Οθόνη υπολογιστή στις 55''

Dimitris1975

New member
10 June 2011
2
Athens / Greece
Καλησπέρα στα παιδιά του site, αν και σας διαβάζω πάνω από ένα χρόνο πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να με βοηθήσετε και στον δικό μου προβληματισμό. Πρόσφατα έφτιαξα το playroom και η απόσταση θέασης της TV από τον καναπέ είναι 3 μέτρα. Η TV θα συνδεθεί μόνιμα με υπολογιστή και θα είναι οθόνη την μισή μερα και τηλεόραση την άλλη μισή. Οπότε σημαίνει πολλές στατικές εικόνες πολύ παιχνίδι (χαμηλό response time) και το βράδυ πολλές ταινίες σε SD, HD και ΒlueRay. Τα Ελληνικά κανάλια δεν με ενδιαφέρουν καθόλου, μόνο ποδόσφαιρο και μπάσκετ όταν έχει βλέπω.

Η τηλεόραση που έχω βάλει στο μάτι και σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει ειναι η Panasonic P50VT30E αλλά φοβάμαι τις πολλές στατικές εικόνες εν ώρα υπολογιστή. Αν ο φίλος Yperion μου απορίψει κατηγορηματικά την απόκτιση plasma θα ήθελα μια καλή πρόταση σε LED LCD 55''. Το κόστος δεν με νοιάζει αρκεί να κάνω την δουλειά που θέλω.

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων,

Δημήτρης

Εννοειτε πως θα ξεχασεις την πλασμα για στατικες εικονες και gaming.

Value for money
-Sony KDL-55EX720 55

Αλλιως με πιο πολλα φραγκα

-Samsung UE55D7000 55
-LG 55LW650S 55"

Εκτός από την Sony EX720, η οποία είναι μια πολύ καλή πρόταση, υπάρχει και η LG LX9500 σε πολύ καλή τιμή.

όπως πολύ εύστοχα έχει λεχθεί πολλές φορές για χρήση
monitor - tv --> lcd
tv ---> plasma.

Σχετικά με το θέμα που με ενδιαφέρει κι εμένα, για συγκεκριμένους λόγους (θέλω μεγάλο pixel size, κι οι αλήτες έχουνε αποσύρει τα FullHD 27άρια monitors από την αγορά), έχω τα εξής ερωτήματα:

1. Σε μια LCD/LED TV θα είναι οι γραμματοσειρές τόσο καθαρές όσο σε ένα TFT monitor (με DVI, και xVA ή xIPS panel);

2. Όλοι γνωρίζουμε ότι στα TFT monitors, τα TN panels είναι άθλια, ενώ τα xVA και xIPS, καταπληκτικά. Αλήθεια, οι LCD/LED TVs, τί είδους panel έχουνε, ξέρουμε;

για να καταλάβω ψάχνεις 27άρι 1080 και δεν υπάρχει???
από μια πρόχειρη ματιά σε πλαίσιο και e-shop υπάρχουν samsung, lg και dell αν και αλμυρά λόγω IPS και υψηλής ανάλυσης (2560χ1440).

για να καταλάβω ψάχνεις 27άρι 1080 και δεν υπάρχει???
από μια πρόχειρη ματιά σε πλαίσιο και e-shop υπάρχουν samsung, lg και dell αν και αλμυρά λόγω IPS και υψηλής ανάλυσης (2560χ1440).

Όχι δεν υπάρχει.

Ή θα έχει ανάλυση 2560x κλπ. οπότε είναι πολύ μικρό το pixel size, ή θα είναι TN panel, οπότε θα έχει χάλια χρώματα.

Εκτός από την Sony EX720, η οποία είναι μια πολύ καλή πρόταση, υπάρχει και η LG LX9500 σε πολύ καλή τιμή.
Μιχάλη, όντως η πρότασή σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Μήπως όμως έχω πρόβλημα με τα 400 Hz στα games λόγω μέγαλου χρόνου απόκρισης ? Γιατί το 1 ms που γράφει στα χαρακτηριστικά της δεν είναι αλήθεια. Επίσης μήπως γνωρίζουμε γιατί την έχουν σε τόσο χαμηλή τιμή ? Λόγω Active 3D ίσως ε ?

Η LG LX9500 είναι περσινό μοντέλο, γι´αυτό και έχει χαμηλότερη τιμή. Πάντως με τέτοια τιμή θα πρέπει να κινηθείς κάπως σύντομα γιατί τη βλέπω να φεύγει. Ο χρόνος απόκρισης δεν είναι το lag που σε ενδιαφέρει εσένα για τα παιχνίδια, το οποίο δε βρίσκω για την ώρα για να σου πω ακριβώς πόσο είναι. Για τα παιχνίδια ούτως ή άλλως θα υπάρχει Game Mode, στο οποίο θα λειτουργεί στα 50/60 Hz.

Review για την LG LX9500. Για την LX9900 που ενδεχομένως να είναι πανομοιότυπη γράφει για 35 ms, που είναι σχετικά καλό νούμερο.