Παγκόσμια αγορά μνημών - Ram Crisis

Εγώ το καλοκαίρι άθελά μου έκανα εξαιρετική επένδυση.

Πήρα 2 x 32GB DDR5 για το καινούργιο PC.

Τον Ιούλιο τα πήρα 147€. Λίγους μήνες μετά είχαν φτάσει 580€. Αυτή τη στιγμή έχουν περάσει τα 800€.
Επενδυση θα ήταν αν είχες σκοπό να τα πουλήσεις.....:p

Και εγώ ίσα που αναβάθμισα το PC του μικρού τον Σεπτέμβρη και έχει πάει 3 και 4 φορές επάνω!

το καλο με τις μνημες αυτες (αυτες που εβαλα εγω τουλαχιστον ) ειναι οτι εχουν life time warranty οποτε δεν αγχωνομαστε αν τα φτησουν πως τις αναπληρωνεις....

το προβλημα ειναι αν θες ΤΩΡΑ να χτισεις pc.......ποιο νεφρο να αφαιρεσεις ;)

Μαλλον 4 ΜΒ πρεπει να ηταν.
Όχι, 4 δεν ήταν σίγουρα, το θυμάμαι καλά. Μπορεί να ήταν 2 Mb, αλλά για κάποιο λόγο μου έχει κολλήσει το 3mb. Βέβαια πάνε 34 χρόνια από τότε, οπότε δεν ορκίζομαι κιόλας.

το καλο με τις μνημες αυτες (αυτες που εβαλα εγω τουλαχιστον ) ειναι οτι εχουν life time warranty οποτε δεν αγχωνομαστε αν τα φτησουν πως τις αναπληρωνεις....
Δυστυχώς όλο και περισσότερα μαγαζιά δεν τις αντικαθιστούν πλέον (με την δικαιολογία ότι είναι σε έλλειψη) και σου κόβουν πιστωτικό με την αρχική τιμή αγοράς.

• Sad
Reactions: Kosh
Δυστυχώς όλο και περισσότερα μαγαζιά δεν τις αντικαθιστούν πλέον (με την δικαιολογία ότι είναι σε έλλειψη) και σου κόβουν πιστωτικό με την αρχική τιμή αγοράς.
Μπορείς να απευθυνθείς και απευθείας στον κατασκευαστή (αν βέβαια δεν εχει και αυτός στοκ και θέλει να το παίξει πο@στικα, μπορεί να κάνει το ιδιο με το κατάστημα)....

Οι μονες ελπιδες της αγορας ειναι να φτιαξουν οι κινεζοι εργοστασια καινουργια για να αυξηθει η παγκοσμια διαθεση.

ή να καταρρευσει η ζητηση για ΑΙ (που θεωρητικα θα γινει σιγουρα καποια στιγμη και λογω κοστους) οποτε θα ομαλοποιηθει καπως η κατασταση.

Απεχουμε πολυ και απο τα δυο σεναρια .

υγ

εξαρταται για ποιο πραγμα ρωταει καποιος ομως για τι χρηση εννοω.

• Like
Reactions: NassosT
το αντιθετο... οσο παει και χειροτερευει... πχ δες το steamdeck της valve.
$ χρονων μηχανημα, θεωρειται πια παλιο και πηρε αυξηση 300 ευρω, περιπου 40% αυξηση!!!
Το ιδιο και οι κονσολες, υπολογιστες , κινητα κλπ

Το ΑΙ τα εχει ξεσκισει ολα.

ακομα το ελατηριο πιεζεται προς συρρικνωση.

Καποια στιγμη θα απέλευθερωθει. Δεν μπορει να σηκωσει το κοστος αυτο της ζητησης η αγορα (οταν αρχισει και χρεωνεται οχι τωρα που προσπαθουν να εθισουν τον κοσμο και τους χρηστες επαγγελματιες και μη στην χρηση του με δωρεαν παροχες..... )

Πάντως κάτι sd που ήθελα για το μαγαζί τις είδα να ομαλοποιούνται (και αυτές είχαν πάρει την ανιούσα).

Δε μπορεί να γίνεται για πολύ καιρό αυτό...

Κοιταγα να στησω ενα pc στο σπιτι
δυο μνημες σχεδον 600 ευρω 2X16
οποτε προτιμησα
Ένα lapTop Asus Vivobook S16 M3607HA-OLED-SH080W και μια extra οθόνη 27 OLED σύνολο 1100€

Βρίσκεις μετ/μενες ddr4 2x16 με 150-200€ + - , δε παθαίνουν κάτι!
Κοιταγα να στησω ενα pc στο σπιτι
δυο μνημες σχεδον 600 ευρω 2X16
οποτε προτιμησα
Ένα lapTop Asus Vivobook S16 M3607HA-OLED-SH080W και μια extra οθόνη 27 OLED σύνολο 1100€

• Like
Reactions: Kosh
Οι μονες ελπιδες της αγορας ειναι να φτιαξουν οι κινεζοι εργοστασια καινουργια για να αυξηθει η παγκοσμια διαθεση.

ή να καταρρευσει η ζητηση για ΑΙ (που θεωρητικα θα γινει σιγουρα καποια στιγμη και λογω κοστους) οποτε θα ομαλοποιηθει καπως η κατασταση.

Τίποτα από τα δύο δεν χρειάζεται να γίνει.
Απλά θα βρουν τρόπους να φτιάξουν DDR σε υψηλότερες ταχύτητες και χωρητικότητες που ναι μεν τα AI θα ρουφήξουν, αλλά θα είναι άχρηστες για τον μέσο χρήστη.
Σκέψου DDR στα 256GB ή 512GB σε τιμές που έχουν τώρα οι 32GB ή οι 64GB πόσο θα ρίξουν τις τιμές στις μνήμες που χρειάζεσαι.

τελικα πηρα

Laptop: ASUS Vivobook S16 OLED (S3607QA-OLED-SH037W)
[2]
  • Χαρακτηριστικά: 16" FHD+ OLED, Snapdragon X Plus, 16GB RAM, 1TB SSD, Win 11, US Keyboard [2].
  • Καθαρή Τιμή (Χωρίς ΦΠΑ): ~581,00 € (Λιανική: ~721€)
  • Οθόνη Γραφείου: Samsung Odyssey G5 27" QD-OLED (G50SF)
    • Χαρακτηριστικά: 27" QHD, Πραγματικό QD-OLED Panel, 180Hz, 0.03ms.
    • Καθαρή Τιμή (Χωρίς ΦΠΑ): ~241,00 € (Λιανική: ~300€)
💰 ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 822,00 € αφου λογω εταιρειας το 24% εκπιπτει και ησυχασα
διοτι εαν ξεκινανε οι μητρικες στα 600 που ηθελα για tower ΑΝΤΙΟ ΖΩΗ μετα