Δεν συμφωνων καθολου με λογικες "τα δικα μας - δικα μας και τα δικα τους παλι δικα μας".
Ειναι οι λογικες που μας φερανε ως εδω και ειμαι καθετα εναντιον.
Εχω συναδελφο στη δουλεια, που ασχολειται με μουσικη και ηχο.
Στον ελευθερο χρονο του, εστησε ενα μικρο στουντιο στο υπογειο του σπιτιου του , με πολυ καλα μηχανηματα και μελετημενη ακουστικη.
Εριξε πολλα λεφτα , χρονο και μερακι.
Τωρα λοιπον, καλει μικρα συγκροτηματα και τους κανει τη παραγωγη και βγαζει και τελικο προιον.
Εχει καποιες διασυνδεσεις με δισκογραφικες , ανεξαρτητες και μη.
Φαντασου λοιπον καποιος "εξυπνακιας" , να παει , να φτιαξει ενα cd με τα δικα του μηχανηματα - χωρο - γνωσεις κλπ και μετα να παει (οχι απλα να το διαθεσει δωρεαν), αλλα να το πουλησει αλλου και να μη δωσει ουτε φραγκο στο φιλο μου !
Εκτος απο ανηθικο για μενα, θα ειναι και καταστροφικο, αφου σε λιγο δε θα μπορει να βγαλει τα εξοδα του.
Δεν ειναι φυσικα αμμεσα συγκρισιμο με το θεμα μας, αλλα εχουν κοινη βαση.
Για μενα λοιπον, η Apple, για να συνεχισει να εχει τα στανταρτ που η ιδια εχει βαλει πολυ ψηλα, αυτο που κανει , ειναι οχι απλα κατανοητο , αλλα και απαραιτητο...
Ολα τ αλλα ειναι μονο εκ του πονηρου!
Οσοι λοιπον θελουν απλα "δωρεαν διακινηση πληροφοριας ", μπορουν ελευθερα να το κανουν οπουδηποτε (και μεσω του iTunes που διαθετει πολυ free υλικο), αλλα αν θελουν να τα "κονομησουν" .... θα πρεπει να διαλεξουν στρατοπεδο!