Παιδία βοήθεια έχω πελαγώσει.

Βασικά, όταν θα χρησιμοποιείς την τηλεόραση ως monitor, δεν χρειάζεται να τρέχει στα 1920x1080. Το βάζεις στα 720p και τελειώνει η ιστορία. Τώρα αν θελήσεις να δεις 1080p βιντεάκι, ε θα κάνεις τον κόπο να αλλάζεις την ανάλυση. Στα 1920x1080 δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις να ξεχωρίζεις γράμματα κτλ.

Από εκει και πέρα, συμφωνώ με τους συμφορουμίτες που σε παροτρύνουν να περιμένεις λίγο να βγούν τα νέα μοντέλα και μετά προχωράς με την αγορά σου. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Παιδία ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Θα πράξω ανάλογος . Από ότι βλέπω παντός στο forum πολύς κόσμος περιμένει εναγωνίως τις W5500 . και εγώ μαζί λοιπόν.
Ευχαριστώ και πάλι, και θα επανέλθω εν καιρό.

Υperion εαν συγκρινεις την w4500 με μια 786 ή 9603 τοτε θα καταλαβεις τι σου λεω για τα χρωματα..

Υperion εαν συγκρινεις την w4500 με μια 786 ή 9603 τοτε θα καταλαβεις τι σου λεω για τα χρωματα..

cie.jpg

“Colour Like No Other“… we’ve always been impressed with the colour accuracy on Sony’s high-end Bravia LCD televisions (i.e. W and X series), and the Sony KDL40W4500 continues this fine tradition. With [Colour Space] set to “Standard“, the primary colour points were as close as they come – remember this is achieved out-of-the-box without any colour management system (CMS) available – to HD Rec. 709 specifications

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl40w4500-20081116135.htm

Μην μπερδευουμε τα υπερκορεσμενα χρωματα με τα προσωπα των ανθρωπων να μοιαζουν με Ινδιανους (η με Εσκιμοους στην περιπτωση της Philips) με τα σωστα χρωματα.

Σε Blue ray τα χρωματα στην σονυ οταν την ειδα ηταν ΜΙΑ ΧΑΡΑ , απλα οταν πηγα στο public και την ειχανε να παιζει απλο dvdαν την συκρινες με την 786 εβλεπες διαφορα στα χρωματα ιδιατερα σε συγκριση με τα μαυρα της λογω οτι ειναι και led.. με την σονυ να εχει καλυτερη ευκρινεια ενω η 786 ηταν τιγκα στα χιονακια και ειχε παρα πολυ υψηλα το κοντραστ εξου και οι ινδιανοι που λες , λογικα φτιαχνει με τις ρυθμισεις , αν κανω λαθος τωρα δεν το ξερω...

Τελος παντων παρασυρθηκα με τους αλλους τους Phillipakides που λενε πως οι σονυ μονο μια καλη αναλυση εχουνε και απο χρωματα τιποτα..

μιλούσα με τον κ. Θ. από Ηχοεκφραση και μου είπε κάτι που δεν ήξερα ότι ισχύει.
Ότι τα πλάσματα τύπου kuro δεν παθαίνουν τίποτα από σταθερές εικόνες Π.Χ. χρήση σε PC και μου λέει ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.
Οπότε να μπω και εγώ στο Power Buy ?.
Παρακαλώ πολύ πείτε και εσείς την γνώμη σας για το θέμα .

Εάν είναι όντος τόσο καλή η συγκεκριμένη τηλεόραση να χρεωθώ μερικές δόσεις (άτοκες είναι) για την πάρω.
Δεν την έχω δει την kuro αλλά όλοι σας λέτε ότι είναι ΤΟΣΟ καλή και σας εμπιστεύομαι.
Λέτε να κάνω ντου ?

Ότι τα πλάσματα τύπου kuro δεν παθαίνουν τίποτα από σταθερές εικόνες Π.Χ. χρήση σε PC και μου λέει ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.
Οπότε να μπω και εγώ στο Power Buy ?.
Παρακαλώ πολύ πείτε και εσείς την γνώμη σας για το θέμα .

Εάν είναι όντος τόσο καλή η συγκεκριμένη τηλεόραση να χρεωθώ μερικές δόσεις (άτοκες είναι) για την πάρω.
Δεν την έχω δει την kuro αλλά όλοι σας λέτε ότι είναι ΤΟΣΟ καλή και σας εμπιστεύομαι.
Λέτε να κάνω ντου ?

το powerbuy για τις kuro έχει ολοκληρωθεί φίλε...

Και αφου δεν παθαινουν τιποτα γιατι στο εγχειριδιο χρησης (κοινως manual) αναγραφεται οτι πρεπει να μην προβαλονται σταθερες εικονες για μεγαλο διαστημα και οτι σε περιπτωση ζημιας απο "κακη χρηση" η εταιρεια δεν φερει ευθύνη?

Προσοχη δεν λεω οτι οι Kuro σειρα 9 δεν ειναι φοβερες τηλεορασεις η οτι θα εχεις οπωσδηποτε προβλημα στην χρηση με PC, αλλα να μην λενε καποιοι και οτι π***ρια τους κατεβει στο κεφαλι με σκοπο την πωληση και αρα το κερδος....

Να σας ξανά ζαλίσω λίγο ρε παιδία
Έβλεπα κάποια συγκριτικά στο hitech και ξανά μανά μπήκα σε προβληματισμό.
Στο Hiteck που λέτε στο τεύχος 06-08 βγάζουν δεύτερη την [FONT=&quot]Samsung[/FONT][FONT=&quot]LE[/FONT][FONT=&quot]52[/FONT][FONT=&quot]A[/FONT][FONT=&quot]656[/FONT]
1 08.06 K Pioneer PDP-508XD 3.700
2 08.06 K Samsung LE52A656A1F 3.199
3 08.06 Toshiba 52ZF355D 3.090
Και Κορυφαία επίδοση.
Τότε έκανε 3199 τώρα 1599 Μήπως αξίζει τον κόπο ?
Είναι 52 ολόκληρες ίντσες !!! Εντάξει καλή η 786 άλλα 46.

Εάν το καινούργιο είναι στα 3 χιλιάρικα ζήτω που καήκαμε φίλε μου.
Και στο κάτω-κάτω μόνο η ποιότητα του πάνελ με ενδιαφέρει. Δεν μου αρέσουν τα 100 – 200 600 hz και οι διάφοροι επεξεργαστές μου μοιάζουν ότι κάνουν την εικόνα σαν τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ. Καταλαβαίνω ότι καλό το led άλλα μην πουλήσω και την μηχανή μου για κάτι που θα κάνει την μισή τιμή σε 6 :bigcry:μήνες.

Eχεις απολυτο δικιο, πηγαινε για την Samsung LE52A656A1F την εχει ενα φιλαρακι μου και την πηρε πριν 5 μηνες 2,800 ευ. παιζει πολυ καλα, και η τιμη της τωρα ειναι απαιχτη,και οι ιντσες αχορταγες.

Βασικά, όταν θα χρησιμοποιείς την τηλεόραση ως monitor, δεν χρειάζεται να τρέχει στα 1920x1080. Το βάζεις στα 720p και τελειώνει η ιστορία. Τώρα αν θελήσεις να δεις 1080p βιντεάκι, ε θα κάνεις τον κόπο να αλλάζεις την ανάλυση. Στα 1920x1080 δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις να ξεχωρίζεις γράμματα κτλ.

Διαφωνώ με αυτό. Καλύτερα να παίξει με το μέγεθος των γραμματοσειρών από τα windows ή/και τον browser παρά να κάνει upscale το κείμενο. Νομίζω θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα. Και με 1:1, θα μπορεί να εκμεταλευτεί και το sub-pixel rendering (cleartype) στο κείμενο.

Ρε παλικαρια δεν ξερετε οτι οταν βγαινουν τα καινουργια μοντελα τα προηγουμενα πεφτουν 20% κατω?

Σε 3 μηνες θα εχουν πεσει τα τωρινα μοντελα στις τιμες που ειπε ο φιλος μας στο πρωτο ποστ, κανεις δεν εχασε γιατι ειχε υπομονη