Παγια τέλη και φόροι στην Γερμανία

Δεν νομίζω οτι η "γερμανική" νοοτροπία ευθύνεται για την παγκόσμια κρίση... Αν μη τι άλλο και τα δικά μας τα "χαλαρά" ξεφτέρια τα έχουν κάνει πολύ χειρότερα...
Εδώ οι εταιρίες (και το κράτος) φαληρίζαν πολύ πριν την κρίση απο την ανικανότητα τους, δεν τους φταίνε οι ξένοι γιαυτό...

Ουφ, πήρε κάμποση ώρα αλλά σας διάβασα όλους!
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα και οι προεκτάσεις του.
Κατ' αρχάς συμφωνώ με τον Σωκράτη ότι ως επί το πλείστον ο ανεπτυγμένος κόσμος φταίει ουσιαστικά για την οικονομική κρίση αλλά και για την ταλαιπωρία του πλανήτη, συμπληρώνω.
Επειδή δεν υπάρχει ποτέ μία μόνο πλευρά ενός θέματος παραθέτω τα εξής.
Κάποια στιγμή είδα ένα ντοκυμαντέρ στην tv για την Χιτλερική εποχή στην Γερμανία και η άποψη του Γερμανού που έδινε την συνέντευξη ήταν πως δυστυχώς ο Γερμανός είναι τόσο τυπικός που ότι του αναθέσεις να το κάνει, το κάνει πολύ απλά με τον αποτελεσματικότερα δυνατό τρόπο, γι' αυτό είχαμε και αυτά τα αποτελέσματα (βλέπε εκτελέσεις, κ.τ.λ.). Όταν όμως ο κατακτητής ήρθε στην Κρήτη ήταν αυτός που μοίραζε συσίτια στον πεινασμένο λαό, όταν οι σύμμαχοι Εγγλέζοι προτιμούσαν να πετάξουν μία μπριζόλα σε ένα σκυλί, την ώρα που κρεμασμένα παιδιά από τα σύρματα έξω από το στρατόπεδο κοιτούσαν με πεινασμένα μάτια (αληθινή ιστορία στο Καστέλι Ηρακλείου).
Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι μερικά από τα μεγαλύτερα μυαλά της ανθρωπότητας ήταν Γερμανοί.
Φυσικά αυτός ο λαός ακολουθεί τους νόμους ευλαβικά.
Φυσικά η Ελλάδα έχει νόμους που ο Έλληνας έχει κάνει σπορ την μη τήρηση αυτών! Αλλά... οι προηγούμενες απόψεις ότι "που να φύγεις και να αφήσεις την οικογένεια όταν αυτή σε λίγο θα σε έχει ανάγκη;" είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης. Βλέπεις στην Ελλάδα έχουμε έμφυτη, καταγεγραμμένη στο DNA μας την υποχρέωση προς την οικογένεια (θυμίζει λίγο τον Σιντοϊσμό των Γιαπωνέζων αυτό). Από την υπερπροστατευτικότητα των γονιών μέχρι την στήριξη στα γεράματα των γονέων. Προσωπικά προτιμώ να με φροντίσουν αργότερα τα παιδιά μου και όχι κάποια κυρία διορισμένη από το Κράτος.
Στα μέρη μου, αλλά πιστεύω και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όταν παμε με την παρέα για καφέ ή φαγητό μαλώνουμε ποιος θα πληρώσει πρώτος. Όταν δούλεψα σερβιτόρος καποια στιγμή στα νιάτα μου η παρέα των Γερμανών που σέρβιρα (2 ζευγάρια και ο γιος του ενός ζευγαριού με την κοπέλα του) πλήρωσαν με τρεις διαφορετικούς λογαριασμούς.
Ο πολιτισμός της Ελλάδας (μιλώ για τα ήθη του λαού) είναι ακριβώς αυτό, ο ανθρωπισμός.
Αν κάποια στιγμή μπορούμε να υιοθετήσουμε την οργάνωση των βόρειων λαών μη χάνοντας την ανθρωπιά μας τότε θα έχουμε πετύχει σαν λαός.
Ελπίζω να μην σας κούρασα...

εγώ απορώ από την άλλη γιατί όλοι θέλουν να ζήσουν στην Ελλάδα, τόσο αυτοί που ζουν ήδη εδώ, όσο και οι μετανάστες καθώς και πολλοί ξένοι (όχι κατανάγκη οικονομικοί μετανάστες).
Κολλητός μου φίλος ξένος από Νότια Αφρική που έχει ζήσει σε πολλά μέρη του κόσμου, εδώ και μια πενταετία ζει και εργάζεται στην Αθήνα κι απ' ότι μου λέει δεν την αλλάζει με τίποτα!

Τώρα από λόγια όλοι έχουμε να λέμε, αλλά μόνο μέχρι εκεί.Ποιός προτιμάει να φύγει στο εξωτερικό και γιατί δεν το κάνει?

Είναι πολύ απλό. Γιατί στην Ελλάδα κάνεις ότι θέλεις χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν !!!

Η ζωή στη Γερμανία είναι όνειρο (πραγματικά) αν ζήσεις όπως οι Γερμανοί. Αν προσπάθήσεις για κάτι ενδιάμεσο (π.χ. να βάλεις home cinema, ενώ δεν έχεις πάρει άδεια γραπτή από όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας, τότε μεταβάλλεται σε εφιάλτη.

Σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να κάνεις αυτό ακριβώς που προβλέπεται, χωρίς καμιά παρέκκλιση. Π.χ. περίμενα σε στάση λεωφορείου το τελευταίο λεωφορείο (εκτός πόλης), σε μέρος που δεν κυκλοφορούν ούτε ταξί, ούτε ραδιοταξί. Το λεωφορείο ήλθε, με είδε, αλλά δεν σταμάτησε.... φυσικά αναγκάστηκα να γυρίσω στην πόλη με τα πόδια (αφού κανείς δεν σταματά τη νύχτα). Περίπου 2.30 ώρες περπάτημα, τουλάχιστον 40 λεπτά στη βροχή. Την άλλη μέρα πρωί πρωί, κάνω χρήση του δικαιώματός μου και πηγαίνω στο σταθμάρχη. Διατυπώνω τη διαμαρτυρία μου (στα γερμανικά), και μου δίνει τη νυχτερινή αναφορά του οδηγού ότι είδε ένα άτομο στη στάση, αλλά το άτομο αυτό βρισκόταν ακριβώς στο στύλο της στάσης κι όχι στην -προβλεπόμενη- απόσταση του ενός και πλέον μέτρου προς τα αριστερά της στάσης. Δηλ. ο οδηγός προτίμησε να αφήσει ένα άτομο στην ύπαιθρο, νύχτα, με βροχή, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλο μεταφορικό μέσο για επιστροφή στην πόλη, διότι δεν καθόταν στην προβλεπόμενη απόσταση από τη σήμανση της στάσης. Το συμβάν το 2004 στη Ρηνανία.

Πάντως δεν είναι όλη η δυτική Ευρώπη ίδια με τη Γερμανία.

Για μένα καλά κάνουν και βάζουν τέτοιους κανονισμούς σε πολυκατοικίες. Όποιος γουστάρει να κάνει φασαρία ας πάει να μείνει μαζί με άλλους που την αντέχουν. Αλλιώς πήγαινε να μείνεις σε μονοκατοικία !!! Ή σε κανένα χωριό να είσαι εσύ και οι λύκοι όπου μόνο αυτούς θα ενοχλείς.
(δεν είναι προσωπική η απάντηση, αλλά γενική)

Επίσης για το λεωφορείο είναι πίκρα αυτό που λες αλλά έτσι μαθαίνουν τα "πρόβατα" πειθαρχεία !!! Χωρίς πειθαρχεία υπάρχει αναρχία. Για αυτό και στην Ελλάδα όλα μας φαίνονται περίεργα τώρα, λες και κανένας γονιός ή δάσκαλος έκατσε να πειθαρχήσει τα παιδιά.

Re: Απάντηση: Παγια τέλη και φόροι στην Γερμανία

Θα μου πείτε βέβαια, με τέτοια νοοτροπία έχουν φτιάξει βαριές βιομηχανίες και είναι στο G7 και μεις στο G69......

με αυτή τη νοοτροπία ξεκοκαλλίζουμε εμείς τα ευρωπαϊκά πακέτα κάθε χρόνο που μας δίνουν από την φορολογία τους για να φτιάχνουμε ενοικιαζόμενα για να τους παίρνουμε τα € τους το καλοκαίρι που θα έρθουν διακοπές !!!

κατά τα άλλα κάθε χρόνο μεγαλώνει και άλλο το δημόσιο χρέος και κάποιοα στιγμή βλέπω να βγάζουμε (αν δεν το έχουμε κάνει ακόμα και δεν το ξέρουμε) τη χώρα στο σφυρί !!!

Για ρίξτε μια ματιά εδώ:

http://www.areadvd.de/news/2009/02/11/rtl-startet-dvb-t-in-mpeg4/

Το RTL ξεκινάει από τα μέσα του έτους εκπομπή DVB-T σε MPEG4 και στο μπουκέτο του θα συμπεριλαμβάνονται και δύο συνδρομητικά κανάλια (RTL Crime & RTL Passion), τα οποία για τον πρώτο χρόνο θα είναι δωρεάν και μετά η συνδρομή θα είναι 2,90 (!) τον μήνα.

Πόσο είπαμε χρεώνει η Multichoice για τα ΜΗ συνδρομητικά κανάλια του μπουκέτου της;...

Και ποιος σας είπε ότι όλα λειτουργούν σωστά στο εξωτερικό? Βάζω στοίχημα ότι αν αρχίσουμε να λέμε ο καθένας μας που έχουμε ζήσει στο εξωτερικό μια ιστορία, δεν θα τελειώναμε ποτέ… και δεν μιλάω για την Βενεζουέλα που η κατάσταση είναι για κλάματα, αλλά για την Αμερική όπου πήγαινα αρκετά συχνά.
Το 1998 ήμουν στο Miami σε ένα φιλικό σπίτι…. Κάθισα 3 εβδομάδες.. την πρώτη εβδομάδα ήρθε ένα χαρτί από την πολιτεία, που έλεγε ότι οι λεμονιές είχανε μια αρρώστια που αν εξαπλωνότανε θα κατέστρεφε το είδος…. Έτσι, την άλλη μέρα ήρθαν οι αρμόδιοι να κόψουν τις λεμονιές της περιοχής, και υποτίθεται ότι την άλλη μέρα θα περνούσαν να μαζέψουν τα κομμένα. Σας πληροφορώ ότι ποτέ δεν περάσανε να μαζέψουν τίποτε, και βέβαια δεν αργήσαμε να μάθουμε ότι αρρώστια δεν υπήρχε ποτέ, αλλά ότι υπήρχε μεγάλη ποσότητα λεμονιών στην αγορά απούλητα και έπρεπε να πουληθούν, και βέβαια η τιμή άμεσος πήρε τα πάνω της.
Και ας μην μιλήσω για της αποζημίωσης από τους τυφώνες και πλημμύρες που για να τα πάρεις φτύνεις αίμα…. Μήπως φανταζόσασταν ότι εκεί σου τα στέλνουν ταχυδρομικώς την άλλη μέρα???
Να σας πω για την περίφημη λίστα αναμονής στα νοσοκομεία??? Τον πατέρα μου του είχαν δόση εδώ 8 μήνες ζωής…. Πήγαμε στο memorial του Miami(κρατικό νοσοκομείο) όπου δουλεύει μια ξαδέρφη μου σαν νοσοκόμα, και μας δώσανε ραντεβού για 6 μήνες μετά… και ας τους είπαμε ότι ήμαστε από εξωτερικό και ότι έχει καρκίνο… η λύση για μας ήταν να πάμε σε ιδιωτική κλινική, βέβαια, έτσι κι αλλιώς θα πληρώναμε, αλλά και πάλι, ραντεβού πήραμε μετά από 2 εβδομάδες.

Οι γερμανοί είναι ρομποτακια, που όταν θα πάνε στην δουλεία τους θα πούνε ένα «καλημέρα» και δεν θα ξαναμιλήσουν στον συνάδερφο μέχρι το διάλειμμα, και μετά μέχρι το σχόλασμα…. Να γιατί όλα λειτουργούν σωστά εκεί. Θα μας άρεζε εμάς αυτό? Όχι βέβαια… δεν θα μπορούσαμε ποτέ να το κάνουμε.
Κι εδώ είναι το τρελό…. Ενώ είμαστε περισσότερο άνθρωποι, δεν σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας.

Για να απαιτούμε να λειτουργούν όλα καλά στο κράτος μας, πρέπει πρώτα να λειτουργούμε εμείς σωστά, και δυστυχώς αυτό δεν το κάνουμε… διάβασα διάφορα… π.χ. για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα… τα παίρνει ο γερανός και τα πάει στο πιο κοντινό μέρος που επιτρέπετε το παρκάρισμα… κι εγώ σας ρωτάω…. Πόσους γερανούς και ποσά ελευθέρα μέρη για παρκάρισμα έχουμε για να το κάνουμε αυτό? Γιατί αν μετρήσουμε όλα τα παράνομα….. εδώ υπάρχουν θέσης σταθμεύσεις άδειες κι εμείς πάμε και σταθμεύουμε στις θέσεις που είναι για ανάπηρους, η ακόμα και στην μέση του δρόμου, κλείνοντας την είσοδο-έξοδο του parking, επειδή η άδεια θέση είναι 5 μέτρα πιο κάτω και θα κουραστούμε. Και μην πω τι θα γίνει αν μας το πάρει ο γερανός η αν μας γράψουνε, και ας ξέρουμε ότι φταίμε.

Απάντηση: Re: Παγια τέλη και φόροι στην Γερμανία

Και ποιος σας είπε ότι όλα λειτουργούν σωστά στο εξωτερικό? Βάζω στοίχημα ότι αν αρχίσουμε να λέμε ο καθένας μας που έχουμε ζήσει στο εξωτερικό μια ιστορία, δεν θα τελειώναμε ποτέ… και δεν μιλάω για την Βενεζουέλα που η κατάσταση είναι για κλάματα, αλλά για την Αμερική όπου πήγαινα αρκετά συχνά.
Το 1998 ήμουν στο Miami σε ένα φιλικό σπίτι…. Κάθισα 3 εβδομάδες.. την πρώτη εβδομάδα ήρθε ένα χαρτί από την πολιτεία, που έλεγε ότι οι λεμονιές είχανε μια αρρώστια που αν εξαπλωνότανε θα κατέστρεφε το είδος…. Έτσι, την άλλη μέρα ήρθαν οι αρμόδιοι να κόψουν τις λεμονιές της περιοχής, και υποτίθεται ότι την άλλη μέρα θα περνούσαν να μαζέψουν τα κομμένα. Σας πληροφορώ ότι ποτέ δεν περάσανε να μαζέψουν τίποτε, και βέβαια δεν αργήσαμε να μάθουμε ότι αρρώστια δεν υπήρχε ποτέ, αλλά ότι υπήρχε μεγάλη ποσότητα λεμονιών στην αγορά απούλητα και έπρεπε να πουληθούν, και βέβαια η τιμή άμεσος πήρε τα πάνω της.
Και ας μην μιλήσω για της αποζημίωσης από τους τυφώνες και πλημμύρες που για να τα πάρεις φτύνεις αίμα…. Μήπως φανταζόσασταν ότι εκεί σου τα στέλνουν ταχυδρομικώς την άλλη μέρα???
Να σας πω για την περίφημη λίστα αναμονής στα νοσοκομεία??? Τον πατέρα μου του είχαν δόση εδώ 8 μήνες ζωής…. Πήγαμε στο memorial του Miami(κρατικό νοσοκομείο) όπου δουλεύει μια ξαδέρφη μου σαν νοσοκόμα, και μας δώσανε ραντεβού για 6 μήνες μετά… και ας τους είπαμε ότι ήμαστε από εξωτερικό και ότι έχει καρκίνο… η λύση για μας ήταν να πάμε σε ιδιωτική κλινική, βέβαια, έτσι κι αλλιώς θα πληρώναμε, αλλά και πάλι, ραντεβού πήραμε μετά από 2 εβδομάδες.

Οι γερμανοί είναι ρομποτακια, που όταν θα πάνε στην δουλεία τους θα πούνε ένα «καλημέρα» και δεν θα ξαναμιλήσουν στον συνάδερφο μέχρι το διάλειμμα, και μετά μέχρι το σχόλασμα…. Να γιατί όλα λειτουργούν σωστά εκεί. Θα μας άρεζε εμάς αυτό? Όχι βέβαια… δεν θα μπορούσαμε ποτέ να το κάνουμε.
Κι εδώ είναι το τρελό…. Ενώ είμαστε περισσότερο άνθρωποι, δεν σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας.

Για να απαιτούμε να λειτουργούν όλα καλά στο κράτος μας, πρέπει πρώτα να λειτουργούμε εμείς σωστά, και δυστυχώς αυτό δεν το κάνουμε… διάβασα διάφορα… π.χ. για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα… τα παίρνει ο γερανός και τα πάει στο πιο κοντινό μέρος που επιτρέπετε το παρκάρισμα… κι εγώ σας ρωτάω…. Πόσους γερανούς και ποσά ελευθέρα μέρη για παρκάρισμα έχουμε για να το κάνουμε αυτό? Γιατί αν μετρήσουμε όλα τα παράνομα….. εδώ υπάρχουν θέσης σταθμεύσεις άδειες κι εμείς πάμε και σταθμεύουμε στις θέσεις που είναι για ανάπηρους, η ακόμα και στην μέση του δρόμου, κλείνοντας την είσοδο-έξοδο του parking, επειδή η άδεια θέση είναι 5 μέτρα πιο κάτω και θα κουραστούμε. Και μην πω τι θα γίνει αν μας το πάρει ο γερανός η αν μας γράψουνε, και ας ξέρουμε ότι φταίμε.

kala ... στην Αμερικη εχει χαλασει πολυ η κατασταση.......:violent-smiley-030::violent-smiley-030:

στη Γερμανια ειναι αναλογα την περιοχη .....

στο Αμβουργο δεν ειναι τοσο αυστηρα πλεον τα πραγματα διοτι εχει παρα μα παρα πολλους ξενους και εχουν αλιωσει την νοοτροπια των ντοπιων !!!

Στην Ελλαδα τωρα ....μπορει να ενδιαφερθουμε για τον συνανθρωπο μας οταν εχει καποια σοβαρη αναγκη αλλα μεχρι να εχει αυτην την αναγκη δεν θα του δειξουμε καθολου σεβασμο και ευγενεια .................

τωρα τι περιεργη ανωμαλια ειναι αυτη που εχει ο Ελλην δεν μπορω να την εξηγησω !
ισως ειναι το οτι στην Ελλαδα απλα εχουμε μεγαλωσει με την νοοτροπια του ΒΟΛΕΨΟΥ , ΧΩΣΟΥ ,ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΣΟΥ , ΦΑΕ ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ... κτλ.......

Last edited:
Απάντηση: Re: Παγια τέλη και φόροι στην Γερμανία

Εμένα δεν με κρατάει τίποτα εδώ. Εάν βρω μια καλή ευκαιρία για δουλειά ή εγώ ή η γυναίκα μου θα τα λέμε μόνο καλοκαίρια και μέσω internet !

μην το κανεις ......

σε 1 χρονο το πολυ θα το μετανιωσεις !!!!!!!!!!!!!!

για να πας σε μια ξενη χωρα εστω καλυτερη οικονομικα απο την ελλαδα πρεπει να πας μεχρι 16 χρονων το πολυ για να μαθεις νοοτροπια και γλωσσα.....

μετα απλα σε ενοχλει η νοοτροπια τους και δεν συνηθηζεις με τιποτα την ζωη παρα ισως τον σταθερο μισθο και τους καθαρους δρομους .......-bye-

Ελλάδα είναι η χώρα που:
-Μας αρέσει που κάνουμε πάρτυ γενεθλίων στο σπίτι και χορεύουμε ως το πρωί, αλλά εκνευριζόμαστε τις υπόλοιπες 364 μέρες που κάνουν το ίδιο και οι γείτονες.
-Μας αρέσει που μπορούμε να βγούμε και να διασκεδάσουμε όποια μέρα θέλουμε(όχι σα το Γερμανικό ρομπότ που βγαίνει κάθε Σάββατο), αλλα έχουμε λεφτά μόνο για μία φορά την εβδομάδα .
-Χαιρόμαστε όταν βγαίνουν παγανιά 'οι κάθε είδους ελεγκτές' και πέφτουν οι κλήσεις βροχή (άντε να μπεί μια τάξη στο χάος), αλλά τρέχουμε να σβήσουμε τις δικές μας.
-Κάνουμε τεμενέδες προκειμένου να διοριστούμε στο δημόσιο, αλλά μόλις διοριστούμε κάνουμε απεργία γιατί ο μισθός είναι της πείνας
-Κάνουμε ότι περνάει απο το χέρι μας να κρύψουμε εισοδήματα, αλλα κατακρίνουμε τους φοροφυγάδες των άλλων επαγγελμάτων.
-Φτιάχνουμε τη 'μία και μοναδική' Εθνική Οδό τα τελευταία 50 χωρίς να μας εμποδίζει να δοκιμάζουμε εκεί τη τελική του ολοκαίνουργιου (με δάνειο φυσικά) τουρμπίσιου παπα.
-Κατεβαίνουμε με το αυτοκίνητο στο κέντρο και γκρινιάζουμε που δεν έχει θέσεις στάθμευσης.
-Λαδώνουμε σχεδόν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, για να κάνουμε τη δουλειά μας πιο γρήγορα απο αυτόν που δεν έχει ή δεν λαδώνει.
-Κάθε μέρα έχει πορεία στο κέντρο της Αθήνας αλλά δεν μας ενοχλεί γιατι δεν το λέει στις ειδήσεις.
-Θέλουμε τα ΜΜΜ για να αραιώσει η κίνηση και να χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας.
-Είμαστε ΧΟ γιατί ετσι μας βαπτίσανε και το θυμόμαστε κάθε χρόνο το Μεγα Σάββατο (23:45-00:10).
-Θέλουμε να λαμβάνουμε και ποτέ να δίνουμε.
-Κατακρίνουμε τη τυπική ασφάλιση υγείας του εξωτερικού, αλλα σαν Ελλάδα δεν υπογράφουμε ένα μαμημένο χαρτί για να νοσηλεύονται οι Έλληνες στο εξωτερικό χωρίς πρόβλημα.
-Σιχαινόμαστε τους λαθρομετανάστες αλλά τους ψάχνουμε για να μας κάνουν μαύρες εργασίες.
-Είμαστε φιλόξενοι μόνο όταν υπάρχει συμφέρον.
-Δεν δεχόμαστε οτι υπάρχει ανεργία μεχρι τη στιγμή που θα χάσουμε τη δουλειά μας.
-Βλέπουμε σε βιντεάκια, ανθρώπους να πέφτουν (κάποιοι χτυπάνε σοβαρά) και ξεκαρδιζόμαστε.
-Δεν έχουμε προσθέσει το παραμικρό λιθαράκι σε πολιτισμό ή τεχνολογία τα τελευταία 2000 χρόνια, αλλα νομίζουμε οτι όλοι οι εφευρέτες είναι Έλληνες.
-Μάθαμε τους αρχαίους Ελληνες συγγραφείς-ποιητές-φιλοσόφους κτλ απο τα αμερικάνικα πανεπιστήμια και 200 χρόνια μετά τη τουρκοκρατία, ακόμα την έχουμε σαν άλλοθι.
-Οι οικονομικοί μετανάστες του '50 (και αργότερα) έρχονται στη πατριδούλα τους με απολαβές πολαπλάσιες των ντόπιων και λένε οτι δεν την αλλάζουν με τίποτα γιατι στο εξωτερικό μοχθήσανε,(ενω ο αγρότης, ο εργάτης και ο υπάλληλος στην Ελλάδα την τότε εποχή περνάγαν ζωή χαρισάμενη)
-Οι σκοτεινές συνομωσίες φταίνε που δε μάθαμε ιστορία, γεωγραφία και ορθογραφία αλλα όχι οι γονείς μας και οι δάσκαλοι.

Έχω άπειρα προσωπικά παραδείγματα για τη χαμηλή ποιότητα της καθημερινότητας της ζωής στην Ελλάδα, τη παιδεία, το πολιτισμό και τον ανθρωπισμό σε αυτό το τόπο (όπως και οι περισσότεροι). Έχουμε επιλεκτική μνήμη, όραση και ακοή.
Δεν φταίμε για τίποτα που κάναμε ή που αμελήσαμε να κάνουμε.

Τελικά υπάρχει Θεός και λατρεύει αυτό το τόπο.

Re: Απάντηση: Re: Παγια τέλη και φόροι στην Γερμανία

μην το κανεις ......

σε 1 χρονο το πολυ θα το μετανιωσεις !!!!!!!!!!!!!!

για να πας σε μια ξενη χωρα εστω καλυτερη οικονομικα απο την ελλαδα πρεπει να πας μεχρι 16 χρονων το πολυ για να μαθεις νοοτροπια και γλωσσα.....

μετα απλα σε ενοχλει η νοοτροπια τους και δεν συνηθηζεις με τιποτα την ζωη παρα ισως τον σταθερο μισθο και τους καθαρους δρομους .......-bye-

+1
πολυ το ειπαν(να φυγουν) λιγοι το εκαναν και πολυ λιγοτεροι παρεμειναν

Ελλάδα είναι η χώρα που:
....
-Δεν έχουμε προσθέσει το παραμικρό λιθαράκι σε πολιτισμό ή τεχνολογία τα τελευταία 2000 χρόνια, αλλα νομίζουμε οτι όλοι οι εφευρέτες είναι Έλληνες.

-Οι σκοτεινές συνομωσίες φταίνε που δε μάθαμε ιστορία, γεωγραφία και ορθογραφία αλλα όχι οι γονείς μας και οι δάσκαλοι.

Όπως πχ ο μαθηματικός, μηχανικός και εφευρέτης Ήρων ο Αλεξανδρινός (1ος αιώνας μΧ, άρα λιγότερο από 2000 χρόνια από τις μερες μας) ο οποίος έχει θεωρηθεί μεταξύ άλλων ως ο εφευρέτης της πρώτης ατμομηχανής ή οι νομικοί Τριβωνιανός (Παμφυλία της Μικράς Ασίας, περιοχή με ελληνικούς τότε πληθυσμούς άρα ελληνικής μάλλον καταγωγής, αφού μετράμε τους ανθρώπους από την καταγωγή τους), και Θεόφιλος, κύρια δύναμη πίσω από το Corpus Iuris Civilis του Ιουστινιανού (6ος αιώνας), έργο τιτάνιο το οποίο επηρέασε και εξακολουθεί να επηρεάζει τη νομική επιστήμη μέχρι τις ημέρες μας, για να φέρω κάποια πρόχειρα παραδείγματα. Ας μας ονομάσει ο συγγραφέας του ανωτέρω πονήματος κάποιον επιφανή πνευματικό άνθρωπο λχ της Αγγλίας την αντίστοιχη εποχή. Και όχι τον Βασιλιά Αρθούρο και τον μάγο Μέρλιν.

Δεν φταίω εγώ που φέρνω "παλιά" παραδείγματα, το παραπάνω κείμενο έθεσε το όριο των 2000 ετών. Ας διάβαζε και λίγο πριν το θέσει ο συγγραφέας του, δεν θα του έκανε κακό.