Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ – World War Z

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Re: World War Z (2013)

Η πρώτη ταινία που είδα "σβέλτα" ζόμπι ήταν το Βρετανικό "28 days later" του Danny Boyle.

καθε φαν τον ζομποταινιων παντως θα σου πει οτι στα 28dayslater δεν ηταν ζομπιες:)
στο ρεμακε του down of the dead του snider παντως τρεχανε πολυ, και ηταν ζομπιε

Re: World War Z (2013)

ε ναι, καμια σχεση με τα ζομπιε του ρομερο, αλλα σαν ζομποταινια καλη ηταν γενικα ΙΜΗΟ...
Αυτη εδω παντως φοβαμαι θα ειναι λιγο μετρια, αποτι καταλαβα δεν θα εχει και αιματα....ταινια με ζομπιε χωρις αιματα και διαφορα αλλα ωραια δεν γινεται!:)

Re: Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ – World War Z (2013)

Καλό!

Κρατούσα απελπιστικά μικρό καλάθι, σκεφτείτε ότι πήγα με βαριά καρδιά αφού επέμεναν οι υπόλοιποι, ενώ εγώ μειοψηφούσα στο "This is the end"... :D

Η ταινία έχει πολύ χάζι. Αφενός τα zombies σπιντάρουν τρελά, αφετέρου είναι πολύ πιο άγρια, και σε ορισμένες περιπτώσεις πραγματικά τρομακτικά, μια μαυρούλα που σίγουρα όλοι θα προσέξετε προς το τέλος της ταινίας πρέπει να'χε την πιο τρομακτική μορφή που έχω δει σε ταινία ποτέ μου.

Πολύ καλός ρυθμός, είναι ενδεικτικό ότι μετά από μια διαδικαστική εισαγωγή, το πρώτο μισάωρο του κυρίως πιάτου περνάει χωρίς να το καταλάβεις, σε απορροφάει σε τέτοιο βαθμό που όταν κάποια στιγμή χαλαρώνει συνειδητοποιείς ότι για 30 λεπτά ήσουν εκτός πραγματικότητας.

Καλά για ερμηνείες σε τέτοιες ταινίες δε χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις, απλά όλοι μια χαρά ήταν στους ρόλους τους, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Τα εφε πολύ εντυπωσιακά, τα πλάνα του πλήθους των εκατομμυρίων ανθρώπων ήταν όλα τα λεφτά, ενώ το 3D έδινε ρέστα σε πολλά σημεία (αν και πάλι θεωρώ ότι καλύτερα θα περνούσα σε 2D, ας όψονται οι παρέες που με τραβολογάνε όμως)

Στα αρνητικά... η βλακώδης ιδεά στην οποία στηρίζουν τη σωτηρία του πλανήτη (δε χρειάζονται περαιτέρω spoilers), το τέλος, και η μουσική που πέρασε και δεν ακούμπησε (ή τουλάχιστον δεν την ακούσαμε πουθενά).

Βάζω καλή γιατί η μπουρδολογία στο στόρυ με χάλασε πολύ, αλλιώς -για το είδος της πάντα- θα την έλεγα πολύ καλή και αρκετά πρωτότυπο (λόγω μη σπλατεριάς).

Last edited:

Ψηφισα "πολυ καλη".
Την ειδα σε 2D ψηφιακη προβολη.
Μας κουρασε ολους το πρωτο 20λεπτο περιπου, νταξει ωραια η αληθοφανεια (και σιγουρα πολυ καλος ο 'ρυθμος' στην αρχη) αλλα ρε παιδια εκει στο χολιγουντ, κοψτε λιγο τρεμουλο απο την καμερα, δεν παλευεται το πραμα...
Εμενα μαεστρο μου αρεσε η μουσικη... πανω-κατω το ιδιο θεμα επαιζε βεβαια αλλα ηταν αρκετα καλο! Επισης μου αρεσε και η ιδεα που λες για τη σωτηρια αλλα θα περιμενα το τελος λιγο/αρκετα πιο εντονο απο οτι ηταν (αυτο και το τρεμουλο στην αρχη ηταν οι λογοι που δε θα εβαζα 'εξαιρετικη' με τιποτα). Καποια σημεια ηταν λιγο προβλεψιμα (αν και νομιζω οτι τα γυρισαν επιτηδες 'προβλεψιμα'), επισης 1-2 μικρες νοτες χιουμορ μεσα στην παγκοσμια καταστροφη αν και ισως 'εκτος τοπου' μαλλον ηταν 'εντος χρονου' και πετυχημενες!

Ισως η καλυτερη ζομποταινια που εχω δει προσωπικα (τωρα μη μου πειτε για τιποτα ζομπι-ναζί κλπ δεν καταδεχομαι να δω τετοιες).

ΥΓ. Ηταν μια μεγαλη παρεα πισω μου που εριξε πολυ γελιο παντως με την μαυρουλα που λες μαεστρο! :P

Απάντηση: Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ – World War Z (2013)

....τωρα μη μου πειτε για τιποτα ζομπι-ναζί κλπ δεν καταδεχομαι να δω τετοιες.
iron-sky-movie-poster.jpg

δεν ειχε το ιρον σκι ζομπιες:))
με τους ναζι ειναι αυτο και ειναι τελιως καμμενο....

deadsnow1.jpg

Mια που ελαβα ενα πμ, να πω οτι προσπαθω παντα να βλεπω τις ταινιες σε αιθουσες με ψηφιακη προβολη, ειναι σχεδον σα να βλεπεις/ακους bluray! Την τελευταια 3ετια εχουν πονεσει ματια/κεφαλια και ειχα ζαλαδες απο πολλες αθλιες αναλογικες προβολες, ετσι συνηθως προτιμουσα να πληρωνω παραπανω και να βλεπω σε 3D ο,τι μπορουσα λογω της 'εγγυησης' του ψηφιακου. Τωρα, επειδη δεν αξιζουν ολες για το 3D, εκανα μια μικρη ερευνα για Θεσ/νικη και πλεον παω ειτε στο Ster Μακεδονια (αιθουσες 1 και 11) ειτε στο Odeon (νομιζω αιθουσες 1 και 5 -αυτες με την ενδειξη 'vodafone' και ισως μια ακομα). Εν προκειμενω αυτη την ειδα στα Στερ Μακεδονια, αιθουσα 11.
Απο οτι μου ειπε η διευθυντρια του Στερ Μακεδονια ειναι ηδη σε εξελιξη διαδικασια αναβαθμισης ολων των αιθουσων σε ψηφιακες (να λοιπον γιατι πονουσαν τα ματακια μου προσφατα, αφου προφανως οι αναλογικοι πανε για πεταμα αρα δεν υπηρχε καποια ακριβη συντηρηση-αναθμιση -- αυτο ειναι το τελειως δικο μου αυθαιρετο συμπερασμα--) η οποια θα ολοκληρωθει μεσα στο 2014 (αν και για Θεσ/νικη ααααααν θυμαμαι καλα μου ειπε οτι μεσα και στο φετινο καλοκαιρι θα υπαρχουν αλλαγες)!
Παντως σε σχεση με αλλες προβολες και για καθημερινη -Δευτερα- ειχε αρκετουτσικο κοσμο η αιθουσα...

Να σε καλα για τις πληροφοριες αλλα η σαλονικα μας πεφτει λογο μακρια , μηπως κανεις εχει δει την εν λογο ταινια σε ΨΗΦΙΑΚΗ προβολη στην αθηνα??????????

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ – World War Z (2013)

Ναι, ε; Ενδιαφέρον.

Tην φοβαμαι λιγο την ταινια, αλλα αν κανετε καμμια οργανωμενη κινηση μπορει και
να αξιζει. Τουλαχιστον αν ειναι μαπα το καρπουζι ας εχουμε καλη παρεα να το θαψουμε...
Aν και στο Παγκρατι βλεπω οτι απο σημερα το παιζει στην αιθουσα 4
και δεν ξερω αν θα προκειται για ψηφιακη προβολη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ – World War Z (2013)

Μα τι πάθατε ξαφνικά με την αναλογική προβολή? Μια χαρά είναι η ψηφιακή αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με μια πομπίνα στις αρχές της καριέρας της
σε έναν καλά συντηρημένο αναλογικό προβολέα. Βρίσκω το μαύροι πολύ καλύτερο, το βάθος, οι αποχρώσεις του δέρματος, και ιδιαίτερα τη δυναμική της
εικόνας. Προφανώς εξαρτάται από το πόσο συχνά ο ασχολείται με τα προβολικά του o εκάστοτε ιδιοκτήτης του cinema. H γνώμη μου πάντα.

Όσο για την ταινία, πιστεύω δεν θα είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά σίγουρα θα την δω μιας και ήμουν φαν του zombie κινηματογράφου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ – World War Z (2013)

Μα τι πάθατε ξαφνικά με την αναλογική προβολή? Μια χαρά είναι η ψηφιακή αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με μια πομπίνα στις αρχές της καριέρας της
σε έναν καλά συντηρημένο αναλογικό προβολέα. Βρίσκω το μαύροι πολύ καλύτερο, το βάθος, οι αποχρώσεις του δέρματος, και ιδιαίτερα τη δυναμική της
εικόνας. Προφανώς εξαρτάται από το πόσο συχνά ο ασχολείται με τα προβολικά του o εκάστοτε ιδιοκτήτης του cinema. H γνώμη μου πάντα.

Όσο για την ταινία, πιστεύω δεν θα είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά σίγουρα θα την δω μιας και ήμουν φαν του zombie κινηματογράφου.

Εγω, απλα σαν αλλαγη το σκεφτομαι. Να το δω λιγο διαφορετικα.
Κατα τα αλλα κι εγω φαν του αναλογικου ειμαι:ernaehrung004:

στην ψηφιακη εποχη πρεπει να κανουμε και ψηφιακες υποχωρησεις :)
σε mkv εχει βγει η ταινια?