Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Τιποτα δεν αποκλειεται... Γι αυτο μπορεις κι εσυ να το ζητησεις!

http://www.apple.com/feedback/ibooks-author.html

Δεν απασχολεί εμένα αυτό για την ώρα, αφού δεν χρησιμοποιώ ούτε iPad ούτε Mac, άλλους ναι...

http://arstechnica.com/civis/viewtopic.php?f=19&t=1165661

Και πάλι, you are missing the point. Η apple δεν ήταν ποτέ υπέρ των ημιμετρων, γι αυτό έφτασε στην κορυφή..
Μια πρόσθετη δυνατότητα, εξ ορισμού, δεν μπορει να νοηθει ημιμετρο (ποσο μαλλον όταν μιλάμε για παροχή γνώσης)

Και οι μόνιμες γκρίνιες ανθρώπων που δεν την χωνευουν... That's only human! :p

Δεν την χωνεύουν γιατί κάνει ακριβώς αυτά που κάνει (κλειστά περιβάλλοντα, απίθανους περιορισμούς, τρικλοποδιές σε τρίτους, πατεντολογία έως τα πιο απίστευτα πράγματα, μηνύσεις επί μηνύσεων)! Τόσο απλό είναι... :smash:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Α, μαλιστα .... Οποτε παραπονιεσαι για κατι που ουτε εχεις , ουτε κανεις το κοπο να το ψαξεις!
Οκ.... Πασο.

Τουλαχιστον εγω εχω αρκετα μηχανηματα , τα δοκιμαζω, τα συγκρινω και μετα βγαζω συμπερασμα!

Δεν απασχολεί εμένα αυτό για την ώρα, αφού δεν χρησιμοποιώ ούτε iPad ούτε Mac, άλλους ναι...

http://arstechnica.com/civis/viewtopic.php?f=19&t=1165661

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Α, μαλιστα .... Οποτε παραπονιεσαι για κατι που ουτε εχεις , ουτε κανεις το κοπο να το ψαξεις!
Οκ.... Πασο.

Χα, χα! Ωραίος είσαι! Τώρα το έπιασες αλλιώς: "δεν έχεις, δεν δικαιούσαι να ομιλείς"! Sorry, αλλά δεν πιάνει, γιατί μπορεί να μην έχω, αλλά δεν έχω για τους λόγους που αναφέρω πριν. Πολλές φορές μπήκα στο πειρασμό για αγορά iPad, iPhone, αλλά πάντα μία εσωτερική δύναμη με αποτρέπει! "Που πας να εγκλωβιστείς;" μου λέει!! :idea:

Τουλαχιστον εγω εχω αρκετα μηχανηματα , τα δοκιμαζω, τα συγκρινω και μετα βγαζω συμπερασμα!

Προφανώς έχεις αρκετά χρήματα και μπορείς να κάνεις τις δοκιμές σου. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα σε όλους, οπότε πρέπει να είναι αρκετά πιο προσεκτικοί στις επιλογές τους...

Last edited:
Soto, άφησε κατα πέρας τις προκαταλήψεις σου και ψάξε καλύτερα γιατι αυτή η ωξαποδω εταιρία είναι σήμερα ν.1 στον πλανήτη σε κέρδη και σε customer satisfaction. Δεν μπορεί, κάτι θα κάνει καλα! :p

Καλό βράδυ νυχτοπουλια μου!

Πουθενα δεν ειπα οτι δεν εχεις δικαιωμα να ομιλεις.... Αλλα για να κρινεις πρεπει να γνωριζεις , κι αυτο απαιτει επαφη και ενασχοληση , σοβαρη μαλιστα.
Αλλωστε , το φορουμ ειναι ελευθερο στο καθενα, γι αυτο και μιλαμε , για να ανταλαξουμε αποψεις και γνωσεις.

Ομως, οπως ειπα και παραπανω, αλλο το να λες μια γνωμη και αλλο να απαξιωνεις καθετι που εισαι αντιθετος.

Εχεις δει κανενα απο μας να κραζει σε αντιστοιχα νηματα τις τακτικες αλλων εταιρειων ?

Αυτογινεται μονο εδω και γιμαυτο κι εμεις ειμαστε λιγο παραπανω ¨ενθερμοι ¨ .....

Μα βρε Γιάννη, μη κάνεις ότι δεν βλέπεις και το ρίχνεις στο προσωπικό (δεν έχεις, δεν ξέρεις, κλπ)! Δεν κάνω μόνο εγώ αυτή τη κριτική, σε αυτά που διαβάζω από τρίτους που και έχουν τα μηχανήμτα και τα δοκιμάζουν, βασίζονται οι απόψεις μου. Δεν βλέπω να λες ότι κάνουν όλοι αυτοί κάπου λάθος, απλά υπερασπίζεσαι αυτές τις πρακτικές...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Προφανώς έχεις αρκετά χρήματα και μπορείς να κάνεις τις δοκιμές σου. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα σε όλους, οπότε πρέπει να είναι αρκετά πιο προσεκτικοί στις επιλογές τους...

Γι αυτο ειμαστε εμεις εδω... Να ενημερωνουμε οποιον θελει και ν ανταλασσουμε αποψεις κι εμπειριες.
Οχι ομως και να δεχομαστε τις ειρωνιες και τις εξυπναδες....

Re: Απάντηση: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Μα βρε Γιάννη, μη κάνεις ότι δεν βλέπεις και το ρίχνεις στο προσωπικό (δεν έχεις, δεν ξέρεις, κλπ)! Δεν κάνω μόνο εγώ αυτή τη κριτική, σε αυτά που διαβάζω από τρίτους που και έχουν τα μηχανήμτα και τα δοκιμάζουν, βασίζονται οι απόψεις μου. Δεν βλέπω να λες ότι κάνουν όλοι αυτοί κάπου λάθος, απλά υπερασπίζεσαι αυτές τις πρακτικές...

Οσο αυτες οι πρακτικες ειναι υπευθυνες για τοσο καλα προιοντα, ναι , θα τις υποστηριζω.
Αλλωστε δεν ειναι οι μονη εταιρεια.... Απλα εγω εχω το θαρρος και το παραδεχομαι.
Δεν υποστηριξα οτι ολα ειναι για ολους.... Ουτε οτι το καλο προιον μπορει να ειναι φτηνο, ουτε οτι τα ανοιχτα συστηματα ειναι παντα πανακεια, το αντιθετο μαλιστα.

Αν καποιος λοιπον δε συμφωνει, απλα επιλεγει κατι αλλο.

Κοίτα, νομίζω ότι κάποιος που έχει πολλά και καλά μηχανήματα και κάνει δοκιμές σε αυτά, πρέπει να έχει χρήματα. Αν το θεωρείς ειρωνικό, συγνώμη...

Οσο αυτες οι πρακτικες ειναι υπευθυνες για τοσο καλα προιοντα, ναι , θα τις υποστηριζω.
Αλλωστε δεν ειναι οι μονη εταιρεια.... Απλα εγω εχω το θαρρος και το παραδεχομαι.
Δεν υποστηριξα οτι ολα ειναι για ολους.... Ουτε οτι το καλο προιον μπορει να ειναι φτηνο, ουτε οτι τα ανοιχτα συστηματα ειναι παντα πανακεια, το αντιθετο μαλιστα.

Αν καποιος λοιπον δε συμφωνει, απλα επιλεγει κατι αλλο.

Δικαίωμα σου, δικαίωμα και των άλλων και να επιλέγουν κάτι άλλο και να λένε τις απόψεις τους....

Anyway, για να μη φτάσουμε σε flame τέτοια ώρα, καληνύχτα!

Last edited:
Δε νομιζω οτι ειμαστε εδω για να κρινουμε την οικονομικη κατασταση του καθενος.... (που σε πληροφορω οτι ειναι πολυ χειροτερη απ οτι φανταζεσαι)

Οσον αφορα το συγκεκριμενο νημα, νομιζω οτι δεν στεκει καν ο τιτλος, αφου οπως ξαναειπα, αν μιλαμε για δωρεαν βιβλια, μπορεις να τα κανεις οτι θελεις, και φυσικα οταν μιλαμε για επικερδης ¨επιχειρηση¨ που θελει ο καθενας να στησει με δωρεαν υποστηριξη, καθε εταιρεια εχει δικαιωμα (και υποχρεωση) να προστατεψει τα προιοντα της , την ερευνα και τα κεφαλαια που εχει επενδυσει , ακριβως για να μπορει να εχει υψηλα στανταρτ και τετοια προιοντα.

Last edited:
Δεν κρίνω την οικονομική δυνατότητα καθενός, όμως είναι αναπόφευκτο η οικονομική δυνατότητα να δίνει περισσότερο "αέρα" στις επιλογές, και περισσότερη άνεση σε λανθασμένες επιλογές. Γι αυτό λέω ότι δεν μπορούν όλοι να το κάνουν αυτό και έτσι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δικές τους επιλογές.

Anyway, ξανά καληνύχτα.

Δεν συμφωνων καθολου με λογικες "τα δικα μας - δικα μας και τα δικα τους παλι δικα μας".
Ειναι οι λογικες που μας φερανε ως εδω και ειμαι καθετα εναντιον.

Εχω συναδελφο στη δουλεια, που ασχολειται με μουσικη και ηχο.
Στον ελευθερο χρονο του, εστησε ενα μικρο στουντιο στο υπογειο του σπιτιου του , με πολυ καλα μηχανηματα και μελετημενη ακουστικη.
Εριξε πολλα λεφτα , χρονο και μερακι.

Τωρα λοιπον, καλει μικρα συγκροτηματα και τους κανει τη παραγωγη και βγαζει και τελικο προιον.
Εχει καποιες διασυνδεσεις με δισκογραφικες , ανεξαρτητες και μη.

Φαντασου λοιπον καποιος "εξυπνακιας" , να παει , να φτιαξει ενα cd με τα δικα του μηχανηματα - χωρο - γνωσεις κλπ και μετα να παει (οχι απλα να το διαθεσει δωρεαν), αλλα να το πουλησει αλλου και να μη δωσει ουτε φραγκο στο φιλο μου !
Εκτος απο ανηθικο για μενα, θα ειναι και καταστροφικο, αφου σε λιγο δε θα μπορει να βγαλει τα εξοδα του.

Δεν ειναι φυσικα αμμεσα συγκρισιμο με το θεμα μας, αλλα εχουν κοινη βαση.
Για μενα λοιπον, η Apple, για να συνεχισει να εχει τα στανταρτ που η ιδια εχει βαλει πολυ ψηλα, αυτο που κανει , ειναι οχι απλα κατανοητο , αλλα και απαραιτητο...

Ολα τ αλλα ειναι μονο εκ του πονηρου!

Οσοι λοιπον θελουν απλα "δωρεαν διακινηση πληροφοριας ", μπορουν ελευθερα να το κανουν οπουδηποτε (και μεσω του iTunes που διαθετει πολυ free υλικο), αλλα αν θελουν να τα "κονομησουν" .... θα πρεπει να διαλεξουν στρατοπεδο!

Last edited:
To CD που θα φτιάξει είτε το δώσει free, είτε το πουλήσει και δώσει ένα ποσοστό στο στούντιο, θα παίζει σε όλα τα cd player, παντού. Όχι μόνο στο player που κατασκευάζει το στούντιο (κατ' αντιστοιχία με το iPad). Εδώ είναι η διαφορά...

Αν θελουν , μπορουν να πληρωσουν διακαιωματα και να εχουν προσβαση στο νεο φορματ.
Αυτο γινεται παντου, γιατι δεν το καταλαβαβαινεις ?
Καποιος επενδυσε πολλα χρηματα και ωρες για να φτιαξει ενα προτυπο... δεν μπορει να το δινει δωρεαν σε ολους αυτους που απλα θελουν να βγαλουν χρηματα στη καμπουρα τους.

Παρε πχ τις εταιρειες φωτογραφικων .
Οταν βγαζουν ενα προτυπο συνδεσης μηχανης - φακου, εχουν ξοδεψει τεραστια ποσα και εργατοωρες γι αυτο.
Οταν λοιπον ερχεται καποια τριτη εταιρεια να βγαλει φακους γι αυτο το σωμα, δεν μπορει να το κανει αν πρωτα δε πληρωσει καποια δικαιωματα .
Πολλες εταιρειες το κανουν , και φυσικα εχουν διαφορα προβληματα.

Η εταιρεια που "φτιαχνει" κατι και στο διαθετει μαλιστα δωρεαν, εχει δικαιωμα να βαλει τους δικους της ορους.

Re: Απάντηση: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Το οτι παιζει μονο σε ipad, εχει καποια λογικη... την εξηγησαμε παραπανω.
Ειναι ενα νεο διαδραστικο μοντελο, που δεν εχει νοημα σε κινητα και υπολογιστες, μονο σε tablet.

To CD που θα φτιάξει είτε το δώσει free, είτε το πουλήσει και δώσει ένα ποσοστό στο στούντιο, θα παίζει σε όλα τα cd player, παντού. Όχι μόνο στο player που κατασκευάζει το στούντιο (κατ' αντιστοιχία με το iPad). Εδώ είναι η διαφορά...

Εχω ασχοληθει λιγο στο παρελθον με την αναπτυξη εφαρμογων σε iphone-ipad.
Aυτο γινεται μεσω xcode σε mac osx, μιας σουιτας που διατιθεται δωρεαν απο την Apple.

Οταν λοιπον ερχεται η ωρα να τεσταρω την εφαρμογη, η Apple δινει τη δυνατοτητα προσομειωσης στον ιδιο το Mac.
Ποτε ομως, και το αναφερει ρητα και η εταιρεια, δεν μπορεις να παρεις το ιδιο αποτελεσμα στον mac , απ οτι να συνδεσω το ipad-iphone και να τεσταρω εκει την εφαρμογη.

Δεν υπαρχει accelerometer, touchscreen, γυροσκοποιο κλπ ετσι ωστε να εχεις πληρη εμπειρια.
Παιρνεις μονο μια μικρη γευση του πως θα ειναι ΠΕΡΙΠΟΥ.

Κι εδω λοιπον , ισχυει το ιδιο.
Δεν θα εχεις την ιδια εμπειρια χρησης, που ειναι το Α και το Ω για την Apple.

Δυστυχως, αν δεν πιασεις στα χερια σου και δε δουλεψεις ενα Apple μηχανημα, ολα αυτα θα σου φαινονται απλα γραφικα...

Μη ξεχνας επισης οτι η Apple δημιουργησε αυτη τη κατηγορια tablets, που ολοι στην αρχη γελαγαν μαζι της!
Αρα εχει καθε δικαιωμα να προστατεψει το δημιουργημα της, μιας και τα αντιγραφα που βγηκαν, μονο ως κακεκτυπα μπορω να τα χαρακτηρισω.

Last edited: