονομικα? ξερεις ποσες επιχειρησεις "δε βγαινουν"? εκει που δουλευω υπαρχει γυναικα υπάλληλος που εχει κανει 4 παιδια σε διαστημα 4 χρονων. συνεπως, εχει πληρωθει πανω απο 30 μηνιατικα (μαζι με δωρα, αδειες κτλ) και εχει δουλεψει 5-6. πιστευεις πως ΚΑΘΕ μικρη εταιρια μπορει να τα πληρωνει ολα αυτα?

δεν ειμαι καθολου κατα των εργαζομενων. απλα, για να εργαζονται καπου θα πρεπει οι εταιριες να κερδοφορουν. αλλο τροπο δε βλεπω, εκτος και αν γυρισουμε στην ΕΣΣΔ.

Ο νόμος είναι αυστηρός αλλά ποιος τον εφαρμόζει; Ας τολμήσει εργαζόμενος να ζητήσει τις υπερωρίες ττου. Απόλυση στην πρώτη ευκαιρία και πρόσληψη πιο συμπονετικού στην επιχείρηση να μη βγάζει και γλώσσα. Οι εργαζόμενοι που έχουν παιδιά δικαιούνται άδεια για επίσκεψη στο σχολείο. Ξέρεις κανέναν που να την παίρνει; Ξέρεις καμια μικροεπιχείρηση που να αποδίδει 100% του ΦΠΑ που εισπράττει; Κλέβει το κράτως και μαζί με αυτό όλους τους μισθωτούς.

Τους ιδιωτικούς υπαλλήλους τους έχουν στίψει σα λεμονόκουπες σε όλη την Ευρώπη για να αγοράζουν οι επιχειρηματίες μερσεντές και να παίζουν γκολφ. Αλλά και αυτοί είναι τόσο ηλίθιοι που ψηφίζουν κάθε τετραετία τους δυνάστες τους. Εχουν φαει το παραμύθι, πως ότι και να ψηφίσουν δε γίνεται τίποτα. Να δω πότε θα ξυπνήσουν.

Αυτά τα 4 παιδιά αύριο θα πληρώνουν τις συντάξεις μας μαζί με τους οικονομικούς μετανάστες. Ασφαλιστικό - πυραμίδα και λοιπά που τα ξέρετε και δεν χρειάζεται να αναλύσω. Έιναι ανάγκη να κάνουν παιδιά οι ιδιωτικοί υπάλληλοι; Δε φτάνει που τους επιτρέπουμε να αναπνέουν. Έχουν και απαιτήσεις.

Εμ βέβαια, πως θα αγοράσουμε τρίτσιπους projector και λαμπάτους ενισχυτές αν πληρώνουμε τους υπαλλήλους μας. Η μάνα μου και το υπόλοιπο προσωπικό της ταβέρνας που δούλευε ήταν απλήρωτοι τρεις μήνες ενώ ο ταβερνιάρης είχε αγοράσει πριν ένα μήνα μερσεντές κάμπριο. Άμα δε βγαίνουν οι επιχειρήσεις να κλείσουν και να γίνουν οι ιδιοκτήτες τους ιδιωτικοί υπάλληλοι να δουν τη γλύκα. Να επιβιώσουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Re: Απάντηση: Re: OTE - ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!!

Δημητρη, εχεις γραψει πολλα πραγματα για τα οποια συμφωνω και λιγα για τα οποια διαφωνω. Αυτο ειναι το πρωτο πραγμα που γραφεις και δεν μπορω να καταλαβω καν το λογο που το εγραψες σε αυτο το θεμα.

Εννοώ ότι αντί να σκεφτούμε πως πρέπει να βελτιωθεί η θέση όλων μας, κράζουμε όποιους εργαζόμενους έχουν καλύτερες συνθήκες από μας επειδή θέλαμε αλλά δεν έτυχε ή δε μπορέσαμε να είμαστε στη θέση τους. Κάθε φορά που κάποιος με περισσότερα προνόμια από εμάς τα χάνει πανηγυρίζουμε αντί να κλαίμε επειδή μετά έρχεται η σειρά μας. Έτσι η κοινωνία μας μεταβάλλεται σταδιακά σε σύνολο από μικρές-μικρές ομάδες δούλων που παλεύουν μεταξύ τους για ένα κόκκαλο ή μια λεμονόκουπα παραπάνω από τα αποφάγια των μεγαλοκαρχαριών. Στο τέλος θα μας απαγορεύσουν και να τεκνοποιούμε.

Αντί να αλληλοκατηγορούμαστε, ας αλληλουποστηριχτούμε γιατί οι καιροί που έρχονται είναι δύσκολοι

Συγνώμη ,αλλά καμιά φορά έχω την εντύπωση απ´αυτά πού διαβάζω οτι το φορουμ αποτελείται μόνον απο επιχειρηματίες.

Εσύ γνωρίζεις πολλούς εργαζόμενους που μπορούν αγοράζουν συνεχώς μηχανήματα ήχου και εικόνας και δη high end?

Η μητρότητα τιμωρείται???Aπίστευτο.Να προτείνουμε μήπως έλεγχο τών κυήσεων???

το αντιθετο

H δεν γνωρίζεις οτι και στις μεγαλες επιχειρήσεις βλέπουν με μεγάλη καχυποψία γυναικες 30-35 ετών που δεν έχουν παιδιά.

το γνωριζω και με βρισκει αντιθετο παρολο που ειναι λογικο να συμβαινει.

Φυσικά και η μητρότητα προστατευεται(για δές στην Νορβηγία πόσο προστατευεται και τι κίνητρα δινουν στις γυναικες να κανουν παιδιά).
Αν σου πώ οτι η Νορβηγική κυβέρνηση χρηματοδοτεί άνεργες γυναίκες που εκαναν παιδί με τον ανώτερο μισθό που έπαιρναν απο την τελευταία τους εργασία προφανώς ,θα ´διαρρήξεις τα ιμάτιά σου´.Η οτι υποχρεώνουν τον πατέρα σε διμηνη υποχρεωτική άδεια επ´αμοιβή για να προσαρμοστεί στην γεννηση τού μωρού τι θα πείς???Η Νορβηγία με τετοια μετρα βοήθησε στο να αυξηθούν οι γεννήσεις κατά 20%%
Εσύ τι προτείνεις??Να απολυθεί η πολύτεκνη μητέρα??

???????

Υ.Γ
Τα δικαιώματα που λές κατ´ονομα υπάρχουν στίς μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.Απάντησε και ο Σωκράτης Τ.,σαφέστατα κατά την γνώμη μου

σαφεστατα. εχεις καποιο τροπο να μην υπαρχουν μονο κατ'ονομα? ξερω πολλες επιχειρησεις, μικρες και μεγαλες, οπου τα δικαιωματα των εργαζομενων ειναι αυτονοητα.

οι αποψεις θα ηθελα να μην εχουν σχεση με τα μικροσυμφεροντα του καθενός μας. προσπαθω να κρινω τις εξεταζω αυτουσιες και οχι σε σχεση με το ποιος τις γραφει μιας και δε γνωριζω κανεναν απο εδω μεσα προσωπικα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: OTE - ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!!

Ο νόμος είναι αυστηρός αλλά ποιος τον εφαρμόζει; Ας τολμήσει εργαζόμενος να ζητήσει τις υπερωρίες ττου. Απόλυση στην πρώτη ευκαιρία και πρόσληψη πιο συμπονετικού στην επιχείρηση να μη βγάζει και γλώσσα. Οι εργαζόμενοι που έχουν παιδιά δικαιούνται άδεια για επίσκεψη στο σχολείο. Ξέρεις κανέναν που να την παίρνει; Ξέρεις καμια μικροεπιχείρηση που να αποδίδει 100% του ΦΠΑ που εισπράττει; Κλέβει το κράτως και μαζί με αυτό όλους τους μισθωτούς.

ξερω

Τους ιδιωτικούς υπαλλήλους τους έχουν στίψει σα λεμονόκουπες σε όλη την Ευρώπη για να αγοράζουν οι επιχειρηματίες μερσεντές και να παίζουν γκολφ. Αλλά και αυτοί είναι τόσο ηλίθιοι που ψηφίζουν κάθε τετραετία τους δυνάστες τους. Εχουν φαει το παραμύθι, πως ότι και να ψηφίσουν δε γίνεται τίποτα. Να δω πότε θα ξυπνήσουν.

συμφωνω, αλλα δεν ειναι ολοι οι επιχειρηματιες εκμεταλευτες και πλουσιοι. μακαρι να ηταν (πλουσιοι).

Αυτά τα 4 παιδιά αύριο θα πληρώνουν τις συντάξεις μας μαζί με τους οικονομικούς μετανάστες. Ασφαλιστικό - πυραμίδα και λοιπά που τα ξέρετε και δεν χρειάζεται να αναλύσω. Έιναι ανάγκη να κάνουν παιδιά οι ιδιωτικοί υπάλληλοι; Δε φτάνει που τους επιτρέπουμε να αναπνέουν. Έχουν και απαιτήσεις.

????????

Εμ βέβαια, πως θα αγοράσουμε τρίτσιπους projector και λαμπάτους ενισχυτές αν πληρώνουμε τους υπαλλήλους μας. Η μάνα μου και το υπόλοιπο προσωπικό της ταβέρνας που δούλευε ήταν απλήρωτοι τρεις μήνες ενώ ο ταβερνιάρης είχε αγοράσει πριν ένα μήνα μερσεντές κάμπριο. Άμα δε βγαίνουν οι επιχειρήσεις να κλείσουν και να γίνουν οι ιδιοκτήτες τους ιδιωτικοί υπάλληλοι να δουν τη γλύκα. Να επιβιώσουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις.

ντροπη του. εχω κοψει την καλημερα σε εναν σαν κι αυτον.

...

Ποια μικροσυμφεροντα βρε Πετρο??Ουτε γραμματεα δεν έχω γιατί δεν την χρειάζομαι στο ιατρείο μου.Μπορω να σου πώ όμως για το πόσους μηνες έχουν να πληρώσουν προσωπικο και γιατρούς που έγιναν πριν ενα χρονο αορίστου χρόνου στο Τεβε,οπου ειναι και η μονη μου σχεση ,σε τετραωρη βαση,με δημοσια υπηρεσία(σε μη αποκλειστική απασχόληση )
Μονον 12 μηνες.!!!!!!Δινουν ενα κομματι ψωμί χωρίς κανενα επίδομα,ακομα ψαχνουν να βρουν για αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας και πολλά άλλα.
Και προσωπικά δεν ειναι το κυριο εισόδημά μου.Υπάρχουν ομως ανθρωποι που ζούν απ´αυτά.Εχουν χρεωθεί μεχρι τον λαιμό.Μην νομίζεις οτι δεν υπάρχει και σε δημοσιους φορείς αυθαιρεσία.Δεν ειναι ολα υπέρ τών εργαζομένων.
Μηπως θες να σου πώ ότι για πρώτη φορά σταθεροί και αξιόπιστοι πελάτες μου δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν γιατί έχουν απολυθεί στα 45 τους,μετά απο 20 χρονια εργασίας??
Με οσα ζώ και βλέπω ,έχω να πώ οτι ο Δημήτρης έχει πολύ δικιο στα σχόλιά του.Η πραγματικότητα ειναι πολύ σκληρή για ανθρώπους που μοχθούν επί χρόνια και δεν είναι τεμπέληδες.
Και κανείς δεν θέτει στοιχειώδη έλεγχο στην ασυδοσία.

Ποια μικροσυμφεροντα βρε Πετρο??Ουτε γραμματεα δεν έχω γιατί δεν την χρειάζομαι στο ιατρείο μου.

δεν εννοουσα εσενα ή καποιον αλλον. ποτε δεν το κανω αυτο. αν θες να σου πω κατι για εμενα σου λεω πως οι ΑΠΟΨΕΙΣ μου πολλες φορες ειναι αντιθετες προς τα συμφεροντα μου. αυτο ομως δε με κανει να φοραω παραμορφωτικους φακους. αλλο τι με συμφερει και αλλο τι πιστευω πως ειναι το σωστο. γι'αυτο το λογο τσαντιστικα με το θεμα των εκπαιδευτικων. αντε να μη συνεχισω και προσβαλω κανεναν (οχι το δημητρη βεβαια).

Ο ΟΤΕ άσχετα με τα προβλήματα του και την ποιότητα των υπαλλήλων του είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση. Μπορεί κάποιος οικονομολόγος (ή μη) να μου εξηγήσει τα μακροπρόθεσμα οφέλη για την Ελληνική οικονομία αν μειωθεί το ποσοστό του κράτους σε αυτόν;

Κερδοφόρα ναί αλλά μέχρι πότε?

Και εγώ εάν έχω ένα μονοπωλιακό μαγαζί,
κερδοφόρος θα είμαι.

Τώρα όμως που ήρθαν οι άλλοι
αρχίζουν τα γλέντια:Banane0: :music-smiley-005: :flipout:

........... να ξεπουλιέται εθνικός πλούτος , .................

Δημήτρη,

για ποιον εθνικό πλούτο μιλάς?
Για αυτόν που τόσα χρόνια καταχρεώνει
τους Έλληνες και κυρίως τους απλούς μισθωτούς
με δισεκατομύρια EUR (βλέπε ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ κ.ο.κ)

Γιατί να συνεχίσω να πληρώνω εγώ αυτά που έφαγαν αυτοί?

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΩΡΑ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ

Και όσον αφορά την ανεργία που θα δημιουργηθεί
από τους δημόσιους υπαλλήλους που θα απολυθούν
ας το σκεφτόντουσαν τόσα χρόνια οι ίδιοι, γιατί και αυτοί
έχουν βάλει σε αυτό που έγινε το λιθαράκι ή την κοτρώνα τους.

Ειπώθηκε ότι ο ΟΤΕ παρά τα χίλια δυο κακά του, είναι κερδοφόρα επιχείρηση και τσοντάρει κάθε χρόνο (μαζί με άλλες ΔΕΚΟ) κρίσιμα ποσά στον κρατικό προϋπολογισμό.

Πώς να μην είναι κερδοφόρα μια επιχείρηση που επί 40 χρόνια μονοπωλεί τις τηλεπικοινωνίες μιας χώρας 10.000.000 κατοίκων? Βέβαια (όπως ειπώθηκε ήδη) δε θα είναι για πολύ, καθώς πολύ σύντομα (ήδη έχει αρχίσει) θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες της απελευθέρωσης της αγοράς των τηλεπικοινωνιών.
Πώς να συνεχίσει να είναι κερδοφόρα μια επιχείρηση που για δουλειά 3 ατόμων μισθοδοτεί 15? Πλέον δεν έχει το μονοπώλιο, δεν τη σηκώνει τέτοια χλιδή.

Πάμε όμως να δούμε ένα απλό παράδειγμα λανθασμένης αξιοποίησης προσωπικού σε πολύ μικρότερη κλίμακα: μπαίνω στο κατάστημα "Γερμανός" στην Πλατεία Βάθης. Μέσα υπάρχουν 4 υπάλληλοι και κανένας πελάτης. Οι υπάλληλοι είναι παντελώς ανίκανοι να με εξυπηρετήσουν σωστά και για την αγορά και ενεργοποίηση μιας συνδρομής dial-up τρώω περί τα 45 λεπτά (ενώ το μαγαζί είναι άδειο), αφού για να βγει άκρη έχουν ανακατευτεί στην υπόθεση και οι 4 υπάλληλοι (συν άλλος ένας τηλεφωνικά).
Ερωτώ: ο κ. Γερμανός (ή όποιος είναι ο ιδιοκτήτης εν πάσει περιπτώσει) είναι ικανοποιημένος από τα λεφτά που δίνει σε μισθούς σε σχέση με τις υπηρεσίες που αγοράζει από τους υπαλλήλους του? Εχει αναρωτηθεί αν μπορεί να αξιοποιήσει με καλύτερο τρόπο το προσωπικό του και αντί να έχει 5.000 υπαλλήλους σε 500 μαγαζιά να κάνει τη δουλειά του πολύ καλύτερα με 3.000 υπαλλήλους και με πολύ μικρότερο κόστος?

Αν το κάνει πολλοί θα τον κατηγορήσουν για ξεζούμισμα, εκμετάλλευση, ότι καταστρέφει ένα κάρο οικογένειες κ.ο.κ. Ξεζούμισμα γιατί αποφάσισε (ο επιχειρηματίας, ο ...Χωσέ που λέει και ο Κακέτσης) να απαιτήσει από το προσωπικό του τις υπηρεσίες για τις οποίες το πληρώνει και αποφάσισε να διώξει και μερικούς γιατί περισσεύουν.

Κύριε Μανωλάκο, όση αγάπη και αν βάλω, δεν μπορώ να κρατήσω έναν υπάλληλο 42 ετών με 2 παιδιά που μου κοστίζει 2.000 ευρώ το μήνα, ενώ μπορώ να κάνω τη δουλειά μου μοιράζοντας τις αρμοδιότητές του στους υπόλοιπους. Δεν τον διώχνω για να πάρω κάποιον άλλο οικονομικότερο στη θέση του, καταργώ τη θέση του εντελώς. Πρέπει να το κάνω αν θέλω να είμαι σε θέση να πληρώνω τους φόρους μου στον συνέταιρό μου, το κράτος, και να μην πάω φυλακή.

Οι διαχειριστές του ΟΤΕ (και του κάθε ΟΤΕ) ποτέ δεν κινδύνεψαν να πάνε φυλακή μην πληρώνοντας φόρους γι' αυτό και έγιναν ασύδοτοι, σπάταλοι και αλαζόνες. Οι υπάλληλοί του ποτέ δεν κινδύνεψαν με απόλυση (αλλωστε αν δεν έκανε σωστά κάποιος τη δουλειά του υπήρχαν άλλοι 10 από πίσω να τη μοιραστούν) γι' αυτό έγιναν τεμπέληδες και αντιπαραγωγικοί γράφοντας τους πάντες (πελάτες και εργοδότες, δηλαδή φορολογούμενους) εκεί που ξέρουμε όλοι.

Τώρα κρεμάνε πανώ και αναρωτιούνται "Γιατί??"...
Έλα μου ντε...

Ειπώθηκε ότι ο ΟΤΕ παρά τα χίλια δυο κακά του, είναι κερδοφόρα επιχείρηση και τσοντάρει κάθε χρόνο (μαζί με άλλες ΔΕΚΟ) κρίσιμα ποσά στον κρατικό προϋπολογισμό.

Πώς να μην είναι κερδοφόρα μια επιχείρηση που επί 40 χρόνια μονοπωλεί τις τηλεπικοινωνίες μιας χώρας 10.000.000 κατοίκων? Βέβαια (όπως ειπώθηκε ήδη) δε θα είναι για πολύ, καθώς πολύ σύντομα (ήδη έχει αρχίσει) θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες της απελευθέρωσης της αγοράς των τηλεπικοινωνιών.
Πώς να συνεχίσει να είναι κερδοφόρα μια επιχείρηση που για δουλειά 3 ατόμων μισθοδοτεί 15? Πλέον δεν έχει το μονοπώλιο, δεν τη σηκώνει τέτοια χλιδή.

Πάμε όμως να δούμε ένα απλό παράδειγμα λανθασμένης αξιοποίησης προσωπικού σε πολύ μικρότερη κλίμακα: μπαίνω στο κατάστημα "Γερμανός" στην Πλατεία Βάθης. Μέσα υπάρχουν 4 υπάλληλοι και κανένας πελάτης. Οι υπάλληλοι είναι παντελώς ανίκανοι να με εξυπηρετήσουν σωστά και για την αγορά και ενεργοποίηση μιας συνδρομής dial-up τρώω περί τα 45 λεπτά (ενώ το μαγαζί είναι άδειο), αφού για να βγει άκρη έχουν ανακατευτεί στην υπόθεση και οι 4 υπάλληλοι (συν άλλος ένας τηλεφωνικά).
Ερωτώ: ο κ. Γερμανός (ή όποιος είναι ο ιδιοκτήτης εν πάσει περιπτώσει) είναι ικανοποιημένος από τα λεφτά που δίνει σε μισθούς σε σχέση με τις υπηρεσίες που αγοράζει από τους υπαλλήλους του? Εχει αναρωτηθεί αν μπορεί να αξιοποιήσει με καλύτερο τρόπο το προσωπικό του και αντί να έχει 5.000 υπαλλήλους σε 500 μαγαζιά να κάνει τη δουλειά του πολύ καλύτερα με 3.000 υπαλλήλους και με πολύ μικρότερο κόστος?

Αν το κάνει πολλοί θα τον κατηγορήσουν για ξεζούμισμα, εκμετάλλευση, ότι καταστρέφει ένα κάρο οικογένειες κ.ο.κ. Ξεζούμισμα γιατί αποφάσισε (ο επιχειρηματίας, ο ...Χωσέ που λέει και ο Κακέτσης) να απαιτήσει από το προσωπικό του τις υπηρεσίες για τις οποίες το πληρώνει και αποφάσισε να διώξει και μερικούς γιατί περισσεύουν.

Κύριε Μανωλάκο, όση αγάπη και αν βάλω, δεν μπορώ να κρατήσω έναν υπάλληλο 42 ετών με 2 παιδιά που μου κοστίζει 2.000 ευρώ το μήνα, ενώ μπορώ να κάνω τη δουλειά μου μοιράζοντας τις αρμοδιότητές του στους υπόλοιπους. Δεν τον διώχνω για να πάρω κάποιον άλλο οικονομικότερο στη θέση του, καταργώ τη θέση του εντελώς. Πρέπει να το κάνω αν θέλω να είμαι σε θέση να πληρώνω τους φόρους μου στον συνέταιρό μου, το κράτος, και να μην πάω φυλακή.

Οι διαχειριστές του ΟΤΕ (και του κάθε ΟΤΕ) ποτέ δεν κινδύνεψαν να πάνε φυλακή μην πληρώνοντας φόρους γι' αυτό και έγιναν ασύδοτοι, σπάταλοι και αλαζόνες. Οι υπάλληλοί του ποτέ δεν κινδύνεψαν με απόλυση (αλλωστε αν δεν έκανε σωστά κάποιος τη δουλειά του υπήρχαν άλλοι 10 από πίσω να τη μοιραστούν) γι' αυτό έγιναν τεμπέληδες και αντιπαραγωγικοί γράφοντας τους πάντες (πελάτες και εργοδότες, δηλαδή φορολογούμενους) εκεί που ξέρουμε όλοι.

Τώρα κρεμάνε πανώ και αναρωτιούνται "Γιατί??"...
Έλα μου ντε...

Ο κάθε Γερμανός πάει να τη βγάλει με άσχετους υπάλληλους που πληρώνονται με ψίχουλα και θεωρεί την εκπαίδευση του προσωπικού πεταμένα λεφτά. Οι άνθρωποι με γνώσεις έχουν και περισσότερες οικονομικές απαιτήσεις. Εκτός και αν είναι 100% άστοχες οι συνεντεύξεις του, ή αν δε μπορεί να βρει άτομα με προσόντα για πωλητές κινητών:flipout: :flipout:

Όσο για την ανθρωπιά και για τους φόρους που πληρώνουν οι Έλληνες επιχειρηματίες επιτρέψτε μου να γελάσω κινέζικα μια και έχω γυναίκα εφοριακό. Όλοι σχεδόν παθητικοί βγαίνουν:flipout: :flipout: :flipout:

Απλά έχουν γραμμένους τους εργαζομένους στα παλαιότερα των υποδημάτων σας μόνο και μόνο επειδή μπορούν να το κάνουν. Δεν τους νοιάζει πως τη βγάζει ο εργαζόμενος. Οι τράπεζες δηλαδή που έχουν υπερκέρδη αύξησαν τους μισθούς των υπαλλήλων τους;

Όσο οι εργαζόμενοι τρέφονται με Big Brother και Πέγκυ Ζήνα, και όσο ψηφίζουν Μπλέ και Πράσινους νταβατζήδες, οι καρχαρίες θα τους πίνουν το αίμα.

Και τις υποκρισίες περί τίμιων επιχειρηματιών αφήστε τες αλλού. Εκτός και αν θέλετε να το ψάξουμε σε βάθος το θέμα και να βγάλουμε στη φόρα καμιά λίστα με παθητικούς hiendάδες. Αλίμονο στους επιχειρηματίες αν έκανε τη δουλειά του όπως πρέπει το δημόσιο και η κυβέρνηση. Θα είχαμε γεμίσει πρόστιμα για φοροδιαφυγή.

Δε φτάνει η εκμετάλλευση, περισσεύει και το θράσος και η υποκρισία.

Last edited:
Εγώ θα ήθελα να εκφράσω την απορεία μου σχετικά με τα γραφόμενα περί γείτονα κτλ.

Το πρόβλημα μου προσωπικά δεν είναι αν εγώ θα δουλεύω παραπάνω απο τον υπάλληλο του ΟΤΕ ή σε καλύτερες συνθήκες, αλλά απο την στιγμή που πληρώνω τον υπάλληλο του ΟΤΕ και του κάθε ΟΤΕ απαιτώ οι υπηρεσίες που μου παρέχει να έχουν κάποια ποιότητα.

Ας μην πουλήσουν τον ΟΤΕ πΟΤΕ, αλλα να δώσουν δρόμο σε όλους αυτούς που μπήκαν απο παράθυρα και φεγγίτες και αυτούς που κ....βαράν κι ας πάρουν ανθρώπους και με προσόντα και με όρεξη για δουλειά.

Ωραίες οι ιδανικές συνθήκες και τα ιδεώδη περιβάλλοντα εργασίας κτλ αλλά απαιτούν παιδεία και κατανόηση και απο τις δύο πλευρές.
Δεν δικαιολογώ ούτε αφεντικά ούτε βιομηχάνους ούτε κανέναν όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης.

Σχετικά με τους υπαλλήλους στον Γ...νό που αναφέρθηκε παραπάνω δεν είναι μόνο σε αυτήν την αλυσίδα. Το φαινόμενο είναι γενικό και προσωπικά το έχω αντιμετωπίσει και στον Κ.....λο και στην Ηλ. Αθ...ων και σε μικρές επιχειρήσεις
και σε συνεταιρισμούς και και και.

Δε μπορώ αν το εξηγήσω .

Και για να κλείσω , δεν θα ήθελα να παρεξηγηθούν τα λεγόμενά μου αλλά προς Θεού δεν πιστεύω κάποιος να επιθυμεί να δεί τον συνανθρωπό του να απωλείεται ή αν μένει στο δρόμο ή να χάνει τη δουλειά του ή να περιέλθει σε οποιαδήποτε άλλη τραγική κατάσταση . Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είανι δυνατόν να ανέχεται την ανευθυνότητα και την αναισθησία κανενός και ιδίως αυτών που ζούν απο τον κόπο του.

Προσωπικά δεν δέχομαι νε βλέπω τον πατέρα μου να δουλέυει σα το σκυλί μακριά απο το σπίτι για 6 - 7 - 8 μήνες , να πληρώνει του κόσμου την εφορία , το ένα το άλλο και όταν χρειάζεται να κάνει κάποια δουλειά με οτιδήποτε έχει να κάνει με το δημόσιο να του βγαίνει η πίστη .
Αυτό νομίζω ισχύει για όλους. Όσοι θέλουν τον σεβασμό μας και την συμπαράστασή μας να μη μας θυμούνται μόνο όταν παίρνει φωτιά ο κ...ς τους αλλά πάντα.

Mα γι´αυτό δεν πληρώνουν φόρους βρε σύ.Εχουν κακούς υπαλλήλους που προστατεύονται απο εργατικούς νόμους πού εφαρμόζονται κατά γράμμα,οπότε..τί να κάνουν οι άνθρωποι.:flipout:
Πάντως κανείς δεν μιλάει για την ασυδοσία τών τραπεζών ,τήν συνεχή αύξηση επιτοκίων,την μείωση φορολογικού συντελεστή σε αυτές.
Γιά όλα φταίνε οι τεμπέληδες υπάλληλοι.
Και καλά στην Ευρώπη γιατί τραβάνε ζόρια οι εκεί εργαζόμενοι???Γιατί όλες οι στατιστικές δείχνουν τούς Ευρωπαίους πολύ απαισιόδοξους ως πρός τήν ποιότητα ζωής τους και το μέλλον τους???

Υ.γ
Η πλήρης αδιαφορία πρός τούς συμπολίτες μας πάντως ποτέ δεν οδήγησε οποιαδήποτε κοινωνία σε πρόοδο.Ειναι δείγμα διαλύσεως τού κοινωνικού ιστού δυστυχώς.

Σχετικά με τους υπαλλήλους στον Γ...νό που αναφέρθηκε παραπάνω δεν είναι μόνο σε αυτήν την αλυσίδα. Το φαινόμενο είναι γενικό και προσωπικά το έχω αντιμετωπίσει και στον Κ.....λο και στην Ηλ. Αθ...ων και σε μικρές επιχειρήσεις
και σε συνεταιρισμούς και και και.

Δε μπορώ αν το εξηγήσω .

Έχω δουλέψει στην (εποχιακή) ταβέρνα που είχε ο πατέρας μου για 5 καλοκαίρια (τόσο τον άντεξα). Ο πατέρας μου είχε πάντα παράπονο ότι οι σερβιτόροι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Δεν έπαιρνε ποτέ συνέντευξη, ούτε ζητούσε συστάσεις. Όποιος του ερχόταν για δουλειά τον προσλάμβανε. Αν υπήρχαν πολλοί ενδιαφερόμενοι, γινόταν μειοδοτικός διαγωνισμός. Δεν τον ένοιαζε ούτε αν μιλούν Αγγλικά ούτε αν μιλούν Ελληνικά:flipout: :flipout:

Όταν του πρότεινα να εκπαιδεύσω τους καινούριους και να τους δώσω γραπτώς και αναλυτικά τα καθήκοντα τους, η απάντηση του ήταν:
"Σχολείο θα ανοίξουμε;"

Εγώ τους εκπαίδευσα με το ζόρι μερικούς μήνες πριν τα παρατήσω λόγω διαφοράς φιλοσοφίας. Ε αυτούς τους είχε 5 χρόνια ενώ τους προηγούμενους τους άλλαζε στο τέλος της σαιζόν.

Κάπως έτσι λειτουργεί και ο κάθε Γερ....ός, Κο......ος κλπ φαντάζομαι

XA!!! Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά και την αλυσίδα Γερμανός την εξαγόρασε... ο ΟΤΕ !!! Γιά να πηγαίνει ασορτί η ποιότητα των υπάλληλων...

Οσο για τους άσχετους υπάλληλους... αυτό είναι κοινός τόπος στα καταστήματα αυτά... Θέλουν πωλητές που τους πληρώνουν με τον βασικό μισθό, κι όχι τεχνικούς του H/W ή S/W οι οποίοι πιθανόν να δικαιούνται μεγαλύτερο μισθό...

Θα σyμφωνήσω με τον Anasthom... Δεν έχω πρόβλημα με την κρατική υπόσταση του ΟΤΕ ή τους εργαζόμενους σ'αυτόν που κάνουν έστω και υποτυπωδώς σωστά την δουλειά τους.... Μεγάλες αναλύσεις δεν χρειάζονται, όλοι ξέρουμε ότι ο ΟΤΕ είναι περιουσία του ελληνικού λαού, άρα ένα κομμάτι του ανήκει και στον καθένα από μας...
1. Εχω πρόβλημα με τους εργαζόμενους που φρόντισαν ο ΟΤΕ να γίνει αντιπαθητικός στον κόσμο με τον τρόπο που τον εξυπηρετούσε...
2. Αν και κερδοφόρος ο ΟΤΕ, ποτέ δεν πρόσφερε τα κέρδη πίσω στους ιδιοκτήτες του - στον κόσμο - κρατώντας υψηλά τιμολόγια και μένοντας σκόπιμα πίσω στην παροχή σύγχρονης τεχνολογίας και επιδόσεων...

Μιά τέτοια ΔΕΚΟ, μόνο κατ'όνομα είναι κοινωφελής και μόνο οι αθεράπευτα ρομαντικοί την θεωρούν "δική μας"...
Από την άλλη, ακούστηκε ότι ο ΟΤΕ - σαν κερδοφόρα επιχείρηση - έκλεινε τρύπες του προυπολογισμού... Μπορεί κάποιος να αναφέρει ένα χειροπιαστό παράδειγμα? Πότε χρησιμοποίησε οποιαδήποτε κυβέρνηση τα ταμεία του ΟΤΕ? Γιατί εγώ ξέρω ότι ο ΟΤΕ χρωστάει ΠΟΛΛΑ στην ΔΕΗ και απλά δεν τα δίνει...

Δημητρη, Δημητρη, Σπυρο ,Σωκρατη :

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.

ανησυχω πολυ περισσοτερο απο σας για το μελλον μου και για το αν θα εχω δουλεια μετα απο 20 χρονια και εχω δεδομενο οτι αποκλειεται να βασιστω σε συνταξη.

δεν ξερω ποσο προβληματικος ειναι ο τροπος που εκφραζομαι και δεν καταλαβαινετε τι λεω.

α)ο ΟΤΕ ειναι κερδοφορος μονο και μονο γιατι εινια μονοπολιο. ΤΕΛΟΣ.
β)προσφερει τις πιο ακριβες υπηρεσιες πανευρωπαικα ενω ειδικα στο θεμα του ιντερνετ μας εχει κρατησει ακομα 5 χρονια πισω.
γ)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ και κακιστα τον χαρακτηριζουν ετσι. εινια μια κερδοσκοπικη επιχειρηση. κοινοφελης οργανισμος σημαινει οτι ολα τα σπιτια εχουν τηλεφωνο για μια περιπτωση αναγκης, ακομα και τα πιο μακρινα. και να θελετε να παμε ξανα νορβηγια κοινοφελης οργανισμος εκει σημαινει οτι μια βραχονησιδα εχει γεφυρα ακομα και αν μενει ενας κατοικος και αυτος χωρις αυτοκινητο, για μια περιπτωση αναγκης.
δ) κοπριτες ειναι ολοι αυτοι που μετετρεψαν σε κερδοσκοπικη επιχειρηση εναν κοινοφελη οργανισμο.(προς αποφυγη παρεξηγησεων)

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ α και β ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ:

με 4 ανταγωνιστες στην παροχη τηλεφωνιας το ποσοστο του οτε στην αγορα απο 100% θα μειωθει ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ.
με 4 ανταγωνιστες οι τιμες του ΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ - λεγεται ανταγωνισμος αυτο το πραμμα.
μια εταιρια που ξ ορισμου θα χασει μεριδιο απο την αγορα και μαλιστα θα ριξει και το περιθωριο κερδους της ΠΩΣ διαολο θα αυξησει το λειτουργικο της κοστος προσλαμβανοντας κοσμο??? αν αυτο ειναι εφικτο θα πρεπει να συμπερανουμε οτι μας ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚWLO ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ οπως οι τραπεζες.

οσο για κατι ανεκδοτα με ταληρα και ελληνες επιτρεψτε μου να σας πληρωφορησω οτι δεν εχετε αποκλειστηκοτητα στην κοινωνικη ευαισθησια ,ουτε ειμαστε ολοι κακοι και ζηλοφθονες που θελουν να απολυθουν ολοι οι βολεμενοι εργατες για να νοιωσουμε καλυτερα.
εχουμε και συναισθηση οτι το 9-5(6 και βλεπουμε χωρις υπερωριες) δεν αποτελει διθυραμβο στον εργασιακο πολιτισμο.

αλλα αυτο ουδεμια σχεση δεν εχει με την ιδιοτικοποιηση του οτε.

η βελτιωση των συνθηκων εργασιας πρεπει να αποτελει προτεραιοτητα της κυβερνησης και να αφορα ολους τους εργαζομενους - οχι μονο τους δημοσιους.