ΟΤΕ TV & NOVA σε κοινό 60άρι κάτοπτρο;

Re: Απάντηση: Re: ote tv& nova σε κοινο πιατο των 60cm???

Ποιο είναι το "ταβάνι" του δέκτη στο σήμα;

Σεραφήμ καλησπέρα

Στις συχνότητες του OTE 78%...στις συχνότητες Platforma HD, Hello HD στο 85-88%

Η ρύθμιση έγινε με πεδιόμετρο και επαληθεύτηκε και με το δέκτη...μάλλον στο πρώτο άνοιγμα του καιρού θα προτείνω αλλαγή Lnb στο φίλο μου.
Το όλο θέμα με αποσχολεί διότι οσονούπω θα εγκαταστήσω και εγώ πιάτο στον 9E και θα ήταν χρήσιμο να ξέρω ποιές ειναι οι "πραγματικές"
απαιτήσεις σε διαστάσεις πιάτου

Πάντως Σεραφήμ σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρων σου...χαιρετισμούς στην φιλόξενη Άρτα όπου και υπηρέτησα πριν αρκετά χρόνια.

Re: ΟΤΕ & Nova σε κοινό πιάτο των 60cm?

Μιας και μιλάτε σχετικά με μεγέθη και παράμετρες λήψεις...σε 60εκ πιάτο της νοβα μπορούμε να βγάλουμε 13 και 19 μοίρες ή δεν επαρκεί?

Σε 80άρι το είχα δοκιμάσει παλιότερα και ήταν ΟΚ!

Απάντηση: ΟΤΕ & Nova σε κοινό πιάτο των 60cm?

Με κέντρο 19 (που είναι το ενδεδειγμένο) χάνεις τον 1H και το 2C. Hotbird λογικά θα λαμβάνεις έστω και οριακά (εννοείται πως τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ σε κακό καιρό).

Ναι, για κέντρο τις 19 λέω. 1Η και 2C θέλω πάνω από μέτρο ούτως η άλλως. Ευχαριστώ και πάλι.

Αγαπητοί παρόλο που διαβάζοντας τα προηγούμενα Post που είναι πολύ κατατοπιστικά και από την δικιά μου εμπειρία συμφωνώ ότι στο 60άρι πιάτο της Nova δεν μπορεί να μπεί και ο ΟΤΕ.
Ποιά είναι η ερώτηση?
Ένας φίλος στο μαγαζί του έχει nova και αγόρασε και ote και από τον οτε του λένε ότι μπορούν να βάλουν στο ίδιο πιάτο το κλασσικό της Nova και τον Οτε σώνει και καλά. Ο άνθρωπος έχει μαγαζί και έχει επαγγελματική συνδρομή και πληρώνει αδρά.
Δεν θέλει να διακινδυνέυσει σε κακό καιρό να μην παίζει η το ένα ή το άλλο.
Αν και έχουν περάσει 3 μήνες από το τελευταίο post έχει αλλάξει τίποτα και γίνεται τώρα???
Ξέρει κανείς τίποτα?

Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Οι του ΟΤΕ λογικά εννοούν ότι μπορεί με το 60άρι κάτοπτρο της nova να λάβει το eurobird 9 (που είναι σωστό).

Re: Απάντηση: ΟΤΕ & Nova σε κοινό πιάτο των 60cm?

Δηλαδή να το κάνει δεν θα έχει πρόβλημα ? στο κάτοπτρο των 60 να βάλει και Nova και ΟΤΕ?

Αγαπητέ όταν έχεις μαγαζί δε θα ρισκάρεις με τις καιρικές συνθήκες για 50 . Το 60άρι είναι μικρό για παράκεντρη λήψη.
Αγοράζεις ένα πιάτο 1μ και τέλος.

Αγαπητέ όταν έχεις μαγαζί δε θα ρισκάρεις με τις καιρικές συνθήκες για 50 . Το 60άρι είναι μικρό για παράκεντρη λήψη.
Αγοράζεις ένα πιάτο 1μ και τέλος.
Σωστά!!! :a0210:

με 80 αρι πιατο και μεγαλυτερο θα ειναι μια χαρα ο φιλος σου στο μαγαζι...
εχω βαλει καμια 20 αρια 80 αρια τον τελευταιο καιρο (13+9 μοιρες) και σε σπιτια και σε καταστηματα και παιζουνε αδιαλειπτα ακομα και σε εντονη κακοκαιρια οποτε οπως ειπε και ο alext απο πανω μην το ρισκαρεις να βαλεις οτε+νοβα σε 60 αρι

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΤΕ & Nova σε κοινό πιάτο των 60cm?

Δηλαδή να το κάνει δεν θα έχει πρόβλημα ? στο κάτοπτρο των 60 να βάλει και Nova και ΟΤΕ?
Μάλλον κατάλαβες λάθος. Με το 60άρι κάτοπτρο μπορεί να λάβει eurobird 9 ή hotbird αλλά όχι ταυτόχρονα και τους δύο. Όπως σου είπαν και τα παιδιά παραπάνω, βάζει ένα 80άρι και ησυχάζει.
Υ.γ. Καλό είναι να αλλάξει ο τίτλος του θέματος γιατί προκαλεί συγχύσεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΤΕ & Nova σε κοινό πιάτο των 60cm?

Αγαπητέ Σεραφείμ από την αρχή έγραψα ότι συμφωνω ότι είναι μικρό το 60αρι αλλά ήθελα και την γνώμη σας γιατί αυτοί στον ΟΤΕ οταν το είπαν στον φίλο μου και με ρώτησε του είπα ή να αγοράσει άλλο μεγαλύτερι πιάτο η να βάλει δεύτερο και τους ξαναρώτησε επιμέναν οτι δεν χρειάζεται.
Αυτό που με μπέρδεψε ήταν η δικιά σου απάντηση στο ερώτημα μου που δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη. """" Οι του ΟΤΕ λογικά εννοούν ότι μπορεί με το 60άρι κάτοπτρο της nova να λάβει το eurobird 9 (που είναι σωστό). """"

ΥΣ. Τα προηγούμενα ποστ και η επικεφαλίδα δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα.

Ευχαριστώ όλους για τις διευκρινήσεις

Καληνύχτα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΤΕ & Nova σε κοινό πιάτο των 60cm?

Αγαπητέ Σεραφείμ από την αρχή έγραψα ότι συμφωνω ότι είναι μικρό το 60αρι αλλά ήθελα και την γνώμη σας γιατί αυτοί στον ΟΤΕ οταν το είπαν στον φίλο μου και με ρώτησε του είπα ή να αγοράσει άλλο μεγαλύτερι πιάτο η να βάλει δεύτερο και τους ξαναρώτησε επιμέναν οτι δεν χρειάζεται.
Αυτό που με μπέρδεψε ήταν η δικιά σου απάντηση στο ερώτημα μου που δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη. """" Οι του ΟΤΕ λογικά εννοούν ότι μπορεί με το 60άρι κάτοπτρο της nova να λάβει το eurobird 9 (που είναι σωστό). """"
Έχεις δίκιο, φίλε μου. Έπρεπε να προσθέσω τη φράση "μόνο του" για να είναι πλήρως κατανοητό. Απολογούμαι. Εννοείται πάντως ότι εκείνοι από τον ΟΤΕ που του είπαν τέτοιο πράγμα δεν είναι σοβαροί (επιεικώς).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΤΕ & Nova σε κοινό πιάτο των 60cm?

Αγαπητέ Athensnet
Μην ξεχνάς ότι αρκετή «πωλητές» ούτε καν γνωρίζουν τι δουλειά κάνει αυτό που πουλάνε. Και ιδίως όταν είναι υπάλληλοι και όχι καταστηματάρχες και μάλιστα ειδικευμένοι.
Και δεν μιλάω και καλά για ΟΤΕ, μιλάω γενικά.
Έχε εμπιστοσύνη στα παιδιά που σου έγραψαν ένα δυο πραγματάκια ποιο πάνω.
Φιλικά πάντα. -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΤΕ & Nova σε κοινό πιάτο των 60cm?

Αγαπητέ bykrie,
Εάν δεν είχα εμπιστοσύνη στην κοινότητα δεν θα απευθυνόμουν εδώ για επιεβεβαίωση της αποψής μου αλλά και άποψη της κοινότητας.
Πάντα το avclub και ειδικά σε τεχνικά θεματα έχει όλες τις απόψεις αλλά και την σωστή άποψη. Είναι θησαυρός κατά την γνώμη μου και φυσικά αντίστοιχα και τα μέλη του που συμμετέχουν.
Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις

Και φυσικά φίλε μου πάντα φιλικά-bye-

Ο δεκτης εχει την δυνατοτητα να λειτουργησει με κινητο πιατο .....???
σκεφτομαι το εξης...θελωω να χρησιμοποιησω ενα dm7020 που εχω ωστε να μετακινω το πιατο στον επιθυμητο δορυφορο (ο dm7020 απλα να λειτουργει ως ενδιαμεσος και να μπαινει σε αναμονη) και μετα να ενεργοποιω τον επιθυμητο δεκτη....ειναι εφικτη αυτη η σκεψη..??

Απάντηση: ΟΤΕ TV & NOVA σε κοινό πιάτο των 60 cm;

Παιδιά, είχα την εντύπωση ότι χρειαζόταν υποχρεωτικά 80αρι πιάτο για να έχεις otetv+nova, βλέπω όμως εδώ:

http://multifeed-set-ups.blogspot.gr/2011/07/offset-60-80cm.html

ότι αυτός ο τύπος έχει κανονικά πολλούς δορυφόρους σε άνοιγμα 20 μοιρών (από 45o east έως 23.5o east) με το απλό φθηνό 60άρι πιατάκι της nova που το δίνει δωρεάν!

Τελικά τι ισχύει; Μπορώ να κάνω τη δουλειά μου (να έχω nova + otetv δηλαδή), και με απλό φθηνό δωρεάν 60άρι πιατάκι (περιοχή: Λάρισα)
Ευχαριστώ

Last edited by a moderator:
Απάντηση: ΟΤΕ TV & NOVA σε κοινό πιάτο των 60 cm;

Σίγουρα μπορείς να πίασεις 2 δορυφόρους με ένα 60άρι πιάτο όπως δείχνει το site. Επίσης σίγουρα μπορείς να πιάσεις Hotbird και Eurobird σε ένα 60άρι πιάτο.

Το ερώτημα είναι αν θές να το κάνεις. Και εξηγούμαι:

Τι LNB θα χρησιμοποιήσεις? Στις φωτό ο τύπος χρησιμοποιεί Slim της Inverto για να έχει την καλύτερη δυνατή λήψη. Αυτά είναι σχετικά ακριβά.
Ποιός θα το στήσει? Δεν είναι όλοι οι τεχνικοί αστέρια, και ίσως αυτός που έρθει να μην τα καταφέρει ή ακόμα χειρότερα να μην στο συντονήσει στο μέγιστο και να πρέπει να ξανάρθει.
Τι σήμα θα έχεις? Θα είναι αρκετά καλό για να βλέπεις χωρίς σπασίματα χειμώνα - καλοκαίρι? Αυτό εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τα 2 προηγούμενα.

Άποψη μου είναι πως ένα 80αρι δεν κοστίζει τόσο πολύ, ούτε έίναι πολύ μεγαλύτερο και θα βολέψει και εσένα και τον εγκαταστάτη. Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις και την παλιά σου βάση για να μην κάνεις τρύπες. Εγώ εχω το φτηνότερο που βρήκα στο eshop, σε βάση από 60άρι και κάνει μιά χαρά τη δουλεία του.

Last edited by a moderator: