Re: Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ – World War Z (2013)
Καλό!
Κρατούσα απελπιστικά μικρό καλάθι, σκεφτείτε ότι πήγα με βαριά καρδιά αφού επέμεναν οι υπόλοιποι, ενώ εγώ μειοψηφούσα στο "This is the end"...
Η ταινία έχει πολύ χάζι. Αφενός τα zombies σπιντάρουν τρελά, αφετέρου είναι πολύ πιο άγρια, και σε ορισμένες περιπτώσεις πραγματικά τρομακτικά, μια μαυρούλα που σίγουρα όλοι θα προσέξετε προς το τέλος της ταινίας πρέπει να'χε την πιο τρομακτική μορφή που έχω δει σε ταινία ποτέ μου.
Πολύ καλός ρυθμός, είναι ενδεικτικό ότι μετά από μια διαδικαστική εισαγωγή, το πρώτο μισάωρο του κυρίως πιάτου περνάει χωρίς να το καταλάβεις, σε απορροφάει σε τέτοιο βαθμό που όταν κάποια στιγμή χαλαρώνει συνειδητοποιείς ότι για 30 λεπτά ήσουν εκτός πραγματικότητας.
Καλά για ερμηνείες σε τέτοιες ταινίες δε χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις, απλά όλοι μια χαρά ήταν στους ρόλους τους, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Τα εφε πολύ εντυπωσιακά, τα πλάνα του πλήθους των εκατομμυρίων ανθρώπων ήταν όλα τα λεφτά, ενώ το 3D έδινε ρέστα σε πολλά σημεία (αν και πάλι θεωρώ ότι καλύτερα θα περνούσα σε 2D, ας όψονται οι παρέες που με τραβολογάνε όμως)
Στα αρνητικά... η βλακώδης ιδεά στην οποία στηρίζουν τη σωτηρία του πλανήτη (δε χρειάζονται περαιτέρω spoilers), το τέλος, και η μουσική που πέρασε και δεν ακούμπησε (ή τουλάχιστον δεν την ακούσαμε πουθενά).
Βάζω καλή γιατί η μπουρδολογία στο στόρυ με χάλασε πολύ, αλλιώς -για το είδος της πάντα- θα την έλεγα πολύ καλή και αρκετά πρωτότυπο (λόγω μη σπλατεριάς).