Pacific Rim

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    94
Η ταινία του justin bieber έχει βαθμολογηθεί υψηλότερα από το μηδέν μην τρελαθούμε.
Επίσης, το τελευταίο die hard ήταν όντως μεγάλη μούφα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν
παίρνει μηδέν.

+1

Απάντηση: Re: Pacific Rim

Δεν τον ξέρω τον κύριο...

Τυχερε!
Ενα δεκαρι που θυμαμαι να εχει βαλει ηταν στον Τιτανικο.
Δεν προκειται περι κριτικου, η χαρα των εταιριων παραγωγης ειναι.
Οσο δε για τις κριτικες του, αλλου γι'αλλου.
Εχω δει ταινια και μετα διαβασα κριτικη του...αν δεν την ειχα δει μολις,
θα νομιζα οτι μιλαει για αλλη ταινια.

Τυχερε!
Ενα δεκαρι που θυμαμαι να εχει βαλει ηταν στον Τιτανικο.
Δεν προκειται περι κριτικου, η χαρα των εταιριων παραγωγης ειναι.
Οσο δε για τις κριτικες του, αλλου γι'αλλου.
Εχω δει ταινια και μετα διαβασα κριτικη του...αν δεν την ειχα δει μολις,
θα νομιζα οτι μιλαει για αλλη ταινια.

Περισσοτερο ειρωνευεται παρα ασκει κριτικη.Χρονια τωρα...

Από εσωτερική πληροφόρηση ξέρω ότι είναι ο πλέον αντιπαθής της κλίκας των κριτικών. Ούτε οι άλλοι κριτικοί δεν τον αντέχουν. Ξεκίνησε από τον Ριζοσπάστη. Τυχαίο; δε νομίζω.

Περισσοτερο ειρωνευεται παρα ασκει κριτικη.Χρονια τωρα...

Και ενα αλλο μεγαλο κακο του...νομιζει οτι εχει πιασει τον Πάπα απο τα @@.
Διαβαζα κριτικη του για ταινια που ειχα δει και την παρομοιαζε με λογοτεχνικο εργο που ειχα διαβασει.
Ε, καμμια σχεση. Σα να συγκριναμε τις βουρτσες με τις...ταβανοβουρτσες.
Σου λεει, νταξει, ποσοι Ελληνες διαβαζουν? Θα πεταξω και μια λογοτεχνικη αναφορα για να βγει το κειμενο περισπουδαστο.
Σταματαω εδω για να μη μαγαρισω αλλο το νημα...

Από εσωτερική πληροφόρηση ξέρω ότι είναι ο πλέον αντιπαθής της κλίκας των κριτικών. Ούτε οι άλλοι κριτικοί δεν τον αντέχουν. Ξεκίνησε από τον Ριζοσπάστη. Τυχαίο; δε νομίζω.

Καθολου. Τον καλυτερο χαρακτηρισμο για αυτον τον ειχα ακουσει απο γνωστο οταν ηρθε η κουβεντα στο Δανικα.
"Ασε μας κατω ρε με το Σταλινογιαπη.":flipout::flipout::flipout:

Last edited:
O Δανίκας σήμερα στο πρώτο θέμα της έβαλε 0.

Και στο Battleship μηδέν είχε βάλει και όμως καμία σχέση δεν έχουν οι δύο ταινίες.

Εκτός και αν το συγκρίνει με τον Ελαφοκυνηγό , το Αποκάλυψη Τώρα και τον Πολίτη Κειν οπότε μπορεί να παίρνει και μείον στην βαθμολογία.

Η ταινια γ´...ησε, μπασα παντου, epic μαχες, Hong kong τα σπασε, Kaiju για οφθαλμολουτρο ,Jaegers που τα transformers μοιαζαν με playmobil μπροστα τους, pop corn coca cola και αλλα!!!

Απο σενάριο, ερμηνειες , κλισε και αλλα , απλα προσπέρασα.

O Δανίκας 1 κλικ πιο άσχετος και γίνεται υδραυλικός...
Η ταινία είναι φοβερή... Εκείνος δε που είναι καταπληκτικός είναι ο εικαστικός της τομέας...
Κάθε -μα κάθε- single καρέ από τις μάχες γίνεται πόστερ/αφίσα...
Το κάθε Jaeger έχει το δικό του στυλ μάχης, τη δική του πολεμική αύρα...
Το αργό με τον τσαμπουκά της ωμής δύναμης Cherno Αlpha(σαν πυρηνικός αντιδραστήρας με πόδια),
το high tech ταχύτατο και πανίσχυρο Striker Eureka, το στυλάτο Crimson Typhoon με τις εντυπωσιακές κινήσεις...

Τα Kaiju είναι εξαιρετικά σχεδιασμένα και πως θα μπορούσε να μην είναι, για Ντελ Τόρο μιλάμε...

Σε μια τέτοια ταινία είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να μην υπάρχουν plot holes...
Και δεν είναι ανάγκη να ψαχτείς και πολύ από τη στιγμή που τόσο μεγάλα τέρατα
δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν λόγω της βαρύτητας... Στον Άρη ίσως...
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα mechs που μάλλον θα κατέρρεαν από το ίδιο τους το βάρος
πριν καν ξεκινήσουν να περπατούν... Το genre όμως λέγεται επιστημονική φαντασία...
Πράγμα που σημαίνει ότι αφήνουμε τα "φίλτρα" λίγο πιο ελεύθερα και να μην ψαχνόμαστε
να ξινίσουμε τα μούτρα μας (εντάξει, αυτό με το analog/digital με ξενέρωσε και το θεωρώ
την μοναδική σοβαρή πατάτα της ταινίας +ελεοc+)...

Τα κλισέ δεν λείπουν και πως θα μπορούσαν άλλωστε... Όταν σου χορηγούν 2 χαρτιά σε μύρια
δεν κάνεις και του κεφαλιού σου, πρέπει να χρησιμοποιήσεις και τις mainstream οδούς, Hollywood γαρ...

Οι μάχες είναι φοβερές... Δεν είναι επαναλήψιμες, σε κάθε νέα μάχη βλέπεις ΠΑΝΤΑ και κάτι καινούργιο...
Eίναι ρεαλιστικές (εχμ, με καταλαβαίνετε τι θέλω να πω έτσι; ) και προσεγμένες (πχ στην μάχη της Αλάσκας
στην 2η μπουνιά που ρίχνει το Gypsy στο Knifehead -με το αριστερό- θα δείτε ότι το κεφάλι του τέρατος
πάλλεται/δονείται πριν πέσει στο νερό υποδεικνύοντας το μέγεθος και τη μάζα του χτυπημένου-κινούμενου όγκου)...
Σ'αυτές τις λεπτομέρειες βρίσκεται για μένα η ουσία και το αν είναι καλή ή όχι μία ταινία...

Θα ήθελα και κάνα σαματά σε daylight αλλά μάλλον θα πήγαινε στο θεό το budget...

Οι χαρακτήρες και οι διαλόγοι δεν είναι και τόσο δυνατά κατά την άποψη μου...
Θεωρώ ότι για να αναπτύξεις καλά τους χαρακτήρες σε μία τέτοια ταινία, θα χρειαστείς πολλές
ώρες (πιστεύω πως δεν είναι το έδαφος πρόσφορο γι'αυτό σε τέτοιου είδους ταινία)...
Ούτε φυσικά προσφέρεται για στοχασμούς/φιλοσοφικές αναζητήσεις, αλλοίμονο αν κάποιος έκατσε να δει
το Pacific Rim ψάχνοντας να βρει τα βαθύτερα νοήματα της ανθρώπινης ύπαρξης...

Προσωπικά θεωρώ ότι η ταινία απευθύνεται πρωτίστως στους οπαδούς των μετάλλων...
Δώσε σ'αυτή τη μάζα "οπαδών" μέταλλα, μηχανικά μέρη να τρίζουν/κλειδώνουν/αναπτύσσονται
(τρανό παράδειγμα το χέρι του Cherno) και παρ'τους την ψυχή...
Ε άμα αυτά τα μηχανικά μέρη κραδαίνουν και κάνα καράβι τότε θα σε βάλουν και σε εικονοστάσι, τι να λέμε τώρα...

Όσοι λοιπόν ανήκετε σ'αυτήν την συνομοταξία των ημιπαραφρόνων (στην οποία είμαι και'γω περήφανο μέλος)
ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ... Θα θέλετε κι'αλλο...

Θα μπορούσα να πω και για άλλα που με εφτιαξαν/χάλασαν (χάλασαν κυρίως) αλλά θα σποϊλεριάσω και δε λέει...

Οπότε μάγκες μου, πάρτε τον 13χρονο εαυτό σας ένα βράδυ και πηγαίνετε τον να δει την ταινιούλα, μη του μιλάτε
κατά τη διάρκεια της προβολής και αφήστε τον να την ευχαριστηθεί...

ΥΓ Ας ελπίσουμε ότι ο δρόμος για "Βουνά της Τρέλας" θα ανοίξει για Ντελ Τόρο...

Last edited:

..............................
Απο σενάριο, ερμηνειες , κλισε και αλλα , απλα προσπέρασα.

Αυτα ΔΕΝ τα προσπερναει ο Δανικας, και γι´αυτο την βαθμολογει ετσι.
Οσο για το "ποιον" του ανθρωπου, δεν ειναι κανενας τυχαιος στον χωρο. Μπορει να ξεκινησε απο τον Ριζο (που ειναι το κακο; δηλ αν ξεκινουσε απο την Ακροπολη, θα ηταν εχεγγυο εγκυροτητας και γνωσεων; ), αρα εχει ξεψαχνισει τον πρωην ανατολικο κιν/φο (και δη τον Σοβιετικο που εχει δωσει πολλα αριστουργηματα - αφηνοντας στην ακρη τα ιδεολογοπολιτικα), αλλα εχει κανει και σπουδες, σκηνοθεσιας νομιζω,στη Δυση (Λονδινο) και γενικα δεν ειναι κανενας δημοσιογραφακος των ενθετων. Βεβαιως εχει, ισως, ακραιες, για πολλους, αποψεις, αλλα αυτες ειναι οι αποψεις του - κανενας δεν ειναι αναγκασμενος να συμφωνησει με αυτες. Παντως, προσωπικα, μπορει να εχω διαφωνησει με καποια κριτικη για συγκεκριμενες ταινιες, αλλα δεν ειχε ολωσδιολου αδικο - ετσι το εβλεπε ετσι το εκρινε, οπως κι εγω κι εσεις. Συνεπως, προς τι οι απαξιωτικοι χαρακτηρισμοι;

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Pacific Rim

Συνεπως, προς τι οι απαξιωτικοι χαρακτηρισμοι;

Μιας που έκανα απαξιωτικό χαρακτηρισμό, θα απαντήσω για μένα...
Στο θέμα των κλισέ που λες πως ο κριτικός δεν τα προσπέρασε (και πολύ καλά έκανε)...
Όσο μεγαλύτερο μπάτζετ, τόσο πιο δύσκολο να τα αφαιρέσεις... Γιατί πολύ απλά ο χαρτογιακάς
παραγωγός που βάζει 200 μύρια, θέλει να σιγουρευτεί πως τουλάχιστον θα τα πάρει πίσω...
Το sci-fi κακά τα ψέματα αρέσει σε περίπου 10-15% επί του πληθυσμού των φίλων της τέχνης...
Και ειδικά μια τέτοια ταινία με τεράστια mechs εναντίον τεράτων έχει μικρό hardcore κοινό...
Χάνεις τους μπαρμπάδες και τους μεσήλικες, χάνεις μεγάλο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού
πριν καν προβληθεί στις αίθουσες...
Τον παραγωγό/χαρτογιακά πρωτίστως τον ενδιαφέρει το κέρδος και μετά αν θα γίνει το αριστούργημα
της 7ης τέχνης (για το 2-3%) το προϊον του... Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε... Αν δεν βγάλεις
πως θα ξαναεπενδύσεις... Και για να βγάλεις από τέτοια ταινία (δεν είναι απλά sci-fi, έχει πολύ συγκεκριμένο/ειδικό κοινό)
πρέπει να "πιαστείς" -έστω και λίγο- από τη σιγουριά των πεπατημένων οδών... Πρέπει να την δουν και οι μπαρμπάδες
και οι γυναίκες και οι γονείς και τα παιδιά και τα γατιά... Η πραγματική τέχνη είναι για τους πραγματικά λίγους και από τη στιγμή
που παίζονται εκατομμύρια δεν μπορείς να το επιτρέψεις αυτό...

Θεωρώ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ (βασικά δεν θεωρώ, είναι) για κριτικό να προσπερνάει έτσι απλά το εικαστικό κομμάτι της ταινίας...
Δεν είναι κάτι υποκειμενικό, το θέμα δεν είναι αν μας αρέσει ή όχι, αλλά αν είναι καλό ή όχι... Αρκετά πράγματα εγώ προσωπικά
απεχθάνομαι την ίδια στιγμή που αναγνωρίζω την -έστω κάποια- αξία τους...
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ κριτικός να μην μπορεί να δει την τιμιότητα τουλάχιστον που έχει η συγκεκριμένη ταινία...
Βάζει 0 σε μια ταινία που σου λέει (τι λέει, το φωνάζει δηλαδή) έλα και διασκέδασε και βάζει 0 σε μία ταινία
(Battleship) που σου λέει έλα και θα δούμε αν θα διασκεδάσεις ηλίθιε ποπκορνατζή... Κάτι δεν κολλάει...

Περνάμε στις μάχες... Είτε του αρέσει του κριτικού, είτε όχι, ένα τεράστιο (αυτή τη φορά) κοινό
γουστάρει action... Οπότε θα πρέπει ο κριτικός να κρίνει και αυτές και αν δεν του αρέσει η υπόλοιπη ταινία
να το κάνει μεμονωμένα... Εδώ μας λέει ότι είναι δεοντολογικό για κριτικό να βάζεις 0 σε μία μάπα action ταινία
με χάλια action σκηνές και το να βάζεις 0 σε μία μάπα ταινία με ΑΡΤΙΑ ΔΟΜΗΜΕΝΕΣ σκηνές μάχης...

Αν λοιπόν ο συγκεκριμένος δεν μπόρεσε (εγώ πάντως πιστεύω ότι δεν ήθελε) να δει έστω ένα θετικό
σ'αυτήν την ταινία (το εικαστικό από μόνο του της δίνει 2 βαθμούς και οι μάχες 1) και να της βάλει ένα 3 τουλάχιστον
ως όφειλε -σαν κριτικός τέχνης, τότε δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο να τον βοηθήσω...

Και κλείνω με την εξής απορία: Πως γίνεται -αφού είναι ανατολικοθρεμμένος- να μην βάλει έστω 1 βαθμό, μόνο
και μόνο για την παρουσία του Cherno Alpha... Όλη η "κουλτούρα" και το ιστορικό/κοινωνικό υπόβαθρο της Ρωσίας
πάνω σε μία (υπερ)κατασκευή...
Υδραυλικός και πολύ του...

Αυτα ΔΕΝ τα προσπερναει ο Δανικας, και γι´αυτο την βαθμολογει ετσι.
Οσο για το "ποιον" του ανθρωπου, δεν ειναι κανενας τυχαιος στον χωρο. Μπορει να ξεκινησε απο τον Ριζο (που ειναι το κακο; δηλ αν ξεκινουσε απο την Ακροπολη, θα ηταν εχεγγυο εγκυροτητας και γνωσεων; ), αρα εχει ξεψαχνισει τον πρωην ανατολικο κιν/φο (και δη τον Σοβιετικο που εχει δωσει πολλα αριστουργηματα - αφηνοντας στην ακρη τα ιδεολογοπολιτικα), αλλα εχει κανει και σπουδες, σκηνοθεσιας νομιζω,στη Δυση (Λονδινο) και γενικα δεν ειναι κανενας δημοσιογραφακος των ενθετων. Βεβαιως εχει, ισως, ακραιες, για πολλους, αποψεις, αλλα αυτες ειναι οι αποψεις του - κανενας δεν ειναι αναγκασμενος να συμφωνησει με αυτες. Παντως, προσωπικα, μπορει να εχω διαφωνησει με καποια κριτικη για συγκεκριμενες ταινιες, αλλα δεν ειχε ολωσδιολου αδικο - ετσι το εβλεπε ετσι το εκρινε, οπως κι εγω κι εσεις. Συνεπως, προς τι οι απαξιωτικοι χαρακτηρισμοι;

Ειμαστε far off topic, αλλα μιας και ρωτησες...
Για εναν ανθρωπο που "εχει ξεψαχνισει τον πρωην ανατολικο κιν/φο" και βαζει 10 στον Τιτανικο
μπορει να ισχυουν τα εξης:

1. Πηγε με το ρευμα του κοσμου, χωρις να πιστευει αυτα που εγραψε για να γινει αρεστος.
2. Πιστευε αυτα που εγραψε και συνεπως ο ξεψαχνιστης των αριστουργηματων του ανατολικου
κινηματογραφου θεωρει αριστουργημα και τελεια ταινια το καραγκιοζιλικι με το μπουλη,
στο οποιο προσπαθησε να δωσει και κοινωνικη-ταξικη διασταση την οποια δεν ειχε ποτε.
(Εξ'ου και οι αναφορες στο Ριζοσπαστη. Καποια πραγματα δεν τα αφησε πισω, αλλα το να κανεις
αποθεωτικη κριτικη φορωντας και κοκκινα γυαλια στην ταινια-αποθεωση της σπαταλης και
του φτηνου συναισθηματος ξεπερνα τη γελοιοτητα.)
3. Δεν πιστευε αυτα που εγραψε, αλλα ειχε αλλα οφελη απο τις εταιριες διανομης.

Αν μπορεις να σκεφτεις κατι αλλο, το συζηταμε.
Παντως απο τα 3 που εγραψα αν ισχυει οποιοδηποτε τον καθιστα μαλλον κακο κριτικο.

Τωρα αν θες να πουμε και για την προσωπικοτητα του (χωρις φυσικα να τον εχω γνωρισει απο κοντα)...
Καποιος που απο κριτικος κινηματογραφου το γυριζει σε κοινωνικη και πολιτικη κριτικη
εχει μαλλον υπερβολικη επαρση. Εκτος και αν τα σπουδασε και αυτα. Αλλιως σε τι διαφερει απο
τους γνωστους μαιντανους που μιλουν επι παντος επιστητου?
Επιπροσθετως οταν καποιος εχοντας κανει τα προηγουμενα γραφει και ενα αρθρο στην καθισια του
για την Πεγκυ (γαβ γαβ) Ζηνα (οχι τη warrior princess) στο οποιο εξιστορει την υπεροχη βραδια
που περασε πρωτο τραπεζι πιστα να την ακουει και τη χαρακτηριζει και θεα, ειναι επιεικως
γελοιος.

Οσο για καποια επιπροσθετα εχω γραψει και στα προηγουμενα ποστ μου.
Αρκετα ασχοληθηκαμε μαζι του νομιζω.

@Last Veteran Respect και για τα δυο ποστ σου στο νημα.
Βλεπω εισαι κι εσυ φαν του Ντελ Τορο.:ernaehrung004:
Μακαρι να εχεις δικιο για τα Βουνα της Τρελας που θα ηθελα κι εγω να τον δω να τα κανει σαν τρελος!!!!
Αλλα ειναι πολυ πιο δυσκολη περιπτωση.

Last edited:
Απάντηση: Pacific Rim (2013)

Kαλα ο Δανικας απο το Ριζοσπαστη κατεληξε στα Νεα ως ενας ακομα θιασωτης του Σημιτικου εκσυγχρονισμου...Ιδια περιπτωση με τον Τσιμα και ενα καρο αλλους....
Ηθελε παντα να γινει Ραφαηλιδης στη θεση του Ραφαηλιδη,μονο που δεν ειχε ουτε την γνωση,ουτε τη μορφωση,ουτε το ηθος και στην τελικη ουτε την πενα του μακαριτη.
Και εχει και μεγαλη ιδεα για τον εαυτο του.
Οι κριτικες του ενα συνοθυλεμα απο τσιτατα,ειρωνιες και αφορισμους χωρις καμμια αιτιολογηση.
Οποιαδηποτε συγκριση του με πραγματικα σοβαρους κριτικους σαν τον Μπακογιαννοπουλο,τον μακαριτη τον Τζιοτζιο ή ακομα και νεοτερους σαν τον Ζουμπουλακη ή τον Δημοπουλο,ειναι ακυρη.Ενα δημοσιογραφικο Τρολλ ειναι και τιποτε αλλο.
Ακομα και ο Τιμογιαννακης ειναι 4 φορες καλυτερος....

Απάντηση: Pacific Rim (2013)

Μικρο update πανω στα Βουνα της Τρελας για το φιλο Last Veteran και οποιον αλλο
φαν του εργου του Λαβκραφτ.
Σορυ, αλλα δεν ειχα που αλλου να τα γραψω.
Πριν απο δυο χρονια βρεθηκε στην Αθηνα ο προεδρος του H.P Lovecraft Historical Society,
Sean Branney για να παρουσιασει την τελευταια τους ταινια.
Στο παρασκηνιο της προβολης εγινε και ενα ωραιοτατο q&a κατα τη διαρκεια του οποιου
μαθαμε τα εξης:
Τα γραφεια του HPLHS ειναι ακριβως διπλα στο στουντιο του Ντελ Τορο.
Οι τυποι λοιπον ετυχε να γνωριστουν μαζι του και οπως ηταν φυσικο αφου κολλησαν οι τρελες τους,
τους αποκαλυψε αρκετα πραγματα.
Ο Ντελ Τορο προετοιμαζε την ταινια πριν καν το preproduction για πολλα χρονια.
Ειχε αναπτυξει το concept art (μας ειπε για καποια εκπληκτικα σχεδια που τους ειχε δειξει, πραγμα που δεν
με παραξενευει καθολου με βαση τις ταινιες του) και φυσικα το σεναριο.
Αυτος, μολονοτι αυστηρος κριτης σε ο,τι εχει να κανει με Lovecraft μας ελεγε οτι ηταν ενθουσιασμενος.
Τα νεα ομως που ειχε δεν ηταν καλα. Το στουντιο ειχε πολυ προσφατα (τοτε) βγαλει το καλωδιο απο την πριζα
αποσυροντας τη χρηματοδοτηση. Μας εξηγησε οτι δυστυχως αυτο ηταν κατι πολυ αναμενομενο,
δεδομενου του αρχικου υλικου. Μια ιστορια χωρις ουτε μια γυναικα (παει το γυναικειο κοινο)
με πρωταγωνιστες να περιφερονται ημιπαραφρονες στους παγους.
Και οσο για αλλα πραγματα που φερνουν κοινο (χαπι εντινγκ κλπ), οσοι εχετε διαβασει
Lovecraft γενικοτερα καταλαβαινετε. Η χαρα του παραγωγου ακριβως ΔΕΝ ειναι...
Συνεπως, απο τη μια εχουμε την τεραστια δυσκολια χρηματοδοτησης του εγχειρηματος και απο την αλλη
την απεραντη τρελα και προσκολληση του Ντελ Τορο με την ιδεα. Ας ελπισουμε για μια φορα να νικησει το ονειρο!

@superfly Kρατηθηκα να μην τα γραψω εγω αυτα που εγραψες, για να μην μου πουν παλι οτι πολιτικολογω σε ασχετο νημα. :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Pacific Rim (2013)

@Gal'en
Να'σαι καλά φίλε... Kαι μόνο που μου είπες ότι ενθουσιάστηκε ο Branney, εμένα κάτι μου λέει...
Άρα ξέρουμε ότι ήδη μέσα στο μυαλό του ο Τόρο έχει κάνει πολύ καλή δουλειά...
Το εγχείρημα είναι εξαιρετικά δύσκολο από όλες τις απόψεις...
Αποτύπωση σωστής ατμόσφαιρας (στην πραγματικότητα δεν ξέρω αν είναι καν εφικτό στο πανί
αν και μέσα μου πιστεύω πως υπάρχει τρόπος ' in Del Toro we trust)

Απώλεια γυναικείου κοινού, δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα όπως σωστά αναφέρεις και η εμπειρία μου με
γυναίκες reviewers των "Βουνών" δεν είναι και οι καλύτερες (έχω 2 αντίτυπα, 1 για μένα να παραμένει
άθικτο και 1 να δίνω σε φίλους να το διαβάζουν) αλλά κρίνοντας και από τις απόψεις σε διάφορα λογοτεχνικά φόρα,
τον θεωρούν φλύαρο... Βέβαια με τον καιρό κατάλαβα πως δεν είναι το ιδανικό βιβλίο για να μπει ένας καινούργιος
(ανεξαρτήτως φύλου) στον κόσμο του Λάβκραφτ, δώστους οποιοδήποτε άλλο εκτός από αυτό...

Πλοκή/σενάριο που δεν είναι για πολλούς, ούτε "oh my God are you ok?"-"are you ok?"-"i'm fine",
ούτε αγάπες λουλούδια και γύρω γύρω μέλισσες, ούτε χιούμορ έστω και λεπτό ή υποβόσκων, ούτε ατάκες
γκλαμουρομαγκιόρικες, καμία Αμερική, κανένα κλείσιμο ματιού και κανένας Ήρωας, καθόλου πιστολίδι/μάχη καουμπόηδες
και φυσικά καθόλου happy end...
Εδώ οι ήρωες/πρωταγωνιστές δεν είναι τίποτα παραπάνω από τραγικές φιγούρες που περπατώντας στα
μονοπάτια της παράνοιας, προσπαθούν να μεταδώσουν και σε μας λίγη από την αγωνία τους, αυτό το κάτι του
αρχέγονου τρόμου που αισθάνονται, να σε κάνουν να αισθανθείς και'συ την παράκρουση/τρόμου νάρκωση στην οποία βρίσκονται...

Στα συν του εγχειρήματος, θεωρώ ότι το μπάτζετ λογικά θα είναι υπεραρκετά μικρότερο του Pacific Rim...
Φαντασία και καλή μουσική επένδυση και το πρώτο ο Ντελ Τόρο το διαθέτει άφθονο...
Επίσης πιστεύω πως το target group των κινηματογραφικών "Βουνών" δεν θα είναι τόσο μικρό όσο πιστεύουμε/φαίνεται ότι θα είναι...

Να με συγχωρήσει ο συντονισμός για το άσχετον του ποστ αλλά δούλεψα βάσει της (για καμμένους) εξίσωσης Pacific Rim-Del Toro-Βουνά της Τρέλας...