otl Γενεθλια

OTL-OCL

OTL_version_82_ocl.gif

Τακη-,Μανωλη τα σχέδια έχουν κάποια λάθη;
Ο ΤR1 πρέπει να έχει και μεσαία λήψη στο δευτερεύον;
Οι δίοδοι στον TR2 δεξιά κάτω , στη μεση ,δεν πρέπει να είναι σωστά

Last edited:
Re: Απάντηση: otl Γενεθλια

Το κύκλοτρον δημιουργήθηκε από τον κύριο Wiggings. H ATMASPHERE το υλοποίησε πρώτη φορά σε otl εμπορικό προιόν.

Και παλι συγχαρητηρια για την κατασκευη.
Μια μικρη παρεμβαση.
Αναφερεσε σε OTL Circlotron.
Αυτο δεν ειναι πατεντα του Wiggings.
Ο Wiggings πατενταρησε την βασικη μορφη του Circlotron που περιλαμβανει μετ/στη Εξοδου.

http://www.audiocraftworks.gr/gr/pages/projects/amps/circlotron/patentwiggins.pdf

Και δεν ηταν ο πρωτος :

The invention of the Circlotron amplifier has generally been generally attributed to Alpha M. Wiggins of Electro-Voice, Inc., Buchanan, Michigan. Wiggins' patent application for the amplifier was filed on March 1, 1954. However, two other inventors filed patents prior to Wiggins. Cecil T. Hall of Mount Lebanon, Pennsylvania filed a patent for the Circlotron output topology on June 7, 1951. Tapio Köykkä of Finland also filed a patent for the Circlotron on September 2, 1952. I have heard that Electro-Voice eventually licensed the Hall patent.

To further complicate the inventorship issues, patent laws are not consistent around the world. In the United States, inventorship is based on date of conception while in most other countries it usually based on patent filing dates.

I've heard of a Philips Circlotron as well as a Japanese patent or publication of a floating bridge amplifier from the early 1950s.

Περισσοτερα για τις διαφορες OTL τοπολογιες δες εδω :

http://www.audiocraftworks.gr/gr/pages/projects/amps/otl/otlhistory.htm

Καλες ακροασεις

Last edited:
Re: Απάντηση: otl Γενεθλια

ΛΟΓΩ ΕΝΟΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ [Η ΓΝΩΣΤΗ ΦΟΝΙΣΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟΣ]ΕΣΠΑΣΕ ΗΝ ΜΙΑ 6C33.ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΡΥΘΜΙΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΚ.
Ευτυχώς Τάκη....
Εγω´εξ' αρχής το έθεσα ως ένα απο τους κανόνες......"εκεί δεν πλησιάζεις..."

-bye-

Μπράβο!
Πανέμορφο μηχάνημα!
Αν γίνεται να δώσεις πληροφορίες σχετικά με τα υλικά για το κουτί και γενικά ότι αφορά εξωτερική εμφάνιση του μηχανήματος...

Συγχαρητήρια πάντως

παιδια καλησπερα. Σκεφτομαι να αλαξω το πρωτο σταδιο [ecc82]με την 6n6.Το σχεδιο του ενισχυτη το εχω ανεβασει . Θελω να πεσουν γνωμες στο τραπεζι!! Μετα απο 3 χρονια να του κανω καμια αλαγη!! :nurse:

Nα ρωτησω και εγω κατι?
ειδα μια CHEAP VERSION οπου δεν βαζει καθολου τις τασεισ στα πλεγματα.OCL και εκει.σε συγκριση με το σχεδιο σου τακη χανει σε ισχυ?η καπου αλλου?καπου θα χανει..

Nα ρωτησω και εγω κατι?
ειδα μια CHEAP VERSION οπου δεν βαζει καθολου τις τασεισ στα πλεγματα.OCL και εκει.σε συγκριση με το σχεδιο σου τακη χανει σε ισχυ?η καπου αλλου?καπου θα χανει..
το σιγουρο ειναι οτι λογω της δυσκολιας να εχεις ματσαρισμενες 6C33 ,ειναι ευκολοτερο να μπορεις να παιξεις με το bias .Και τα δυο σχεδια τα δινει για 24 βατ.

Nα ρωτησω και εγω κατι?

Καλωσηρθες φιλε!:ernaehrung004:

το σιγουρο ειναι οτι λογω της δυσκολιας να εχεις ματσαρισμενες 6C33 ,ειναι ευκολοτερο να μπορεις να παιξεις με το bias .Και τα δυο σχεδια τα δινει για 24 βατ.

1)Δηλαδη να τη ξεχναω τη "φθηνη εκδοση"...εκτος και αν βρω ματσαρισμενες σωστα?
2)Εσυ εχεις κανει το απλο χωρις τον πυκνωτη εξοδου σωστα?
3)Τα πηνια τα εβαλες?Νομιζω πως πιανουν αδικα χωρο..
4)Γιατι ομως ξεχωριστη πηγη στη πολωση πλεγματος-καθοδου?
Καλωσηρθες φιλε!:ernaehrung004:
5)Καλως σας βρηκα!

Last edited: