Παγια τέλη και φόροι στην Γερμανία

Εντάξει, δεν έχω ζήσει ούτε στην Γερμανία ούτε στο εξωτερικό, μόνο σαν τουρίστας έχω πάει, αλλά από την άλλη δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τα λεγόμενά σας.
Ανοιξα το θέμα γιατί μου φάνηκαν "κουφές" οι χρεώσεις και τα κόστη σε σχέση μ' εμάς.
Απ' ότι κατάλαβα όμως από τα γραφόμενά σας, "κουφές" είναι και οι παροχές σε σχέση μ' εμάς...

εγώ απορώ από την άλλη γιατί όλοι θέλουν να ζήσουν στην Ελλάδα, τόσο αυτοί που ζουν ήδη εδώ, όσο και οι μετανάστες καθώς και πολλοί ξένοι (όχι κατανάγκη οικονομικοί μετανάστες).
Κολλητός μου φίλος ξένος από Νότια Αφρική που έχει ζήσει σε πολλά μέρη του κόσμου, εδώ και μια πενταετία ζει και εργάζεται στην Αθήνα κι απ' ότι μου λέει δεν την αλλάζει με τίποτα!

Τώρα από λόγια όλοι έχουμε να λέμε, αλλά μόνο μέχρι εκεί.Ποιός προτιμάει να φύγει στο εξωτερικό και γιατί δεν το κάνει?

Απάντηση: Re: Παγια τέλη και φόροι στην Γερμανία

εγώ απορώ από την άλλη γιατί όλοι θέλουν να ζήσουν στην Ελλάδα, τόσο αυτοί που ζουν ήδη εδώ, όσο και οι μετανάστες καθώς και πολλοί ξένοι (όχι κατανάγκη οικονομικοί μετανάστες).
Κολλητός μου φίλος ξένος από Νότια Αφρική που έχει ζήσει σε πολλά μέρη του κόσμου, εδώ και μια πενταετία ζει και εργάζεται στην Αθήνα κι απ' ότι μου λέει δεν την αλλάζει με τίποτα!

Τώρα από λόγια όλοι έχουμε να λέμε, αλλά μόνο μέχρι εκεί.Ποιός προτιμάει να φύγει στο εξωτερικό και γιατί δεν το κάνει?

Εγω. Καθαρα συναισθηματικοι λογοι και λογοι οικογενειας !

Δεν αφήνεις έτσι εύκολα τον τόπο σου, την οικογένεια, το σπίτι σου, τους φίλους σου, την όποια έστω ασφάλεια σου προσφέρει η δουλειά σου και η οικειότητα του περιβάλλοντος όπου ζεις, για να ξενιτευτείς απλώς επειδή είναι πιο σωστό το άλλο κράτος. Επομένως σαν επιχείρημα, το "γιατί δεν φεύγουμε", δύσκολα πείθει.

Ποιός προτιμάει να φύγει στο εξωτερικό και γιατί δεν το κάνει?

Εμένα δεν με κρατάει τίποτα εδώ. Εάν βρω μια καλή ευκαιρία για δουλειά ή εγώ ή η γυναίκα μου θα τα λέμε μόνο καλοκαίρια και μέσω internet !

Θα σου πω εγώ από τα λεγόμενα της συναδέλφου: διότι εκεί ζουν σαν ρομπότ. Εμπαινε με το σκοτάδι στο γραφείο και έβγαινε πάλι με το σκοτάδ (και ι εκεί δεν έχει το πρωί ούτε άργησα, γιατί είχε πορεία, ούτε έσκασε το λάστιχο, ούτε δεν χτύπησε το ξυπνητήρι.... Προσωπική ζωή μηδέν. Σαφώς και έπαιρνε πολύ περισσότερα λεφτά απ'εδώ , αλλά είπαμε: ρομπότ.

Last edited:
εδώ έχουν ήδη γραφεί τρεις σελίδες για τις "φρικτές" συνθήκες ζωής στην Ελλάδα και μου λέτε πως συναισθηματικοί, οικογενειακοί και λόγοι συνήθειας μας κρατάνε σ' αυτό το "εχθρικό" προς τους πολίτες κράτος.

Προσωπικά αν πίστευα πως όσα μου στερεί αυτός ο τόπος (με οικονομικά, κοινωνικά και λοιπά κριτήρια διαβίωσης) θα μπορούσε να μου τα προσφέρει κάποιο άλλο κράτος, θα προσπαθούσα να πάω όχι μόνο εγώ αλλά θα έπαιρνα και την οικογένειά μου μαζί.

Από την άλλη πιστεύω πως απλά μας αρέσει να γκρινιάζουμε διαρκώς και για τα πάντα, χωρίς να είμαστε ενήμεροι επαρκώς για το τί συμβαίνει και τί επικρατεί κάπου που πιστεύουμε πως είναι ο παράδεισος.

Στην ουσία απλά ποθούμε αυτό που δεν έχουμε, εξιδανικεύοντας το, και δεν εκτιμάμε αυτό που απολαμβάνουμε γιατί το θεωρούμε δεδομένο.

εδώ έχουν ήδη γραφεί τρεις σελίδες για τις "φρικτές" συνθήκες ζωής στην Ελλάδα και μου λέτε πως συναισθηματικοί, οικογενειακοί και λόγοι συνήθειας μας κρατάνε σ' αυτό το "εχθρικό" προς τους πολίτες κράτος.

........

Oντως.
Και θα στο ξαναπω. Ειναι ο μονος λογος.

Δεν ειναι στο δικο μου μυαλο δυνατο, να αφησω τη μανα και το πατερα που με μεγαλωσαν,σύξυλους που λενε, τωρα που γερνανε και θα με εχουν επι της ουσιας αναγκη σε αυτο το οπως ειρωνικα τοποθετεις σαν "εχθρικό προς τους πολίτες κράτος". Δεν ειναι καθολου ειρωνικο, ειναι περα για περα και κυριολεκτικα εχθρικο κι απανθρωπο.

...............
Από την άλλη πιστεύω πως απλά μας αρέσει να γκρινιάζουμε διαρκώς και για τα πάντα, χωρίς να είμαστε ενήμεροι επαρκώς για το τί συμβαίνει και τί επικρατεί κάπου που πιστεύουμε πως είναι ο παράδεισος.

.......

Με συγχωρεις, αλλα το παραπανω ειναι μια αυθαιρετη εκτιμηση που κανεις, και δεν ειναι απαραιτητα η πραγματικοτητα.
Ας μας επιτρεψεις να εχουμε ιδια αποψη εφοσον και παιρνουμε θεση ! :grinning-smiley-043

Ενώ εδώ ζούμε σαν ρομπότ γιατί οικονομικά δεν γίνεται διαφορετικά.
Δεν ξέρω πολλούς που να βγαίνουν κάθε μέρα έξω. Την μια για φαγητό την άλλη για ψώνια την τρίτη για σινεμά την τετάρτη για θέατρο και ούτω καθ´εξής.

Βγαίνουμε μόνο ένα Σαββάτο ή μια Κυριακή και δεν μιλάω για μένα. Δόξα το θεό μπορώ και κάνω δέκα πράγματα. Άλλοι όμως ? ? ?

Χρήστο θα συμφωνήσω πως είναι εχθρικό και απάνθρωπο. Όμως πες μου εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (Σουηδία, Καναδάς και δυο-τρία ακόμα ίσως κράτη) ποιό κράτος ακολουθεί φιλεύσπλαχνη και ανθρώπινη πολιτική?

Νομίζω πως καλό είναι να είμαστε πάνω από το Μ.Ο., πράγμα που νομίζω πως ισχύει. Εννοείται πως αυτό δεν αρκεί και πάντα θα πρέπει να κοιτάμε και να προσπαθούμε προς τα καλύτερα παραδείγματα.

Re: Απάντηση: Re: Παγια τέλη και φόροι στην Γερμανία

Με συγχωρεις, αλλα το παραπανω ειναι μια αυθαιρετη εκτιμηση που κανεις, και δεν ειναι απαραιτητα η πραγματικοτητα.
Ας μας επιτρεψεις να εχουμε ιδια αποψη εφοσον και παιρνουμε θεση ! :grinning-smiley-043

Εννοείται πως ο καθένας έχει τη γνώμη του. Το ανέφερα νομίζω παραπάνω πως είναι προσωπική μου άποψη.-bye-

Η ζωή στη Γερμανία είναι όνειρο (πραγματικά) αν ζήσεις όπως οι Γερμανοί. Αν προσπάθήσεις για κάτι ενδιάμεσο (π.χ. να βάλεις home cinema, ενώ δεν έχεις πάρει άδεια γραπτή από όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας, τότε μεταβάλλεται σε εφιάλτη.

Σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να κάνεις αυτό ακριβώς που προβλέπεται, χωρίς καμιά παρέκκλιση. Π.χ. περίμενα σε στάση λεωφορείου το τελευταίο λεωφορείο (εκτός πόλης), σε μέρος που δεν κυκλοφορούν ούτε ταξί, ούτε ραδιοταξί. Το λεωφορείο ήλθε, με είδε, αλλά δεν σταμάτησε.... φυσικά αναγκάστηκα να γυρίσω στην πόλη με τα πόδια (αφού κανείς δεν σταματά τη νύχτα). Περίπου 2.30 ώρες περπάτημα, τουλάχιστον 40 λεπτά στη βροχή. Την άλλη μέρα πρωί πρωί, κάνω χρήση του δικαιώματός μου και πηγαίνω στο σταθμάρχη. Διατυπώνω τη διαμαρτυρία μου (στα γερμανικά), και μου δίνει τη νυχτερινή αναφορά του οδηγού ότι είδε ένα άτομο στη στάση, αλλά το άτομο αυτό βρισκόταν ακριβώς στο στύλο της στάσης κι όχι στην -προβλεπόμενη- απόσταση του ενός και πλέον μέτρου προς τα αριστερά της στάσης. Δηλ. ο οδηγός προτίμησε να αφήσει ένα άτομο στην ύπαιθρο, νύχτα, με βροχή, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλο μεταφορικό μέσο για επιστροφή στην πόλη, διότι δεν καθόταν στην προβλεπόμενη απόσταση από τη σήμανση της στάσης. Το συμβάν το 2004 στη Ρηνανία.

Πάντως δεν είναι όλη η δυτική Ευρώπη ίδια με τη Γερμανία.

άλλα πράγματα ζηλεύουμε παιδιά και είναι γνωστά αυτά σε όλους μας.

το ζητούμενο είναι μια καλύτερη ποιότητα ζωής στον Θεϊκά πλασμένο τόπο όπου ζούμε.

αν υπήρχε αυτός ο συνδυασμός, όχι στο 100% καθότι αυτό είναι ανέφικτο, έστω μια καλυτέρευση κάποιων πραγμάτων ποσοστιαία στο 10% ή 20% πιστεύω οτι η ζωή μας θα ήταν παραμυθένια.

κακά τα ψέματα η Ελλάδα είναι Ελλάδα και κανείς δεν την αλλάζει έτσι απλά.

απλά είναι πολλά που πρέπει να διορθωθούν ......

υ.γ και φυσικά συμφωνώ με τον Χρήστο, τον τόπο σου και τους δικούς σου ανθρώπους δεν τους παρατάς έτσι εύκολα παρά μόνο σε ειδικές καταστάσεις.

Άλλη περίπτωση. Τον Απρίλιο του 2002 είμαι με παρέα Ευρωπαίων (μεγάλη παρέα από 9 κράτη) σε ένα ποταμόπλοιο στο Ρήνο, όχι κρουαζιέρα, αλλά πηγαίναμε κάπου στη Γερμανία. Κατά την απόβίβαση σε γερμανικό λιμάνι, σκοντάφτω στα πόδια μιας γιγάντιας Ελβετίδας που κοιμόταν με απλωμένα πόδια, πέφτω κάτω, και μάλιστα πέφτω πάνω στα γυαλιά μου, που σπάνε. Τα θραύσματα καρφώνονται στο πρόσωπό μου και έχω πλήρη απώλεια όρασης. Ενας γιατρός που με εξετάζει πρόχειρα με παίρνει κατευθείαν σε δημόσιο νοσοκομείο, διότι νομίζει ότι έχω χάσει (τουλάχιστον) το ένα μάτι μου.

Στο νοσοκομείο (είμαι έκτακτο περιστατικό) μου ζητούν τα στοιχεία μου. τα δίνω κανονικά, αλλά δεν έχω πάνω μου το Ε13 που αποδεικνύει ότι είμαι ασφαλισμένος σε άλλη χώρα της ΕΕ, άρα δικαιούμαι δωρεάν περίθαλψης παντού. Το είχα στη βαλίτσα μου όμως. Ε, λοιπόν η νομοθεσία στο ομόσπονδο κράτος απαγόρευε τη θεραπεία και νοσηλεία σε οποιονδήποτε δεν έχει την κάρτα υγείας.

Και τώρα τί κάνουμε;;; Σήκωσαν τους ώμους ψηλά και σηκώθηκαν να φύγουν. Ευτυχώς ένας γιατρός μας σφύριξε ότι καλό είναι να πάμε δίπλα στη Γαλλία και μας έδωσε και τη διεύθυνση του νοσοκομείου, ενώ εκείνος προθυμοποιήθηκε να τηλεφωνήσει εκεί.

Πράγματι πήγαμε στη γειτονική χώρα, σε γενικό νοσοκομείο, όπου με περιέθαλψαν κανονικά. Πέρασα από όλες τις εξετάσεις, έκανα έκτακτα χειρουργεία (δυο) και έμεινα δυο μέρες στο νοσοκομείο. Φυσικά πλήρωσα το λογαριασμό (1320 ευρώ από όσο θυμάμαι), τα οποία πήρα πίσω από το ΙΚΑ σε δυο μέρες . Μάλιστα μου έδωσαν και οδηγίες για το πώς θα ταξιδέψω αεεροπορικώς.

Δεύτερη μέρα στην Ελλάδα, πηγαίνω στο ΑΧΕΠΑ θεσσαλονίκης, χωρίς βιβλιάριο υγείας (τότε είχα ασφάλεια ΙΚΑ). Δίνοντας το φάκελο των ιατρικών εξετάσεων και χειρουργείων με έκαναν κανονικά εισαγωγή, πέρασα τρεις μέρες με πολλές εξετάσεις (πάνω από 12) και τελικά πήρα εξιτήριο. Πόσο πλήρωσα ;;; 6 ευρώ, καθώς δεν είχα πάει με το βιβλιάριο υγείας στο κανονικό ιατρείο του νοσοκομείου πρωί. Όλα τα άλλα δωρεάν.

ΥΣΤ. Τί με πίκρανε περισσότερο;; Ότι ο γιατρός που μου σφύριξε να πάω Γαλλία για να σωθώ, ήταν από το Βέλγιο, Φλαμανδός. Κανείς Γερμανός δεν διανοήθηκε να δώσει μια συμβουλή εκτός συστήματος για να παρακάμψει μια γραφειοκρατική ατυχία σε κάποιον ξένο που θα έχανε το μάτι του.

Αυτά....στη Γερμανία.

Η ζωή στη Γερμανία είναι όνειρο (πραγματικά) αν ζήσεις όπως οι Γερμανοί. Αν προσπάθήσεις για κάτι ενδιάμεσο (π.χ. να βάλεις home cinema, ενώ δεν έχεις πάρει άδεια γραπτή από όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας, τότε μεταβάλλεται σε εφιάλτη.

Σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να κάνεις αυτό ακριβώς που προβλέπεται, χωρίς καμιά παρέκκλιση. Π.χ. περίμενα σε στάση λεωφορείου το τελευταίο λεωφορείο (εκτός πόλης), σε μέρος που δεν κυκλοφορούν ούτε ταξί, ούτε ραδιοταξί. Το λεωφορείο ήλθε, με είδε, αλλά δεν σταμάτησε.... φυσικά αναγκάστηκα να γυρίσω στην πόλη με τα πόδια (αφού κανείς δεν σταματά τη νύχτα). Περίπου 2.30 ώρες περπάτημα, τουλάχιστον 40 λεπτά στη βροχή. Την άλλη μέρα πρωί πρωί, κάνω χρήση του δικαιώματός μου και πηγαίνω στο σταθμάρχη. Διατυπώνω τη διαμαρτυρία μου (στα γερμανικά), και μου δίνει τη νυχτερινή αναφορά του οδηγού ότι είδε ένα άτομο στη στάση, αλλά το άτομο αυτό βρισκόταν ακριβώς στο στύλο της στάσης κι όχι στην -προβλεπόμενη- απόσταση του ενός και πλέον μέτρου προς τα αριστερά της στάσης. Δηλ. ο οδηγός προτίμησε να αφήσει ένα άτομο στην ύπαιθρο, νύχτα, με βροχή, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλο μεταφορικό μέσο για επιστροφή στην πόλη, διότι δεν καθόταν στην προβλεπόμενη απόσταση από τη σήμανση της στάσης. Το συμβάν το 2004 στη Ρηνανία.

Πάντως δεν είναι όλη η δυτική Ευρώπη ίδια με τη Γερμανία.

Οπως επισης ουτε παντου στην Γερμανια ειναι το ιδιο -bye-

Re: Απάντηση: Παγια τέλη και φόροι στην Γερμανία

άλλα πράγματα ζηλεύουμε παιδιά και είναι γνωστά αυτά σε όλους μας.

το ζητούμενο είναι μια καλύτερη ποιότητα ζωής στον Θεϊκά πλασμένο τόπο όπου ζούμε.

αν υπήρχε αυτός ο συνδυασμός, όχι στο 100% καθότι αυτό είναι ανέφικτο, έστω μια καλυτέρευση κάποιων πραγμάτων ποσοστιαία στο 10% ή 20% πιστεύω οτι η ζωή μας θα ήταν παραμυθένια.

κακά τα ψέματα η Ελλάδα είναι Ελλάδα και κανείς δεν την αλλάζει έτσι απλά.

απλά είναι πολλά που πρέπει να διορθωθούν ......

υ.γ και φυσικά συμφωνώ με τον Χρήστο, τον τόπο σου και τους δικούς σου ανθρώπους δεν τους παρατάς έτσι εύκολα παρά μόνο σε ειδικές καταστάσεις.

ναι, σε ξερουμε και 'σενα....

Κανα Μ3 με 40 χιλιαρικα ειναι ο λογος ???

(αστειευομαι φυσικα -bye- )

πέραν της -πολύ εύστοχης- πλάκας, θα ήταν κι αυτό ένα θέμα Ντίνο μιας και το θέτεις .
εκεί θα μπορούσα, εδώ ούτε που το σκέφτομαι και πάω για πετρέλαιο τελικά.
αλλά θα είναι κι αυτό όσο διαβολεμένα γρήγορο γίνεται!

όμως και για να επανέλθω, είναι κάποια πράγματα που δεν τα αλλάζουμε με τίποτα στην Ελλάδα μας και κάποια άλλα που ζηλεύουμε του θανατά ..

όπως και να' χει παιδιά, ο καθένας ζυγίζει τις ανάγκες και τα πιστεύω του και αναλόγως πράττει.