Giannis Amar
AVClub Addicted Member
Mιλας για Επανα-Σταση ?
Ότι μπορεί να κάνει αυτή την χώρα να ξαναφτιαχθεί από το μηδέν.
Mιλας για Επανα-Σταση ?
εγώ απορώ από την άλλη γιατί όλοι θέλουν να ζήσουν στην Ελλάδα, τόσο αυτοί που ζουν ήδη εδώ, όσο και οι μετανάστες καθώς και πολλοί ξένοι (όχι κατανάγκη οικονομικοί μετανάστες).
Κολλητός μου φίλος ξένος από Νότια Αφρική που έχει ζήσει σε πολλά μέρη του κόσμου, εδώ και μια πενταετία ζει και εργάζεται στην Αθήνα κι απ' ότι μου λέει δεν την αλλάζει με τίποτα!
Τώρα από λόγια όλοι έχουμε να λέμε, αλλά μόνο μέχρι εκεί.Ποιός προτιμάει να φύγει στο εξωτερικό και γιατί δεν το κάνει?
Ποιός προτιμάει να φύγει στο εξωτερικό και γιατί δεν το κάνει?
εγώ απορώ από την άλλη γιατί όλοι θέλουν να ζήσουν στην Ελλάδα, τόσο αυτοί που ζουν ήδη εδώ, όσο και οι μετανάστες καθώς και πολλοί ξένοι (όχι κατανάγκη οικονομικοί μετανάστες).
Κολλητός μου φίλος ξένος από Νότια Αφρική που έχει ζήσει σε πολλά μέρη του κόσμου, εδώ και μια πενταετία ζει και εργάζεται στην Αθήνα κι απ' ότι μου λέει δεν την αλλάζει με τίποτα!
Τώρα από λόγια όλοι έχουμε να λέμε, αλλά μόνο μέχρι εκεί.Ποιός προτιμάει να φύγει στο εξωτερικό και γιατί δεν το κάνει?
εδώ έχουν ήδη γραφεί τρεις σελίδες για τις "φρικτές" συνθήκες ζωής στην Ελλάδα και μου λέτε πως συναισθηματικοί, οικογενειακοί και λόγοι συνήθειας μας κρατάνε σ' αυτό το "εχθρικό" προς τους πολίτες κράτος.
........
...............
Από την άλλη πιστεύω πως απλά μας αρέσει να γκρινιάζουμε διαρκώς και για τα πάντα, χωρίς να είμαστε ενήμεροι επαρκώς για το τί συμβαίνει και τί επικρατεί κάπου που πιστεύουμε πως είναι ο παράδεισος.
.......
Με συγχωρεις, αλλα το παραπανω ειναι μια αυθαιρετη εκτιμηση που κανεις, και δεν ειναι απαραιτητα η πραγματικοτητα.
Ας μας επιτρεψεις να εχουμε ιδια αποψη εφοσον και παιρνουμε θεση !![]()
Η ζωή στη Γερμανία είναι όνειρο (πραγματικά) αν ζήσεις όπως οι Γερμανοί. Αν προσπάθήσεις για κάτι ενδιάμεσο (π.χ. να βάλεις home cinema, ενώ δεν έχεις πάρει άδεια γραπτή από όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας, τότε μεταβάλλεται σε εφιάλτη.
Σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να κάνεις αυτό ακριβώς που προβλέπεται, χωρίς καμιά παρέκκλιση. Π.χ. περίμενα σε στάση λεωφορείου το τελευταίο λεωφορείο (εκτός πόλης), σε μέρος που δεν κυκλοφορούν ούτε ταξί, ούτε ραδιοταξί. Το λεωφορείο ήλθε, με είδε, αλλά δεν σταμάτησε.... φυσικά αναγκάστηκα να γυρίσω στην πόλη με τα πόδια (αφού κανείς δεν σταματά τη νύχτα). Περίπου 2.30 ώρες περπάτημα, τουλάχιστον 40 λεπτά στη βροχή. Την άλλη μέρα πρωί πρωί, κάνω χρήση του δικαιώματός μου και πηγαίνω στο σταθμάρχη. Διατυπώνω τη διαμαρτυρία μου (στα γερμανικά), και μου δίνει τη νυχτερινή αναφορά του οδηγού ότι είδε ένα άτομο στη στάση, αλλά το άτομο αυτό βρισκόταν ακριβώς στο στύλο της στάσης κι όχι στην -προβλεπόμενη- απόσταση του ενός και πλέον μέτρου προς τα αριστερά της στάσης. Δηλ. ο οδηγός προτίμησε να αφήσει ένα άτομο στην ύπαιθρο, νύχτα, με βροχή, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλο μεταφορικό μέσο για επιστροφή στην πόλη, διότι δεν καθόταν στην προβλεπόμενη απόσταση από τη σήμανση της στάσης. Το συμβάν το 2004 στη Ρηνανία.
Πάντως δεν είναι όλη η δυτική Ευρώπη ίδια με τη Γερμανία.
άλλα πράγματα ζηλεύουμε παιδιά και είναι γνωστά αυτά σε όλους μας.
το ζητούμενο είναι μια καλύτερη ποιότητα ζωής στον Θεϊκά πλασμένο τόπο όπου ζούμε.
αν υπήρχε αυτός ο συνδυασμός, όχι στο 100% καθότι αυτό είναι ανέφικτο, έστω μια καλυτέρευση κάποιων πραγμάτων ποσοστιαία στο 10% ή 20% πιστεύω οτι η ζωή μας θα ήταν παραμυθένια.
κακά τα ψέματα η Ελλάδα είναι Ελλάδα και κανείς δεν την αλλάζει έτσι απλά.
απλά είναι πολλά που πρέπει να διορθωθούν ......
υ.γ και φυσικά συμφωνώ με τον Χρήστο, τον τόπο σου και τους δικούς σου ανθρώπους δεν τους παρατάς έτσι εύκολα παρά μόνο σε ειδικές καταστάσεις.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.