Οθόνη LCD για PC

Πέρισυ τέτοια εποχή είχα ψαχτεί και το φαβορί ήταν η Samsung Syncmaster 215tw. 22in, S-PVA με πολλές δυνατότητες καλιμπραρίσματος, γύρω στα 450 ευρώ.
Μετά απο ένα χρόνο βέβαια μπορεί να έχουν βγει και άλλες καλύτερες.

Μήπως κάποιος έχει απο πρώτο χέρι εντυπώσεις απο την εν λόγω Samsung ??

Επειδή δεν έκανα την αγορά τότε αλλά θα την κάνω τον επόμενο μήνα αρχίζω και εγώ το ψάξιμο ξανά.

Πέρισυ τέτοια εποχή είχα ψαχτεί και το φαβορί ήταν η Samsung Syncmaster 215tw. 22in, S-PVA με πολλές δυνατότητες καλιμπραρίσματος, γύρω στα 450 ευρώ.
Μετά απο ένα χρόνο βέβαια μπορεί να έχουν βγει και άλλες καλύτερες.

Μήπως κάποιος έχει απο πρώτο χέρι εντυπώσεις απο την εν λόγω Samsung ??

Επειδή δεν έκανα την αγορά τότε αλλά θα την κάνω τον επόμενο μήνα αρχίζω και εγώ το ψάξιμο ξανά.

Την έχω κάνα χρόνο περίπου με πολύ καλές εντυπώσεις. Πραγματικά 8 bit βάθος χρώματος, με άριστες διαβαθμίσεις σε σκούρους τόνους. Καλιμπράρεται μια χαρά χωρίς δυσκολία. Έχει μόνο μια πολύ μικρή ανομοιογένεια στον φωτισμό του πάνελ σε μιά γωνία που φαίνεται σε πλήρες μαύρο σαν πολύ σκούρο γκρίζο, 0 καμμένα pixels, βολική βάση με περιστροφή 90 μοιρών (βολικό για διάβασμα pdf κάθετα). Αρκετά γρήγορη και για απροβλημάτιστη θέαση ταινίας, για παιχνίδια δεν ξέρω να σας πω... 21 ίντσες όχι 22.
Α, έχει κι ενσωματωμένα ηχεία που ούτε καν δοκίμασα.

Τη βολεύτηκα μια χαρά, οπότε δεν ξέρω να σου πω αν υπάρχει ακόμα ή τι άλλο υπάρχει τώρα... Ίσως πήγαινα για ακόμα μεγαλύτερη ή και για μια δεύτερη ίδια στο πλάϊ.

Ευχαριστώ Ηλίας Σ.

Αυτά τα ηχεία τζάμπα ανεβάζουν το κόστος:angry:

Λες για μεγαλύτερη εε ??... οι 244Τ/245Τ κάνουν κοντά στο χιλιάρικο ;)

Διαβάζω οτι εκτός του αρχηγού (Eizo) και της Samsung με τα προαναφερθέντα μοντέλα, επίσης ενδιαφέροντα μοντέλα οσον αφορα την χρωματική απόδoση έχουν και οι NEC, DELL.

Θα χρειαστώ λιγο ψάξιμο ακομα...έχοντας σαν ανω όριο τα 500 και κάτω οριο τις 21in.

.... και λίγη ακόμα βοήθεια απο γνώστες συνφορουμίτες ...

Εγώ πάντως έχω καταλήξει ή στην EIZO 1931, αν τη βρώ σε μαύρο ή στη Samsung 215tw.
Το ύψος της 1931 είναι 11,40 in ενώ της 125tw είναι 11,13 in. (θεωρητικώς)
Την EIZO 1931 την έχει το multirama σε άσπρο πλαίσιο 399 Ε αλλά δεν μου κάθεται στό ματι...
:chinscratch:

Εγώ πάντως έχω καταλήξει ή στην EIZO 1931, αν τη βρώ σε μαύρο ή στη Samsung 215tw.
Την EIZO 1931 την έχει το multirama σε άσπρο πλαίσιο 399 Ε αλλά δεν μου κάθεται στό ματι...

Καλές επιλογές.
Εχω την 1931 σε μαύρο :p εδώ και ένα χρόνο και δεν το έχω μετανοιώσει καθόλου για την αγορά της.
Απίστευτη οθόνη για τα χρήματά της.
Μόνο μία οθόνη έχω ζηλέψει και μάλλον έκανα λάθος τότε που δεν την πήρα. (τσιγγουνεύτηκα τα άλλα 2 κατοστάρικα)
Την Samsung 214Τ. (PVA panel)
H...ζήλεια αφορά όχι τόσο το μεγαλύτερο μέγεθος όσο την 1600Χ1200 ανάλυση της δεύτερης.

... καλα, με γεια τα μάτια (μου)!
215tw:bang:
Preve ευχαριστώ για την πληροφορία.

Last edited:
Για κοιτα και την DELL 2408 με SPVA panel. Είναι πάρα πολύ καλή 24αρα και έχει γύρω στα 750 ευρώ.

Μην ψωνισεις απο technixx γιατι αν σου χαλασει θα πρεπει να παει στη Γερμανια για να επισκευαστει .Ολα που φερνει αυτο το καταστημα ειναι δικη του εισαγωγη οποτε στην περιπτωση βλαβης θα τρεχεις και δεν θα φτανεις .Κανε μια αναζητηση
στο forum και θα βρεις και αλλους παθοντες και μαζι με αυτους και εμενα .

Re: Απάντηση: Οθόνη LCD για PC

Πληροφοριακά έχει ήδη βγεί το νέο μοντέλο της EIZO το 1932.
Τι ξέρουμε γι αυτή; (σε σχέση με την 1931) :ears: