Παγια τέλη και φόροι στην Γερμανία

Τατιανα και εγω Θα ουρλιαξω που δεν ηρθες στην πιτα:flipout::flipout:

αν ειχε πει γερμανος θαρθω θα ερχονταν ...εσυ ομως Ελληναρου:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

στις 5 εκδηλωσεις που κανονισαμε δηλωσες συμμετοχη και στις 6 και δεν ηρθες σε καμια:afro::afro:

Άστα Larry darling δεν τα μαθες τι έπαθα με το αμάξι??????

Ήρθα....σε αυτή που ήσουνα στη Μύκονο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-bye--bye-

Re: Απάντηση: Παγια τέλη και φόροι στην Γερμανία

Μας πειράζουν τα Ελγίνια και δεν μας πειράζουν αυτά που υπάρχουν σε ιδιωτικό χώρο γνωστού πολιτικού :D

Εμείς τα προσέχουμε :D

Για να σου δώσω μία ιδεα :

Από τους 97 σωζόμενους λίθους της ζωφόρου του Παρθενώνα, οι 56 βρίσκονται στο Λονδίνο και οι 40 στην Αθήνα. Από τις 64 σωζόμενες μετόπες, οι 48 βρίσκονται στην Αθήνα και οι 15 στο Λονδίνο. Από τις 28 σωζόμενες μορφές των αετωμάτων, οι 19 βρίσκονται στο Λονδίνο και οι 9 στην Αθήνα.

Όσο για το γνωστό πολιτικό επειδή εγώ δεν ξέρω όποιος με κατατοπίσει να παω να τον πλακώσω ευχαρίστως στο ξύλο.

Και όσο για το αν τα προσέχουμε....είχα την ευτυχία να δω από κοντά λόγω οικογενειακής σχέσης με το ΥΠΠΟ τη δουλειά που γίνεται για την αναστύλωση του Παρθενώνα...και ναι τα προσέχουμε....γίνεται καταπλκηκτική δουλειά

Και δε θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα στα πρόσφατα επεισόδια με τα κ@λόπαιδα να καίνε το Εθνικο Μουσείο τα ΜΑΤ να κρατάνε τις ασπίδες πάνω από το κεφάλι πυροσβέστη ο οποίος προσπαθούσε να σβήσει τις φωτιές....

Κάποιοι από μας προσπαθούν..οι υπόλοιποι κάθονται και γκρινιάζουν

Μέχρι να φτάσουμε να τα προσέχουμε, τα κάναμε Κ@λο με τα καυσαέρια.
Επίσης, χιλιάδες αρχαία βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών, Ελλήνων και ξένων, εξ αιτίας της αρχαιοκαπηλίας, στην οποία επιδίδονται ουκ ολίγοι (πολλοί μάλιστα είναι και φύλακες μουσείων).
Και ναι, θα ήθελα να επιστρέψουν τα πάντα πίσω, όπως θέλω και χιλιάδες άλλα πράγματα, στα οποία η ζωή είναι άδικη (κατά την γνώμη μου πάντα).

Μέχρι να φτάσουμε να τα προσέχουμε, τα κάναμε Κ@λο με τα καυσαέρια.
Επίσης, χιλιάδες αρχαία βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών, Ελλήνων και ξένων, εξ αιτίας της αρχαιοκαπηλίας, στην οποία επιδίδονται ουκ ολίγοι (πολλοί μάλιστα είναι και φύλακες μουσείων).
Και ναι, θα ήθελα να επιστρέψουν τα πάντα πίσω, όπως θέλω και χιλιάδες άλλα πράγματα, στα οποία η ζωή είναι άδικη (κατά την γνώμη μου πάντα).

Καυσαέρια έχουν όλες οι μεγάλες πολεις....its called global warming........άλλο thread αυτό για τη συνθήκη του Κυότο.....

Όσο για τους αρχαιοκάπηλους τι σχέση εχουν αυτοί με το αν εμείς φροντίζουμε τα αρχαία μας? Για το φύλακες μουσείων αν συνέβαινε αυτό και το ήξερες μέχρι και εσύ θέλω να πιστέυω ότι θα τους είχαν σταματήσει

ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ> Μιλάμε βασικα για τα πάγια τέλη στη Γερμανία και στην Ευρώπη γενικότερα και πήραμε μία στροφή προς τα αρχαιολογικά μας.

Για τα αρχαιολογικά μας λοιπόν και την ιστορία μας είμαστε ένας λαός που έχει καταγραφεί στο παγκόσμιο ασυνείδητο ως η κοιτίδα του πολιτισμού...οπότε πότε πότε δικαιούμεθα όπως και ο Τραβόλτα στο τέλος του Saturday Night's Fever.........to 'mentally' strat......ή έστω να διατηρούμε την περηφάνια μας και την εθνική μας ταυτότητα........

Δεν θελω να σκέπτομαι οτι υπάρχει Έλληνας που δεν θελει πίσω τη πολιτιστική του κληρονομιά.
Η θέση μου όμως είναι: εμείς είμαστε περήφανοι για τη δημιουργικότητα, την αποτελεσματικότητα, την οργάνωση, τη εφευρετικότητα των αρχαίων Ελλήνων, σε όλους τους τομείς της επιστήμης φιλοσοφίας και τέχνης.
Εκείνοι θα μας θεωρούσαν άξιους απογόνους τους?

Δεν θελω να σκέπτομαι οτι υπάρχει Έλληνας που δεν θελει πίσω τη πολιτιστική του κληρονομιά.
Η θέση μου όμως είναι: εμείς είμαστε περήφανοι για τη δημιουργικότητα, την αποτελεσματικότητα, την οργάνωση, τη εφευρετικότητα των αρχαίων Ελλήνων, σε όλους τους τομείς της επιστήμης φιλοσοφίας και τέχνης.
Εκείνοι θα μας θεωρούσαν άξιους απογόνους τους?

Μα δεν αναφέραμε και εγώ και ο αγαπητός Send αν δεν κάνω λάθος αρχαίους μόνο....αλλά και σύγχρονους....διαβάζετε καθόλου τα post ή απλά πατάτε το κουμπάκι για reply?

Όσο για το αν θα μας θεωρούσαν γνήσιους απογόνους...πολύ απλά δε θα μπορούσαν να μας κρίνουν όπως ούτε εμείς δεν θα μπορούσαμε θεωρητικά να κρίνουμε τους μελλοντικούς απογονους μας......είναι διαφορετική η αντίληψη του κόσμου......κατά πάσα πιθανότητα θα μας περνούσαν για εξωγήινους......αυτοκίνητα αεροπλάνα πυρηνική ενέρργεια αντιβιοτικά ίσα δικαιώματα κτλ κτλ

Η ιστορία κρίνεται αφού συμβεί.

Εγώ πάντως προσωπικά δε με θεωρώ ανάξια απόγονο του Αριστοτέλη και του Περικλή........

Απο όλα τα post δε αναφέρεται κάτι διαφορετικό απο αυτό που λέω.
Φυσικά η απάντηση πρέπει να δωθεί, σκεπτόμενοι ως σύνολο τη νέα Ελλάδα και όχι ατομικά.

Απο όλα τα post δε αναφέρεται κάτι διαφορετικό απο αυτό που λέω.
Φυσικά η απάντηση πρέπει να δωθεί, σκεπτόμενοι ως σύνολο τη νέα Ελλάδα και όχι ατομικά.

Η απάντηση που θέλεις είναι ΟΧΙ και δεν πρόκειται να την πάρεις γιατί πολύ έχει φορεθεί αυτή η ατάκα αν είμαστε άξιοι απόγονοι των προγόνων μας και είναι το παράδοξο του χωροχρόνου αυτή η ερώτηση ...απλά δεν έχει απλή απάντηση γιατί δεν μπορούν να μας κρίνουν εκείνοι....

Πιο σωστή ερώτηση είναι...είμαστε άξιοι να λεγόμαστε Άνθρωποι? Και αυτή την απάντηση θα τη δώσει συνολικά η ανθρωπότητα αν ξεπεράσει αυτή την τεχνολογική εφηβεία που περνάει

Θα μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω τα ίδια και τα ίδια......

Ρε Τατιάνα, αφενός το θέμα έγινε κ@λος απ τα off topic, πετάς και ένα "Εγώ πάντως προσωπικά δε με θεωρώ ανάξια απόγονο του Αριστοτέλη και του Περικλή" και σε ρωτώ: από που κι ως που? Με βάση το DNA? Με την νοοτροπία? Τον τρόπο σκέψης?
Και τέλος λες και το: "Θα μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω τα ίδια και τα ίδια......".
Τι είσαι δλδ? Η δασκάλα του Δημοτικού που μας μαλώνεις επειδή δεν ακούμε?
Φόρουμ είμαστε, λέμε την γνώμη μας, μέχρι εκεί.
ΥΓ Φιλικά τα λέω, μην παρεξηγηθείς.

Τι είναι ο Σημερινός Ελληνικός Πολιτισμός; Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Έχει κάποια πανανθρώπινη αξία;

Και μιλάμε βέβαια για τον πολιτισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών σήμερα, όχι για κάποιες εξαιρέσεις.

Οποιαδήποτε (σχεδόν) ανθρώπινη κατασκευή χρησιμοποιούμε είναι δυτικής προέλευσης. Αυτοκίνητα, τηλέφωνα, τηλεόραση, στερεοφωνικά, ρούχα, παπούτσια, αεροπλάνα, τραίνα κλπ κλπ κλπ.

Ελληνική αρχιτεκτονική δεν υπάρχει, εκτός αν θεωρήσουμε αρχιτεκτονική τις πολυκατοικίες.

Διατροφή Ελληνική υπάρχει, αλλά δεν ξέρω πόσοι την ακολουθούν πλέον (δυστυχώς). Πάντως δεν είναι τα σουβλάκια και οι πίτσες!...

Γενικότερα, ο τρόπος που ζούμε και σκεφτόμαστε δεν έχει καμιά σχέση με των αρχαίων, με τις ανεξάρτητες πόλεις τους (που τις θεωρούσαν το πιο σημαντικό πράγμα). Ούτε με τους Βυζαντινούς, που ήταν καθηγητές στη θεολογία και στην υπερβατική φιλοσοφία.

Πλησιάζει των δυτικών, αλλά με ρουσφέτι, κουτοπονηριά, ψιλο-κατεστραμμένους θεσμούς (ΑΕΙ, δικαστήρια, αστυνομία, πολεοδομία, βουλή κλπ) που παράγουν πολύ χειρότερο έργο απ' ότι θα έπρεπε. Και μηδενικό όραμα για το μέλλον.

ΥΓ. Πληροφοριακά, και η Μαρία Κάλλας γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και έζησε όλη τη ζωή της στο εξωτερικό.

Καθίστε βρε παιδιά. Εάν το πάρουμε έτσι, τι είναι ο σημερινός πχ Μεξικανικός πολιτισμός? Τα μπουρίτος? Και μιλάμε για έναν πληθυσμό 100+ εκατομμυρίων.

Αφορισμοί του ανωτέρω είδους, δεν έχουν για εμένα μεγάλη διαφορά από το είδος της προγονολατρείας που καταδικάζουν. Ο καθένας μπορεί να αισθάνεται όπως θέλει, ακόμη και ντροπή, για τους προγόνους του. Δικαίωμά του.
Δηλώσεις όμως όπως η σχετική με την προσφορά του Παρθενώνα στον παγκόσμιο πολιτισμό, επόμενο δεν είναι να τυγχάνουν εντονότατης κριτικής; Υπάρχει ένα ωραιότατο έργο για τον Παρθενώνα. Σοβαρό, εκδόσεις Μέλισσα, όχι αυτουνού με το "Λ". Ας το διαβάσουμε όσοι ενδιαφερόμαστε πια τόσο για τον Παρθενώνα και την πολιτισμική του αξία, πρωτού τουλάχιστον την απορρίψουμε μονοκονδυλιά.

Ρε Τατιάνα, αφενός το θέμα έγινε κ@λος απ τα off topic, πετάς και ένα "Εγώ πάντως προσωπικά δε με θεωρώ ανάξια απόγονο του Αριστοτέλη και του Περικλή" και σε ρωτώ: από που κι ως που? Με βάση το DNA? Με την νοοτροπία? Τον τρόπο σκέψης?
Και τέλος λες και το: "Θα μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω τα ίδια και τα ίδια......".
Τι είσαι δλδ? Η δασκάλα του Δημοτικού που μας μαλώνεις επειδή δεν ακούμε?
Φόρουμ είμαστε, λέμε την γνώμη μας, μέχρι εκεί.
ΥΓ Φιλικά τα λέω, μην παρεξηγηθείς.

Καλά για το off topic στην εκτός δεν σχολιάζω πάντα ετσι γίνεται.....διάλογος...

Όσο για το δασκάλα του δημοτικού όχι δεν θα το έλεγα. πανεπιστημίου ίσως :)

Μα φυσικά καμμία παρεξήγησις.......όσο για το γιατί δεν με θεωρώ ανάξια το οποίο και 'πέταξα' τόσο 'ελαφρά την καρδία' ..... ίσως γιατί κάθομαι στις 1 τη νύχτα και αντί να τριγυρίζω σε μπουζούκια και σκυλάδικα (μη σχολιάσει κάποιος) ή βλέποντας σοβαρές σειρές όπως το The simple life κάθομαι και ασχολούμαι με τα μάρμαρα του Παρθενώνα........και γιατι κάθε φορά που κοιτάζω τη δύση του ηλίου πίσω από αυτα τα μάρμαρα με πιάνει ρίγος...και ίσως γιατί εν τέλει είμαι ψωνισμένη με τον εαυτό μου....take your pick

Το καλύτερο ίσως θα ήταν να βλέπαμε τους προγόνους μας, Αρχαίους Έλληνες και Βυζαντινούς, ταυτόχρονα και με Περηφάνια αλλά και με μεγάλη Ταπείνωση. Αυτοί δώσανε το Φως σε όλο το κόσμο. Εμείς ακόμη δεν δώσαμε τίποτα.

Πάντως και οι Αρχαίοι και οι Βυζαντινοί ανήκουν πλέον σε όλους τους λαούς του πλανήτη, δεν είναι μόνο δικοί μας. Απλώς σε μας είναι λίγο πιο κοντινοί.

Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν η απαρχή όλου του Δυτικού Πολιτισμού. Χωρίς αυτούς είναι πιθανόν ακόμη τους μονάρχες να τους είχαμε και για θεούς, όπως στην Ταϊλάνδη που καταδίκασαν τον Κύπριο-Αυστραλό σε μια απίστευτη ιστορία. Διαβάζεις και λες "μα καλά, έχουμε 2009 και συμβαίνουν τέτοια;;;":

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=977299

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=988753&lngDtrID=253

H μαγεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού ήταν η πολυσυλλεκτικότητα και οι τόσο διαφορετικές έως και κάθετα αντίθετες αντιλήψεις από το μεγαλύτερο ή το μικρότερο. Κάποια στιγμή θαυμάζεις τον Μέγα Αλέξανδρο και άλλες στιγμές θαυμάζεις τον Διογένη...

...
Οποιαδήποτε (σχεδόν) ανθρώπινη κατασκευή χρησιμοποιούμε είναι δυτικής προέλευσης. Αυτοκίνητα, τηλέφωνα, τηλεόραση, στερεοφωνικά, ρούχα, παπούτσια, αεροπλάνα, τραίνα κλπ κλπ κλπ....

Τα περισσότερα με ελληνική ονομασια βεβαιως-βεβαίως...-bye-