Παγια τέλη και φόροι στην Γερμανία

Εννοείται, αλλά τη "τιμωρία" δε τη γλιτώνεις :flipout::grinning-smiley-043

Το θεμα ειναι να λεμε τα πραγματα οπως ειναι, κι οχι να τα παρουσιαζουμε οπως θελουμε για να υποστηριξουμε μια αποψη. Ειναι πολυ ''δημοσιογραφικο'' αυτο :a0210:

Δηλαδή ο Βλάσης υπερέβαλε;

Θεωρω πως ναι. Το απαγορευετε ειναι υπερβολη και μαλιστα με μπολντ.

Αυτη ειναι η γνωμη μου, με αυτα που γνωριζω .

Απ οτι καταλαβα, το ιδιο εμμεσα υποστηριζει και ο Γιωργος παραπανω.

Πες μου κάτι:
Έχω σπάσει το χέρι μου, πάω στο νοσοκομείο χωρίς βιβλιάριο (γιατί το έχω ξεχάσει σπίτι):
Εδώ με στείλανε για ακτινογραφία και μου έβαλαν γύψο.
Αν με αντιμετώπιζαν στη Γερμανία για το ίδιο περιστατικό με το τρόπο που αναφέρθηκε θα τους θεωρούσα το λιγότερο ηλίθιους;
Αν δεν είχα χρήματα να αποπληρώσω τα έξοδα νοσηλείας θα με βάζανε φυλακή ή θα μου ξαναέσπαγαν το χέρι :flipout:;
Για μένα υπάρχουν ευδιάκριτα όρια μεταξύ προβλεπόμενων υποχρεώσεων και ανθρώπινης ανάγκης, αν κάποιος καλύπτεται πίσω από τα πρώτα για να εξασφαλίσει τον εαυτό του μου δίνει την εικόνα κάποιου χωρίς Συνείδηση.
Εξαρτάται δηλαδή πώς εννοεί η κάθε κοινωνία το καθήκον, προς το γράμμα του νόμου ή προς το συνάνθρωπο;
Έτσι λοιπόν ο γιατρός που είναι προβλεπέ δεν διαφέρει (ίσως είναι και χειρότερος) από το γιατρό που μου ζητάει φακελάκι.
Και όχι δεν θέλω να γίνω Γερμανία. Θα μου αρκούσε να υπάρχει αξιοκρατία, προγραμματισμός και οργανωμένο κοινωνικό κράτος, ισότητα όλων των πολιτών απένατι στο νόμο και ευκαιρίες εργασιακής απασχόλησης.
Ναι στους κανόνες και τις υποχρεώσεις απέναντι στη κοινωνία και το κράτος αλλά να είναι δομημένοι πάνω σε ανθρώπινες αξίες, αυτό θέλω.

Θα ήθελα να αναφέρω κι εγώ την εμπειρία μου από Γερμανία σε θέμα υγείας, όπου είχα ακριβώς αντίθετη αντιμετώπιση απ' ό,τι ο φίλος Βλάσσης.

Πριν από πολλά χρόνια, όντας πιτσιρικάς, είχα ζήσει για μια 6ετία στη Γερμανία, λόγω επαγγελματικών των γονιών. Το διάστημα εκείνο, επειδή οι γονείς μου ήταν ασφαλισμένοι στην Ελλάδα, θεώρησαν πως δεν τους συνέφερε να ασφαλιστούν στη Γερμανία και να πληρώνουν διπλά κι έτσι ήμασταν ανασφάλιστοι εκεί.

Μια μέρα λοιπόν, στη διάρκεια του παιχνιδιού, σκοντάφτω και χτυπώντας στο τσιμέντο αποκτώ ένα βαθύ σκίσιμο από την έσω πλευρά του κάτω χείλους. Κατά σύμπτωση, το γήπεδο που παίζαμε ήταν δίπλα στο κρατικό νοσοκομείο. Μπαίνω μόνος (10-11 χρονών θα ήμουν), πάω στα επείγοντα κι εξηγώ στον γιατρό τα τοιαύτα. Προβληματίστηκε λίγο όταν του είπα πως είμαι ανασφάλιστος και κανένας στην οικογένεια δεν έχει ασφάλεια στη Γερμανία, αλλά με περιέθαλψε κανονικά και ευγενέστατα (τοπική αναισθησία, ράμματα).

Όταν τελείωσε η ιστορία, απλώς μου ζήτησε ονοματεπώνυμο και διεύθυνση γονέων, τα οποία δεν εξακρίβωσε επί τόπου (θα μπορούσα δηλαδή και να τον είχα κοροϊδέψει), μου ευχήθηκε καλή ανάρρωση και με χαιρέτησε (μου είπε αν είχα κάποια ενόχληση να ξαναπάω, αλλιώς τα ράμματα ήταν απορροφούμενα).

Μία εβδομάδα αργότερα, ήρθε στο σπίτι ταχυδρομικώς ο λογαριασμός: 13,50 μάρκα, ήτοι 6,75 ευρώ.

Aναγκαστικα παρκαρα στο κεντρο του Μοναχου (Μαριεν πλατζ) ενα 9θεσιο. Πριν ενα μηνα.

Δυο ωρες αργοτερα, μολις πηρα να το παρω να φυγω, ειχε πανω στο παρμπριζ την κληση. 14,80 ευρω.

Στην Βουλιαγμενη, "εφαγα" μια περισυ το καλοκαιρι, 80 ευρω. Και ηταν προς τον Λαιμο, πρακτικα δεν ενοχλουσε

Απάντηση: Re: Παγια τέλη και φόροι στην Γερμανία

Δε λές τίποτα!!!!
Format...και επανεγκαθίδρυση ξανά!!!!

Αυτή τη φορά όμως να περάσουμε λινουξάκι έτσι;
Να μη φάμε πάλι τη φόλα της Μικρομαλακής.

Ότι και να πληρώνει ο Γερμανός για τηλεόραση, είναι γεγονός ότι:

α) πληρώνει μόνο αν έχει τηλεοπτικό δέκτη
β) βλέπει καλύτερης ποιότητας πρόγραμμα από την κρατική του τηλεόραση
γ) τα λεφτά του δεν θα καταλήξουν στο παντελόνι κάποιου "έξυπνου" μιζαδόρου στο γερμανικό κρατικό κανάλι.

Εγώ κι εσείς στην Ελλάδα πληρώνουμε την ΕΡΤ και είναι επίσης γεγονός ότι:

α) πληρώνουμε τέλος έχουμε δεν έχουμε τηλεοπτικό δέκτη (μάλιστα μπορεί να μην είμαστε καν στη ζωή, ναι ψάξτε το μέσα στα τέλη που πληρώνετε για τάφους και οστεοφυλάκια υπάρχει και τέλος υπέρ ΕΡΤ μέσω ΔΕΗ!!! )
β) το πρόγραμμα της ΕΡΤ συνοψίζεται στα εξής: Ειδήσεις (εδώ θα έλεγα ότι είμαστε σε αρκετά καλό επίπεδο ακόμα και συγκρινόμενοι με το εξωτερικό), Αθλητικά (εδώ γελάμε), διαφημίσεις, πανηγύρια τύπου γιουροβίζιον. Με εξαίρεση ίσως τις ειδήσεις και τις πρωινές ειδησιογραφικές εκπομπές, το πρόγραμμά μας είναι για κλωτσιές...
γ) Για μίζες και κακοδιαχείριση δεν θα πω τίποτα γιατί αν πω αύριο θα περάσω από πειθαρχικό.

Re: Απάντηση: Re: Παγια τέλη και φόροι στην Γερμανία

Αυτή τη φορά όμως να περάσουμε λινουξάκι έτσι;
Να μη φάμε πάλι τη φόλα της Μικρομαλακής.

Καλά, μέχρι να διαλέξουμε διανομή πάλι στα παράθυρα θα είμαστε...:flipout::flipout:

μάλιστα μπορεί να μην είμαστε καν στη ζωή, ναι ψάξτε το μέσα στα τέλη που πληρώνετε για τάφους και οστεοφυλάκια υπάρχει και τέλος υπέρ ΕΡΤ μέσω ΔΕΗ!!!

Οι υπηρεσίες της ΕΡΤ έχουν και μεταφυσικές προεκτάσεις...:D

Η δική μου άποψη δεν είναι ιδιέτερα αντικειμενική, καθώς έχω γεννηθεί Γερμανία, ζήσει λίγο εκεί, πήγα σε γερμανικό σχολείο στην Ελλάδα, έχω κάνει πρακτική σε νοσοκομείο στην Γερμανία και σκοπεύω να μετακομίσω εκεί σύντομα για ειδικότητα.

Θα συμφωνήσω με τον Βλάσση ώς προς το οτι για να ευχαριστηθείς την Γερμανία θα πρέπει να ζήσεις λίγο σαν Γερμανός. Λογικό γιατί και εδώ αν δεν ζήσεις σαν Έλληνας κινδυνεύεις να τρελαθείς... Αυτά που περιγράφει ο Βλάσσης προσωπικά δεν τα έχω δεί σε αυτόν τον βαθμο. Γνωρίζοντας το περιβάλλον τους όμως μπορώ να φανταστώ γιατί θα συνέβησαν έτσι.

Η Γερμανοι ζούν σε ένα καθεστώς που για κάθε κατάσταση που θα βρεθεί κάποιος έχει προβλεθεί μία λύση. Είναι μία μέθοδος που και ο λιγότερο ικανός να βρεθεί μπορεί να τα βγάλει πέρα. Αυτό έχει αποτέλεσμα να είναι πιό εύκολο για τον άτεγκτο να βρεί αποκούμπι εκεί σε μία κατάσταση που ο ίδιος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι σκληρό.

Σε εμάς στην Ελλάδα που δεν ξέρουμε τί σημαίνει πλαίσιο εργασίας μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε μία τέτοια συμπεριφορά. Εδώ δεν ελέγχεται κανείς απο κανέναν για το τί κάνει.

Παρόλα αυτά έχει σχέση και με τον άνθρωπο. Εγώ είχα την τύχη να γνωρίσω εξαιρετικούς ανθρώπους και γιατρούς. Πραγματικούς ανθρωπιστές με έντονη κοινωνική συνείδηση και πολύ μακρια απο το στερεότυπο ρομπότ που εύκολα δίνουν πολλοί στους Γερμανούς. Η πλειονότητα των Γερμανών που γνωρίζω είναι έτσι συγκεκριμένα.
Σίγουρα δεν αντιπροσωπεύουν ολόκληρο τον Γερμανικό λαό άλλα μία συγκεκριμένη κοινωνική και πνευματική τάξη. Αλλά τί άποψη θα σχημάτιζε κάποιος ξένος για τους Έλληνες αν οι μόνοι που γνώριζε ήταν μερικά απο δικά μας τα "μπουμπούκια"

Τέλος για έναν φίλο που είπε οτι αφού δεν μας αρέσει εδώ γιατί δεν φεύγουμε, αν και το είπαν και άλλοι, θα το πώ και εγώ. Μιας και όπως είπα σύντομα θα το κάνω το βήμα.
Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση να αφήσεις τα πάντα απο τα οποία καθορίζεται η καθημερινότητά σου και να φύγεις. Να ξεκινήσεις την ζωή σου στην ουσία απο την αρχή. Γιατί περι αυτού προκυται.
Είναι οι φίλοι σου, οι γονείς σου, οι συγκενείς. Είναι η πόλη που μεγάλωσες, που ζείς. Είναι το αγαπημένο σου μπαράκι, το περίπτερο που παίρνεις τις κυριακάτικες το Σάββατο το βράδυ. Είναι να ακούς την μητρική σου γλώσσα τριγύρω και να σε καταλαβαίνουν όταν την μιλάς. Είναι ο καιρός που έχεις μάθει και σου αρέσει. Είναι οτι όπου και να είσαι σε αυτήν την χώρα, με το αυτοκίνητο είσαι 2-3 ώρες δρόμο απο την θάλασσα.

Είναι πραγματικά δύσκολο να τα αφήσεις όλα αυτά πίσω. Και αν δεν είσαι και μόνος, να ζητήσεις και απο τον σύντροφό σου να το κάνει αυτό.

Εχω μείνει κάγκελο (για να μην πω τίποτ' άλλο)....

Εχει έρθει στην δουλειά μια νέα συνάδελφος από Γερμανία, ελληνίδα αλλά μεγάλωσε και έζησε εκεί έως τώρα.
Ρωτώντας της κάποια στιγμή σχετικά με τι πάγια πληρώνουν στην Γερμανία, την ρώτησα αν ισχύει αυτό το κερατιάτικο πάγιο της ΕΡΤ που πληρώνουμε εμείς μέσω των λογαρισμών της ΔΕΗ.

Λοιπόν ακούστε απάντηση:
Οχι μόνο υπάρχει, αλλά είναι κατ' άτομο (ενήλικο) και όχι κατά οικογένεια!! Και όχι μόνο για τηλεόραση αλλά και για ραδιόφωνο, ακόμα και για ραδιόφωνο αυτοκινήτου ακόμα και για ραδιόφωνο μέσω υπολογιστή (internet radio). Είναι ξεχωριστή εταιρεία, που κάνουν ελέγχους, δηλώνεις αν έχεις υπολογιστές στο σπίτι και ανα πάσα στιγμή μπορούν να σου χτυπήσουν την πόρτα να κάνουν έλεγχο, να τσεκάρουν τα μέλη της οικογένειας, τα δωμάτια του σπιτιού πόσα έχουν τηλεόραση (της το είχαν κάνει μια φορά), οπότε δεν έχει κολπάκια του στυλ "δεν είμαι παντρεμένος, δεν έχω παιδιά κλπ". Αλλωστε σίγουρα διασταυρώνουν στοιχεία για την οικογενειακή κατάσταση και από άλλους φορείς. Το κόστος είναι 35-40 ευρώ ανά άτομο.
Ρε μήπως να είμαστε και χαρούμενοι που πληρώνουμε μόνο την ΕΡΤ;

Εντάξει θα μου πείτε τώρα βέβαια, ότι απολαμβάνουν και άλλες παροχές, υγεία, δρόμους κλπ. αλλά όπως και να το κάνουμε έχουν "κουφά" κόστη σε σχέση με μας.

Υ.Γ. Καλά, να μην σας πω τι ισχύει στα φορολογικά γιατί μου έχει πέσει το σαγόνι, 50% κράτηση αν είσαι άγαμος και όχι με κλίμακα, μπαμ τα μισά λεφτά στο κράτος, και τους κρατάνε από τον μισθό φόρο για την εκκλησία 7%-8% μηνιαίως γι αυτό και πολλοί πάνε και ξεδηλώνονται από καθολικοί.

Μήπως να λέμε δόξα τω Θεό; :grinning-smiley-043

τωρα διαβασα το θεμα ....

οταν λεω με οσους συζηταω το οτι η Γερμανια ειναι πανακριβη σε σχεση με την Ελλαδα ....
μου λενε για τα ακριβα Ελληνικα σουπερ μαρκετ και τον φραπε που εχει 4 ευρω.....

εδω το καλο ειναι οτι εχει ακομα δουλεια καποιος !!
πραγμα που στην Ελλαδα δεν εχει πλεον......... :violent-smiley-030:

ασε που δεν προκειτε να δεχτει κανεις Ελληνας να φορολογηθει τοσο πολυ τη στιγμη που δεν εχει καν δουλεια !

τωρα πλεον ειναι πολυ αργα για την Ελλαδα ......... πηρε τετοιο κατηφορο που για ακομα 2 η 3 χρονια θα παει κουτρουβαλοντας!

Οσους παιρνω τηλεφωνο μου λενε ολοι το ιδιο ! μη το κουνας απο εκει !

και ειμαστε ετοιμοι για μετακομιση ! εδω σε θελω !
τι κανουμε τωρα ;;;

ο αδερφος μου μου λεει οτι η αγορα πατωσε μεσα σε 3 μηνες τοσο πολυ που ολοι κλαινε.....

Last edited:
Η δυσκαμψία που τάχα οφείλετε στην by the book καθημερινή συμπεριφορά λειτουργία των Ευρωπαίων γιά μένα είναι απλά ένας τρόπος εκλεπτυσμένης και περίτεχνα κεκαλυμμένης ΑΡΧΙΤΕΜΠΕΛΙΑΣ ..
( δεν έχω ζήσει έξω απλά έχω γυρίσει κάμποσο ανά την Ευρώπη ωσάν τουρίστας η για μικρο δουλειές )

έχω πάμπολλα παραδείγματα
θα αναφέρω ένα ιδιαίτερο περιστατικό που από την ΒΛΑΚΩΔΕΣ συμπεριφορά ενός υπάλληλου καθυστερούσε 2 αεροσκάφη στην πιστά και αναστάτωσε το αεροδρόμιο του ντεγκολ στο Παρισι
Περιμένοντας στον προθάλαμο μετά το check-in για να επιβιβαστούμε στο σκάφος μας φωνάζει η Γαλλίδα να περάσουμε στην φυσούνα , είχε λοιπόν ένα μηχανάκι μπροστά της που έκοβε τα εισιτήρια και καταμετρούσε συγχρόνως πόσοι επιβάτες πέρναγαν μέσα , ΕΛΑ όμως που το ρημάδι το μηχανάκι δυσλειτουργούσε με αποτέλεσμα να κόβει ένα εισιτήριο το λεπτό !!!! και αυτό με τα χίλια ζόρια ... περνάνε 10 ... περνάνε ....20 λεπτά και το σκάφος άδειο !! και αυτή εκεί σταθερή και αμετάβλητη να περιμένει το μηχανάκι να κόψει τα εισιτήρια μην παίρνοντας χαμπάρι από την φασαρία που άρχισε να κάνει ο κόσμος απειλώντας να φωνάξει security , παλαβώνει ο πιλότος και αρχίζει να ανεβαίνει την φυσούνα με γνήσιες Ελληνικές χριστοπαναγιες την διώχνει κακήν κακώς φωνάζει μια υπάλληλο αλάνι της Ολυμπιακής που καταμετρά τον κόσμο σε 3 λεπτά και κόβει τα αποκόμματα με τα χεράκια της .....
:fahne90::SFGSFGSF:

...από την άλλη,όλοι αυτοί οι "οργανωμένοι","πολιτισμένοι" και "by the book" ,είναι 100% δημιουργοί και υπεύθυνοι για το χάλι της σημερινής παγκόσμιας οικονομίας με άμεσες συνέπειες τόσο γι´αυτούς και τα "καλά" τους όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Re: Απάντηση: Παγια τέλη και φόροι στην Γερμανία

...από την άλλη,όλοι αυτοί οι "οργανωμένοι","πολιτισμένοι" και "by the book" ,είναι 100% δημιουργοί και υπεύθυνοι για το χάλι της σημερινής παγκόσμιας οικονομίας με άμεσες συνέπειες τόσο γι´αυτούς και τα "καλά" τους όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Συμφωνώ και γω!

Κρίμα που δεν προλάβαμε το 1500 μΧ που δεν υπήρχε τίποτα από αυτά. Οι άνθρωποι τότε απολάμβαναν τη ζωή τους χωρίς σκοτούρες! Και τα 35 χρόνια του μέσου όρου ζωής τους! (Εξαιρούνται οι εποχές με ξηρασίες, λιμούς, παιδωμαζώματα κλπ.)
icon12.gif