Οθονη για BENQ w6000

Καλα, ολοι στις 110 και πανω ιντσες παιζετε. :bawling:
Και οπως φαινεται σας εχει βολεψει το gain 1.

Τι να πω και εγω που ψαχνω αλχημειες για οθονη 92". Αμα βαλω gain1 θα γινει κολαση, αμα βαλω 0.8 γκρι, παει περιπατο το 3d.
Ελπιζω αμα αποφασισω μεσα στην εβδομαδα για το προβολι, (benq w7000/epson tw9000) να βρεθει καποιος Χριστιανος να με συμβουλευσει και εμενα.

Αν και φανταζομαι τις απαντησεις. ( 2 πανια, ενα για καθε περιπτωση, μιας και θα ειναι φορητα και οχι στημενα)

Ακουει αραγε ο...συνονοματος. ? :flute:

Warewolf, κι εγώ στις 97'' είμαι, με gain 1.1 (οθόνη κρεμασμένη εδώ κι ενάμισυ χρόνο!),
απόσταση προβολής 3 μέτρα. Η τελευταία εκκρεμότητα της συνταγής ήταν ο προβολέας,
τον οποίο αναζητούσα/περίμενα υπομονετικά, μέχρι που εμφανίσθηκε ο 9000W.

Μόλις παραληφθεί και στηθεί (αύριο πιθανότατα), υποψιάζομαι πολύ καλά τι πρόκειται
να συμβεί στο θέμα φωτεινότητα. Προτιμώ ωστόσο να έχω να διαχειρισθώ το υπερβολικό,
προσπαθώντας να το περιορίσω, παρά να έχω να αναπληρώσω το λειψό και να μη μπορώ.

Warewolf, κι εγώ στις 97'' είμαι, με gain 1.1 (οθόνη κρεμασμένη εδώ κι ενάμισυ χρόνο!),
απόσταση προβολής 3 μέτρα....
... Προτιμώ ωστόσο να έχω να διαχειρισθώ το υπερβολικό,
προσπαθώντας να το περιορίσω, παρά να έχω να αναπληρώσω το λειψό και να μη μπορώ.

Δεν ξερω πως γινεται η "διαχειριση" της εξτρα φωτεινοτητας απο τη στιγμη που δεν μπορει καποιος να παρεμβει δραστικα στο χωρο. (μαυρες κουρτινες/τοιχοι κλπ)

Αντε και το εβαλες στο eco, αντε και μετα απο καλιμπραρισμα επεσε κι αλλο, αν εξακολουθει να φωτιζει πολυ τι αλλο μενει. ?
Εγω τουλαχιστον μιας και ο προβολεας θα ειναι φορητος σε stand, εχω την ευχερεια να τον μετακινω απο 4.20 εως 5.5 μετρα μακρια απο το πανι, που σημαινει κι αλλη πτωση αν χρειαστει.
Εσυ ομως θα τον εχεις στημενο.

(Τωρα σκεφτηκα, οτι μπορω να μετακινω τον καναπε προς τα πισω, μεχρι τα 3.5 μετρα απο το πανι. Ρε μπας και παρω τις 107 ιντσες που ζαχαρωνω και κοπει ετσι το πολυ φως στο 2d. ? Ισως γλυτωνα και το γκρι πανι.)

Καλα, ολοι στις 110 και πανω ιντσες παιζετε. :bawling:
Και οπως φαινεται σας εχει βολεψει το gain 1.

Τι να πω και εγω που ψαχνω αλχημειες για οθονη 92". Αμα βαλω gain1 θα γινει κολαση, αμα βαλω 0.8 γκρι, παει περιπατο το 3d.
Ελπιζω αμα αποφασισω μεσα στην εβδομαδα για το προβολι, (benq w7000/epson tw9000) να βρεθει καποιος Χριστιανος να με συμβουλευσει και εμενα.

Αν και φανταζομαι τις απαντησεις. ( 2 πανια, ενα για καθε περιπτωση, μιας και θα ειναι φορητα και οχι στημενα)

Ακουει αραγε ο...συνονοματος. ? :flute:

Συνονόματε, δεν είναι τραγικά τα πράγματα και ειδικά το τονισμένο δεν είναι ακριβώς έτσι. Δύο είναι οι κύριοι παράγοντες που γράφω κάτι τέτοιο. Πρώτον, οι λίγες ίντσες και δεύτερον τα πολλά ''γκάζια'' των προβολέων που αναφέρεις. Δυστυχώς, δεν μπορώ να σε βοηθήσω ως το προς το ποσοστό του φωτός που ''πνίγει'' μια γκρι οθόνη και μάλιστα σε συνδυασμό με τα γυαλιά του 3D που ρίχνουν και άλλο τη φωτεινότητα. Όμως σκέψου το εξής:

Άλλες ρυθμίσεις θα έχεις για 2D, άλλες για 3D. Αν τελικά, τα προβολικά που αναφέρεις κάθονται μετά το καλιμπράρισμα στα 1000 lumens περίπου (αν θυμάμαι καλά, τόσο είχε μετρήσει ο Μανώλης ο Καστρουνής τον 6000), δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα και θα χωρέσουν και τα δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη!!!-bye-

Απάντηση: Re: Οθονη για BENQ w6000

(Τωρα σκεφτηκα, οτι μπορω να μετακινω τον καναπε προς τα πισω, μεχρι τα 3.5 μετρα απο το πανι. Ρε μπας και παρω τις 107 ιντσες που ζαχαρωνω και κοπει ετσι το πολυ φως στο 2d. ? Ισως γλυτωνα και το γκρι πανι.)

Νομίζω το έχω ξαναγράψει...

Το πρώτο μου σετ απ ήταν 92 ίντσες από 3,8 μέτρα. Μόλις πέρασε το πρώτο δεκάλεπτο του wow factor, χτυπιόμουν γιατί δεν πήρα την κατοστάρα!!! Όχι ότι έπεσα σε βαριά κατάθλιψη με την επιλογή μου, απλώς, θεώρησα ότι έκανα λάθος σχετικά με τις αποστάσεις και τις διαστάσεις. Συνυπολόγισε δε ότι στο σινεμά κάθομαι σχεδόν πάντα από τη μέση και πίσω.

Τελικα να καθομαι στα 2,5 μετρα και να παρω 92 ιντσες, ή να μετακινω τον καναπε στα 3.5 μετρα και να παρω 107 ιντσες. ?
Ξερω ολους αυτους τους πινακες κατα προτυπο του ενος, του αλλου του THX κλπ κλπ που αναφερουν μινιμουμ-μαξιμουμ αποσταση, ομως εγω ρωτω βαση εμπειριας των κατοχων προβολεων. Μηπως το να βλεπω απο τα 3.5 μετρα (εστω και 107") θα εχω πιο ξεκουραστη θεαση, αφου τα ματια θα εστιαζουν μακρυτερα. ?

Σημερα θα παω να δω εναν επσον για να παρω μια αποψη, αν υπαρχει θα ζητησω να δω και τον benq w6500 οπου ειναι ιδιος με τον w7000, για να σχηματισω αποψη περι dlp-3lcd.

Οποτε, η κινηση για αγορα προβολεα φτανει στο τελος της. (θα περιμενω ισως την ελευση του w7000 να μαθω τιμη)
Δεν εχω ξεκαθαρισει ακομη το πανι
(92" ή 107) (ασπρο gain1-γκρι gain 0.8) και θελω να τελειωνω με αυτο για να το παραγγειλω να ερθει και αυτο.
Βαλε οτι ισως χρειαστει να φτιαξω σε φιλο και βασεις/stands για προβολεα-πανι και ενα καλωδιο 6-7 μετρα hdmi.
Πειραματισμος με 1080p με mkv και αγορα και ενος bluray player. (Παει ολος ο προυπολογισμος του 2012)

Απάντηση: Re: Οθονη για BENQ w6000

Τελικα να καθομαι στα 2,5 μετρα και να παρω 92 ιντσες, ή να μετακινω τον καναπε στα 3.5 μετρα και να παρω 107 ιντσες. ?
Ξερω ολους αυτους τους πινακες κατα προτυπο του ενος, του αλλου του THX κλπ κλπ που αναφερουν μινιμουμ-μαξιμουμ αποσταση, ομως εγω ρωτω βαση εμπειριας των κατοχων προβολεων. Μηπως το να βλεπω απο τα 3.5 μετρα (εστω και 107") θα εχω πιο ξεκουραστη θεαση, αφου τα ματια θα εστιαζουν μακρυτερα. ?

Γιάννη, αν βγάλεις έξω από την κουβέντα τα πινακάκια, δεν είναι θέμα εμπειρίας, αλλά προτίμησης του καθενός!!! Άλλος κάθεται στην πρώτη θέση του σινεμά, άλλος στην τελευταία. Άλλος κουράζεται με την μεγάλη εικόνα στη μία ώρα, άλλος τον σβήνει αφού κλείσει 6ωρα. Δεν είναι θέμα εμπειρίας.

Τέλος, η αναλογία που θέτεις πιο πάνω (ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος) είναι μία η άλλη... (92 από τα 2,5 - 107 από τα 3,5).

Last edited:
οι αποστασεις θεασης εχουν να κανουν με την σωστη οπτικη αντιληψη.....
...δεν ειναι τυχαιες οι οποιες προδιαγραφες...

δλδ
θα εχεις σωστη οξυτητα της εικονας,εαν ακολουθεις τις παραμετρους αναφορας με εναν ισοροποιμενο προβολεα,σε θεματα αντιθεσης και χρωματος......

εαν η αποσταση θεασης ειναι 3 φορες το υψος της εικονας,θα εισαι μια χαρα σε ολα.....

Συγνωμη για το off topic.
Πηγα και ειδα τον epson 6000 σε συγκριση με εναν dlp optoma (δεν θυμαμαι μοντελο) με τροχο 3χ.
Το RBE το εβλεπα συνεχως σε ασπρομαυρες σκηνες ή οταν κουνουσα τα ματια μου.
Στη συνεχεια βγαλαμε τον epson και βαλαμε εναν jvc anthem lcos των 3000 ευρω, για να δω αν εκει εβλεπα rbe. Δεν εβλεπα τιποτε.
Η εικονα του epson 6000 ηταν πολυ καλη για τα κριτηρια μου, δεν ειδα αυτο που φοβομουν, ουτε ξεπλυμενα παστελ χρωματα, ουτε μικρη ευκρινεια. Δεν μπορω να κρινω χρωματα, contrast κλπ αφ'ενος το δωματιο δεν ηταν αρκουντως σκοτεινο, απο την αλλη δεν εχω εμπειρια και δεν ξερω αν ηταν καλιμπραρισμενα.

Αυτο που μπορω να πω, ηταν οτι τα χρωματα του μου φαινοταν πολυ καλα στα ματια μου και δεν θα δισταζα να τον επιλεξω ουτε στιγμη σε σχεση με τον benq w7000.

Το τελειωτικο χτυπημα ηρθε οταν εμαθα οτι ο benq w7000 θα ερθει σε 2-2.5 μηνες στην Ελλαδα και θα κοστιζει απο 2800 ευρω.

Οποτε μιας και μου αρεσε ο epson παρηγγειλα τον tw9000 (οχι τον wifi)
Eιλικρινα, μπορει να λεμε οτι ο ενας με τον αλλον εχουν μικροδιαφορες (και εχουν) αλλα μιλαμε για καταστασης side by side για συγκριση.

Για το τελος αφησα το πανι. Ειδα σε πανι 106 (ή 107) ιντσων απο τα 3,5 μετρα αλλα και απο τα 2,5 μετρα.
Σας πληροφορω, οτι μου εμοιαζε ικανοποιητικη και στιγμη δεν σκεφτηκα οτι ειναι τεραστια για την αποσταση μου.
Βεβαια, δεν εβλεπα υλικο 16:9 και ισως οι μπαρες να βοηθουσαν στο να βλεπω μικροτερη την εικονα.

Οπως και να εχει, σιγουρα παω στον epson (μιας και ο βενκιου ανεβαινει σε κοστος) και σε πανι 107 ιντσων.
Αν βαλω τον επσον οσο μακρυτερα γινεται σε αυτες τις ιντσες, ισως γλυτωσω το γκρι/gain 0.8, αλλα δεν ξερω ακομη τι θεωρειται σωστο.

Ξεχασα, ο epson θα μου ερθει σε 15-20 μερες χοντρικα.

Δεν βλεπω να σοκαριστηκε κανεις απο την τιμη του benq αν οντως ισχυει κατι τετοιο.
Μονο εγω ειχα αυταπατες για τιμη 2200-2300. ?

Περιμενω κι αλλες γνωμες για το πανι. στις 107 ιντσες να παω σε gain 0.8 ή οχι. ? (δυνατοτητα αποστασης προβολης απο 4,20-6 μετρα. Δεν εχω ψαξει ακομη τις ιντσες που ανοιγει σε αυτες τις αποστασεις)

Last edited:
το 3D ειναι καπελο στο προιον απο 500-1000 ευρω για την εκαστοτε εταιρια προβολεων....

ηταν αναμενομενη η τιμη αυτη που λες....

Δεν ξερω πως γινεται η "διαχειριση" της εξτρα φωτεινοτητας απο τη στιγμη που δεν μπορει καποιος να παρεμβει δραστικα στο χωρο. (μαυρες κουρτινες/τοιχοι κλπ)

Αντε και το εβαλες στο eco, αντε και μετα απο καλιμπραρισμα επεσε κι αλλο, αν εξακολουθει να φωτιζει πολυ τι αλλο μενει. ?...

Όταν κληθώ να αντιμετωπίσω το (σχεδόν βέβαιο) σενάριο, θα πειραματισθώ και θα επανέλθω με τα αποτελέσματα.
Υπάρχουν περαιτέρω λύσεις. Τις έχουμε ήδη συζητήσει >> www.avclub.gr/forum/showthread.php/90703-Νεος-φωτεινος-προβολεας-και-ND-Filter

Πολύ καλή η τελική σου επιλογή για τον 9000. Είναι σημαντική και η δυνατότητα να τον τοποθετήσεις όσο πίσω θες
(πράγμα που εγώ δεν έχω, λόγω τοίχου), ρυθμίζοντας έτσι την τελική απολαβή φωτεινότητας. Αυτό σού παρέχει την
ευκαιρία να κινηθείς σε κλασική λευκή οθόνη, που θα είναι ικανοποιητική και για 3D, σε αντίθεση με τον 3D-επισφαλή
συνδυασμό γκρι οθόνης και μακρινής τοποθέτησης.

το 3D ειναι καπελο στο προιον απο 500-1000 ευρω για την εκαστοτε εταιρια προβολεων....

ηταν αναμενομενη η τιμη αυτη που λες....

Η τιμη που εδωσα ομως ειναι τιμη Ελληνικης αντιπροσωπειας. Μηπως στην πιατσα κανει αρκετα λιγοτερο.

εαν η αποσταση θεασης ειναι 3 φορες το υψος της εικονας,θα εισαι μια χαρα σε ολα.....
Σε ολα;;; :bang:
Αμαν πια Κωστάκη...
Τόσα χρόνια σου τα λεμε ακομα δεν έμαθες πως βγαίνουν οι αποστάσεις θέασης;
Γρήγορα επανάληψη τα μαθήματα σου και ξανα το Σεπτέμβρη για επανεξέταση.