Οτιδήποτε άλλο εκτός από iPhone X...

Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν το πιστεύω, ότι η Apple έχει σημαντική συμβολή στις τεχνολογίες touch και face id! Γιατί οι τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου, δακτυλικών αποτυπωμάτων, κλπ, γενικά βιομετρικών στοιχείων, δεν εμφανίστηκαν και δεν χρησιμοιήθηκαν αρχικά από και για κινητές συσκευές smartphone κλπ, αλλά για συστήματα ασφαλείας. Και έχει πέσει πολύ εξέλιξη και χρήση τους πριν τοποθετηθούν σε smartphone, οι κατασκευαστές των οποίων βρήκαν και χρησιμοποίησαν μία έτοιμη τεχνολογία.

Από εκεί και πέρα, ξαναλέω ότι τεχνολογικά πρώτος είσαι όταν φτιάχνεις πρώτος κάτι, όχι όταν βρίσκεις μία τεχνολογία και απλά συμβάλλεις στην ανάπτυξη της. Φτιάξε δικά σου εργοστάσια Apple! :Banane0:

Αν δεν τα πιστεύεις, μπορείς να ψάξεις και να ενημερωθείς καλύτερα.
Πχ για το Touch ID εξαγόρασε την πρωτοπόρο στον τομέα Authentec και εξελιξε την τεχνολογια της:
https://m.imore.com/authentec-cofounder-demos-early-prototype-touch-id

Ναι το ξέρω ότι την αγόρασε και το εξελιξε... Αυτό λέω, έχει τη δικιά της συμβολή στον τομέα, όπως όλοι που έχουν ασχοληθεί με αυτές τις τεχνολογίες. Το πόση ακριβώς συμβολή έχει καθένας από αυτούς, δεν μπορώ να το προσδιορίσω όμως.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Άλλο να τα κατασκευάζει όλα μόνος του, κι άλλο να μην κατασκευάζει τίποτα όμως! Τι κατασκευάζει η Apple σε δικά της εργοστάσια; Είναι το ίδιο να έχεις τον απόλυτο έλεγχο τον προϊόντων που θέλεις να δώσεις στην αγορά, και το ίδιο να έχεις εξάρτηση από τρίτους κατασκευαστές, στην ποιότητα, στην ποσότητα, στην τιμή των εξαρτημάτων; Και θα δικαιολογούσα την απουσία κατασκευαστικού τμήματος από την Apple αν ήταν μία μικρή εταιρεία με λίγα κεφάλαια. Το αντίθετο όμως συμβαίνει, αφού σήμερα και τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, και συχνά πυκνά διαβάζουμε ειδήσεις που αναφέρονται στο διαθέσιμο ρευστό πολλών δεκάδων (ή δύο εκατοντάδων) δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει στη διάθεση της, αλλά ουσιαστικά το έχει και "κάθεται", χωρίς να ξέρει πως θα το χρησιμοποιήσει. Ε η επένδυση στην κατασκευή δικών της εργοστασίων είναι ένας τρόπος. Η Tesla, μία πολύ μικρότερη εταιρεία σε μέγεθος, κάνει πολύ μεγάλες επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα (πχ το εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών, που πιάνει μία τεράστια έκταση).

Θα σου κάτι που με ενδιαφέρει πραγματικά. Mε ενδιαφέρει να έχω στα χέρια μου ένα μηχάνημα που δουλεύει τέλεια είναι ποιοτικό στην αίσθηση στα χέρια, στην λειτουργία. Δεν μπορώ να φτάσω στο σκεπτικό ποιός κατασκευάζει το κάτω module της φόρτισης. Mπορέι να το κατασκευάζει το ένα ή το άλλο εργοστάσιο ή το παράλο. To θέμα είναι μόλις βάζω το βύσμα να αισθάνομαι σταθερότητα, αν πέσει κάτω μαζί με το βύσμα να μην αχρηστευθεί το τηλέφωνο και για εμένα που είμαι και της τεχνολογίας και μου αρέσουν αυτά κοιτάζω και πως είναι κατασκευασμένο και καταλαβαίνω αν έχει σχεδιαστεί από καλούς μηχανικούς και αν έχει κατασκευαστεί σε εργοστάσιο με καλό ποιοτικό έλεγχο. Για παράδειγμα τα φτηνά κινητά μέχρι 2 κατοστάρικα έχουν για φις φόρτισης το ίδιο όλα ένα κινέζικο με 1 ευρώ που το βρίσκεις στο alliexpress. Αυτοί θα το αγοράζουν ούτε 10 σεντς. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου.

Ούτε εμένα με ενδιαφέρει ποιος κατασκευάζει τα εξαρτήματα ενός μηχανήματος, αν δεν το έχεις καταλάβει η όλη κουβέντα ξεκίνησε και γίνεται για την "πρωτειά" (αν αυτός που το έφτιαξε πρώτος και το χρησιμοποιήσε αξίζει να μνημονεύεται, ή αξίζει μόνο αυτός που το υλοποιεί "σωστά").

Άλλο να τα κατασκευάζει όλα μόνος του, κι άλλο να μην κατασκευάζει τίποτα όμως! Τι κατασκευάζει η Apple σε δικά της εργοστάσια; Είναι το ίδιο να έχεις τον απόλυτο έλεγχο τον προϊόντων που θέλεις να δώσεις στην αγορά, και το ίδιο να έχεις εξάρτηση από τρίτους κατασκευαστές, στην ποιότητα, στην ποσότητα, στην τιμή των εξαρτημάτων; Και θα δικαιολογούσα την απουσία κατασκευαστικού τμήματος από την Apple αν ήταν μία μικρή εταιρεία με λίγα κεφάλαια. Το αντίθετο όμως συμβαίνει, αφού σήμερα και τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, και συχνά πυκνά διαβάζουμε ειδήσεις που αναφέρονται στο διαθέσιμο ρευστό πολλών δεκάδων (ή δύο εκατοντάδων) δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει στη διάθεση της, αλλά ουσιαστικά το έχει και "κάθεται", χωρίς να ξέρει πως θα το χρησιμοποιήσει. Ε η επένδυση στην κατασκευή δικών της εργοστασίων είναι ένας τρόπος. Η Tesla, μία πολύ μικρότερη εταιρεία σε μέγεθος, κάνει πολύ μεγάλες επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα (πχ το εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών, που πιάνει μία τεράστια έκταση).

ΥΓ. Ποτέ δεν είπα ότι η Apple είναι κλέφτης τεχνολογίας, όπως δεν το λέω κι για τους άλλους. Η τεχνολογία είναι πολύ καλό που μοιράζεται, και εκεί ακριβώς είναι η ένσταση μου στις απόψεις ότι η Apple είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία, αφού (όπως λέγεται) δεν έχει σημασία ποιος είναι ο πρώτος, αλλά αυτός που υλοποιεί "σωστά". Όλοι συμβάλλουν, και καλό είναι να το δεχόμαστε αυτό. Δεν είμαστε εταιρείες και εκπρόσωποι τους για να έχουμε συμφέρον να ισχυριζόμαστε μεγαλοστομίες, καταναλωτές είμαστε...

Η apple χρειάζεται γραμμές παραγωγής που να βγάζουν 300 εκατομμύρια κομμάτια τον χρόνο μόνο για iPhones! Τα logistics είναι τρέλα και γιαυτο ειναι αδύνατον να στήσει εργοστάσια από το μηδέν και ούτε την συμφέρει άλλωστε, μιας που έχει άριστη συνεργασία με εταιρίες όπως η Foxconn που στήνουν το operation στην Κίνα βάσει των αυστηρών specs της apple.
Εκεί ήταν και η ευφυϊα και το ταλέντο του Tim Cook, που αυτός ήταν που έστησε όλο το industrial operation της apple και προφανώς το σύστημα δουλεύει αλλιώς δεν θα είχε την κερδοφορία και τα cash reserves που ανέφερες.

Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες, ότι είναι αποδοτικό το μοντέλο! Μια χαρά αποδοτικό είναι, και πολλά λεφτά αφήνει. Αλλά για αυτό δεν θα ήταν καλό να φτιάξει και κάτι με δικά της μέσα η Apple, ώστε να επιστρέψει αυτό cash reserve στην κοινωνία που την υποστηρίζει, και να προσθέσει μεγαλύτερη ιδιόκτητη πρόσθετη αξία στα προϊόντα της; Θεωρίες βέβαια, αφού δεν βλέπω να προχωρά σε κάτι τέτοιο. Εϊμαι περίεργος όμως τι θα τα κάνει αυτό το ρευστό τελικά, τόκους από τις τράπεζες για τους μετόχους;

Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Πάντως εμένα με ενδιαφέρει πάρα πολύ να είναι και επισκευάσιμο ένα κινητό και μάλιστα με αξιοπρεπές κόστος. Δεν ξέρω πόσο εύκολα θα είναι τα 8 και τα Χ. Tα τελευταία κινέζικα smartphones αχρηστεύονται λόγω του ότι δεν είναι Modular το sim reader. Πόσοι και πόσοι δεν έχουν καταστρέψει κινητό με λάθος τοποθέτηση της sim.....

Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες, ότι είναι αποδοτικό το μοντέλο! Μια χαρά αποδοτικό είναι, και πολλά λεφτά αφήνει. Αλλά για αυτό δεν θα ήταν καλό να φτιάξει και κάτι με δικά της μέσα η Apple, ώστε να επιστρέψει αυτό cash reserve στην κοινωνία που την υποστηρίζει, και να προσθέσει μεγαλύτερη ιδιόκτητη πρόσθετη αξία στα προϊόντα της; Θεωρίες βέβαια, αφού δεν βλέπω να προχωρά σε κάτι τέτοιο. Εϊμαι περίεργος όμως τι θα τα κάνει αυτό το ρευστό τελικά, τόκους από τις τράπεζες για τους μετόχους;

Το κινητό δεν είναι κινητό πλέον. Eίναι τρόπος ζωής. Με το face id εγώ θα έκανα και άλλα πολλά πράγματα. Σκέφτομαι να επιλέγει μουσική ανάλογα με την διάθεση μου, αν το έχω στο αυτοκίνητο και με βλέπει να νυστάζω στον αυτοκινητόδρομο να μου βάζει καμιά φωνή να βγω στην άκρη να ξεκουραστώ και πολλά άλλα σκέφτομαι μόνο εγώ μέσα σε ένα μόνο λεπτό. Δεύτερον τα υπερκέρδη της Apple δεν ξέρουμε που μπορεί να επενδύονται είναι σαν να μου λες αν ξέρω τι κάνουν οι μέτοχοι. Οι μέτοχοι μπορεί να φτιάχνουν πυρηνικές βόμβες, χημικά, ότι έχει ανάπτυξη δεν μπορούμε να το ψάξουμε αυτό εμείς. Εδώ εγώ στην Ελλάδα που δεν έχω ιδέα έχω βάλει λεφτά σε εργοστάσιο παραγωγής φυτοφαρμάκων που ξέρεις τι θα κάνει ο άλλος τα δις του και τα τρις του;

Επιστρέφει προφανώς λεφτά στην κοινωνια, τόσο στην Αμερική (r&d, operation) όσο και στην Κίνα (hardware manufacturing) ακόμα και στην Νότια Κορέα όπου η Samsung ανακοίνωσε αύξηση κερδών εν μέρει λόγω... μεγάλων παραγγελιών panels από την apple για τα iPhones

Η apple χρειάζεται γραμμές παραγωγής που να βγάζουν 300 εκατομμύρια κομμάτια τον χρόνο μόνο για iPhones! Τα logistics είναι τρέλα και γιαυτο ειναι αδύνατον να στήσει εργοστάσια από το μηδέν και ούτε την συμφέρει άλλωστε, μιας που έχει άριστη συνεργασία με εταιρίες όπως η Foxconn που στήνουν το operation στην Κίνα βάσει των αυστηρών specs της apple.
Εκεί ήταν και η ευφυϊα και το ταλέντο του Tim Cook, που αυτός ήταν που έστησε όλο το industrial operation της apple και προφανώς το σύστημα δουλεύει αλλιώς δεν θα είχε την κερδοφορία και τα cash reserves που ανέφερες.
εμ, αυτο λεμε. Το έκανα κ αλλοι. Η Nokia πχ μεχρι το 2010 που είχε δικά της εργοστάσια έφτιαχνε οχι ενα αλλα 10 διαφορετικά smartphone με συνολικές πωλήσεις κοντά 100 εκατ. Και αλλα τοσα feature phones μοντέλα με πωλήσεις 400 εκατ. Συσκευές. Και μου λες οτι δεν μπορει να το κανει η Apple με τοσο ρευστότητα σημερα; αλλα ο αδύνατο και αλλο δεν θελει

Επιστρέφει προφανώς λεφτά στην κοινωνια, τόσο στην Αμερική (r&d, operation) όσο και στην Κίνα (hardware manufacturing) ακόμα και στην Νότια Κορέα όπου η Samsung ανακοίνωσε αύξηση κερδών εν μέρει λόγω... μεγάλων παραγγελιών panels από την apple για τα iPhones

Ναι, αλλά και τόσο ρευστό που κάθεται... δεν είναι και ό,τι καλύτερο! :BDGBGDB55:

εμ, αυτο λεμε. Το έκανα κ αλλοι. Η Nokia πχ μεχρι το 2010 που είχε δικά της εργοστάσια έφτιαχνε οχι ενα αλλα 10 διαφορετικά smartphone με συνολικές πωλήσεις κοντά 100 εκατ. Και αλλα τοσα feature phones μοντέλα με πωλήσεις 400 εκατ. Συσκευές. Και μου λες οτι δεν μπορει να το κανει η Apple με τοσο ρευστότητα σημερα; αλλα ο αδύνατο και αλλο δεν θελει

Για αυτό η Νοκια εξανεμίστηκε; Ποιός ξέρει τι ποιότητας να είναι τα νεα. Πάντως η Microsoft οσο τα είχε κράτησε πολύ ψηλά τον πήχη.

Η Nokia δεν εξανεμίστηκε για αυτό, αλλά για λάθη στρατηγικής, όπως η τοποθέτηση του ανεκδιήγητου Elop στην θέση του CEO, η πώληση στην Microsoft και η αδυναμία να καταλάβει ότι θα έπρεπε να υιοθετήσει ένα διαφορετικό λειτουργικό σύστημα νωρίς (Android δηλαδή) και να αφήσει το δικό της symbian (αντιθέτως μάλιστα επί Elop υιοθέτησε το Windows Phone, που βλέπουμε που είναι τώρα).

Τι σχέση έχει η πολυπλοκότητα κατασκευής ενός high end smartphone όπως το iPhone με τα απλοϊκά τηλέφωνα που έβγαζε τότε η Nokia, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν για απλές κλήσεις και όχι Symbian?
Δεν έχεις καταλάβει τα logistics για την παραγωγή 300+ εκατομμυρίων CPU και να εξασφαλίσεις ταυτόχρονα από διάφορους προμηθευτές 300 εκ monitors η αισθητήρες παντός είδους, κάμερες, gps, LTE modems, κλπ κλπ
Το θαύμα της apple είναι ότι καταφέρνει να φέρει σε επιτυχία αυτό το γιγαντιαίο operation χωρίς να ανοίξει μύτη.

Ναι, αλλά και τόσο ρευστό που κάθεται... δεν είναι και ό,τι καλύτερο! :BDGBGDB55:

Τι να το κάνει, να το χαρίσει σε εμάς;
Πέραν της πλάκας, αυτό το επιστρέφει ως ένα ποσοστό στους μετόχους με μερισμα, ρίχνει χρήμα στο r&d, εξαγοράζει startups και έχει την πολυτέλεια να φτιάχνει πανάκριβα flagship stores ανα την υφήλιο που ενισχύουν την εικόνα του brand, τρέχοντας παράλληλα όλο τις το operation μέσω 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Nokia δεν εξανεμίστηκε για αυτό, αλλά για λάθη στρατηγικής, όπως η τοποθέτηση του ανεκδιήγητου Elop στην θέση του CEO, η πώληση στην Microsoft και η αδυναμία να καταλάβει ότι θα έπρεπε να υιοθετήσει ένα διαφορετικό λειτουργικό σύστημα νωρίς (Android δηλαδή) και να αφήσει το δικό της symbian (αντιθέτως μάλιστα επί Elop υιοθέτησε το Windows Phone, που βλέπουμε που είναι τώρα).
Η Nokia όντως είναι case study πως να καταστρέψει κάποιος μια εταιρία κολοσσό σε χρόνο dt.

Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Δεν πιστεύω σε αγάπες και έρωτες. Σίγουρα Google Apple Microsoft ξοδεύουν χρήματα εκτός τον άλλων και σε πονηρές βόλτες τα βράδια....

Τι σχέση έχει η πολυπλοκότητα κατασκευής ενός high end smartphone όπως το iPhone με τα απλοϊκά τηλέφωνα που έβγαζε τότε η Nokia, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν για απλές κλήσεις και όχι Symbian?
Δεν έχεις καταλάβει τα logistics για την παραγωγή 300+ εκατομμυρίων CPU και να εξασφαλίσεις ταυτόχρονα από διάφορους προμηθευτές 300 εκ monitors η αισθητήρες παντός είδους, κάμερες, gps, LTE modems, κλπ κλπ
Το θαύμα της apple είναι ότι καταφέρνει να φέρει σε επιτυχία αυτό το γιγαντιαίο operation χωρίς να ανοίξει μύτη.
οταν η Nokia πουλούσε 100 εκατ. Smartphone ηταν το ίδιο πολύπλοκα με το iPhone που ζήτημα αν πουλούσε 15 εκατ. Κομμάτια. Και επισης αυτο που εκανε η Nokia ηταν να κατασκευάζει πολλαπλάσια μοντέλα , οχι δυο( ένα μεχρι πριν μερικά χρονια) οποτε εκεί να δεις προμηθευτές . Το 2003 οταν ανοίξαμε δυο Nokia με ίδια χαρακτηριστικά ολα μεσα ηταν διαφορετικά, απο τον τύπο κάμερας και μνήμης μεχρι και την διάταξη της πλακέτας . Είχε αποκτήσει χαρακτήρα δημοσιου και είχε τουλάχιστον δυο τμήματα σχεδιασμού, ανεξάρτητα , στην Φινλανδία... Ο Peka kalosvuo είχε πει οτι το έκαναν για εσωτερικό ανταγωνισμό... Και δες το iPhone 3GS σε σύγκριση με το Ν900 για να καταλάβεις πολυπλοκότητα κατασκευής και δυνατότητες . Οποτε οπως μπορούσε η Nokia τότε με τα πολλαπλάσια μοντέλα άνετα θα μπορούσε και τωρα η Apple με τρία πλέον μοντέλα και 300 εκατ.

Η αποτυχία της Nokia δεν ήρθε απο τα εργοστάσια και τον κατεγισμο μοντέλων στην αγορά . Ηταν καθαρά λαθος σχεδιασμός ηγεσίας με χαριστική βολή την συμφωνία με την ms . Πιάνεις στα χέρια σου ενα Lumia και ενα N8 και βλέπεις ακόμη και σημερα την πτώση ποιότητας για να μειώσει τα έξοδα .

Ναι το ξέρω ότι την αγόρασε και το εξελιξε... Αυτό λέω, έχει τη δικιά της συμβολή στον τομέα, όπως όλοι που έχουν ασχοληθεί με αυτές τις τεχνολογίες. Το πόση ακριβώς συμβολή έχει καθένας από αυτούς, δεν μπορώ να το προσδιορίσω όμως.

Η ουσία είναι πως η apple με την εξαγορά της authentek και την εξέλιξη της τεχνολογίας της, προσέφερε στους πελάτες της ένα αξιόπιστο και εύχρηστο βιομετρικο σύστημα που μέχρι τότε φάνταζε επιστημονική φαντασία για τον μέσο άνθρωπο. Η apple το έκανε μέρος της καθημερινότητας μας μιας που και οι υπόλοιπες εταιρίες κάποια στιγμή έκαναν catch up και τώρα το θεωρούμε απαραίτητο εξάρτημα για ένα smartphone. Σε λίγα χρόνια θα λέμε το ίδιο και για το face id.