petronik
Μέλος Σωματείου
Απάντηση: Re: Παιδική ηλικία και αναμνήσεις ... αφεθείτε !
Η δεύτερη φωτό είναι μετά το 1973[νομίζω] ,όταν άλλαξαν οι πινακίδες ,ίσως του 1975 να είναι ,λόγω του 5165 στον αριθμό κυκλοφορίας
Το ατελείωτο ταξίδι
"Υποθέτω" ότι μόνο λίγοι από εσάς ταξίδεψαν με τα υπεραστικά των 32 θέσεων την δεκαετία το 1960 (ναι - ναι είμαι λίγο μεγαλύτερος από τον Μάνο):ernaehrung004:
View attachment 127268
Αθήνα - Μολάοι. Το λεωφορείο έφευγε στις 8:00 από την Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια, αλλά έπρεπε να ήσουν εκεί τουλάχιστον μισή ώρα, μιάς και οι βαλίτσες, τα καλάθια και τα λοιπά, έπρεπε να φορτωθούν στην οροφή, να καλυφθούν με μουσαμά και να δεθούν με σχοινιά.
View attachment 127269
Ο δρόμος περνούσε μέσα από την Ελευσίνα και μετά τα Μέγαρα το πρώτο μαρτύριο. Η Κακιά Σκάλα. Στενός ο δρόμος, στροφές και φυλλασόμενες διαβάσεις του τραίνου. Η πρώτη στάση στην Κόρινθο για να πάρει επιβάτες και μετά Δεβενάκια και στο Άργος 10 λεπτά για καφέ.
Το δεύτερο μαρτύριο ονομαζόταν Αχλαδόκαμπος. Υπ´όψιν ο δρόμος σε μερικά σημεία ήταν τόσο στενός και αν συναντούσαμε φορτηγό ή άλλο λεωφορείο ο εισπράκτορας κατέβαινε για να μανουβράρει τους οδηγούς.
Στην Τρίπολη μισή ώρα στάση για φαγητό και μετά η συνέχεια (κάπως πιό ήπια) για Σπάρτη. Από εκεί το τρίτο μαρτύριο - ο δρόμος πρίν τις Κροκεές - πάλι γεμάτος στροφές, μηδέν ορατότητα και πολύ στενά γεφυράκια.
Τέλος μετά την Σκάλα, ο δρόμος η άσφαλτος "εξαφανιζόταν" και το λεωφορείο πήγαινε σαν πλοίο στο Κάβο Ντόρο!
Ώρα αφίξεως στους Μολάους 17:30!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ενώ σήμερα η ίδια διαδρομή καλύπτεται σε περίπου 3,5 ώρες.
Στη δε επιστροφή η στάση στο Χάνι της Θειά Χρίσταινας ήταν υποχρεωτική.
http://www.notospress.gr/article.php?id=3384
Η δεύτερη φωτό είναι μετά το 1973[νομίζω] ,όταν άλλαξαν οι πινακίδες ,ίσως του 1975 να είναι ,λόγω του 5165 στον αριθμό κυκλοφορίας