Pacific Rim

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    94
Re: Pacific Rim (2013)

Την είδα κι εγώ τελικά (έχω πολύ χρόνο τελευταία, κάτι που ευτυχώς σύντομα θα αλλάξει). Ψηφίζω κακή γιατί δεν υπάρχει κάκιστη. Εξηγούμαι. Όταν βλέπω (λέμε τώρα) ταινία του Emmerich ή του Michael Bay ξέρω τι να περιμένω, ξέρω ότι τόσα μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι τόσα κάνουν. Ατέλειωτες μάχες, ατελείωτη καταστροφή, ανύπαρκτες ερμηνείες, σενάρια με περισσότερες τρύπες από ένα κεφάλι ελβετικό τυρί κλπ.
Εδώ είδα το ίδιο. Αλλά είδα και αναλαμπές, ίχνη από κάτι καλύτερο. Είδα ότι αναφέρει (λίγο, όσο πατάει η γάτα) τις κοινωνικές επιπτώσεις του ατέλειωτου πόλεμου με τα Kajun. Τους εργάτες που περιμένουν στην ουρά για να δουλέψουν για μια μερίδα συσσίτιο. Τους πλούσιους που αποσύρονται σε ασφαλείς περιοχές 300 χλμ μακριά από τις ακτές... και εκεί σταμάτησε. Αν αφιέρωνε 10 λεπτά ακόμα θα μπορούσε να φτιάξει το δικό του μικρό φανταστικό σύμπαν (κάτι που έκανε στο Hellboy). Αντίθετα, κάθησε και έφτιαξε μόνο ρομπότ που κοπανάνε τέρατα. Γι αυτό λοιπόν του δίνω 0 στα 10, όχι γιατί δε μπορούσε, αλλά γιατί αδιαφόρησε ενώ μπορούσε.
Η αδιαφορία φαίνεται και στη μετριότητα των ερμηνειών. Ο Idris Elba ήταν 10 φορές καλύτερος στο Prometheus ενώ είχε το μισό ρόλο (και πολύ είπα). Γιατί; γιατί ο σκηνοθέτης ασχολήθηκε μαζί του, είμαι σίγουρος γι αυτό. Την ίδια αδιαφορία είδα και στην επιλογή των πρωταγωνιστών, υπάρχουν δεκάδες νέοι ηθοποιοί στο Χόλυγουντ με πολύ περισσότερο ταλέντο και το ίδιο καλογυμνασμένα σώματα με τον άχρωμο, άοσμο και άγευστο Charlie Hunnam. Η καημένη η γιαπωνεζούλα έβαλε τα δυνατά της, αλλά τι να σου κάνει κι αυτή;
Αποτέλεσμα;:tdown:

Υ.Γ. Καλά, τι πατάτα ήταν αυτή; Να δείχνουν τα F-22 να πυροβολούν τα Kajun με τα πυροβόλα των 20χιλ, λες και είναι Spitfire του Β' Παγκοσμίου Πολέμου; Και να τρακάρουν συνέχεια επάνω τους λες και είναι συγκρουόμενα; Το 2020 θα έχουν ξεχάσει τι είναι πύραυλοι αέρος-εδάφους όπως οι SLAM, HARPOON, JSOW,ΜΑVERICK, HELLFIRE. Ξέρω, ξέρω, αν τα έδειχνε αυτά δε θα μπορούσε να δικαιολογήσει την ύπαρξη των Jaeger, αλλά παρόλα αυτά δε μπορούσα να μην σκέφτομαι πόσο εύκολος στόχος θα ήταν ένα Kajun για δύο Mirage 2000 της ΠΑ με πυραύλους SCALP.

Σε παρακαλω ...
εδω χτυπησαν τον Γκοτζιλα με δυο Phoenix και ΔΕΝ επεσε.
Επρεπε να ριξουν αλλους δυο (τεσσερεις Phoenix θα ειχαν ισοπεδωσει εμπορικο κεντρο :laugh:).
Πολλα δεν θες ? ..... (αχαριστε :p)

Παντως ο Idris Elba παιζει καλυτερα και απο τον Προμηθεα.
Ως φρουρος της πυλης στην Asgard (στον Thor).
Εκει λεει ακομα λιγοτερα και ειναι ακομα επιβλητικοτερος !

Σε παρακαλω ...
εδω χτυπησαν τον Γκοτζιλα με δυο Phoenix και ΔΕΝ επεσε.
Επρεπε να ριξουν αλλους δυο (τεσσερεις Phoenix θα ειχαν ισοπεδωσει εμπορικο κεντρο :laugh:).
Πολλα δεν θες ? ..... (αχαριστε :p)

Παντως ο Idris Elba παιζει καλυτερα και απο τον Προμηθεα.
Ως φρουρος της πυλης στην Asgard (στον Thor).
Εκει λεει ακομα λιγοτερα και ειναι ακομα επιβλητικοτερος !

Οι Phoenix είναι αέρος-αέρος μακράς εμβέλειας, έχουν σχετικά μικρή πολεμική κεφαλή, γιατί δεν χρειάζεται μεγαλύτερη για να ρίξεις αεροσκάφος. Aν προσπάθησαν να το σκοτώσουν έτσι επόμενο είναι να χρειάστηκαν 6. Ας του έριχναν δύο SLAM και σου έλεγα εγώ που θα τον έβρισκαν. Θα μάζευαν τα εντόσθιά του μέχρι το New Jersey.

Kαι κάτι που μου άρεσε πολύ, σαν βινυλιόφιλος που είμαι:
Σε μιά σκηνή όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα πέφτουν λόγω Ηλεκτρομαγνητικού Παλμού. Ο Tendo Choi λέει ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα πριν περάσουν δύο ώρες γιατί όλα τα Jaeger είναι ψηφιακά, αλλά ο Elba του απαντάει "Όχι, το Gipsy Danger, είναι αναλογικό". Και φυσικά αυτό είναι που σώζει την κατάσταση, κατατροπώνει όλα τα τέρατα κλπ.

ANALOG RULZ PE! :Banane0:

Απάντηση: Re: Pacific Rim (2013)

Ο Elba νομιζω οτι ξεχώριζε σαν την μύγα μες στο γάλα στο pacific rim.

Ρατσιστη! :p

Οι Phoenix είναι αέρος-αέρος μακράς εμβέλειας, έχουν σχετικά μικρή πολεμική κεφαλή, γιατί δεν χρειάζεται μεγαλύτερη για να ρίξεις αεροσκάφος. Aν προσπάθησαν να το σκοτώσουν έτσι επόμενο είναι να χρειάστηκαν 6. Ας του έριχναν δύο SLAM και σου έλεγα εγώ που θα τον έβρισκαν. Θα μάζευαν τα εντόσθιά του μέχρι το New Jersey.

Σε μιά σκηνή όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα πέφτουν λόγω Ηλεκτρομαγνητικού Παλμού. Ο Tendo Choi λέει ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα πριν περάσουν δύο ώρες γιατί όλα τα Jaeger είναι ψηφιακά, αλλά ο Elba του απαντάει "Όχι, το Gipsy Danger, είναι αναλογικό". Και φυσικά αυτό είναι που σώζει την κατάσταση, κατατροπώνει όλα τα τέρατα κλπ.

Και ελεγα, δε θα βρεθει κανεις σε ολοκληρο avclub να τη σχολιασει αυτη την ατακα?:2thumb22sup:
Απο τη στιγμη που την ακουσα στην ταινια περιμενα.

Τωρα ... αντε μην ανοιξω το στομα μου ... :laugh:
Ποσο αναλογικο ειναι κατι απο την στιγμη που χρησιμοποιει κουμπια ?
Με πετρελαιο λειτουργουν τα κουμπια ? :flipout:

Η ... ολο εκεινο το πανδαιμονιο με virtual reality στα κρανη και την συνδεση των εγκεφαλων
γινοταν με μοχλους και τροχαλιες ? Σιγουρα ειχε πολλα ηλεκτρονικα μερη και ο αναλογικος Γιαγκερ.
ΣΙΓΟΥΡΑ μπορουσε να τα αδρανοποιησει το Καιτζου με τα EMP spikes.

Η ... ολο εκεινο το πανδαιμονιο με virtual reality στα κρανη και την συνδεση των εγκεφαλων
γινοταν με μοχλους και τροχαλιες ? Σιγουρα ειχε πολλα ηλεκτρονικα μερη και ο αναλογικος Γιαγκερ.

Ο,τι δεν είχε touch πληκτρολόγιο και virtual air mouse, αναλογικό θα το θεωρουσαν

Μάλλον ήταν φτιαγμένο με λυχνίες, όπως έφτιαχαν παλιά οι Ρώσοι τα Mig! :laugh:

"The Mig 25 had been manufactured in February 1976 and thus was one of their latest most sophisticated production aircraft.
Transistor circuitry was not used but instead the Soviets relied on vacuum tubes for most of their electronics.
The Soviets reasoned the vacuum tubes were less affected by EMP waves in the case of nuclear attack
; were more resistant to temperature extremes and they were easy to replace in remote airfields where transistors may not be readily available if repairs were needed."

ΣΙΓΟΥΡΑ μπορουσε να τα αδρανοποιησει το Καιτζου με τα EMP spikes.

Καλά, και το πικάπ μου θα καταστρεφόταν από ένα ΕΜΡ, αλλά η ιδέα μετράει ;)

και αναλογικό να ήταν, πάλι θα επηρεαζόταν από τον ηλεκτρομαγνητικό παλμό. μόνο αν η λειτουργία του ήταν απολύτως μηχανική δεν θα επηρεαζόταν... so analog does not rulzzzz! :Banane0:

Πιθανοτατα εννοουσε οτι δεν επηρεαζοταν η πυρηνοκινητη λειτουργια.

Αλλα οπως και να εχει ηταν μια παρα πολυ καλοστημενη ταινια για το ειδος της. Μια ταινια που σιγουρα θα ηθελαν να κανουν οι Γουακοφσκι.....

Η μαχη του Χονγκ Κονγκ ηταν απιθανη πραγματικα και σουκοβε τα γονατα. Η δε σληνη της παγωμενης παραλιας υποδειγματικη.

Αν ειμουν 30 χρονια μικροτερος ειμαι βεβαιος οτι θα την εβλεπα και στον υπνο μου απο την χαρα μου. Το παιδι μεσα μου εμεινε με το στομα ανοιχτο .:worshippy:

Last edited:

Tριαντα χρονια πριν ...
θα ειχες αποκυρηξει των Πολεμο των Αστρων με τετοια εφφε στα Γιαγκερ και Καιτζου :p

Αλλα Ναθ ... οι ερμηνειες ειναι ΚΑΤΩ του Πολεμου των Αστρων !!!
Και αυτο ειναι κριμα. Γιατι το σεναριο ηταν καλυτερο του Πολεμου των Αστρων.

Παντως οι δυο ταινιες ειχαν ενα παρομοιο στοιχειο (ενδυματολογικο για να βοηθησω).

Ποιο ηταν ?

Feature.jpg

final_REGULAR_prev.jpg

Απάντηση: Re: Pacific Rim (2013)

Παντως οι δυο ταινιες ειχαν ενα παρομοιο στοιχειο (ενδυματολογικο για να βοηθησω).

Ποιο ηταν ?

Η πρωταγωνιστρια ειναι ντυμενη απο την κορφη ως τα νυχια και (σχεδον) ολοι ελπιζουμε να τη δουμε σε καποια συνεχεια με μπικινι?:Banane0:

Εξαιρερετικη απο όλες τις απόψεις και στο τεχνικό κομμάτι αλλά και στις ερμηνείες σχεδόν όλοι ήταν άψογοι .
Τα transformers τα εχει για πρωινό εύκολα!
Ειναι απο τις σπάνιες περιπτώσεις που παρακαλούσα να μην τελειώσει.Δεν κοιλιά σε πουθενά ούτε κάνει σεναριακα.
Θα την ξανατιμησω σύντομα!
Ο Del toro έκπληξη ξεπέρασε εαυτό σε αυτή του την ταινία!

Το ότι οι σκηνές δράσης ήταν παρουσιασμένες βράδυ πιστεύω ότι έγινε επίσης γιατι έτσι φαίνονταν πιο εντυπωσιακά όλα τα εφέ φωτός! :-)
Αν θυμάμαι και το 1ο Godzilla κάπως έτσι πήγαινε, αν και σαφώς εκεί δεν είχαμε τέτοια ιδιαίτερα εφέ..

Eτσι ακριβως. Ειναι θεμα καθαρα χρηματικο το να κανεις τα ιδια εφφε με ημερησιο φως.