Ανοιξα τα RAW αλλα η συγκεκριμένη εκδοχή του Dcraw δεν έχει color management οπότε δεν μπορεσα να ψαχτώ για εξωτερικό πιο σωστό χρωματικό προφιλ, δουλεύει μόνο το εσωτερικό του dcraw που είναι στο περίπου ... οπότε ... λιγο υπομονή για σωστή δουλειά.
Εν τω μεταξύ μπορεί κανείς να δει τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μετατροπής RAW to TIFF
H εκδοση firmware είναι πολύ πρώιμη σε αυτά τα δείγματα (ver 0.69) σίγουρα θα υπάρχουν βελτιώσεις ως την 1,0.
Φαίνεται λιγος θόρυβος (και banding δυστυχώς, μακάρι να διορθωθεί με το τελικό firmware) στο μεγάλο ISO που η επεξεργασία της μηχανής σχεδον τον εξαφάνισε στο jpeg. Μου θυμίζει την F30 στην πετυχημένη αποθορυβοποίηση.
Ο συγχρονισμός του φλας πετυχαίνει μέχρι 1/1000 σε f/2.0, 1/2000 f/4.0 1/4000 f/8.0-f/16 οσο είναι και οι ταχύτητες του κλείστρου.
Φαίνεται πως επειδή το leaf shutter είναι μπροστα απο την ίριδα οσο μεγαλύτερο το άνοιγμα της ιριδας τοσο μεγαλώνει ο απαιτούμενος χρόνος για να την σκιάσει. Με κατάληξη 1/1000 (πολύ αργό!!) στο f/2.0.
Aκριβώς αυτός είναι ο λόγος που μπήκαν στη φασαρία να ενσωματώσουν ND (3στοπ) για να μπορεί να χρησιμοποιηθούν τα ανοιχτά διαφράγματα σε δυνατό φωτισμό. Βέβαια αυτό κάνει καλό και για τις περιπτώσεις που θέλει κανείς μεγάλους χρόνους σε οποιοδήποτε διάφραγμα αλλά .... για το πάγωμα της κίνησης σε ανοιχτά διαφράγματα ..γιόκ.
Πολύ μου άρεσε η παρουσίαση της Fuji. Αναλυτική χωρίς πολλά μεγάλα λόγια.
Μου πέρασε την εντύπωση πως η ανάπτυξη του προιόντος έγινε με πολύ μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια.
Ενδιαφέροντα, πιστεύω ότι με το firmware 1.0 θα διορθωθούν πολλά. Ο θόρυβος βέβαια διορθώνεται στην επεξεργασία με raw converter, αλλά banding? Δεν μου έχει τύχει...